arkadaşım haddim olmadan konunuza yorum yazıyorum ama bildiğim bişeyi sizinlle paylaşayım dedim bildiğim kadarıyla şizofreni kalıtsal bi hastalık genlerle birlikte ailede bireyden bireye aktarılabiliyor.........lütfen yanlış anlamayın paylaşmak istedimCanim sizofren hastaligi genetik degilki.
Ayrica sizin ailede hicmi hastalik yok, seker, tansiyon, kolestorol, kalp, malp gibi..
Benim dedemle anneannemdede seker hastaligi vardi,
ve bu hastalik genetik, ne yani babam bu yuzden annemi istemesemiymis.
Simdide annem seker hastasi, mecburen kendisine iyi bakmak zorunda,
elinde olan birsey degilki, ilerde biri benim annemde seker var diye red ederse
gidip kendimi koprudenmi atim.
Bence bosuna takiyorsun bunu kafana..
arkadaşım haddim olmadan konunuza yorum yazıyorum ama bildiğim bişeyi sizinlle paylaşayım dedim bildiğim kadarıyla şizofreni kalıtsal bi hastalık genlerle birlikte ailede bireyden bireye aktarılabiliyor.........lütfen yanlış anlamayın paylaşmak istedim
sorun çözücü değil de,pürüz çıksa da ben bu işten kaçsam kurtulsam der gibi görüyorum seni..
burada neler okuyoruz eşler nişanlılar veya aileler neler yapıyor
yine de kızlar, sorunları çözme mücadele etme yoluna gidiyorlar..
etki altında kalan ve ufak şeyleri büyüten bir yapın var sanki..
eleştiri olarak algılama lütfen, tabii bu da bir karakter hali..ama böyle hayatı zor yaşanır edersin kendine
ayrıca yanıt alamıyorum ama ,yazıyorum nedense..
bilmiyorum çok fazla krkuyorum ve galiba bu korkumdan dolayı kendimi geri çekiyorum bi kaç aydır...
babamın dedikleri de birleşince acaba diyorum ben babamı kırdım da benim başıma öyle problemler mi gelecek.
inanın sürekli gözlem halinde olmaktan yoruldum. her hareketi izlemek, herşeyden korkmak, nasıl bir duygu yoğunluğu Allahım yoruldum
Evet ama bu sadece bir ihtimal. DÜşük bir ihtimal. Peki insan böyle bir sebepten hayat arkadaşından vazgeçer mi?
Dayısı şizofren diye insan sevdiği adamı bir kalemde siler mi? Küçücük bir ihtimal için... Kaldı ki, Allah korusun öyle birşey bile olsa insan sevdiğinin yanında olur, vazgeçmez falan ne biliyim ben mi çok romantiğim?? Ya da sen mi çok makul ve mesafelisin??
Ben vazgeçmezdim böyle basit sebeplerden, sebep bile sayılmazlar. Ama görüyorum ki sen bu çocuğu kafanda bayağı bir bitirmişsin. Herşeyi batar olmuş, hepimizin anası babası laf etti ama aklımıza girmelerine izin vermedik, hepimizin eşinde ailesinde falan hastalık ve kalıtımsal şeyler var ama bırak korkmayı aklımıza bile getirmemişiz yani, sen kendini bunlara kaptırmışsın çünkü zaten aslında sen de içten içe onu kendine layık görmüyorsun artık gibi geldi bana. Bundan dolayı da sevgin, samimiyetin azalmış ve artık sanki ayrılmak istiyorsun da kendi kendine sonradan üzülmemek için sağlam bir bahane arıyorsun gibi.. Ayrılamak korkuyorsun, üzülürüm diye, ama devam etmek de sana çekici gelmiyor. Soğumuşsun yani tek kelimeyler "soğumuşsun". Nolur alınma, yanlışım olursa affola. Bunlar sadece benim çıkarımlarım, hissettiklerimi söylüyorum. Dediğim gibi hayat senin hayatın, onu en iyi sen şekillendirebilirsin.
Biraz pimpirikli bir yapın var galiba, bu kadar kuruntu yapma kendine zarar verirsin, yazık değil mi sana, ilişkinize? Belli ki babanın sözlerinin etkisinde fazla kalmışsın, annen ne diyor peki, o da babanla aynı fikirde mi?
bak burada kaç kişi yazdı ortada sorun,kötü bir durum yok..senin korkuların var..
nişanlının aşağılayıcı küçümseyici bir tavrı mı oldu sana, ailene karşı..
nişanlının ailesinin eğitimi sözkonusu olmuş..
ne köylü insanlarımız ne fab.işçileri çocuk okutuyor.öğr.müh.dr. oluyor çocukları..
şimdi bu çocuklar ailelleri köylü ,çiftçi diye evlenmesin mi? ya da ille de çiftçinin kızı veya oğluyla mı evlensin..
bence kendin çaba göster aş bunları,nişanlınla da yavaştan aranı sıcak samimi tutmaya çalış..
dua edelim canım ama, inan senin işin dualık değil, aksine tam senlik...
heee için soğumuşsa o başka..
en önemli şey de şu.....
nişanlımın dayısında şizofreni hastalığı var ve ben sonradan genetik olabilir mi diye korkumdan bütün aileyi mercek altına aldım ne yapsalar düşünüyorum şüpheleniyorum. inanın korkudan mahvoldum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?