Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da yazdığım gibi 8 yaşında ki kız yeğenimin ergenlik çağına girdiğinden şüphe ediyoruz. Ben ve ablamlarda böyle erken olmadı.
Ablam göğüslerinin belirginleşmesinden anlamış doktora götürmüş. Hormon testi yapmışlar ama net birşey yok. 3 ay sonra tekrar getirmesini söylemiş takip etmek için. Başka bir doktora daha götürmek istiyor.
Sabahtan beri bir dolu şey okudum. Bazı makalelerde ergenliğe girip 2 sene içinde regl olursa boy uzaması durur yazıyor, bazı doktorlar da alakası yok diyor.
Ben bu aşamada en çok yeğenimin psikolojik durumunu merak ediyorum aslında. Bir hatırlasanıza vücudumuz değişirken ne kadar zorlandık saklamaya çalıştık. Kendini arkadaşlarından farklı görürse, onlar ona o farklılığı hissettirirse psikoljisine özgüvenine yansır.
Aranızda bu durumu yaşayan bilgisi olan biri var mı? Gelişimi durdurmak mı durdurmamak mı? ne kadar sağlıklı? Ve sonucu nasıl oldu?
Ablama da okutucam o yüzden kulaktan dolma değil gerçek bilgi rica ediyorum.
Acilen bi fakülte hastanesinin çocuk endokrin bölümüne götürün doktorun yönlendirmesiyle tedavi ettirin erken ergenlikten bende korkuyorum iki oglum var ama kızlarda daha yaygın herhalde kilolu mu? Yegeniniz eğer kiloluysa kilo vermesi gerekiyo erken ergenlige kiloda sebep oluyomus gecmis olsun üzülmeyin kontrol altina alınıyor bildiğim kadarıyla
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da yazdığım gibi 8 yaşında ki kız yeğenimin ergenlik çağına girdiğinden şüphe ediyoruz. Ben ve ablamlarda böyle erken olmadı.
Ablam göğüslerinin belirginleşmesinden anlamış doktora götürmüş. Hormon testi yapmışlar ama net birşey yok. 3 ay sonra tekrar getirmesini söylemiş takip etmek için. Başka bir doktora daha götürmek istiyor.
Sabahtan beri bir dolu şey okudum. Bazı makalelerde ergenliğe girip 2 sene içinde regl olursa boy uzaması durur yazıyor, bazı doktorlar da alakası yok diyor.
Ben bu aşamada en çok yeğenimin psikolojik durumunu merak ediyorum aslında. Bir hatırlasanıza vücudumuz değişirken ne kadar zorlandık saklamaya çalıştık. Kendini arkadaşlarından farklı görürse, onlar ona o farklılığı hissettirirse psikoljisine özgüvenine yansır.
Aranızda bu durumu yaşayan bilgisi olan biri var mı? Gelişimi durdurmak mı durdurmamak mı? ne kadar sağlıklı? Ve sonucu nasıl oldu?
Ablama da okutacağım o yüzden kulaktan dolma değil gerçek bilgi rica ediyorum.
Kilolu değil normal kilosu. Hormonlu gıdaların da etkisiymiş zaten. Kontrolsüz kullanılan tarım ilaçlarını geçtim kırmızı et, tavuk hormonlu gıdalar şu anda. Çocuk sahibi olmadan endişelenmeye başladım ben de.
Daha neler var bazı oyuncaklarda östrojen etkisi gören bir madde tespit edilmiş ve Avrupa'da yasaklanmış.
canım uzman değilim tabi ama herkesin gelişim hızı ve şekli farklı olur.. artık yeni nesil kız çocuklar çabuk ergenliğe giriyorlar eskiye göre.. doktoru takip ediyormuş zaten.. içinizi ferah tutun.. erken ergenliğe girmedik ablam da ben de ama o 12 yaşından sonra uzamadı ben 20 yaşımda boy attığımı bilirim.. genetik faktörler değişmiyor maalesef.. ben 7 yaşında kalın gözlükler takıyordum..alay etmeyen bir allahın kulu kalmamıştı okulda.. bu yaşadıklarımdan kötü etkilenmedim tam tersi o andan itibaren dış görünüşü ile alay edilen kimi gördüysem korudum, farklı insanları kabullenebilmemi o günlere de borçluyum.. ben de kız annesiyim endişenizi anlıyorum ama her çocuğun farklılıkları olacaktır bunlarla yaşamayı bunlara rağmen yaşamayı öğreniyorlar.. en önemlisi onların yanında endişenizi belli etmemek.. nasıl olursa olsun bedenine kendine saygısı olmasını desteklemek.. allah kalıcı dert vermesin hiçbir çocuğa.. sevgiler..
evet ergenlik yaşı hormonlu gıdalar yüzünden düşmüş, çevremden ben de duyuyorum aynı örnekleri. 1980 civarı doğanlarda da çernobilin etkisi var...
benımde 9 yasındakı yegenımın goguslerı acımaya başlamış..
hıc erken gelısım olarak dusunmemıstım bunu..
ah canım bende ıkı hafta kadar once konu acmıstım bu durumla ılgılı benım kızımda 8 yasında ıkınhafta once bende kızımı cocuk endokrınıne goturdum hormonlar normal cıktı dr. muayene ettı ergenlıge gırdıgını soyledı ılac tavsıye etmedı neden dıyeceksen 8 yasından sonra ergenlıge gırdıgı ıcın eger 8 yasından once adet gorseymıs ozaman tedavıye baslayacagını soyledı aksı takdırde tedavıye baslanırsa kemık erımesı baslar dedı daha zararı olur dedı. cok zor oldu benım acımdan kabul etmek ama kızım gayet mutlu memıslerı buyudugu ıcın barfıks var evde ona asılıyo yazın sureklı yuzuyo boy uzatmaya ugrasıyoruz bız artık
Ben 9 yasinda adet olmuştum.
Boyun ondan sonra çok az uzadi .
tam olarak dogum tarıhı kac yegenının
Merhaba arkadaşlar,
Ablama da okutacağım o yüzden kulaktan dolma değil gerçek bilgi rica ediyorum.
Agustos 2006 Bir de erkek ikiz kardeşi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?