80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Canım evet çok ama çok başka.Rabbim size de sabır versin,başınız sağ olsun.

Tülincim çok teşekkür ederim bu bilgiyi paylaştığın için.Sabah kalkış saatim belli olsa sabah sporunu tercih ederdm ama eşim nöbetçi olduğu zaman tek başıma korkuyorum ve geç yatıyorum,uyanmam 10u buluyor malesef.Bu yüzden akşam yemeklerinden 2 saat sonra spor yapmak benim için daha kolay olacak.

b-fit neden 1 saat canım aklım karıştı?
bi de neskafe gördüm yine.olmadı ((((((

çağıırmakla gelse keşke.biz kakıp ayağına gitmeliyiz çok nazlı kendileri..

allah esirgesin onu.inşallah sağlıkla atlatacak ameliyatı.dualarımız sizinle..

diyetisyen ne diyor bi sor bakalım?hoşgeldin..

alıntılara cevap vermek çok zor geldi.hala burnum sızlıyor.nasıl bir acı bu.insanın inanası gelmiyor.ağlaya ağlaya fatiha okudum mekanı cennet olsun Allah onu affetsin diye.bir insan intihar edecek noktaya nasıl gelir aklım almıyor?bi de meslektaşımmış.evlimiydi çocuğu ver mıydı?değermiydi keşke olmasaydı keşke derdini sizle paylaşsaydı.kardeş kardeşe belki deva olurdunuz.ne diyeyim sözün bittiği yer.allah sana ailene sabırlar versin..

senin de başın sağolsun canım.Allah askerlerimizi korusun esirgesin.Allah sizlere sağlıklı bir ömür nasip etsin.

harika bir menü...

kolay gelsin canım.menün çok güzel..[/QUOTE]
Sağ ol canım.Amin inşallah Allah tüm askerlerimizin yanında olsun.

Ben de eskiden kola canavarıydım.Sebze yemeklerinin yanında bile kola içiyordum o kadar bağımlı olmuştum.Fakat reflüyle tanışınca bırakmak zorunda kaldım.Tam bir bağımlılık yapıyor malesef

Bugünkü Menüm

Kahvalti:
1.Bardak Light Süt
3.Yk Müsli

Ara:
1.Fincan Sade Kahve
1.Müsli Snack

Öglen/Ak$am Üstü:
2-3 Kücük Dilim Firinda Tavuk Filet (1.Yemek Kasigi Zeytin Yag Ile Yapildi)
1.Kücük Kase Limonlu Karnabahar Salatasi
2-3 Catal Lahana Salatasi

Ara:
1.Tane Mandalina

1.5 Litre Su

Aylar Sonra Yine Menümü Yaziyorummm
Dünkü Menümde Cok Güzeldi Ama Yazmayi Unuttum ..
Artik Sebzeye Tekrardan Hosgeldin Dedim veee Ekmeeyee Elvedaa :80:
Ekmege Dayanamiyorum Yoksa Bi Basladimmi 2-3 Dilim Yiyorum Buda Bana Zarar Tabi ..
Onun Yerine Ara Ögünlerimi Yogunlastirip Ac Kalmamaya Bakiyorum

Oh Be Az Ye Cok Ya$a .. Kendimi Rahat Hissediyorum Hafif Seyler Yiyince :87:

nasılsınızzzz ?

selmaa ablammm nolurr yıpratma kendini saglam durmaya çalışşş
rabbim sabırr, dayanma gücü versinn inşşş.

Menüm:

uyanınca 1 bardak ballı,limonlu ılık su

sabah (10.30): 1 dl tb ekmeği,3 ceviz,1 yumurta,3 dl domates,4 küp tulum peyniri,3 adet yeşil biber,1 kupa limonlu yeşil çay

ara (13.00): 2 kuru kayısı

öğle (15.00): 7 kaşık nesfit,1 bardak süt

ara (17.45):1 avuç leblebi,1 çay k.bal (bunları yemeyecektim ama birden kan şekerim düştü)

akşam (18.15): 1 tabak salata (1 yk z.yapı ve 1 yk nar ekşisi koydum),300 gr tavuk ızgara,1,5 yk yoğurttan 1 büyük bardak ayran

ara (20.00): 1 kase sakızlı muhallebi yemeği düşünüyorum

suyum 1,5 lt oldu daha ama 3 lt'ye tamamlayacağım inşallah

3 kupa yeşi çay

bugün 4 mil lessli yapacağım,vücudum alışmasın sürekli 5 mile diye değiştirmek istedim

kendimi fındık eksperi olarak görürüdüm ama madde 21 i hiç denemedim:)

off off off starbucks mu ,Allahım deli olurum onun kahvelerine bende ,baksana seher,n verdiği mehmet öz tavsiyelerinde kahveye ok demiş,sanırım benim kuruntum yağ tutma olayı....

kızlar sabahki menüm dışında henüz birşey yemedim ayrıca o kriz kahvesini içmedim akşama sakladım o arada gidip 6-7 çubuk kraker yemişim ama akşama ıspanak borani ve yoğrt var başka bişi düşünmüyorum yemeyi ,bu akşam midem rahat uyucam bu arada 1,5 saat salonda kaldım çok iyiyim çokkkkkk

Nescafe 3'ü Birarada Kilo Aldırır mı?

Çoğumuz güne bir bardak nescafe içmeden başlayamayız. Bizim için bir tutku hatta kimileri için bağımlılık olan nescafe ne yazık ki içerdiği kalori ve bileşenler yüzünden kilo almayı tetikliyor. Yapılan son araştırmalara göre nescafe, süt tozu ile birlikte kullanıldığında yağ yıkımının önüne geçiyor. Nescafe 3'ü birarada ürünün içeriğine baktığımızda kahve, süt tozu ve şeker karışımını görüyoruz. Öncelikle kahve vücutta suyu tutar. Ayrıca fazla alınması sinir sistemini tahrip eder. Bunun yanında selülitinde en büyük nedenlerindendir. Fakat kahvenin belirli ölçüde alınması konsantrasyonu arttırdığı gibi metabolizma hızınıda yükseltir. Bu yüzden eğer kahve bağımlısıysanız nescafe 3'ü birarada içmek yerine yağsız sütle karıştırılmış kahve içebilirsiniz.

Nescafe 3'ü birarada ürünün 2. karışımı olan süt tozuna gelince; süt tozu kremadan oluşmaktadır. Bu kremanın içinde ise yüksek oranda yağ bulunmaktadır. Bir kaşık süt tozunun %36 sı yağdan oluşmaktadır. Bu da azımsanacak bir rakam değildir. Ayrıca araştırmalara göre süt tozu vücutta yağ depolanmasını tetikleyen bir ürün. Günde 2 paketten fazla içeceğiniz her nescafe 3'ü birarada size ekstra kalori ve yağ kütlesi olarak geri dönecektir.

Son olarak nescafe 3'ü birarada ürünün içinde bulunan şekerden bahsedelim. Tatlandırıcı ve saf şeker karışımı olarak katılan bu 3. madde özellikle sabahları aç karınla içiliyorsa vücutta ani kan şekeri yükselmesine sebep olur. Bu ani kan şekeri yükselmesi pankreastan insilün adlı enzimin salgılanmasına sebep olur. İnsülin vücutta ki şekeri düşürmeye yarayan bir enzimdir. Vücutta ki şekeri düşürmek için glikozların hücre içine gönderilmesini sağlar. Hücreler kendi ihtiyacı kadar olanını kendi içinde yakar ve geriye kalan fazla glikoz yağa çevrilerek vücutta depo edilir. Bu da yağ kütlenizin artması yani kilo almanız anlamına gelir.

Eğer nescafe bağımlısı biriyseniz ne 2'si birarada ne de 3'ü birarada ürünlerini tercih edin. Bunun yerine şekersiz saf türk kahvesi, yada light sütle karıştırılmış nescafe içebilirsiniz.

Nescafe 3'ü Birarada Kalori; 70 cal

Nescafe 2'si Birarada KAlori: 60 cal
Erciyes Üniversitesi (EÜ) Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Neriman İnanç, çay, kahve ve kola gibi içecekler ile hergün alınan kafeinin zayıflama üzerine olumlu etki yaptığının bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi. Kafeinin etkisine yönelik yapılan araştırmanın ‘Obesity Research’ adlı dergide yayınlandığını ve bilim camiasında görüş birliğine varıldığını kaydeden İnanç, bunun bazı kriterlere ve dozlara bağlı olduğunu belirtti.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR
Kafeinin metabolik hız üzerinde etkili olduğunu ve vücutta yağ yakımını hızlandırdığını, bunun da kilo kaybına yol açtığını ifade eden İnanç, şunları söyledi:
“Kafein enerji harcamasında artış sağlar, bu etkiyi şeker ve yağın daha çok yakımıyla oluşturur. Hayvanlarda, belirli bir miktarda verilen kafeinin ağırlık kaybına yol açtığı görülmüştür. Kafein yağ hücresini küçültmekte, trigliserit miktarını azaltmaktadır. Bir araştırmada, 76 şişman bireye 3 ay süreyle zayıflama diyeti ile düşük ve yüksek doz yeşil çay ve kafein birlikte (270 mg epigallokateşin + 150mg kafein) verilmiştir. Sonucunda yüksek kafein alanlarda vücut ağırlığı, yağ dokusu, bel çevresi ölçümlerinde daha fazla azalma olduğu saptanmıştır.’

İnanç, günde 1.5 su bardağı şekersiz içilen filtre kahvenin fiziksel aktivite ile birlikte uygulanan zayıflama diyetlerinde destek olabileceğini ifade etti.

AŞIRIYA KAÇMamaK GEREK
Ancak, aşırı kafein tüketiminin uykusuzluk, mide rahatsızlığı, kanbasıncında artış ve kemik yoğunluğunda azalmaya neden olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken İnanç, yaşlılar ve kroner kalp hastalarının bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. İnanç, çay, kahve, kolalı içeceklerin yanı sıra yeşil çay ve çikolata da kafein bulunduğunu sözlerine ekledi.

sonunda buldum aradığı işte size kahve ile gerçek bilgiler ,alıntıdır...

Son düzenleme:
Banu ,ameliyat tarihiniz belli olmuş,sağlıkla 1 defada gerçekleşir inşallah...

Dünkü menümü yazmayı unutmuşum ama küçük kaçamaklarla beraber(yarım paket çubuk kraker yedim)fena değildi,sadece spor yoktu.
Bugünkü menüm;
Sabah:
1 dilim denge ekmek
1/2 kk beyaz peynir
1 yk lor
1 domates
1 salatalık
1 yeşl zeytin
4 acı süs biberi
maydanoz,dereotu
2 çk keten tohumu-çörekotu
Öğle:
Yarım dilim ekmek
1 tabak etli taze fasulye
4 acı süs biberi
Ara:
2 diyet bisküvi
3 ince kraker
1 yeşil elma
Akşam:
1 tabak yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber salatası
Yarım dilim ekmek
Ara:
1 şeftali
1/2 su bardağı süt

2 lt su
1 kupa tarçın çayı
şekersiz çaylar
45 dk 5-6 hızda yürüyüş

Son düzenleme:

CANIM EN SON O KAHVELERİN hepisini istersen yağsız sütle yaptıklarını fark ettim..içeceğim zaman öyle içiyorum...ama kahve de alışkanlık yapıyyo sanki...geçen gün kafeinsiz kahve vardı markette almadım onu mu alsak acaba... ben şimdilik dışarı çıktığım günlerde bir bardak içiyorum..ama sütlüğ seviyorum ben...

evet 3ü bir arada çok kalorili zaten tadı bana göre değil benim kahvem bol sütlü ama şekersiz olmalı..daha dikkatli tüketelim..

Herkeze iyi akşamlar.Bugun sizlere bende birşeyler paylaşmak isstiyorum.Bugun diyetimin ikinci günü sabahları 7.00 de kalkıp 45 dakika yuruyorum bunu zamnla 1 saate cıkartıcam insallah.150 tane de mekik cekmeden yatmıyorum.Tabi mekiği ayagımı kanepeye koyup öyle çekiyorum (fazla göbek ve mide problemim dolayısıyla).Diyet konusunda cok basarılı degilim üniversite öğrencisiyim ve evimde tek başıma kalıyorum.Makarnayı cıkarttım hayatımdan ketcap mayonezide.Zaten çikolata yiyen bir insan değilim.Suandaki tek hayalim bayram tatilinde aileme ve sevgilime yeni bir görünüşle süpriz yapmak.Aslında cok korkuyorum kilo verememekten çünkü bu benim ilk diyetim

bugünkü listem:

uyanınca:bir kayısı bir incir
aktivya ananaslı taze meyve suyu
2 mil leslie
kahvaltı-geç birz- 2 tane tam tahıllı ekemk üzerine kaşar ve birer dilim sucuk ile fırında ısttım ve bir yumurta
ara:5 adet baden
ara:bir elma
öğleden sonra 15.00 gibi:mercimek çorbası ve yarım dilim ekmek
ara:5 bade
akşam :saat sekizde fırında köft patates(patates bir iki dilim köfte 5 adet ekmek yok salata ve ayran ile)

teşekkürler canım. yattım biraz iyi geldi. şimdi daha iyiyim

zekiyecim paylaşımın için sağol

merhabalar arkadaşlar

bugün sonunda regl olabildim.biraz olsun rahatladım.tabi şiş karnımı ve cenemdeki iki koca sivilceyi görünce tekrar tekrar geriliyorum

bugünkü menümü yazayım;

UYANINCA:sirkeli su

KAHVALTI:
-yarım dilim denge ekmegi ikiye böldüm bir kısmına peynir bir kısmına kendi yaptığım fındık ezmesini sürdüm.
-1 zeytin -1 yumurta ile peynirli omlet -2 çeri domatesi -1 ince dilim salam -1 küçük bardak cubuk tarcınlı süt

ARA
-bir mandalina

ARA
- 4,5 tane badem

ÖĞLE:
-bir adet közlenmiş patlıcan -2 kaşık yoğurt -1 y.kaşığı taze fasulye -2 ince dilim biftek

ARA
-3 tane gün kurusu kayısı

ARA
-1 bardak karışık taze meyve suyu (yarım armut,yarım elma,yarım greyfurt,yarım portakal)

AKŞAM
-3 yemek kaşığı et kavurma 1 yemek kaşığı taze fasulye -1 yemek kaşığı yoğurt

40 dk yürüdüm birazdan da leslie yapayım diyorum 2 mile.
yeşilçay-biberiye çayı içtim.
suyumu da şimdi tamamlayacagım.

sizce menüm nasıl kızlar?
akşam yemeğim az oldu ama karnım çok tok.sanırım içtiğim o meyve suyu karışımından.valla avmde kız taze taze sıkıyordu.dayanamadım bende aldım.rejimdeyim deyince buğday çimi vereyim dedi aman kalsın onu içemem dedim.
tatlı krizi tutmadı beni bu reglimde
yine de ben tedbir olarak kuru erik kuru kayısı muz felan aldım.
artık ekmeği hiç aramıyorum sabah yarım dilim yedim.ama yinede tamamen kesmeyi asla düşünmüyorum.kahvaltımda bir dilimim her zaman olacak.(tabi denge light ekmek olduğu sürece)

bu arada alttaki çizelgem dikkatinizi celbetmiştir umarım tülin arkadaşıma çok çok teşekkür ederim tekrar.valla uğraştı hazırladı ben profile koymayı beceremedim onu bile yaptı

şu an kendimle gurur duyuyorum resmen ya adet dönemindeyim ve cikolata kek raifne şeker içeren hiçbirşey yemedim aman maşallah.

bu arada tiwitter'da biri yazmış çok hak verdim :

"kan şekerim düştüğünde çikolata yerine kuru kayısı yemem gereken bir dünyada kimse bana adaletten söz etmesin"

kesinlikle doğru

ama salam yemesen diyorum..çok mu seviyorsun hep oluyor menulerinde...bende eskiden çok sever abartı boyutta da yerdim..ama 1.5 senedir falan yemedimde almıyorum da..

ben mısır yemeyi de bıraktım... yazın izlediğim bir programda salatalara eklenen mısırlardan bahsederken genetiği ile en çok oynanan gıdanın mısır olduğunu söyylediler... bir de glisemik indeksi çok yüksekmiş..şimdi dilara koçak ın sayfasında okuduğua göre de kalorisi 2 yemek kaşığında bir ekmek kadarmış...

selma ablacım zaman geçicek, unutmıycaksın ama eskisi kadarda yanmıycak için aklına geldiğinde ağlamıycaksın kabulleniceksin. yazması kolay diyebilirsin ama bende 2008 de çok bağlı olduğum ananemi kaybettim. annem 6 ay psikologa gitti ilaçlar aldı. ben senin gibi her aklıma geldiğinde ağladım neden, neden dedim inanamadım ama zaman acıların ilacı. işin garibi o zamanlar o acıdan kurtulmak unutmakda istemiyor insan. sana Allah sabırlar versin , bol bol dua et ablacım.

hoşgeldin cnm ben deniz. dileğine canı gönülden aminnn diyorum.
en büyük korkum verdiğim kiloları geri almak Allah korusun.

yani şu apartmanda bir ev var...her gün patates biber kızartılır mı ya her gün ama her gün...kapılarını çalıp diyeceğim artık diyette olan var diye...

cnm ya kızartmayı sevmeyen varmıdır, eşim diyorki eskiden pazar günleri patates kızartırdın sos dökerdin, soslu sosis yapardın:)) sitem ediyor. bizim apartmanda da var cnm özellikle akşam işten aç bi aç gelirken kapısını çalıp size yemeğe gelebilirmiyiz diyesim geliyor:))

cnm ilk diyete başladığın ayda şuanki kilonun yüzde 10unu veriyormuşsun.
sonra yavaşlıyor. az yiyorsan parmakların bile inceliyor tecbüreyle sabit cnm. alyansım büüyük geliyor saatim büyük geliyor. küçülmeyen bişey yokmuş yani.

kızlar bugün paso kahvaltılık yemekle geçti.
sabah okula erken gitmem gerekti kahvaltıyı orda yaptım.
sabah: h. yumurta, peynir, zeytin, 1 dlm ekmek, çay
öğlen: 2 kepçe şehriye çorbası, 3 yk çoban salata
ara: çeyrek simit, peynir
akşam: utanarak söylüyorum evde sebze adına birşey olmadığından ve çok yorgun olduğumdan dolayı yumurta haşladım. 3 yk da yoğurt yedim.
biraz öncede yeşilçayımı içtim.

bugün protein ihtiyacımı fazlasıyla karşıladım ama özellikle yumurta haşlamamın nedeni beni inanılmaz doyuruyor olması. yani 1 yumurta bunu nasıl başarabiliyor.

toplantı tutanağını yazmam lazım ama hiçç cnm istemiyor. bulaşıkları zor yıkadım bu akşam tembellik yapıyorum.
amaaaannnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…