Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Kendi adıma özür dilerim bu hafta kayıptım gerçekten. Yılbaşı hedefi iyi fikir kaptan. Ben Kasım ayında İstanbul ziyareti yapacağım en azından 73 kilo olsam bari aaa zayıflamışsın desinler ucundan

Ekmeksiz güzel menü

Bize yeni takım arkadaşları lazım abla çok fazla izne ayrılan var

Gerekli topige yazdım canım inşallah takım yarışması olanlar gelir bir iki güne de canlaniriz ♡♡♡♡

Bu analiz kaç hafta da yapılıyor canım
Benim kg 74.8yazmşlar 73.6 kgya düştüm ben ama şaka bir yana Erolummm tebrikler canım grup 1.si olmuşsun

Hemen bakıp duzelteyim dedim ama paylaşımda yanlış yok canım 73.6 yazmışım ♡

2 gün toparlanma süresi hepimiz için sonra pazartesi tam enerjiyle devam inşallah Tabi toparlanmis olanlar sapitmasin iki gün

Benim kg 74.8yazmşlar 73.6 kgya düştüm ben ama şaka bir yana Erolummm tebrikler canım grup 1.si olmuşsun
Çok teşekkür ederim canım emek harcadım karşılığını aldım çok şükür simdiki hedefim sağlıklı bi şekilde ilerleyip olabildiğince az kilo almak olucak InşAllah. grupdan izne ayrıldım bugün ama gene de aranızda olucam sık sık

Bebişine iyi bak canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin az kg alarak aramza dönmen dileğiyle

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı sabahlar

Gece arkadaşdan geç gelince hemen kendimi yatağa attım
Bu sabah kararlı ve dinç bir şekilde uyandım ve sıcak suyumla güne başladım
Havuza gitmeden de güzelce kahvaltımı yaparım ki döndüğümde de aç kalmış olmayayım ( malum aç kalınca insanın gözü dönebiliyor )

Allahın izniyle de bu gün itibaren kesinlikle suyum dahil herşeye çok daha fazla dikkat edeceğim

Dün benim jeton düşmemiş ben kilonun listede yanlış yazdığını düşünmüştüm şimdi tekrar okuyunca ne demek istediğini anladım
Analiz raporları 3 ayda bir yenileniyor ve tabi hazırlanma süresi olunca 1 haftada ancak yayınlanıyor o yüzden senin önceki haftanın kilosu yazılmış oluyor

Kendime haftalık 1 ile 1.5kg arası hedef koymuştum 1.2 kg verdim ancak en az 1kg vermem lazım artık 72ler gelsin sonra 6lı rakamları görürüm inş

Harikasın canım ben inanıyorum her hafta o kiloları vereceksin İnşallah hepimiz aynı şekilde istikrarlı bir şekilde hep eksileri görürüz

Kızlar geçen gün Dr. Fevzi Özgönül diye bir doktora deng geldim Televizyonda
Adamcağızın beslenme üzere anlatımı çok hoşuma gitti

Özellikle zayıflamak için suyun önemini söyledi ama zayıflamak ( ona göre küçülme ) için Sıcak su detoksu diye bir şey tarif etti Programda
Hani ben her sabah 1 bardak sıcak su içiyordum ya Doktor sindirim sistemini düzeltmek için önerdiği Sıcak su detoksu da şu şekilde tarif etti ;

1. ci ve 2.ci gün -------1 bardak sıcak su içilecek ( 1 saat sonra kahvaltı yapılacak en geç )
3. ve 4. gün -----------2 bardak sıcak su içilecek ( sonrasinda yine 1 saat içince sağlıklı kahvaltı )
5. ve 6. gün -----------4 bardak sıcak su içilecek ( okadar içemem diyen 2 bardak da içebilir demişti )
6. günden sonra da her sabah 2şer bardak sıcak su içilerek sindirim sistemini bir silkelemiş oluyormuşuz yani

Ben kendi adıma bunu yapmaya başladım an itibaren inşallah faydası olur da şu bağırsaklarımda düzene girer o bahaneyle

ZAYIFLAMAK MI İSTİYORSUNUZ? O ZAMAN
BEDEN AKLIYLA ZAYIFLAYIN KALICI OLSUN...

Zayıflama tedavilerinin olmazsa olmazı, kalori hesaplarını bir kenara bırakın, iştahınız varsa vücudunuzun sizden bir isteği vardır bunu engellemeyin, doyana kadar yiyin ama seçtiğiniz yemekler besleyici olsun.
Ancak o zaman ideal bedeninize dönebilirsiniz…’

Bedenimiz de bizimle iletişim kurmak için açlık hissini kullanır. Açlık hissinin altında birçok neden olabilir. Mesela acıkmak enerji ihtiyacından olabilir. Bu enerji karbonhidrat isteği olabilir. Fakat vücudun proteine ihtiyacı varsa, bu protein isteği de olabilir, bunun yanında yağ, vitamin mineral isteklerin de de acıkırız. Su isteği olunca susamak da acıkmaktır. Ayrıca hareketsiz olduğumuzda da acıkırız. Bu acıkma hareket açlığıdır.

Beden aklı zaman zaman insanın akıl ve mantığı ile engellenebilmektedir.

Beden aklının düzgün çalışması için yapmamız gerekenler…
1. Sabah uyanınca güzel bir kahvaltıyla başlamak.
2. Yerken önceliği zevke değil bedenimizin ihtiyacına vermek.
3. Yediklerimizi sindirebilmek için hareket etmek.
4. Fabrikalarda hazırlanan yiyecekleri değil, doğal halleri ile hazırladığımız yiyecekleri tüketip sindirim sistemimizi hep diri ve çalışır vaziyette tutmak.
5. Beden aklının haklı olduğu durumları düşünerek davranışlarımızı ona göre düzeltmek.
6. Hareketsizliğin de vücut fonksiyonları tam çalışmadığı için yorgunluk yapabileceğini düşünmek. Çok hareketsiz kaldığımız günlerde onun harekete ihtiyacı olduğunu bilerek iştahtan korkmak yerine tam doyana kadar yiyerek onun kapanmasını sağlamak.
7. İştahın bir sağlık belirtisi olduğunu bilerek iştahtan korkmak yerine tam doyana kadar yiyerek onun kapanmasını sağlamak.
8. Tekrar acıkana kadar bir şeyler yememek.
9. Gece rahat uyuyabilmek için sindirim sistemini yoracak yiyeceklerden uzak durmak.
10. Uyumak için yeterince vakit ayırmak.

Şişmanlıkta asıl mesele sindirebilmemektir!

Vücudunuzun %60’ı su olduğu için, oluşturulan her 4 kilo yağa karşılık, 6 litre su tutmak zorundadır. Vücutta tutulan suların bir kısmı orta bölümde yağ hücreleri arasına dolar ama kalanlar kollara, bacaklara, sırt bölgesinde, boyun bölgesinde ve yüze dağıtılır. ‘Kollarım yağlandı, boynumda yağ birikti, gıdım yağlı oldu, bacaklarım yağlandı’ demek doğru değildir. Bu bölgelerde hücre içine beyaz yağ dolmaz, hücre arasında su tutulur, böylece şişmiş gibi bir görünüm olur.

ŞİŞMANLIĞIN NEDENİ OLAN YAĞLARIN SPOR YAPARAK YAKILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Tatlı isteği düşük kalorili beslenen, diyet yapan, uzun süre aç kalan kişilerde sıkça görülür. Vücudun enerji ihtiyacı birikir, birikir ve birden açığa çıkar. Kilolu kişilerde de enerji isteği fazladır. Bu istek bazen tatlı isteği, bazen hamur işi, ekmek, bazen de meyve isteği olarak algılanabilir, Bu her üç isteğin de altında yatan ana neden, sindirim sisteminin iyi çalışmamasıdır. Sindirim sistemi bozuk olan ve yediği gıdaları iyi sindiremeyen kişiler sık acıkırlar, hem de tatlı, hamur işi veya meyve isteği ile doludur.

‘Su içsem yarıyor, o hale geldim’ durumu bir şehir efsanesi değildir!

Lütfen bedeninize bebeğiniz gibi bakmaya çalışın. Lütfen şimdi gidin ve aynanın karşısında o bebeğe sıkıca sarılın. Onun size emanet edilmiş bir bebek olduğunu unutmayın. Şişman da olsa, saçları dökülmüş, cildi buruşmuş da olsa o sizin bebeğiniz. Aynada tam gözlerinin içine bakın, size gülümsediğini göreceksiniz.

Kaynak; Dr. Fevzi Özgönül

SABAH KAHVALTISI,

Bedeninizi ne yemeli diye düşünerek değil, içgüdüsel olarak besleyin.
Kahvaltıda bir dilim ekmek, dilediğiniz kadar zeytin, peynir, yumurta, salatalık, domates, biber çeşitlerinden yiyebilirsiniz, hatta bulabilirseniz, gıda tüzüğüne uygun üretilmiş doğal sucuk yemenizde bir sakınca yoktur. Bu yediğiniz yiyecekleri nasıl pişirdiğiniz de çok büyük önem taşır.

Kahvaltıda içecek olarak cay, kahve, süt, ayran, %100 meyve suyu, su, kefir, bitki çayı vb tüketebilirsiniz. Ama içeceğinizin içinde şeker olmamasına özen gösterin.

İkinci önemli konu ise, sindirme yardımcı olmak için hareket etmektir. Kahvaltıdan yaklaşık bir saat sonra yapılan düzenli yürüyüş sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Çalışanlar için kahvaltılarını evde yapmaları tavsiye ediyoruz. Eğer kahvaltılarını evde yaparlarsa hem istedikleri kadar güzel bir kahvaltı yapmış olurlar hem kahvaltıları ‘telefon çaldı’ , ‘müşteri geldi.’ Gibi nedenlerle kesintiye uğramaz hem de kahvaltıdan sonra yapacakları iş seyahati yani işe gidiş süresince hareket ederek, yaptıkları kahvaltıyı sindirmeye başlamış olurlar.

Vücudumuz da enerji yokken, yani açken hareket ettiğinde o kötü yağları kullanamaz.

ÖĞLE YEMEĞİ…

Öğle yemeğinde de kolay sindirilen ekmek, makarna, pilav, yerine çiğ yani kavrulmamış fındık, ceviz, ve badem yemenizi öneririz.

Öğle yemeğinde sindirmesini kolaylaştırmak için yapabileceğiniz en büyük yardım, yediğimiz lokmaları yeterince çiğnemektir.

Lütfen hızlı yemekten vazgeçin, yeterince çiğneyin, midenizin işini hafifletin. Böyle yaparsanız mideniz daha az asit üreterek sindirimi gerçekleştirecek böylece ileride ülser olma riski azalacaktır.

Bu tedavide ne kadar yediğinizin bir önemi yoktur, önemli olan ne hissettiğinizdir.
Sabah kahvaltı ederiz, öğlen yemek yeriz, gün içinde hareketliyizdir, akşam tekrar yemek yeriz, gece de dinlenme ve uyku zamanıdır.

Akşam yemeği,

Güneş battıktan sonra bunları yemeyin….
· Salata gibi pişmemiş yiyecekler
· Meyvelerin hemen hemen hepsi
· Kuru yemişler, badem, ceviz ve fındık olabilir.
· Kırmızı etli veya tavuklu kebaplar
· Pişmiş bile olsa bol etli yemekler

Akşam mideniz dolu olmadığı ve vücudunuz rahatladığı için hormon üretip küçülme dönemi başlatabilir.

Günün birinde akşam çok yedim diye ertesi gün aç kalmayın, ertesi gün vücudunuz ne kadar istiyorsa o kadar yiyin ama lütfen bir gün önce yaptığınız kaçamakları tekrarlamayın.

EĞER;
* Sabah aç uyanıyorsanız ve güzel bir kahvaltı yapıyorsanız,
* Aralarda acıkmamaya başlıyorsanız,
* Su içme isteği artıyor, susamaya başlıyorsanız,
* Tatlı isteğiniz azaldığını hissediyorsanız,
* Ekmeksiz, makarna, pilav olmadan doymaya başlıyorsanız,
* Gece acıkmıyor, bir şeyler atıştırma ihtiyacı duymuyorsanız,
* Gece rahat uyuyor ve sabah dinç kalkıyorsanız,
* Hareketlerinizin kolaylaştığını hissediyorsanız her şey yolundadır, korkmayın.

Bedenimiz orjinaline dönmeye başladı demektir. Bu uzun süreçte hepinize başarılar.

“Göbeğimi nasıl eritirim?” sorusuna basit bir formülle cevap bulmak isteyenler için kaleme alınan aynı isimli kitapta; Dr. Fevzi Özgönül, diyet mantığını bir kenara bırakarak, bedenimizin isteklerini yerine getirdiğimizde kilo derdinden aç kalmadan nasıl kurtulabileceğimizi anlatıyor. Dr. Özgönül’ün önerdiği 50 basit adımdan bazıları ise şöyle:

1. Kesinlikle tartılmayın, sadece tok ve sağlıklı hissedin.
2. Sabah mutlaka erken uyanın.
3. Sabah kalkınca mutlaka oda ısısında 1 bardak su için.
4. Sabah kahvaltınızda çok soğuk/sıcak su veya içecek içmeyin.
5. Kahvaltınızı en geç saat 08.00’de bitirin.
6. Kahvaltıdan mutlaka tam doyarak kalkın.
7. Öğün aralarında bir şey yemeyin.
8. Her kahve ve çay sonrası 1 bardak su için.
9. Öğün aralarında başınız döner, şekeriniz düşerse süt, ayran için veya çiğ badem yiyin.
10. Öğlen yemeğini en geç saat 15.00’te bitirin.
11. Çorbayı yemekten sonra için.
12. Meyveyi 1 porsiyonu geçmeyecek şekilde öğlen yemeğinde veya kahvaltıda yiyin.
13. Gün içerisinde tatlı krizi olursa, gece 22.00’den sonra yiyin.
14. Sporu sabah aç karnına değil, akşam üzeri yapmaya çalışın.
15. Gece yatmadan önce zıplayın!

Özellikle şu iki kurala takılmıştım ama doktor izlediğim programda şu şekilde izah etti;
7. Kural ; Öğün aralarında bir şey yemeyin.
Bu kurala göre ara öğünlerde çiğnenecek şeyler yemezsek ( acıkma hissi oluşursa çay, kahve, ayran yada süt tarzı sıvı şeyler tüketmekte sakınca yok ) sindirim sistemi bir önceki öğünde yediklerimizi yakmaya hatta depolardan almaya başlayacaktır Eğer katı bir şeyler tüketilirse bu sefer daha evvel yenenleri sindirmeye sıra gelmeyecektir

13. Kural ; Gün içerisinde tatlı krizi olursa, gece 22.00’den sonra yiyin.
Bu kuralı ilk doktorun ağzından programda duyduğumda nasıl yani demiştim ama adam açıklamasını çok güzel yaptı
Gün içinde zaten dengeli ve sağlıklı beslenirsek tatlı isteği oluşmamış olacaktır ama olurda tatlı canımız isterse o saatlerde beyin geç oldu fazla da yemeyeyim mantığıyla porsiyonu daha ufak tutar dedi
Gündüz yendiğinde nasılsa ben bunu akşama kadar yakarım mantığı oluşuyor sonuçta insanda

Kitabı internette bulabilseydim indirip okuyacaktım ama şimdi ilk fırsatta o kitabı almak istiyorum Hem onda çok daha fazla ayrıntıya girilmiş ( 50 kural geçerliymiş beynimizi bir nevi formatlamak için )
İnşallah hepimize faydası olur ( ben aldığımda zaten okudukça sizlere de burada paylaşırım )

Neyse çok oyalandım hemen kendime güzel bir kahvaltı hazırlıyorum ( akşam toplu menü de paylaşacağım )
sonrada kuzuyu uyandırayım oda bir iki lokma atıştırsın da sonra doğru havuza gideriz
Sizlerde Bismillah diyip daha fazla ertelemeden güzel bir kahvaltıyla güne başlayın

Merhaba arkadaşlar akşam 8. Gruba yazıyorum diye gitmiş başka gruba beni alın diye yazmisim
90 üstü zayıflıyor gurubuna yazmışım
Kendimi tanıyalım 158 boy 82 kiloyum 2 oğlum var biri 7 diğeri 4 yaşında.11 yıllık öğretmenim zayıflamak çok istiyorum ama basaramiyorummm insallahh beraber yapariz

Hoşgeldin
Komşu takım orası yabancı değil. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…