Banucum nasıl geçti misafir günün.? Kombinizden haber varmı.?
Perihan geçmiş olsun...
---
Bende 1 hafta yıllık izin aldım.. Sömestr nedeniyle evde kalıp evlatlarımla vakit geçireyim..
fırsat bulduğum an burayada uğrarım gelmmeden olmaz çünkü...
yüzüne de söyleselermiş ya birini mutlu etmiş olurlardı :)Evet farkındalar ilk annem fotoğrafımdan anlamıştı. Aslında iş yerindeki kızlar da farketmiş arkamdan konuşmuşlar
Sağolun kizlar gecmiş olsun dilekleriniz icin...
Ohhh iyi yapmışsın canımtatilin tadını çıkarın çocuklarla
Valla dün baygın düşmüştüm malumMantıları yapmam tam 4 saatimi aldı ama normaldir Annem bile diyor kızım minik minik yapmışsın bu sefer inanılmaz lezzetli olmuştu diye onlarada 2 tabak kadar haşlamadan yolladığım dilediği saatte haşlayıp yerler diye
Şükür gelenler fazlasıyla memnun kaldılar hatta tatlı tarifi isteyenler de olduama işin garibi erkekler istediler eşime yada sözlüme ver diye evde devamını da yaptıracaklar sanırım
Beslenme olarak hepsinden az az bende yedimama bugün şükür çok daha dikkatli beslendim şimdi yatana kadar kalan 700 mllik bitkisel çayımı bitirmem lazım birde yarın için taze tekrar yapacağım ki sabah hazır olsun
Valla kombi içinde sağ olsun cuma akşamı geldi adam ve yenisi için hem fiyat aldık hemde uygun bir şey söyleyince anlaştıkAllahın izniyle yarın gelip hemen başlayacaklar hatta adam akşama kadar bitiririm yenge dedi
Gerçi dün misafirlerin şansına hava gece çok soğuk değildi yada komşular üşüdüler bastılar gazı kendi evlerindemillet kombi bozuk sizin için yetiştirmeye çalıştık ama aksilik olmadı dediğimiz halde inanmadılar Bilecikli damat hatta diyor yahu yakmadan ısınan ev mi olurmuş biz çatır çatır yakıyoruz dünya doğalgaz geliyor diye
Bakalım yarın 10 gibi gelecekler sanırım ( çok erken gelmezler çünkü çok az da olsa kırma işi olacak bir iki yerde doğalgaz borusunu geçirecek kadarAdam eski boruların yerini fazla değiştirmeden halledecek fazla pislik çıkmaz dedi bir tek banyoda az bir şey olacak birde kızların odasından balkona
Akşam kullanırsınız dedi gerçi projeyi çizdirip onaylatmaları lazımama sıkıntı yok tarih verip geliyorlar beni ararsınız ben gelip onlardan bir gün önce kapatırım hattı tekrar sonra nasılsa açıyorlar dedi Bütün kombiciler genelde öyle yapıyormuş ( ben biraz tedirgin olunca sıkıntı yok abla ceza da yazsalar 70 lira bir şey üşüdüğünüze deymez ceza yazarlarsa ben öderim dedi
iki gündür uğrayamadım dün bugün sabah 7-akşam 8 dershanedeydim ay hatırlatıkca daha da yoruluyorum bu iki ay okul da çok yoğun
ben kalori olarak aşmadım ama akşam 9 a doğru anca yemek yiyebildim iki gündür gündüzleri çok iyiydi ama akşam çabuk olsun diye dün tost bugün makarna yedim . zaten iyice ödemle şiştim hissediyorum yarın artı da çıksa iki güne en kötü ödemi atmaya çalışcam zaten yedikleirmi de dikkat edince yağ yakarım .
menümü genel olarak yazıyım iki gün benzerdi zaten
kahvaltı 1. ve 2. gün : kepekli sandviç
öğlen 1. ve 2. : mercimek
tavuk sote
ayran
1.akşam : tost
2.akşam : makarna
öğlene doğru ara da yeşilçay içtim bir de
Sagol canim ..kalabalik aile bir yönden güzel ama cokta zorluklarida var...canlari sagolsun..Allahim evlatlarimizla sinamasin bizleri..hayirli uzun ömürler versin iyi insanlarlan karsilastirsin yavrularimizi...şubat ayina kadar dogum günü yok banutam hedef günümüzde 21 yaşindaki kizimin dogum günü var..yani 03.02.de....o güne kadar en azindan çok dikkat edeyim..
iki gündür uğrayamadım dün bugün sabah 7-akşam 8 dershanedeydim ay hatırlatıkca daha da yoruluyorum bu iki ay okul da çok yoğun
ben kalori olarak aşmadım ama akşam 9 a doğru anca yemek yiyebildim iki gündür gündüzleri çok iyiydi ama akşam çabuk olsun diye dün tost bugün makarna yedim . zaten iyice ödemle şiştim hissediyorum yarın artı da çıksa iki güne en kötü ödemi atmaya çalışcam zaten yedikleirmi de dikkat edince yağ yakarım .
menümü genel olarak yazıyım iki gün benzerdi zaten
kahvaltı 1. ve 2. gün : kepekli sandviç
öğlen 1. ve 2. : mercimek
tavuk sote
ayran
1.akşam : tost
2.akşam : makarna
öğlene doğru ara da yeşilçay içtim bir de
Canim aslin da fazla değil yediklerin.
Yanına salata yeşillik yoğurt eklersen daha iyi olur.
Bir de makarna ölçülü yenebilir yani o kadarda öcü değil :)
Hafta içi karbonhidrata dikkat edersin olur..
Yarından itibaren çok daha dikkatli olursun canımDersler konusunda da Rabbim zihin açıklığı versin ....Aminnn
yüzüne de söyleselermiş ya birini mutlu etmiş olurlardı :)
Gece sessizliğinde ders çalışıyorum kaptanım oyuzden. Kütüphaneye kaydım tamamlaninca duzene giricek sabahları ama acıkmıyorum alıştım miktar azaltmayaSelamın aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrr
Herkese hayırlı Pazarlar
Dün resmen pertim çıktı desem yeridir
Saat 12de bir oturdum mantı yapacağım diye tam 4 saat sonunda ancak bitti
Tabi ara ara mecbur 5 dakikalıkda olsa molalar verdim yoksa boynum fazla zorlanmış olacaktı
Toplam 13 kişiydi ağırladıklarım eee tabi okadar insana Mantı yapmaya kalkışırsam o süre normaldirBüyük kızımda hesapta yardımcı olacaktı ama ona ev içinde başka görevler verince fırsat bulamadı
Çok şükür misafirlerim çok memnun kaldılar hatta eşimin halaları kız bu halde niye mantıyla uğraştın diyip durdular
Damatlar ( eşimin halasının ) mantıya da triliçeye de bayıldılarhatta ikiside tatlıdan 2 şer dilim yediler ve ikiside tarifini mutlaka alalım dediler ( biri zaten evli diğerinin daha yeni resmiyete bindi söz yapılacak yakında )
ASlında misafirler 10'u geçiyordu gittiler ama nasıl pertim çıktıysa oturduğum yerde iki dakika dinleneyim derken uyuya kalmışım
Hatta geçen hafta İstanbulda yaşayan bir arkadaşım beni whatsuppda bir diyet gurubu oluşturup eklemişti maşallah onlarda baya yazmışlardı hesapta onları okuyacaktım ama ekranı parmağımla kaydırırken resmen uyuya kalmışım ve o an tanımadığım bir hatunu whatsuppdan aramışım
Ceviri sesini duyunca anında uyandım ve kapattım tabikisonra da hatuna olayı anlatınca nasıl gülüyor bende diyorum diyor akşam akşam bu hatunu tanımıyorum beni niye arıyor acaba diye
Tabi ondan sonra direk eşim ver şu telefonuda git yat bari diye dalga geçti benle
Beslenme olarak kasmadım açıkçası ama bugün itibariyle çok çok sıkı bir şekilde listeme uygun olarak devam edeceğim inşallah
Bol suyla devam tabiki
Hadi gözünüz aydın canımbenim kuzununda numaraları pek yüksek değil ama bizde de astigmat başlangıcı var ilerlemesin diye gözlük takmak zorunda
Maalesef çerçeveler gözlük camlarının yanında bedava sayılırBenim ikiside gözlük taktığından ara ara bizde cüzdanı boşaltıyoruz resmen gözlükçüye
Hatta bu 15 tatilde tekrar kontrole götüreceğim ikisinide ve dua ediyorum inşallah numaraları aynı kalmıştır diye hem maddi hem manevi açıdan
Aslında çok haklısın Emineciğim ama gece erken yatmaya kalkışınca eşim söyleniyor ha bire tavuk gibi erkenden yatmaya kalkışıyorsun diye ( gerçi sayesinde erken yattığım görülmedi) Birlikte vakit geçirmek istiyor haklı olarakda
Eee sabahda bünye alışmış 6 en geç 7 dedim mi uyanıyorumama kararlıym en azından 15 tatilde az daha geç uyanmak için direneceğim
Dediğin gibi sağlık için yeterli uyku da şart sonra sersem gibi dolanıyorum
Süpersin canımharika bir menü olmuş tebrik ederim
Cidden örnek menü diye paylaşılabilirSüpersin canım tebrikler hatta baya az gibi ama sanırım kahvaltıyı geç yapıyorsun
sonradan öğrenince dedim ben de yüzüme de söyleyin hocam keyfim yerine gelsin her gün görüyorsunuz beni dedim şakayla karışık. Ay bugün dedikodu yapasım var sinir oldum onlara
İş yerinde aynı binada 4 kadınız ikisinin yaşı bizden baya büyük ve onlardan biriyle nerdeyse birbirimizi yolcaz o derece bana takmış durumda üstüm olduğu için de bir şey diyemiyorum. Neyse bunlar benim diyet yapmama baya bi takmış durumdalar ve aslında midem de dışardaki yemeklere karşı hassas olduğu için her yerden yemek de yiyemiyorum. Ben zayıflıyorum diye biraz kıskançlık da var bunun da farkındayım. Sürekli bi laf sokmalar falan var destek olacaklarına böyle davranmaları da ayrı sinir bozucu. Çünkü tüm öğle yemeklerine ya gitmiyorum ya da çorba içebileceğimiz bir yere gidelim diye söyleyince uyumsuz ben oluyorum.
Her neyse geçen haftaki asıl olayı anlatayım bu üçü çizme sipariş etmişler laf arasında duyunca keşke bana da haber verseydiniz ben de alırdım dedim. Çizmeler geldi bunların hiçbirine çizme olmadı bacaktan geçmedi. Çizmelerden birini ben aldım deneyim dedim ‘aynı numara ayaklarımız sana da olmaz” dediler. Yanımızda erkek arkadaşlar da var böyle beni yerme peşindeler. O gün bir de tayt giymiştim verin denicem dedim cuk oturdu çok da güzel oldu
Kötü bir insan değilim ama yaptıklarını düşününce o an çok zevk aldım daha da azimlendim. Bu sefer de eteklerimle güzel olur deyince bu ara sürekli etek elbise giymeme laf söylediler iyi ki sevgilim izin veriyormuş da bilmem ne!
O kadar sinirlendim ki bir şey diyememek çok zoruma gitti hani o koskoca hoca üniversitede daha açık görüşlü insanlar olması gerekirken benim eteğime takmış durumda.
Sonra tüm bu olayı düşündüm ve kıskanıyorlar seni daha da zayıfla diye kendime söz verdim. Bir ara okula çok paspal gidiyordum. Şimdi zayıfladıkça izmirdeyken giyindiğim gibi kazaklar etekler ve elbiseler giymeye makyaj yapmaya tekrar başladım. Üzgünüm ama malesef özgüvenim kilo vermeyle yerine geldi. Keşke kiloyla değil de başka şeylerle mutlu olsaydım ama şimdilik kilo vermek dışında pek başarım yok.
Onlara inat daha da zayıflayacağım boğa burcuyum çok inatçıyım sırf onlara nispet daha zayıflamak için inat ettim
Gece sessizliğinde ders çalışıyorum kaptanım oyuzden. Kütüphaneye kaydım tamamlaninca duzene giricek sabahları ama acıkmıyorum alıştım miktar azaltmaya
Günlük dedikodumu da yukarda yazdığıma göre hemen menümü de yazayım bugünü bitireyim.
Pazar günü olmasına rağmen erken kalktım o yüzden bugün üç öğün yemek yedim.
Sabah: bir bardak süt ve pankek üstüne bir çay kaşığı kadar reçel sürdüm.
Öğlen: ıspanak yemeği+ yoğurt
Akşam: ıspanak yemeği+ yoğurt ve iki dilim kepek ekmeği.
Yarın için yine patates haşladım öğle yemeğim hazır.
Bir saat kadar önce de bir tane seq quark yedim tatlı atıştırmalık niyetine.
Günlük dedikodumu da yukarda yazdığıma göre hemen menümü de yazayım bugünü bitireyim.
Pazar günü olmasına rağmen erken kalktım o yüzden bugün üç öğün yemek yedim.
Sabah: bir bardak süt ve pankek üstüne bir çay kaşığı kadar reçel sürdüm.
Öğlen: ıspanak yemeği+ yoğurt
Akşam: ıspanak yemeği+ yoğurt ve iki dilim kepek ekmeği.
Yarın için yine patates haşladım öğle yemeğim hazır.
Bir saat kadar önce de bir tane seq quark yedim tatlı atıştırmalık niyetine.
Günaydın
Hayırlı haftalar...
Uyanır uyanmaz tartildim odemli kıyafetii +200 gr.
Cumaya kadar o eksi gelecek no prablım :)
Saat 8.15 ve kaptanın Günaydın mesaji henüz yok. Şaşırdım ...
Gece 1 e kadar fringe izledim .. söyle 9 a kadar uyusam iyi olurdu ama nerde aynı saatte zınk diye uyanıyorum. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?