Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Arkadaşlar oolaacaak inş serenalar canım 800 gr yada 1000 gr bi bardak su kadar bi fark sana künefe mi yedirecek yer ken afiyet şifa olsun ama şimdilik tadına bakalım kendimizi mahrum psikolojisi ne sokmayalım o zaman ben kötü oluyom zaten hep yedin tadına baktım çok mu istiyorsun al tadına bak diyorum ama bu asit arttırıcı gıdaları yedikçe çıkmaza giriyoruz bu da yalancı iştahı tetikliyor oysa yemek vucudun gıdasıyken nefsin doyumsuz eğlence si oluyo bu yazdıklarım aslında kendime

Menüm kalkınca 1 bardak elma sirkeli su +3 gün kurusu kaysı
Sabah bi kase tarhana 1 kk peynir bi kaşık süzme yoğurt 2 ceviz maydanoz
Akşam bi kase tarhana 5 kaşıp haşlanmış yeşil mercimek yarım tb ekmek bi kase baharatlı yoğurt az salata
Yeşil çay bi hurma 3 iğde su 8 bardak spor sadece alışveriş vardı

Canım o uyuz olduğun ve kayıp gördüğün eksiler bu haftaya eklenecek zaten...sen dikkat et onu artiya dönüştürme...kunefeyi mezuniyette yicez g..........im bak bensiz yersen bu hafta kabak , kereviz doldurdum evi... Tabi yesillikler de dahil. Yağlar giderse gider , gitmezse de midemiz dinlenir en azından....

Aksamı yogurt la kapatmayı düşünüyorum dısarda ızgara kofte salata ayranla geçirdim
Afiyet olsun canım. Alışveriş kazasız belasız geçmiş çok şükür.

Ben de bebişlerle fırında somon balığı, biber ve mantar yiyeceğim birazdan. Öğleni ve akşamı birleştirdim.
Bayılırım somona afiyet olsun ailecek...yarasin bebişlere.

Harika canım. Afiyet olsun. İki tarhana çok değil mi....unla yapılıyor ya ondan dedim.

Bugün kendime L ve M beden spor kıyafetleri aldım uzun zamandan sonra çok güzel bi duygu gerçekten xlerden kurtulmak
Güle güle giy canım. Hadi bakalım gelecek aya small a geçicez di mi

Ablacım sanırım bu mesaj banaydı,künefeyi diyen bendim

Bu hafta şahanesin abla

Bugün kendime L ve M beden spor kıyafetleri aldım uzun zamandan sonra çok güzel bi duygu gerçekten xlerden kurtulmak
Hayırlı olsun,inşallah bidaha x lere dönmez fit fit giyersin

Biz de laf ağızdan bi kere çıkar ablacanım o künefe yenecek şaka şaka benimde evde kabak bitmiş hemmen eşimi aradım

Selamın aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrr

Herkese hayırlı akşamlar

Ailecek filmimizi izledik biter bitmez kaptım laptobu attım kendimi buraya
'' Mary Poppins'' i izledik ve yine çocukken izlediğim ilk filmi kadar zevk verdi bana Ufaklık da bayıldı ( müzikalle karışık bir film ama gerçekten güzel )
Aslında bir film daha vardı da onuda yarın akşama bıraktık yoksa kuzuda yatmak bilmeyecek film bitmedi ayağına

Güle güle kullan canım İnşallah yakında onlarda bol gelir üzerinden dökülür

Tmm tarhana çok doğru yarın daha dikkat inş ya kızlar bu hafta gerçekten sıkı tutalım inş hakikaten ben bizde o potansiyeli görüyorum ben de sebzelerime dolabı açtıkça altın gözüyle bakıyorum sevesim geliyo onları

Biz de laf ağızdan bi kere çıkar ablacanım o künefe yenecek şaka şaka benimde evde kabak bitmiş hemmen eşimi aradım
Kabak güzeliyiz bu hafta ohhh...unutmaz inşallah kabağı. Yok mu bize katılmak isteyen... Kızlaaar ya sebze ya protein seçimlerimizi yapalım şimdiden rast gele yemek yok... Listemiz de hazır kaptana gönderdim. Bol bol sularımızı içelim, spor işi de rayına girecek. Biz bu işi biliyoruz. Banunun ilk sayfadaki detoks sularını da yapacağım bu hafta boyunca. Beraber yaparsak güzel sonuçlar alırız .

Valla aynen bende,o ıspanakları kabakları görünce künefe görmüş gibi mutlu oluyorum neyse abartmayım künefe kadar da değil yaani

Bende çok pis gaza geldim bu hafta

Ailecek paylaşılan zamanlar gibisi yok...çok sevindim keyifle vakit geçirmişsiniz daim olsun inşallah.Ailecek izleyebileceğiniz harika bir yabancı dizi var canım. Fantastik bir dizi. Masal kahramanları var dizide.Masalla bilim kurgu harmanlanmış. Hikaye muhteşem ilerliyor. Karakterler efsane...bağımlısı olacaksınız. Adını da soyleyim ONCE UPON A TIME çok keyifli ...çevirisi Bir Varmış Bir Yokmuş .

O zaman sen de varsın

Her gün 2 fincan yoğurt tüketmenin faydaları

HER GÜN YAKLAŞIK 2 FİNCAN YOĞURT TÜKETTİLER
AA'nın haberine göre; araştırmada, hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi.
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu semptomlarının katılımcıların yüzde 89'unda tamamen rahatladığı, varolan tüm hassas bağırsak sendromu semptomlarının kaybolduğu ve hastalarda günlük bağırsak hareketlerinin düzeldiği tespit edildi.
Dünya Gastroenteroloji Kongresi'nde sonuçları açıklanan araştırmaya ilişkin bilgi veren uzmanlar, söz konusu çalışmanın alanında bir ilk olduğunu belirterek, elde edilen öncül sonuçların çok önem taşıdığını söyledi.
Hassas bağırsak sendromunun en yaygın görülen sindirim sistemi hastalıklarından olduğunu aktaran Bilecen, hastalığın karında şişkinlik, ağrı, aşırı gaz, kabızlık ve ishal atakları ile seyrettiğini ve kişinin sosyal hayatını büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.

6 AY İÇİNDE AZALDIĞI VEYA TAMAMEN ORTADAN KALKTIĞI GÖZLENDİ
Uzmanlar, hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

Araştırmalarda, hassas bağırsak semptomu hastalığı olanlarda kalın bağırsak hareketlerinde anormallik ve bağırsak duvarındaki kaslarla sinirler arasındaki iletimde bozukluk nedeniyle oluştuğu düşünülmektedir. Bu sorun nedeniyle bağırsak dışkıyı atabilmek için birbiriyle uyumsuz hareketler yapmakta ve kişide karın ağrısı, şişkinlik ve dışkı kıvamı ve miktarı ile ilgili sorunlar meydana gelmektedir.
Şikayetlerin kişiden kişiye değiştiğine ancak beslenme alışkanlıklarının ve düzeninin hastalığı iyi veya kötü yönde etkilediğine dikkati çeken Uzmanlar, 'Amerika'da yapılan bilimsel araştırma sonuçları da her gün ev yapımı yoğurt tüketenlerde hassas bağırsak hastalığının gerilediğini gösterdi. 189 hastadan 169'unda semptomların, çalışmayı izleyen 6 ay içinde azaldığı veya tamamen ortadan kalktığı gözlendi' dedi.
SÜTLE İLGİLİ ÜRÜNLERİN TÜKETİLMESİNDE DİKKATLİ OLUNMALI
Geleneksel diyetlerde sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve hassas bağırsak sendromunda hastalara laktoza karşı toleranssızlık nedeniyle sütle ilgili ürünlerin tüketilmesinde dikkatli olunmasının önerildiğini anlatan uzmanlar, 'Ancak bu çalışma, taze bakteri kültürü içeren ev yapımı yoğurt gibi ürünlerin, ki buna belki kefiri de eklemek gerekir, kramp ve düzensiz bağırsak hareketlerinin belirtilerini kontrol etmede çok etkili olabileceğini gösterdi' diye konuştu.

Her gün 2 fincan yoğurt tüketmenin inanılmaz faydaları
Ev yapımı yoğurdun yapması kolay ve taze olması sebebiyle avantajlı olduğunu belirten Uzmanlar, şu bilgileri verdi: ‘Yoğurdu evde yaptığınız zaman bu yoğurdun daha fazla oranda canlı bakterileri içerdiğinden emin olabilirsiniz. Genel olarak yoğurt, Lactobacillus ve Streptococcus cinslerinden iki tür bakteri içerir. Bu ev yapımı yoğurtlarda da endüstriyel yoğurtlarda da temelinde aynıdır. Bu bakteriler probiyotik olarak sınıflandırılmaktadır ve bu çalışmada da olduğu gibi bağırsak florasının sağlığını ve çeşitliliğini artırmaya yardımcıdır.‘

SADE DOĞAL YOĞURTLAR TERCİH EDİLMELİ
Süpermarketten yoğurt seçerken sade ve doğal yoğurt olmasının faydalı olduğunu belirten uzmanlar, şu önerilerde bulundu:

Sade doğal yoğurtlar ve şekersiz, katkı maddesi veya tatlandırıcı içermeyen yoğurtlar tercih edilmeli. Hafif yoğurtlar genellikle şeker yerine kullanılan kalorisiz yapay tatlandırıcılar içerir. Etiketteki yapay tatlandırıcıları kontrol ettiğinizden emin olunmalı. Kısaca etikette sadece pastörize süt ve yoğurt kültürü ibareleri bulunmalı. Organik yoğurtlar tercih edilmeli. Çünkü sertifikalı organik yoğurtlar daha kaliteli sütlerden yapılmaktadır.

YOĞURDU HANGİ SÜTLE YAPMALIYIM?
Yoğurt yapımında günlük pastörize sütün önerildiğini anlatan uzmanlar, sütün bir miktar ısıtılarak bakteri kültürüne hazır hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Uzmanlar, pastörize olduğu için kaynatma ihtiyacının olmadığının altını çizerek, şu uyarılarda bulundu:

Ancak sokak sütü diye tabir edilen pastörize edilmemiş sütleri kullanırken oldukça dikkatli olunmalı. Zira bu sütler eğer kontrol edilmemişlerse Salmonella, Listeria, E. coli, Brucella, Yersinia gibi birçok hastalık yapıcı bakteriyi barındırabilir. Bazı üreticiler bu bakterilerin üremesini engellemek için süte antibiyotik katabilmektedirler. Bu durumda ise sütünüze maya eklediğiniz zaman bakteriler çoğalamayacakları için halk deyimiyle süt maya tutmayacaktır.

Sütün mutlaka soğuk zincirle taşınması, hastalık yapıcı bakteriler açısından kontrol edilmesi ve antibiyotik kalıntı testlerinin yapılmış olması gerekir. Büyük üreticilerin pastörize sütleri ya da kooperatifler tarafından satılan çiğ sütler bu kontrollerden geçtiği için sağlık açısından sorun teşkil etmezler.

Demekki neymiş özellikle yoğurdumuzu kendimiz yapıp her gün tüketiyormuşuz

kaynak@msn.com sayfası

O zaman ilk fırsatta onu da bir gözden geçireyim normalde genelde hiç bir dizi izlemiyoruz sadece eşim Abdühamiti izler yoksa hep TLC yada belgeseller gerçi kızların bazen hoşuna gitmiyor artık yeter diyorlar ama odalarına kaçıp onlarda laptobda komik video falan izliyorlar yada çok eski dizilerin tekrarlarını bir ara Sİhirli Annem vardı büyük çok severdi onu geçen baktım onu kardeşine gösteriyor işte eskiden ben bunu çok severdim diye

Canım bu internet dizisi. Benim de bizim kanallarda izlediğim dizi yok. Yabancı diziler izlerim internetten. 45 dakika sürüyor ama bir ton olay gerçekleşiyor.

19:30 da Bı kase yoğurt içine Bı tatlı kaşığı toz zencefil attım cok yogun oldu tadı yarım kase zor yedım içim yanıyor sanki çok yemek yemiş gibi hissediyorum

Kahve yapacaktım vazgeçtim belki uyumadan yesıl cay içerım spor yaparsam yazarım avm yürudügüm sayılıyormu

Menüm

Tabiki limonlu ılık su
10.30 Kahvaltı:
1 dilim ekmek pizzası(dilimli ekmeklerin üzerine kaşar süzme peynir ve yumurta karışımını sürüp üzerine küp küp doğranmış sucuk,yeşil biber,domates,zeytin,maydonoz karışımından koyup fırına verdim ), domates,salatalık,yarım dilim ç.e. ile bal,çay

14.30
Sade Türk kahvesi,3 kuru kayısı,sade soda

17.30 Akşam:
Bir porsiyon etli bamya(dondurucudan),salata,yoğurt

Su:2.5 lt ama daha içerim
Spor:
Zumba: 160 p
Bölgesel: 60 p
İp atlama : 24 p oynakbasi34 Elhan

Bu arada benim ekmeklerim marketlerdeki paketli olanlarla aynı boyutta değil, normal somun ekmeği dilimletip alıyor eşim, bunu neden yazdın derseniz aylaaar önce bu gruplardan birinde bi arkadaş ismi lazım değil hergün kahvaltıda 2 dilim ekmek yiyodu ve çok doyurucu olduğunu falan yazıyodu bi gün resimli kahvaltı tabağını attı ki ben taaaa dışardan biri olarak şok oldum kız meğer koca trabzon ekmekleri var ya işte ondan iki dilim yiyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…