8 yaşındaki asi kızım

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
41
merhaba bayanlar benim 8 yaşında çok zeki sınıf birincisi bir kızım var.
2 yıldır bir problemimiz var o da çok sinirli olması ve en ufak bir sert söylemde gözlerinin dolması.
dizi izlerken bile ağlıyabiliyor. eleştiriye hiç acık değil hemen karşı cevap veriyor sinirlenerek ne yapmam lazım nasıl yaklaşmam lazım. 2014 aralık ayında bir kardeşi oldu kardeşini çok seviyor kıskanmıyor (en azından ben öyle görüyorum yada belli etmiyor) tavsiyelerinize ihtiyacım var.

uzmandan destek almanız iyi olabilir sanki, sevgi ilgi bebek gelince bölündüğü için içine atıyor olabilir.

Hay Allah 13 yaşı gördük okuduk ta 8 yaşı duymamıştım :)
Siz yine sabırlı olmaya çalışın sınıf ortamını bilmiyorsunuzdur onu çekemeyenlerin söylediği çok incitici laflar vardır ve içine atabilir
Siz bir şekilde okul hayatını da çaktırmadan sorun şu napıyor bu arkadaşın nasıl gibi

2 yıldır bir problemimiz var o da çok sinirli olması ve en ufak bir sert söylemde gözlerinin dolması.
dizi izlerken bile ağlıyabiliyor. eleştiriye hiç acık değil hemen karşı cevap veriyor sinirlenerek ne yapmam lazım nasıl yaklaşmam lazım. 2014 aralık ayında bir kardeşi oldu kardeşini çok seviyor kıskanmıyor (en azından ben öyle görüyorum yada belli etmiyor) tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sözüm meclisten dışarı. Kızınız gibi çocukları pek sevemiyorum ben. Ve bu zekiliğin, çok bilmişliğe ailesi tarafından atıldığını düşünüyorum. Bence karşınıza alın, madem bu kadar zeki anlattığınızı anlayacaktır. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyin.

Sözüm meclisten dışarı. Kızınız gibi çocukları pek sevemiyorum ben. Ve bu zekiliğin, çok bilmişliğe ailesi tarafından atıldığını düşünüyorum. Bence karşınıza alın, madem bu kadar zeki anlattığınızı anlayacaktır. Bu yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyin.

Kusura bakmayın, buraya sarkastik bi yorum bırakacaktım ama vazgeçtim.
Sadece belirtmek istiyorum ki yorumunuzu yarım ağız gülerek okudum.

ilgi ve alaka kardeşe yönleniyor mecburen ve artık çocuğunuz bazı şeylerin farkında olduğu yaşta üzülmek,sevinmek,kızmak,bu tür duyguları içine atıyor olabilir,en kısa sürede bir doktor yardımı alın

2 ay önce başladı 2 ay sonra kardeş doğdu :KK43:

Tamam canım sebebi bu.
Bu yüzden ilk çocuğun okula başlama zamanına denk getirmemeye çalışın ikinci çocuğu denir.
Kardeş kıskançlığını gizli yaşıyor kızınız, o ağlamaları "O geldi, ben evden gittim" ağlamaları canım ya...
Onunla konuşun bunu açık açık. Çocuk cümleleri ile bir yetişkine anlatır gibi.

Konuyu takipteyim
10 yaşındaki kızım çok çok sinirli bir çocuk malesef
Kardeşi Ağustos ayında doğdu ama eskiden beri sinirli kızım
Sinirden çok çok ağlar okulda da yaptığı için arkadaşları üzerine gider ağlasın diye
Ne kadar takma umursama kızım desen de yapamaz huy işte
Bende Sinirden ağlarım ama kızım kat kat fazla tabi çocuk olduğundan herhalde

Bazen derim kızım sen ne kadar iyi kalpli akıllı bir çocuksun inşallah kardeşinde sana benzer diye
Aman anne siniri benzemesin der bu kadar da farkında
Inşallah geçer zamanla diyip kendimi avutuyorum ama katlanarak artacak mı diye korkuyorum açıkçası

aynı benim kız ben de tavsiye istiyorum ancak benimki tek çocuk

Konuyu takipteyim
10 yaşındaki kızım çok çok sinirli bir çocuk malesef
Kardeşi Ağustos ayında doğdu ama eskiden beri sinirli kızım
Sinirden çok çok ağlar okulda da yaptığı için arkadaşları üzerine gider ağlasın diye
Ne kadar takma umursama kızım desen de yapamaz huy işte
Bende Sinirden ağlarım ama kızım kat kat fazla tabi çocuk olduğundan herhalde

Bazen derim kızım sen ne kadar iyi kalpli akıllı bir çocuksun inşallah kardeşinde sana benzer diye
Aman anne siniri benzemesin der bu kadar da farkında
Inşallah geçer zamanla diyip kendimi avutuyorum ama katlanarak artacak mı diye korkuyorum açıkçası

malesef bende ergenlikte daha da artar diye korkuyorum o yüzden araştırıyorum.

Back
X