• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki oğlum parmak uçlarında basıyor

busradeler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
15
2
1
Kızlar hepinize merhaba benım oğlum 27 haftalık prematüre doğdu suan 8 yaşında ve parmak uçlarında basıyor ben her öğretmenimize söylemiştim parmak uçlarında bastığını araştırmıştım doktora da götürdük alışkanlık olduğu için basıyor demişti fakat ben düz bas oğlum dediğimde düz basıyor bugün öğretmenize söyledim oğlum parmak uçlarında basıyor diye Büşra hanım farketmedim ama o da otizim belirtsi oluyor dedi ve çok üzüldüm eşime anlattım böyle böyle diye götürelim bi hastaneye diye alışkanlık olduğu için basıyor diyor bi sıkıntısı sorunu yok diyor ama benim içim de çok huzursuz oldu öğretmenimiz öyle diyince

Kızlar hepinize merhaba benım oğlum 27 haftalık prematüre doğdu suan 8 yaşında ve parmak uçlarında basıyor ben her öğretmenimize söylemiştim parmak uçlarında bastığını araştırmıştım doktora da götürdük alışkanlık olduğu için basıyor demişti fakat ben düz bas oğlum dediğimde düz basıyor bugün öğretmenize söyledim oğlum parmak uçlarında basıyor diye Büşra hanım farketmedim ama o da otizim belirtsi oluyor dedi ve çok üzüldüm eşime anlattım böyle böyle diye götürelim bi hastaneye diye alışkanlık olduğu için basıyor diyor bi sıkıntısı sorunu yok diyor ama benim içim de çok huzursuz oldu öğretmenimiz öyle diyince
8 yaşında bir çocuğun otizm belirtisi taşıdığını düşünmek için sadece fiziksel değerlendirmede bulunmak çok yersiz olur. Konuşması nasıl, duygusal gelişimi, davranışları ve tepkileri vs takip edilmesi öncelik olan birçok konu varken parmak ucuna basması ile bu çıkarımı yapmak çok hatalı bence. Ben de öğretmenim otizmli öğrencim de vardı ve fiziksel olarak birçok çocuktan çok daha sağlıklı derdiniz. Bir başka öğrencim sekerek yürürdü kesinlikle bir problemi var derdiniz ve o öğrencim şuan voleybol takımında kaptan. Tabii ki bu asla bir problemi yok demek değil temennim olmaması yönünde ama değerlendirme yapmak için sadece parmak ucunda yürümeyi baz almamanızı öneririm, beraberinde başka belirtiler var mı? Çocuk nörologundan görüş alabilirsiniz şüpheleriniz var ise.

Son düzenleme:
8 yaşında bir çocuğun otizm belirtisi taşıdığını düşünmek için sadece fiziksel değerlendirmede bulunmak çok yersiz olur. Konuşması nasıl, duygusal gelişimi, davranışları ve tepkileri vs takip edilmesi öncelik olan birçok konu varken parmak ucuna basması ile bu çıkarımı yapmak çok hatalı bence. Ben de öğretmenim otizmli öğrencim de vardı ve fiziksel olarak birçok çocuktan çok daha sağlıklı derdiniz. Bir başka öğrencim sekerek yürürdü kesinlikle bir problemi var derdiniz ve o öğrencim şuan voleybol takımında kaptan. Tabii ki bu asla bir problemi yok demek değil temennim olmaması yönünde ama değerlendirme yapmak için sadece parmak ucunda yürümeyi baz almamanızı öneririm, beraberinde başka belirtiler var mı? Çocuk nörologundan görüş alabilirsiniz şüpheleriniz var
8 yaşında bir çocuğun otizm belirtisi taşıdığını düşünmek için sadece fiziksel değerlendirmede bulunmak çok yersiz olur. Konuşması nasıl, duygusal gelişimi, davranışları ve tepkileri vs takip edilmesi öncelik olan birçok konu varken parmak ucuna basması ile bu çıkarımı yapmak çok hatalı bence. Ben de öğretmenim otizmli öğrencim de vardı ve fiziksel olarak birçok çocuktan çok daha sağlıklı derdiniz. Bir başka öğrencim sekerek yürürdü kesinlikle bir problemi var derdiniz ve o öğrencim şuan voleybol takımında kaptan. Tabii ki bu asla bir problemi yok demek değil temennim olmaması yönünde ama değerlendirme yapmak için sadece parmak ucunda yürümeyi baz almamanızı öneririm, beraberinde başka belirtiler var mı? Çocuk nörologundan görüş alabilirsiniz şüpheleriniz var ise.

8 yaşında bir çocuğun otizm belirtisi taşıdığını düşünmek için sadece fiziksel değerlendirmede bulunmak çok yersiz olur. Konuşması nasıl, duygusal gelişimi, davranışları ve tepkileri vs takip edilmesi öncelik olan birçok konu varken parmak ucuna basması ile bu çıkarımı yapmak çok hatalı bence. Ben de öğretmenim otizmli öğrencim de vardı ve fiziksel olarak birçok çocuktan çok daha sağlıklı derdiniz. Bir başka öğrencim sekerek yürürdü kesinlikle bir problemi var derdiniz ve o öğrencim şuan voleybol takımında kaptan. Tabii ki bu asla bir problemi yok demek değil temennim olmaması yönünde ama değerlendirme yapmak için sadece parmak ucunda yürümeyi baz almamanızı öneririm, beraberinde başka belirtiler var mı? Çocuk nörologundan görüş alabilirsiniz çocuk

Bizde hastaneye gittik simdi çocuk nöroloji yönlerdidi oraya gidin dedi yesil alan actı randavu alıp gideceğiz inşallah bir sıkıntı yoktur oğlumda

Hayatımda böyle saçmalık duymadım. Sırf parmak ucunda yürüyor diye ne otizmi ya? Dalga mı geçiyorlar?
Yoksa çocukta başka bir şeyler mi var? Öğretmen neden sırf parmak ucunda yürüyor diye 8 yaşındaki çocuğa otizm belirtisi desin anlamadım ben?
Siz ortopediye gittiniz mi öncelikle?

Back
X