8 yaşında ki yeğenim gelişme çağına girdi :(

Adet olmak adet sancısı o yaşta çok zor ya. Bir de annesine çektiyse çok ağrılı olur Allahtan daha yaklaşık iki senesi var. Hadi adet için hazırladık alıştırdık diyelim ya vücudunda ki değişimler. Göğüs büyümesi bel incelmesi kıvrımlar

goturdugunuz dr. elle kuayene etmemısmı yegenını goguslerıne bakmamısmı ,anladıgım kadaryla sızde dr. dan bı sonuc almamıssınız hormon tahlılı normal cıksa bıle koltuk altına goguslerıne bakması gerekırdı net sonucu vermek ıcın eger tam anlamısya ergenlıge gırmısse kı bızde yasadıgımız ıcın soyluyorum durumu kabullenıp boy uzatmak ıcın cocuga egzersızler yaptırmak en dogrusu cunkı gerıye donusu yok malesef en azından adet donemıne kadar boy uzatmaya calısmak en mantıklısı

Ben bunu dün akşam dar bir zamanda öğrendim ablamla bugün konuşabilirim detaylı. Bir taraftan bunları okutmak istiyorum. Tüylenme yok diye biliyorum henüz başlamamış
Zaten ablam da tatmin olmamış başka doktora götürecek.

bulundugunuz yerde cocuk endokrını yokmu yada cocuk endokrınıne mı goturdunuz belkı sıze tedavı uygun gorurler

Önce dahiliye doktoruna gitmesi gerekmez mi? Endokrinoloji bölümü için dahiliye doktoru sevk ediyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa.

Önce dahiliye doktoruna gitmesi gerekmez mi? Endokrinoloji bölümü için dahiliye doktoru sevk ediyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa.

bende cok bılmıyorum ama benım kızımda yakın zamanda aynı seylerı yasadıgımız ıcın dırekt cocuk endokrınıne gıtmıstık

Benim de kiz yegenim 9 yasinda girdi ergenlige. Doktor gozetiminde su anda. Adet olmamasi icin igne yapiliyor. Boyu da bayagi uzun ve kilosu da var. Hic 9 yasinda gibi degil. Ama bir sikintisi yok allaha sukur. Doktor yonlendirecektir. Sikinti yapmayin.

yok ya öyle korkulacak değişimler değil. annemde korkmuş ben göğsüm acıyo deyince ama bişi olmamış sonra korkmayın öle göğüs çıktığı belin inceldiği falan yok.
ilk adet sancımı hatırlıyorum da offf ne kötüydü, kanı görünce donup kalmıştım.
sonra bana ped aldılar. ayy nasıl sevindim bilemezsin.
bebeğime bez yaparım anne bunlardan dedim. annemde olmaz kızım ayıp olur dedi, tüm hayallerim suya düşmüştü. ama ben yine de gizli gizli bebeklerimin altını bağlayacaktım onunla. karar vermiştim. o yüzden hepsini kullanmayayım diye karar almıştım.
her ay aynı sıkıntıyı çekeceğimden haberim yokmuş anlaşılan

Bende 11 yasinda adet oldum ve malesef olduktan sonra uzamadim iste hormonlu gidalarin ve fastfood zarari yavrularimiz i mahvediyor.8 baya erken.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benim kardeşlerimde 10,5 yaşındalar geçen sene koltuk altları tüylenmeye başladı
bu günlerde gögüslerinde hafif büyüme oldu
ve sanırım ergenliğe giriyorlar
bana hala çok küçükler gibi geliyorlar
umarım en erken 1 seneye kadar regl olmazlar (ikizler)
acaba bizde doktora götürsek mi erken mi
4.sınıfa gidiyorlar
ben de beşinci sınıfı bitirmiştim yaz tatilinde ilk olmuştum regl

Yok kardeşlerinin ki normal. Ortalamanın içinde oluyorlar.
Bir de kilo sınırı varmış. 30kg ve üstü olması gerekirmiş çocuğun.

Bende 11 yasinda adet oldum ve malesef olduktan sonra uzamadim iste hormonlu gidalarin ve fastfood zarari yavrularimiz i mahvediyor.8 baya erken.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ablam hiç kolaya kaçıp da fast food yedirmez. Et sebze mutlaka yedirir. Ama okulda falan yiyorlardır kanımca. Malesef okullar çok denetimsiz kantin konusunda.

amanınn kanı görünce korkmadın mı kuzummm ben 9 yaşındayken anlamazdım hiç adet felan :26::26:

Az çok biliyordum canim ama korktum yine de.
Teyzelerim yengelerim annem hep beraber anlatti olayi gormen lazim 8 Kadin bir çocuğa bunu anlatıyor

Regl olduktan sonra boy uzamasının yavaşlamasının hikaye olduğunu okumuştum bir yerde ne kadar doğrudur bilmiyorum. 12 yaşımda olmuştum ben de. Boyum kısa ama ailemdeki herkes kısa yani benimki genetik.

ben daha çok beslenme alışkanlıklarının buna yol açtığını okumuştum canım sağlıklı beslenmesine özen gösterin fastfood lar en büyük düşman...

Bizim bi aile dostunun kızı vardı inanılmaz göğüsleri vardı 10 yaşında yoktu
Meğer tavuğu çok seviyormuş hergün yiyormuş tabi tavuklarda hormonlu olduğu için
Doktorları tavuğu ağzına sürmücek dediler göğüsleri baya baya küçüldü olması gerektiği gibi yaşında oldu en azından
Bu hormonlu gıdalar yüzünden böyle oluyor

benim de 9 yaşında büyümeye başladı.dra gittik ne dediğini hatırlamıyorum çocuk aklı işte ama ciddi bi problem olarak görmedi.azcık bişey büyümüştü zaten ve o öyle kaldı 12-13 yaşına kadar...o yaşlarda kaldığı yerden devam etti büyümeye.adetimde 13 yaşındayken oldu.belki yeğeninizinki de öyle olur.ergenlik dönemine kadar daha da gelişmez belki de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…