80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!


merhaba hoşgeldin... öncelikle listeye girmen için ticker dan kilo cetveli yapman lazım bazı arkadaşların isimlerinin altında cetvel var gördüysen... forumda nasıl yapılacağı var.. ben merak ediyorum ne kadar veriyosun diyetisyene acaba?
 

bizde deli olduk tek değilsin yani...:))
 
buraya yazayım da irademe hakim olamazsam açıp bakar kendimden ytanır devam ederim....


2 haftadır hiç kola içmedim... belki ne var bunda diyeceksiniz ama ben bir seferde bir litreye yakın kolayı tek başına içebilen bir insanım. ilginç bir şekilde canım da istemiyor... çok zaralı olduğunu diyetini zerosunu falan içerek de kendimi kandirdığımı biliyorum ama vazgeçemiyordum... vazgeçemiyordum diyelim hatta... umarım bundan sonra hiç tüketmeyeyim demesem de çok çok nadir zamanların dışında ağzıma sürmem...kolaya hayır yaşasın AyRAN
 
YOK YOK ZORLamadım.. yani bir ile başladım iki ile devam ettim...sıra üçe geldi diye düşünüyorum...üç çok tempolu ama kimbilir 5 nasıldır...bundan sonra 2 yaparsam da 3 milliğin 2 milini yapıcam..



2 iyi dediğin gibi
5 cok tempolu ama ıyı terletıyor ben 2 kere fılan yaptım felakat terlıyosun hatta annemde yanımdaydı oda bayaga hareket ettın fılan dedı bana.yapabılsekde 5 mili yapsak ama ıste bır yerden sorna o tempo yoruyor ınsanı.


bende yuruyusden geldım baktım yagmur havası yok yurudum 1 saat (bıunun 20-25 dk sı market gezmekle gectı ama olsun ) en azınsan 30 dk yurudum marketı saymazsak
bundan sonra yagmur yagmadıgı ve benım oyle dısarı cıkmamı gerketırecek bır ıs olmadıgı surece yuruycem DD
iyi oluyor

buarada patlıcan kalorısı madem azmıs bende hemen patlıcan yemegı yaptım DDDD

markette tursu reyonunda kurutulmus domates tattım 1 tane koymuslardı nezamndr goruyordum merak ettım .midemı rahatsız ettı mıdem yanıyor sımdı
mide yanması demısken hanımlar sızınde mıdenızde yanma agzınıza eksı su gelme fılan oluyormu?neyapmak lazım bunun ıcın ?
bırara gecmısdı yıne basladı bende

birde birşey sorucam onceden begen dıye bırsey vardı mesajları begenıyorduk ne oldu kaldırıldımı o ?
 

cola aslında bagımlılık yapıyor. bu bi gerçek. bende 1 yıl önce kadar içmeme kararı almıştım. uzun süre içmedim sonra bi yerde ikram edildi içtigimde ben bu kolanın neyini içiyormuşum dedim. uzun süre içemeyip içtiginde zaten begenmiyorsun. ne güzel sende içmeyi bırakmışsın.


canım bende önceden böyle bi sorun yoktu ancak son zamanlarda ben yemegi fazla kaçırırsam migde bulantısı gibi yanması gibi hafif bişey oluyor rahatsız oluyorum. ben bunu mıgdenin küçüldügüne. fazla yedigimde rahatsız olduguna baglıyorum. ama agzıma kadar etki etmiyor bende. sende öncedende varmış bi mide sorunu olabilir. doktora görün istersen

benn bu yıl domates kurutmayı cok istedim ama yapamdım bi türlü güneşte azaldı artık olmaz. mideni neden rahatsız ettiki acaba.
dogal degilmiydiki. birde nerden aldın sorabilirmiyim?
 
ne tatlı bugün yine aynı gün mü:))

ÖYLEDİR TEYZESİ BİR BİLSEN DAHA NE İLGİNÇ CÜMLELER VAR ONDAAA

hayır beni düşünmüyorsa kendisini varsa çoluk çocuğunu düşünsün canım her gün kızartma yenir mi



evet yaşasın ayraaaaannnn


benim midemde bu aralar çok kötü canım acaba bu yeşilçaymı yapıyor dedim kendi kendime olabilir mi
 
kızlar uuzun süredier elimde olan ama beceremeigim sir agda makinamı kullandım bugün
yarım saat sürdüü şip şakk meger az ısıtıyormuşum kartuşu benim gibi kıl yumaklarına duyurulurr



bu arada size günlerdir yazıcam unutuyorum kayra hergün gee ve sabah kalkıp saat soruyor bana annee saat kaç ?
 
 
s.a arkadaşlar :79:
biraz önce muhasebe kursundan geldim çok sıkılıcaqımı düşünüyordum ama yanışmışım hocamızdan kaynaklanıyor sanırım derslerimiz çok keyifli geçiyor bir sonraki günü iple çekiyorum...
doqadan firması bana 7 otlu çaylarından hediye yollamışlar bugün karqoyla geldi onlara burdan teşekkür ediyorum
arkadaşım gelicek birazdan o gelene kadar buralardayım

selmacım canım lütfen bolbol dua et artık ona verebileceqiniz en güzel hediye duadır..Rabbim içinize ferahlık verir işallah...çok zor...
 

canım reflün vardır muhtemelen bende de var...
 
selam kızlar
pek iyi değilim bugün. başım ağrıyor yine, birde mide bulantısı. dayanabildiğim kadar dayanıcam. hiç sevmiyorum ilaç kullanmayı. ama mecbur kalırsam alırım
 
kizlar gecen hafta hic ugrayamadim.. daha onceden bahsettigim ozel nedenlerden dolayi ( hatirliyanlariniz varsa eger)
Diyeti birakmis degilim. Aksamlari sinirle ufak defek kacamaklar oluyo ama malesef. Sporda da aksakliklar oldu ama toparliycam insallah. gecen hafta bildirimde yapamadim 500gr. gitmis. Durumlar boyle iste

Dunki menumu paylasayim....

Sabah 1 dilim ekmek , peynir

ara: kahve ve cay
oglen: 1 kase yogurlu tarcinli muesli

ara: 1 kraker
Aksam: bi kepce corba , 1 kepce kadarda makarna

aksam ustu dayanamadim kardesimle birazcik chips yedim .. kucuk bi kase kadar:78:
 


markte getırmısler oyle buraya ozgu bır market
uzun suredır yoktu yıne basladı mıdem acaba dıyorum havadanfılanmı


canım nasıl hedıye geldı ?bızde deneyelımhedıye ısteyelım.birde kargo parası fılan verdınmı?

canım reflün vardır muhtemelen bende de var...
olabılır dıyorum ama hıc ılac kullanmadım uzun sure dır yoktu
selam kızlar
pek iyi değilim bugün. başım ağrıyor yine, birde mide bulantısı. dayanabildiğim kadar dayanıcam. hiç sevmiyorum ilaç kullanmayı. ama mecbur kalırsam alırım


mıgrenın fılan varsa hıc bekletme cnm yat uyu karanlıkda ıyı gelır .bırde basına soguk su koy cnm hatta buzlu su ensene fılan tut ıyı gelıyor
 
merhabalar arkadaşlar.
önclikle selmacım başın sağolsun.allah sabırlar versin canım.
benimde canım sıkkın.
aptal gibi hergün tartılıyorum ve artıdayım sürekli.
çok sıkı bir diyet listem yok ama sonuç alamamak şöyle dursun birde artıda olunca sinir oluyorum.
birde okadar işimin arasında sporumuda aksatmıyorum
 
sabah

sütlü kahve şekersiz

1 kase tavuk suyu çorba

ara:1 minik dilim el içi kadar çavdar ekmeği üstüne krem peynir

öğle 1 porinyon ızgara köfte,soğan-maydonoz-domates

ara:türk kahvesi


canım bişiler içmek istiyo kahve gibi mesela,nescafe gibi,yok yok kahve içmek istiyo evet ,ben kahve içmek istiyommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...içiyim mi ?? bir kere daha içiyim olur akşama içmem söz şekerde katmam ..Allahım kahve aşeriyorum ..yoksa tatlı yerim bak ben bi kahve içiyim.........


kızlar ben şuan temizlik yapıyorum mola verdim di bi kahve içiyim devam etcem zaten 1 saat kaldı Elayı almama,anca biter işim bugün tartıda + 2500 gram gördüm sanırım şaka yapıyorlar bana,mutfakta gizli kamera falan var sanırım ,yada kedi tartıyı bozdu Allahım yarın 3 kilo eksik görünmem lazım bu içimdeki ne acaba gaz mı yoksa ,77 400 gördüm şaka gibi var bişi ama du bakalım
 

bazen kahveye karşı bende öyle oluyorummmhele de starbaks olan bi şehirde isem:)) ödem falan vardır canım ya sıkma canını... ben de tartımla barşışamadım bozuk olduğunu inanıyorum hala aynı günde 3 farklı kilo gösterbiliyo bu kilolar arasında 2 kilo fark olabliyo..kardeşim doğru tartıyo dedi o yüzden değişitirmedim şimdilik..
 
Doktor Mehmet Öz'ün Zayıflama Önerileri


Son yıllarda tüm dünyanın heyecanla dinlediği Doktor Mehmet Öz'ün bir dergide yayınlanan röportajından, kilo vermek isteyenlere özel maddeler...!

1- Öğün atlamak, vücudu yağ depolamaya yönelik kazınma moduna geçirir. Böylelikle kalori yakımı zorlaşır.

2- Her öğünde bir parça yağsız protein tüketmeyi deneyin. Protein, karbonhidrat ve yağlardan daha fazla sizi başarıya götürecektir

3- Düzenli ve kaliteli uyuyun. Uyku eksikliği vücutta açlığı düzenleyen hormon seviyesini oynatacak ve iştahınızın artmasına sebep olacaktır.

4- Bir adımölçerle günde kaç adım attığınızı hesaplayın. Eğer günde 10 bin adım atmıyorsanız yeterince hareket etmiyorsunuz.

5- Hareket etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Araştırmalar kıpır kıpır insanların daha zayıf olduğunu gösteriyor.

6- Başlamakta zorluk mu çekiyorsunuz? İlk adım olarak kendinize bir yemek yeme not defteri ya da yürüyüş ayakkabısı alın. Bu tarz davranışlar, amaca ulaşma başarısını üç kat artırır.

7-Yemeğinizin ortasında durun, 30 saniye bekleyin. O anda ne kadar aç olduğunuzu gözden geçirin. Sonra yemeğinize geri dönün.

8-Kendinize kilo kaybetme hedefi koymayın. Amacınız belirli bir kıyafet bedeni ya da bel ölçüsü olsun.

9-Çok yemeye başladıysanız bir önceki hafta açtığınız tüm boş gıda paketlerini bir kavanoza doldurun. Neler yediğinizin kanıtlarını görmek, sağlıksız alışkanlığınızı fark etmenize yardımcı olur.

10-Sandviçinizdeki mayonezi hardalla değiştirip 85 kalori tasarruf edin. 11. Yemek planlamayı otomatikleştirin. Ne yiyeceğinizi vakitlice planlarsanız, son dakikada yapacağınız sağlıksız yemek seçimi riskini, en aza indirebilirsiniz.

12. Yulaf dosttur! Sabah bir fincan yulaf ezmesi yemek, öğleden sonra alelacele oburluk yapmanızı engelleyecektir.

13. Zeytin, somon ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler, tatmin olmanıza yardım edecektir.

14. Fındık bir mucizedir. Bir avuç fındıkla kendinizi tok hissedersiniz. Farklı bir doku için, fındığı suda bekleterek yemeyi de deneyebilirsiniz.

15. Stres, midenizin kazınmasına ve yüksek kalori alacağınız yiyeceklere yönlenmenize sebep olur.

16. Kızarmış besinlere alışık olabilirsiniz. Ama ızgara, buğulama, haşlama, fırınlama ve buharda pişirme gibi birçok sağlıklı yemek pişirme şekilleri de mevcut.

17. Market alışverişinizi kısıtlı bir zamanda yapın. Listeniz hazır olsun, böylece işlenmiş gıdalar bölümüne sapma olasılığınız az olacaktır.

18. Susuzluğu açlıkla karıştırmayın. Açlık hissettiğinizde bir bardak su için ve gerçekten ne istediğinizi anlayın.

19. Dışarıda yemek eğlenceli olabilir, garsona ekmeği, karışık atıştırmalıkları, cips ve sosları getirmemesini söyleyin.

20. Salatınızı tabakta yemekten sıkıldınız mı? Tam buğdaydan bir pideye limonlu salatanızı sararak dürüm yapıp yiyin.

21. Fındık, meyve ya da dilimlenmiş sebze gibi sağlıklı yiyeceklerden oluşan acil durum paketleri hazırlayın.

22. Günün erken saatlerinde yediğiniz kırmızı pul biber sizi tok tutacak ve günün kalan saatlerinde yiyeceğiniz miktarı azaltacaktır.

23. Yemek yerken sohbet etmeye özen gösterin, böylelikle tüm yemeği aceleyle mideye indirmeden evvel, doyduğunuzun farkına varabilirsiniz.

24. Öğle ve akşam yemeklerinden önce, canlı bir yürüyüş yapın; hareket edin. Hem biraz egzersiz yapmış olursunuz, hem de hareket ettikten sonra sağlıksız bir yemek seçimi yapma olasılığınız daha düşük olur.

25. Somonun faydalarını öğrenin.

26. Öğünlerinizde 22 santimetrelik tabaklar kullanın. Aslında çocuk yemek tabakları, bir yetişkini doyurabilecek ebatlardadır.

27. Hiçbir zaman atıştırmalık gıdaları, kendi kutusunun, paketinin veya poşetinin içinden yemeyin.

28. Yeşil çay ya da Şili biberiyle metabolizmanızı hızlandırın.

29. Kas, yağın en az dört katı kadar kalori yakar. Temel kaslara (bacak, karın ve üst vücut) odaklanarak bir güç egzersizi programına başlayın ve bunu haftada iki gün, yirmişer dakika yapın.

30. Kafeinsiz sade kahve, düşük kalorili harika bir içecektir. Kremasız, şekersiz, siyah koyu bir kahve, açlığınızı bastırma etkisinin yanı sıra; aynı zamanda ciddi bir antioksidandır da.

31. Doğal meyve suyu miksleri ve düşük sodyumlu çorbalar gibi doğal su bazlı yiyecekler tok tutar.

32. Doğal elma sosu, muz ve kavun gibi meyveler için harika bir dip sostur.

33. Sizi sağlıksız hazır yiyecekleri yemeğe iten duygusal dürtünün sebebini arayın. Bunu bilmeniz, kilo verme hedefinizi kafanızda netleştirir.

34. Az yağlı değil, az kalorili sosları tercih edin. Ağır yağlı krema ya da hayvansal ürünlerden bir sos yerine, humus gibi sebzelerden yapılmış bir sos kullanın.

35. Kilosunu düzenli kontrol eden ve ilerlemesini bir yere not eden kişiler, kilo kaybetmede daha başarılı olurlar.

36. Muz ve kavun gibi meyvelere bir tutam tarçın ekleyin.

37. Protein besinlerine tatlı krema yerine, düşük kalorili bir lezzet ekleyin. Mesela salsa sosu ya da turşu.

38. Televizyon karşısında ya da sinema salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçının!

39. Gazlı içecekleri geçin! Bunların yerine sadece su içmeyi artırarak ne kadar kilo kaybedebileceğinizi görünce, şaşırabilirsiniz.

40. Dikkatli olun: Özellikle de “yağsız” ya da “sıfır trans yağ” olarak etiketlenmiş ürünleri alırken. Çünkü yağ yerine çok fazla şeker veya sodyum satın alıyor olabilirsiniz.

41. Kahvaltıda meyve suyu yerine yağsız süt için. Aşırı kilolu kişiler, kahvaltıda yağsız süt içtikleri zaman, daha az kalorili besleniyorlar.

42. Şekersiz sakızlar, bir nebze bile olsa açlığınızı bastırabilir.

43. İnce pide üzerinde çilek veya armut deneyin.

44. Elinizin altında her zaman sebze bulunsun. Değişik bir lezzet için kırmızıbiber ve zerdeçal ekleyin. Tek yemelik porsiyonları bölerek, buzdolabında saklayın.

45. Soya fasulyesi düşük maliyetli harika bir atıştırmalıktır. Dondurulmuş gıdalar bölümünde arayıp bulun.

46. Çorbalar, hem doyurucu hem de rahatlatıcı yemek seçenekleridir. Az tuzlu sebze çorbası hazırlayın ve küçük porsiyonlar halinde saklayın.

47. Hafta içi zaman ve paradan tasarruf yapın. Yağsız bir protein olan tavuk göğsünü çokça alıp, pazar akşamı pişirin. Tüm hafta iş yerinde yiyebilirsiniz.

48. Mutfaktaki ve yemek odasındaki masayı, sadece yemekleri hazırlamak ve yemek için kullanın.

alıntılama yapılmıştır.



.
 
Canım evet çok ama çok başka.Rabbim size de sabır versin,başınız sağ olsun.

Tülincim çok teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığın için.Sabah kalkış saatim belli olsa sabah sporunu tercih ederdm ama eşim nöbetçi olduğu zaman tek başıma korkuyorum ve geç yatıyorum,uyanmam 10u buluyor malesef.Bu yüzden akşam yemeklerinden 2 saat sonra spor yapmak benim için daha kolay olacak.


b-fit neden 1 saat canım aklım karıştı?
bi de neskafe gördüm yine.olmadı ((((((



çağıırmakla gelse keşke.biz kakıp ayağına gitmeliyiz çok nazlı kendileri..



allah esirgesin onu.inşallah sağlıkla atlatacak ameliyatı.dualarımız sizinle..


diyetisyen ne diyor bi sor bakalım?hoşgeldin..



alıntılara cevap vermek çok zor geldi.hala burnum sızlıyor.nasıl bir acı bu.insanın inanası gelmiyor.ağlaya ağlaya fatiha okudum mekanı cennet olsun Allah onu affetsin diye.bir insan intihar edecek noktaya nasıl gelir aklım almıyor?bi de meslektaşımmış.evlimiydi çocuğu ver mıydı?değermiydi keşke olmasaydı keşke derdini sizle paylaşsaydı.kardeş kardeşe belki deva olurdunuz.ne diyeyim sözün bittiği yer.allah sana ailene sabırlar versin..



senin de başın sağolsun canım.Allah askerlerimizi korusun esirgesin.Allah sizlere sağlıklı bir ömür nasip etsin.



harika bir menü...



kolay gelsin canım.menün çok güzel..[/QUOTE]
Sağ ol canım.Amin inşallah Allah tüm askerlerimizin yanında olsun.


Ben de eskiden kola canavarıydım.Sebze yemeklerinin yanında bile kola içiyordum o kadar bağımlı olmuştum.Fakat reflüyle tanışınca bırakmak zorunda kaldım.Tam bir bağımlılık yapıyor malesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…