benim de aynı yaşlarda göğüslerim acımaya başlamış annem de çok korkmuş.
ben 5. sınıfta adet gördüm. çok erken değildi, çevremde tek tük olanlar vardı. utancımdan arkadaşlarıma söyleyememiştim.
ama genelde orta okul çağlarında adet görülüyor. ben onlara göre biraz erken oldum.
kardeşlerimi tam hatırlamıyorum ama bana göre daha geç yaşta oldular. boylarımızsa aynı
benım kızım 2005 eylul dogumlu benım kızımdan bıle kucukmus
Yani daha 8 olmadı 3 ay var :18:
goturdugunuz dr. elle kuayene etmemısmı yegenını goguslerıne bakmamısmı ,anladıgım kadaryla sızde dr. dan bı sonuc almamıssınız hormon tahlılı normal cıksa bıle koltuk altına goguslerıne bakması gerekırdı net sonucu vermek ıcın eger tam anlamısya ergenlıge gırmısse kı bızde yasadıgımız ıcın soyluyorum durumu kabullenıp boy uzatmak ıcın cocuga egzersızler yaptırmak en dogrusu cunkı gerıye donusu yok malesef en azından adet donemıne kadar boy uzatmaya calısmak en mantıklısı
bulundugunuz yerde cocuk endokrını yokmu yada cocuk endokrınıne mı goturdunuz belkı sıze tedavı uygun gorurler
Önce dahiliye doktoruna gitmesi gerekmez mi? Endokrinoloji bölümü için dahiliye doktoru sevk ediyor diye biliyorum yanlış mı biliyorum yoksa.
Şu anda boyun kaç peki?
Adet olmak adet sancısı o yaşta çok zor ya. Bir de annesine çektiyse çok ağrılı olurAllahtan daha yaklaşık iki senesi var. Hadi adet için hazırladık alıştırdık diyelim ya vücudunda ki değişimler. Göğüs büyümesi bel incelmesi kıvrımlar
Ben 9 yasinda adet olmuştum.
Boyun ondan sonra çok az uzadi .
benim kardeşlerimde 10,5 yaşındalar geçen sene koltuk altları tüylenmeye başladı
bu günlerde gögüslerinde hafif büyüme oldu
ve sanırım ergenliğe giriyorlar
bana hala çok küçükler gibi geliyorlar
umarım en erken 1 seneye kadar regl olmazlar (ikizler)
acaba bizde doktora götürsek mi erken mi
4.sınıfa gidiyorlar
ben de beşinci sınıfı bitirmiştim yaz tatilinde ilk olmuştum regl
Bende 11 yasinda adet oldum ve malesef olduktan sonra uzamadim iste hormonlu gidalarin ve fastfood zarari yavrularimiz i mahvediyor.8 baya erken.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
amanınn kanı görünce korkmadın mı kuzummm ben 9 yaşındayken anlamazdım hiç adet felan :26::26:
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da yazdığım gibi 8 yaşında ki kız yeğenimin ergenlik çağına girdiğinden şüphe ediyoruz. Ben ve ablamlarda böyle erken olmadı.
Ablam göğüslerinin belirginleşmesinden anlamış doktora götürmüş. Hormon testi yapmışlar ama net birşey yok. 3 ay sonra tekrar getirmesini söylemiş takip etmek için. Başka bir doktora daha götürmek istiyor.
Sabahtan beri bir dolu şey okudum. Bazı makalelerde ergenliğe girip 2 sene içinde regl olursa boy uzaması durur yazıyor, bazı doktorlar da alakası yok diyor.
Ben bu aşamada en çok yeğenimin psikolojik durumunu merak ediyorum aslında. Bir hatırlasanıza vücudumuz değişirken ne kadar zorlandık saklamaya çalıştık. Kendini arkadaşlarından farklı görürse, onlar ona o farklılığı hissettirirse psikoljisine özgüvenine yansır.
Aranızda bu durumu yaşayan bilgisi olan biri var mı? Gelişimi durdurmak mı durdurmamak mı? ne kadar sağlıklı? Ve sonucu nasıl oldu?
Ablama da okutacağım o yüzden kulaktan dolma değil gerçek bilgi rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?