- 4 Şubat 2016
- 50
- 17
- 18
- 35
- Konu Sahibi Cekirdek Aile27
-
Okuyacağım tavsiyemiz için teşekkür ederimCocuk yetıstırmek zor iş ve bızım asagı yukarı yetıstırılıs tarzımı geregı ofke kontrolumuz yok
Cogumuzun boyle, oyle bır kulturel yapıdan gelıyoruz, terlıklerın havalarda ucustugu cocukluk ve ergenlık donemı gecırmemız bızı kontrolsuz yapıyor
Her cocugun bır sekılde sıkıntılı durumları oluyor, sabırlı olmamız lazım
Ben sakınlesmenın yolunu adem gunesı dınleyerek ve okuyarak buldum,
Bıda bıda okuyrm
Mesela pozitif ıletısım dıye bır kıtabı var, esıme olan tutumum bıle degısıyor onu okudugumda
Sakın, sabırlı ve anlayıslı olmak ıcın okuyun derım
NacıZane tavsıyem
Smdi siz bilinclisiniz siz çocuğunuzu dovmezsiniz siz çok iyi bi annesnz yada olcaksiniz herneyse... yolda annesiyle kavga ede ede bağıra bağıra giden 8 9 yaşlarında bi cocuk kadın sabırlı yoluna devam ediyor çocuk deli gibi bağırıp kadının üstünü başını cekistiriyo tisortunu kaldirio küfür edio ama kadn çok sabırlı bu durumda yapma oğlum desede çocuk cigrindan çıkmış peki size soruyorum bu durumda neyapardinizyahu daha akıl gelişimini tamamlamamış bir çocuğu dövmenin neresinin elle tutulur yanı var? sebep de dik dik konuşmasıymış. O yetişkin bir akla sahip değil ki akıllıca hareket etmesini bekliyorsun. o yaşta çocuğa ne verirsen ondanda onu alırsın karşılık olarak. Şimdi yatmadan önce kimbilir aklından ne düşenceler geçerek yattı. bu ilk dayağıysa da ömrü boyunca unutmaz.
Zaten önemli olan o yaşlardaki çocuğu daha önceden bu şekilde konuşacak duruma getirmemek. Çocuk eğitimi bunun için var. Tabi çocuk bu şekilde davranacak duruma geldiyse de çözüm asla dayak değil. Dediğiniz durum için o anda yapılacak şey annenin onu dövmesi değil biraz zor belki ama ağladığı için istediğini vermek değil bu onu ödüllendirmek olur. Ağlamasına aldırmadan dışarıdaki işini en kısa zamanda bitirip eve dönmek. Bundan sonra da çocuğun eğitiminde yaptığı yanlışları gözden geçirmek.Smdi siz bilinclisiniz siz çocuğunuzu dovmezsiniz siz çok iyi bi annesnz yada olcaksiniz herneyse... yolda annesiyle kavga ede ede bağıra bağıra giden 8 9 yaşlarında bi cocuk kadın sabırlı yoluna devam ediyor çocuk deli gibi bağırıp kadının üstünü başını cekistiriyo tisortunu kaldirio küfür edio ama kadn çok sabırlı bu durumda yapma oğlum desede çocuk cigrindan çıkmış peki size soruyorum bu durumda neyapardiniz
Asla nasil bu konuyla karı koca ilişkisini bagdastirdiniz
Smdi siz bilinclisiniz siz çocuğunuzu dovmezsiniz siz çok iyi bi annesnz yada olcaksiniz herneyse... yolda annesiyle kavga ede ede bağıra bağıra giden 8 9 yaşlarında bi cocuk kadın sabırlı yoluna devam ediyor çocuk deli gibi bağırıp kadının üstünü başını cekistiriyo tisortunu kaldirio küfür edio ama kadn çok sabırlı bu durumda yapma oğlum desede çocuk cigrindan çıkmış peki size soruyorum bu durumda neyapardiniz
Peki çocuk ailede iyi egitlmisse ama okul ortamnda degismisse her çocuk okul arkadaş ortamına girince değişir değişmeyecek çocuk tanımıyorum bazen cidden ailesini çaresiz bırakan çocuklar oluyor malesefZaten önemli olan o yaşlardaki çocuğu daha önceden bu şekilde konuşacak duruma getirmemek. Çocuk eğitimi bunun için var. Tabi çocuk bu şekilde davranacak duruma geldiyse de çözüm asla dayak değil. Dediğiniz durum için o anda yapılacak şey annenin onu dövmesi değil biraz zor belki ama ağladığı için istediğini vermek değil bu onu ödüllendirmek olur. Ağlamasına aldırmadan dışarıdaki işini en kısa zamanda bitirip eve dönmek. Bundan sonra da çocuğun eğitiminde yaptığı yanlışları gözden geçirmek.
Gereksiz bu konuşma ne demek annene dovse bile çocuk nerde durması gerektiğini öğretmeliyiz sanırım sizin çocuğunuz yokİyi halt ettin. 8 yasında cocuk sana diklendi diye otoriten mi sarsıldı? Egona mi zeval geldi? Millete anneliğini, gücünü ispatlamak icin bak istersem mum gibi ediyorum cocugu demek icin mi dovdun? Allah size neden evlat veriyor hic bilmiyorum ya. Hic haketmiyorsunuz. Ulan cocuk bu, annene sovse yine cocuk. Dayakla mı terbiye olur? Bravo çocuğunuz yaptığının yanlış olduğunu kesin anlamıştır, bi daha asla size diklenmez.
Bu cocuk 8 yasında bir anda ailenize dahil olmadı. Yaptığı butun hatalardan mesulsunuz. Tamamen sizin eseriniz. Nerde duracağını da insan gibi, açıklayarak, anlatarak öğreteceksiniz. Milletin içinde doverek degil. Simdi anladı mı çocuğunuz ne yapmaması gerektiğini? Yooo. Yedi dayagını, canı acıdı, gururu kırıldı bitti gitti.Gereksiz bu konuşma ne demek annene dovse bile çocuk nerde durması gerektiğini öğretmeliyiz sanırım sizin çocuğunuz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?