ya öyle birşey ki anlamıyorlar yani.hani bende gülsem derizki tamam bana da komik geliyor gülüyoruz beraber.abim sürekli bana laf söyler yanında kaç kere ağladım abi deme bak üzülüyorum diye.utanmadan bir de insan içinde rencide etti beni kaç kere.espri yapıyor aklınca yani.bir aydır ailemin yanına gitmedim mesela bak 8 küsür kilo verdim eminim bana yine koca popolu diyecek kilo vermemişsin ki diyecek biliyorum yani.
hele amcam ve yengemin yaptıgını unutamıyorum.tatilde onların dairesinne gitmiştik annemle abimden dert yanıyordum ağlayarak bana böyle böyle diyor diye daha beterini yaptılar bana.ağlayarak koltuga atmıştım kendimi evi yıkacaksın deyip güldüler.sende az ye alay etmesin abin diyor birde bana.hatta annem bile benimle alay etmelerine dayanamadı terketti onların evini aglayarak.sonra suclu biz olduk.çok alınganlık etmişim.onlar şaka yapmışmış.bak düşündükçe kinleniyorum yani.
ya babam beni düşünüyor aslında dikkat et yemegine der öyle rencide etmez ama işte bünye meselesi.benim ablamda 90 kilodan 62 kiloya düştü boyuda uzun baya güzel fiziği.ama o yemeyerek verdi o kiloyu dogru düzgün bir öğün yemez.abur cubur yer.ve cok sağlıksız ben öyle yapamam sonucta.sürekli beni onunla kıyaslıyorlar.deli oluyorum.
canı bende bu aralar hic beğenmiyoum kendiimi.cenemde iki kocaman sivilce var kaşlarım bıyıklarım cıktı.karnım şiş.ama ne yapayım şimdilik böyle.kendimi diyetime verdim.biliyorumki benim bu hayatta mutsuzlugumun en büyük kaynagı kilolarım.zayıf zamanlarımda hep mutlu neşeli ve öz güvenli oldum.istediğim kiloya düşeyim diyetisyene gidip koruma programı uygulamayı düşünüyorum.gerekirse bir ömür diyetisyenle devam ederim yoluma.
ben ki dolaplar dolusu kıyafeti olan beyzayım.bir sürü kıyafetim var ama şu anda icinde giyebildiklerim sınırlı.alışveriş yapmıyorum bilerek.hele bir 6'lı rakamlara düşeyim o zaman ufaktan başlarım alışverişe.
bak 1 aydır eve gitmiyorum dedim ya.rejimim bozmadım düzenli kilo verdim.ama eve gideyim kesin pek fark yok diyecekler.yani bende isterim 76 kiloyla yatıp 55 kiloyla uyanmayı ama olmuyor işte.zamanla olan birşey bu.pat diye veremiyorsun ki kiloyu.ay bak bu cuma eve gitcem ve hiç içimden gelmiyor ya.
Allah'ım bize kilo vermeyi,istediğimiz bedenlere kavuşmayı ve o kiloyu korkumayı nasip etsin inşallah
istediğin kiloya ulaşıp eşini utandırırsın inşallah:I
deryacım herşey eskisi gibi olsun istiyoruz. önceden bi gün yiyeyim artımı cıktım 1 gün sıkar eski kiloma hemen dönerdim. artık öyle degil. inanırmısın hergun 100gr eksik cıkıyorum. daha fazlasını isteyip beklesemde. akşam mesala artı cıktım hemen suratı astım eşime diyorum kilomu niye fazla cıktım ben diyorum. sonrada sabaha bakalım ne cıkcak diyorum. ama artı cıksamda cıkayım öyle bırakmak yok eskisi gibi diyorum. sonra birden gidecek nasılsa diyorum. eşimden tık yok ben önce ona yakınıyorum sonra kendimi teselli ediyorum adama fırsat vermiyorumki.
ya öyle birşey ki anlamıyorlar yani.hani bende gülsem derizki tamam bana da komik geliyor gülüyoruz beraber.abim sürekli bana laf söyler yanında kaç kere ağladım abi deme bak üzülüyorum diye.utanmadan bir de insan içinde rencide etti beni kaç kere.espri yapıyor aklınca yani.bir aydır ailemin yanına gitmedim mesela bak 8 küsür kilo verdim eminim bana yine koca popolu diyecek kilo vermemişsin ki diyecek biliyorum yani.
hele amcam ve yengemin yaptıgını unutamıyorum.tatilde onların dairesinne gitmiştik annemle abimden dert yanıyordum ağlayarak bana böyle böyle diyor diye daha beterini yaptılar bana.ağlayarak koltuga atmıştım kendimi evi yıkacaksın deyip güldüler.sende az ye alay etmesin abin diyor birde bana.hatta annem bile benimle alay etmelerine dayanamadı terketti onların evini aglayarak.sonra suclu biz olduk.çok alınganlık etmişim.onlar şaka yapmışmış.bak düşündükçe kinleniyorum yani.
ya babam beni düşünüyor aslında dikkat et yemegine der öyle rencide etmez ama işte bünye meselesi.benim ablamda 90 kilodan 62 kiloya düştü boyuda uzun baya güzel fiziği.ama o yemeyerek verdi o kiloyu dogru düzgün bir öğün yemez.abur cubur yer.ve cok sağlıksız ben öyle yapamam sonucta.sürekli beni onunla kıyaslıyorlar.deli oluyorum.
canım evine gittiginde ailene sakın diyet yapıyorum falan deme. kilo verdimde deme vermişmiyimde deme. insan paylaşmak istiyor evet ama tut kendini. olurda vermişsin derlersede bilmem aynıyım faln de. ogrencisin sanırım sen. tekrar döneceksin eski düzenine. ailenin yanına bi sonraki gidişinde onlarıda dahada cok şaırtacaksın. ayrıca aynı tutum içinde olurlarsada seni rencide edici sözlerde bulunurlarsada sakın ola takma kafaya. zayıflayıp onları şaşırtacagın günü düşün. birde sen agladıkca onların söylediklerini kafaya taktıkca dahada cok gelirler üstüne. bu yüzden hiç umursamıyormuş gibi davran umuramada. yaptıkları cok yanlış. farkında degiller yoksa insan kardeşini boyle üzermi. içinde bulundugumuz durumu anlıyamıyorlar ne yazıkkı.
canım evine gittiginde ailene sakın diyet yapıyorum falan deme. kilo verdimde deme vermişmiyimde deme. insan paylaşmak istiyor evet ama tut kendini. olurda vermişsin derlersede bilmem aynıyım faln de. ogrencisin sanırım sen. tekrar döneceksin eski düzenine. ailenin yanına bi sonraki gidişinde onlarıda dahada cok şaırtacaksın. ayrıca aynı tutum içinde olurlarsada seni rencide edici sözlerde bulunurlarsada sakın ola takma kafaya. zayıflayıp onları şaşırtacagın günü düşün. birde sen agladıkca onların söylediklerini kafaya taktıkca dahada cok gelirler üstüne. bu yüzden hiç umursamıyormuş gibi davran umuramada. yaptıkları cok yanlış. farkında degiller yoksa insan kardeşini boyle üzermi. içinde bulundugumuz durumu anlıyamıyorlar ne yazıkkı.
Yok zekiyecim ben de öyle düşünüyorum artık, hemen kilo düşemeyince pes etmiyorum..500 gr yeter bana, geç olun ama bir daha gelmesin artık..
Beyzacım ben zekiye kadar olumlu düşünemeyeceğim, aynı şeyleri bana boyumdan dolayı yapan bir ailem olduğu için onun acısını ben bilirim...27 yaşıma geldim hala psikolojim düzelmedi onlar yüzünden...
Bilmeden yapıyorlar olayına inanmıyorum bu direk kalple veya kalpsizlikle alakalı..
Ben yerinde olsam hiç gitmem yanlarına..Şimdi ki kafam olsa onlara sert çıkar benim hakkımda böyle konuşacaksanız görüşmeyelim derdim, inan derdim çünkü böylece psikolojimi mahvedemezlerdi...
Şimdi bana biz şaka yaptık filan diyorlar ama nasıl bir anlayış bu ben bilmiyorum ya ben hayatta yapmıyorum kimseye böyle şakalar..Ki ağır şakaları sevdiğim halde!!
O yüzden demem o ki ne diyette olduğunu söyle, ne de sık sık git madem canını sıkıyorlar..Gerekirse de sert çık seni üzmelerine izin verme lütfen..Ailen de olsa yıllarca kapatayamayacağın yaralar açmaya hakları yok, bunu unutma...
1 tane elma
1 tane limon
1 tane kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 tatlı kaşıgı tane karabiber
1 tane zencefil
1 litre su
5 dakka kaynat , dinlendir
süzz ve içç....
hoca yazdı verdi sagolsun dünn
günde 3 fincan içebilirler dedii
cidden harika bişi bu çayy ve kesinlikle işe yarıyorr :)
isteyen buyursun denesinn .......
Beyzacım ben zekiye kadar olumlu düşünemeyeceğim, aynı şeyleri bana boyumdan dolayı yapan bir ailem olduğu için onun acısını ben bilirim...27 yaşıma geldim hala psikolojim düzelmedi onlar yüzünden...
Bilmeden yapıyorlar olayına inanmıyorum bu direk kalple veya kalpsizlikle alakalı..
Ben yerinde olsam hiç gitmem yanlarına..Şimdi ki kafam olsa onlara sert çıkar benim hakkımda böyle konuşacaksanız görüşmeyelim derdim, inan derdim çünkü böylece psikolojimi mahvedemezlerdi...
Şimdi bana biz şaka yaptık filan diyorlar ama nasıl bir anlayış bu ben bilmiyorum ya ben hayatta yapmıyorum kimseye böyle şakalar..Ki ağır şakaları sevdiğim halde!!
O yüzden demem o ki ne diyette olduğunu söyle, ne de sık sık git madem canını sıkıyorlar..Gerekirse de sert çık seni üzmelerine izin verme lütfen..Ailen de olsa yıllarca kapatayamayacağın yaralar açmaya hakları yok, bunu unutma...
bence de asla söyleme diyet yaptığını 2 kilo ya verdim ya vermedim de
ben ailem için konusuyorum o kadar bıktım ki sismanlık laflarından zayoflamıssın diyenlere yoo size oyle geliyor diyorum oldukca sert bicimde akrabi talükattan bahsediyorum 1. dereceler den değilde
annemle paylasıyorum sadece duygu ve dusuncelerimi
hic o fırsdatı verme bıktım sizde de takmıssınız kafanzıa bir kil omeselesi sizin hayatınızda daha onemli seyler yok galiba ama benim var
asın artık kendinizi de
simdi sıra sana geldi ver cevaplarını
seni sinirlendirip nasıl sismanlattıklarını dusun
ben o kadar sinir oluyorum ki bana zayofladınmı diye eger daha oncedne kilo almısısn diyen bir insan dediyse olduresim geliyor da kendimi tutuyor sogukca gecistiriyorummm
veya de ki sizden uzakta daha guzel bir hayatım var belki o yuzden yuzumdeki mutluluk yansımıstır falnn
off kusura bakma cok sinir oldum ben onalra sana tatilini ziya nettirdikleri için
ama senin ailen hadidmi astıysam kusura bakm boyle hemen sinirleniyoırum iste
ya bana da iste seneler boyu bıktım kendilerinden kendi çekirdke ailem degil ama
milelt densiz densiz konusuyor iste
akraba bulusmalarına gidiyorum ama sıkılıyorum konusmaalrı beni sıkıyor
uzaklasmısım cok sukur
deryacım az olsun bizim olsunAynı şeyi ben de yaşadım, beden düşmek kadar mutlu eden bir olay, çok sevindim sen de yaşadığın için..
Kızlar merhaba, nasılsınız..Ben moral olarak çöküğüm de diyetim harika gidiyor..İşte bu ikisini başarabildiğim için kendimle gurur duyuyorum çünkü aylardır yapamadığım bir şeydi...Kendimi aştım :)
Umarım siz de iyisinizdir..Ne renk verebiliyorum, ne ifade kullanabiliyorum yine bakım var sanırım kk da...
kahvaltı setin hayırlı olsun iibi rbaşlangıç....günaydın dün hiç giremedim çok yoğundum.5te kalktım alıntı yaptım ama hata verdi hep.herkes harika gidiyor.
ayşe 74 e çok sevindim.yazıları zor yazıyorum bi sorun var galiba.
herkesi öptüm öğleden sonra girmeye çalışırım.
tülin iyi yolculuklar canım.
yeni gelen arkadaşlar ben nilgün hoş geldiniz
gülay tam neskafe içiyordum bıraktım.karar veremedim şimdi içelim mi içmeyelim mi?
bu arada okula kahvaltı götüreceğim kahvaltı seti aldım küçük.
diyeceksinizki sabah madem 5 te kalkıyorsun spor yap bari.inanın sabahın beşinde kalkıp leslie yapmak çok zor.call yapayım dedim ııhh elim kakmadı.sanırım banta çıkıp düşük hızda ayılana kadar yürüyeyim.
yada öğleden sonra yapacağım karar veremedim.amannnnnnn herşeye bahanem var..
sabah bende öyleydim okula gelince bir kahve içtim biraz ayıldım walla aylar sonrası , içi,len bir kahveydigünaydın herkese... dışarıda kapalı bir hava var...ve ben çok halsizim 24 saat nasıl çalışacağım bilmiyorum...dünderdir böyleyim toparlarım dedim saatlerce uyudum olmadı..aksi gibi de kabus gördüm bütün gece...şimdi gitmem lazım. umarım kendime gelirim bir yere yığılıp kalacak gibi berbat hissediyorum...
canımevet her 5 kiloda birinanılmaz birdeğişim oluyor 80de deböylehissetmiştim şimdi 75 de de aynı şeyi.....bence menü çok güzel
twitter daki tweet de süper gercekten
bende iste kardesime bir gun demistim ki " off sinir oluyorum ne yani iskender yediyse dondurmalı kazandibini götğrdğysem kilo almak zorundamıyım ben ne kadar adaletsiz dünya "
kardesim ne dedi " ohh abla sen ye ic gez ustune giyin afrikadaki aclar ne ypasın "
için için hakverdim iste bircogumuz için boyle bir bedel var maalesef
kahpeeeeee dünya
menü süperrr masallah
cnm tebrik ederim seni canı gönülden
ne güzel
benim kötü gidiyor diyet olayım
masalalh o kadar sevindim ki boyle hissetmene cok mutlu oldum gercekten
keyif aldım okurken
ikimizde 93 lerden basladık
ben hala istediğim yerde değilimn demekki 75in altıan inince bir fark hissediliyor
çok güzel bir menü tülincimmm ne mutlu
ya o kadarcıkdan ne e olacak bünyeyi şaşırttın işte ne güzel
bu da cok guzel masallah
hosuma ginleri soyle bir yazmak istedim bende
canım moralinibozama inan azmedince vücut sana daha fazladirenemiyor...amabirazdikkatgerisinimetana bırak....benim menüde aşağıdaki gibi işte bir diyet menüsü değil biliyorum ama mazosist bir sekilde gene de yazıyorummmm
kzıın bana, çantalar savurun
döğünn beniii
çok moralim bozuk kendimi cok sisko hissediyorum
demek ki b hafta hic veremeyenler arasında olacağım benn
ne zama nsu 8 lerden kurtulacağım bennn yaaa
bunu kendime soyluyorummm haykırıyorum
sonra moralim bozuluyor b usabah tartıda o rakamı görünce gittim sabah ıspanaklı börek yedimmmm
çok mutsuzummm
isyerinde artık herkes hci demeyenler bile cok kilo verdin diyor
ama ben içine girmek istediklerimin içine giremiyorum
artı ekstra veridğim bir kilo yok
sadece insanlar eskiden verdiklerimi yeni farkediyorlar galiba
dün bolll sütlü kahve ve gofretimle toplantı odasına girdiğimde bir arkadasımm oooo sen bu kiloları gofretlerle mi verdin dedi
isyerinde asla diyeten bahsetmiyorum kimseye diyet yaptıgımı soylemiyorum
yalnızca bir samimi arkadasım var sadece onunla paylasıyorum o da seessizce kimseye duyurmuyoruzz
ya yok ramazan da vermisitm bir daha vermedimmm falan dedimm ama o da yok yok ben seni vermis goruyorumm dedi
ama gercektne kıyafetlerimde extra bir beden değişmesi bollaşma yok
sanırım ciddi bir fark ancak 75 de olacak oraya da 8 kilo var
aslında cok degil ama ben takıldım mentalite olarak ilerleyemiyorum
yoksa gercekten sukur calısan bir metabolizmam var ama ben ona fırsat vermiyorummm
off sistersss
bugünkü günah çıkarma seansımda böyle işte
Salı 82,6 ahhh cokkk mutluyummm hic gormeyi imdugum bir rakam değilll diii
sabah minik ruşeymli sandöviç ekmek ve peynir
ara 1 activia kayısılı
öğlen 4 yk. salçalı makarna + fırın tavuk ve 2 dilim fırın patates + kısır/salata
ara bol sütlü nescafe ve yarım nestle gofret
akşam 1 şinitzel, bol çoban salata, yarım dilim ekmek
Çarşamba 82,8 ÇOK BEDBAHTIMMM dün yediklerimin acısı çıktı işte
sabah 2 ufak ince dilim ıspanaklı börek ve 1 ufak sandviç
bu kadar kahve muhabbetinden sonra bende kahve içtim bugün yaaaairemcim kesinlikle kafeinsiz filtre kahve almalıyız bir kahvesever olarak,ama sen şöyle yap madem sütlü seviyosu,1 bardak ligth süte 1 kaşık nescafe koy,aksine metoyu hızlandırıyormuş,ama yağsız olsun sütün.mehmet öz'e güveniyorum öyle demiş amcam baksana
merhaba canım gülay ben ,yaşın ve konumun gereği çok rahat verirsin bence ...çok sıkı 3 ay geçir yılbaşına 10-12 kilo vermezsen benim adım Gülay değil
twit e bayıldım ,menümde çok iyi hele çizelgensen bugün fazlaaaa birisin (çiçek veren smiley)
ben çok severdim birden aşkımız bitti mısırla,almıyorum seni artık mısır kardeş (dil çıkaran smiley)
gayet iyi gidiyorsun semracım,hoşgeldin gülay bende
menü güzelde neden kaçtın,sen bi kaçgündür pek bi sessizsin neler olyor kuzum ?
senin evde bant mı var,eh nilgün tam sopalıksın neden yapmıyon ,kızım bende olsa keşke yaevimde yer yok asla alamam ben malesef.... canım nescafe iç iç ,şekersiz sade yada bol sütlü ama orjinal süt,krema yada süttozu değil...ben çok araştırdım nescfede bi günah yok
sana nöbet için şimdiden kolay gesin canım,bende akşam çok kötü rüya gördüm,umarım kendine gelirsin....topla kendini gün güzel
sohbetiniziuzun uzun okudum inşallah azmin karşılık verecek canım yaşın küçük ve metan daha hızlı boşver herkesibizhepimizyaşadık bunları ve hala yaşıyoruz okuldayım şimdidaha uzun uzun yazardım sana ama nöbetçiyim çıkmam lazımsıkma canını güzelim.ya aynı şeyleri bende yaşıyorum bir an önce 6'lı rakamları görmek istiyorum ama çabalamadan olmuyor ki.42 gündür hayatımda makarna pirinc bulgur beyaz ekmek,çikolata yok.ben ki sinirini yemek yapmaktan ve yemekten çıkaran bir insandım.ama düşündüm aslında mutsuzluğumun sebebide yemek yemek.ben bu kiloları durduk yere almadım yani.geceleri tiramisular kısırlar kekler börekler yediğim için aldım.gecen senenin başında 69 felandım.1 yılda 85e cıktım! ve inan cokta farkında olmadım kilomun.pantolonlarım olmayınca gittim etekler elbiseler aldım kendime.kıyafet genişledikçe insanda genişliyor bunu anladım artık.hep bir beden küçük almak lazım.mesela ben dogru düzgün bir kıyafet almıyorum kendime rejim bitene kadar en azından.
şöyle birşeyde var.kilo vermek işin kolay tarafı aslında.ben daha öncede büyük rakamlarla kilo verdim.önemli olan o kiloyu korumak.bir daha geri almamak.bununda yolu yürüyüşü hayatından cıkarmayacaksın ve ne olursa olsun dengeli besleneceksin.daha fazla kilolarımı vermeden o kiloları geri alma korkusu yaşıyorum.ama bu defa olmaz olmamalı. o incecik oldugum resimlere bakıyorum.böyle olmalıyım işte diyorum.alacagım içinde muhteşem görüneceğim kıyafetleri hayal ediyorum.
bak benden sana nacizane bir öneri.istedigin kiloya istediğin bedene ulaştıgın kıyafetleri ve icinde nasıl güzel görüneceğini hayal et.moralin bozuldugunda böreğe değil suya spora ne bileyim maden suyuna saldır.
seni çok çok iyi anlıyorum.bu yaz altınoluk'a tatile gittik ve ben hayatımın en kötü tatilini gecirdim.85 kilo bir vücut ve 1.59 boyla varil gibiydim.selülitli bacaklarım hamile gibi bir karnım vardı.benimle en yakınlarım alay etti.abim,babam,amam ve yengem...neler demediler yok deniz taştı,yok büyük beyaz balina geliyor bir sürü rencide edici laflar havada ucustu.ben dogru dügün denize girmedim.onlar yemek almaya gidince hemen bir ıslanıp çıktım. markete gidiyoruz birşeyler alıyorum yiyecek alma onları kilo yapıyor sana iyice şiştin diyorlar.sofradayı ne bileyim ikinci tabagı istedim diyelim daha nerene yiceksin sonra aglama şiştim diye.evde kalacaksın neler neler ya bir sürü şey dediler. peki ben ne yaptım hiçte öyle azmedip rejime başlamadım.aksine onlar yeme dedikçe yedim ben.elmalı kurabiye,soslu makarna,patates kızartması en yakın dostum oldu.magnumla dertleştim,böreklerle ağladım... hem ağlıyordum hem yiyordum ya.psikolojik olarak çökmüştüm.sonra birden dank etti.dedim okul açılacak ve ben hiç bir kıyafetim olmadıgı icin 15gündür dışarı cıkmıyorum.okulda ne yapıcam? o gün istediğim herşeyi yedim.kıymalı pide,sucuk,dondurma,kek... rejim için alışveriş yaptım ve 1 eylül günü rejime başladım o gün bugündür maşallah küçük kacamaklar olsa da bozmadım.he 3 haftadır yavaşladı kilo vermem ilk haftalara oranla.ama kışın rejim yapmak daha kolay aslında uzun paltolar ceketler hırkalar iyi bir kurtarıcı.hedefim 60dı şimdi 55 istiyorum.yüzmeyede yazılıcam inşallah bir daha ki hafta oh mis gibi.
bende içimi döktüm gibi oldu ama kimse şişman ve mutluyum diye kendini kandırmasın o mutluluk pantolonununuzun fermuarını çekemedğiniz anda bitiyor işte.
şimdi bana 70 kloyken giydigim pantolonlarım oluyor cok mutluyum bu yüzden.ama yinede daha zayıf olmak icin cabalıyorum.
hepimiz istediğimiz bedenlere kavuşuruz inşallah
deryamoral bozukluğu yokkk olcak bakolcak görceksinnnnGünaydın kızlar, o kadar sıkı diyetime rağmen anca geçen cuma ki kiloma ulaştım bu sabah itibariyle..
Aşırı şekilde tuvalet problemim var ona da bağlıyorum biraz ama nerede hata yaptım diye de düşünmeden edemiyorum...
Neyse daha 2 gün var, hedefim zaten en az 500 gr olduğu için üzülmüyorum..2 gün de gene hedefime ulaşabilirim..
bende denemk istiyorumne demek aşkolsun.maydanoz benim için tam bir kurtarıcı valla.saplarını kes hic atma hatta buzluga koy aklına geldikçe demle demle iç.bir sürahi hazırla 2 gün tüketme hakkın var zaten.
bak benimde aklıma geldi bende mi yapsam aceba.dur yapayım bende:)
hoşgeldinnnnnkızlar merhaba bende 83 kiloyum yaşım 27 4 yıllık evliyim bebeyimiz olsun cok istiyorum tedaviler gördük olmadı ALLAHIM nasib etmedi
bende cok kilo aldım bu tedaviler sırasında şimdi hedefim 70 kloya düşmek
İNŞALLAH hep beraber veririz fazla kilolarımızı
diyetisyenimin verdiyi listeyi yazım
sabah kalktıgımda 2 bardak ılık su 3 tane kayısı
kahvaltı .2 dilim kepek ekmeyi 1 dilim yagsız peynir 1 haşlanmış yumurta 1 tatlı kaşıgı recel kahvaltıda en gec saat 10 yap dedi
ara ögün . 1 kase meyve saat 12 gibi ara ögünün olsun dedi
ögle yameyi .1 kase yogurt 3 köfte kadar et tavukta olur kırmızı ette bol salata 5 yemek kaşıgı baklagil 1 dilim ekmek
ara ögün . 1 kase meyve
akşam yemeyi. 1 kase yogurt 5 kaşık sebze yemeyi 1 dilim ekmek bol salata
yatarken 1 bardak ayran yada süt
kızlare listem böyle
İNŞALLAH başarabilirim herkese başarılar
çalışkan arkadaşım aferin bakaakşama yemeğin hazırgünaydınn kızlar,
ay hava yine kapalı hiçç okula gitmek istemiyor cnm:))
sabah 8 de uyandım kocişi gönderdim. 20 dk yürüyüş bandında yürüdüm. duşumu aldım
akşam için kocişe tavuk yemeği kendime tavuk haşlama yaptım. akşam okuldan gelip yemek yapmak zor geliyor.
birazdan da hazırlanırım anca keşke okulum yürüme mesafesinde olsaydı.
akşama görüşürüz kızlar.
söyleyeceğim çokşey var bu konuda ama başarı hikayemde yazmakistiyorumYok zekiyecim ben de öyle düşünüyorum artık, hemen kilo düşemeyince pes etmiyorum..500 gr yeter bana, geç olun ama bir daha gelmesin artık..
1 tane elma
1 tane limon
1 tane kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 tane zencefil
1 litre su
süzz ve içç....
deryacım az olsun bizim olsun
kahvaltı setin hayırlı olsun iibi rbaşlangıç....
sabah bende öyleydim okula gelince bir kahve içtim biraz ayıldım walla aylar sonrası , içi,len bir kahveydi
canımevet her 5 kiloda birinanılmaz birdeğişim oluyor 80de deböylehissetmiştim şimdi 75 de de aynı şeyi.....
canım moralinibozama inan azmedince vücut sana daha fazladirenemiyor...amabirazdikkatgerisinimetana bırak....
bu kadar kahve muhabbetinden sonra bende kahve içtim bugün yaaaa
sohbetiniziuzun uzun okudum inşallah azmin karşılık verecek canım yaşın küçük ve metan daha hızlı boşver herkesibizhepimizyaşadık bunları ve hala yaşıyoruz okuldayım şimdidaha uzun uzun yazardım sana ama nöbetçiyim çıkmam lazım
deryamoral bozukluğu yokkk olcak bakolcak görceksinnnn
bende denemk istiyorum
hoşgeldinnnnn
çalışkan arkadaşım aferin bakaakşama yemeğin hazır
söyleyeceğim çokşey var bu konuda ama başarı hikayemde yazmakistiyorum
deneyelim canım
Tünaydın kızlar bir konuda deneyimlerinize ihtiyacım var
genelde kahvaltımı 10-10.30 gibi yapıyorum çünkü akşamları kpss çalışıyorum ve beyin yorgunluğunda sabah erken uyanamıyorum
dünden itibaren de kpss kursuna başladım,12 de evden çıkıyorum 16'ya kadar kurstayım
ara öğünü mecburen kuru meyve olarak yapıyorum eve geldiğimde öğle yemeği zamanı gelmiş oluyor (geç uyandığım için bu saati buluyor)
ben de fazla olmasın diye nesfitle geçiştirdim dün çünkü akşam yemeğine 2,5 saatim kalmış oldu
bugün de aynı şey olacak mecburen
yani menüm sabah-ara-öğle-akşam yemeği-ara diye devam ediyor
o saatte öğle yemeği yerine nesfit yemem doğru mu yoksa meyveyle falan ara öğün mü yapayım
Canım teşekkür ederim önerilerin için çok faydası olacak ve aaaaa ben bunu neden düşünemedim dediğim bilgiler vermişsin :))))öğle yemeğini evden götürsen.sandvic olabilir.ızgara tavuk olabilir.saklama kapları oluyor ya.
kahvaltı :10.00 ara:12.00 öğle:14.00 ara:16.00 akşam 18-19.00 gibi de akşam yemegi ysen mesela?mutlaka tenefüsünüz oluyordur.
canım bu arada bende senin gibiydim geç yatıp geç kalkarıdım.bir haftada alıştırdım kendimi aksam en gec bir gibi yatıp sabah 7.30-8 gibi uyanıyorum.metabolizmayı erken calıstırmak cok yararlı.bir düzene oturtabilirsin kendini bence.ki yapılan araştırmalara göre gec saatlere kadar ders çalışmak pek dogru değil.beyninin uyuması vücudunuun dinlenmesi gereken saatte ders çalışmak daha oyrucu olabilir.gece en gec bir gibi yatıp sabah 7 8 gibi kalkıp ders çalışsan daha mantıklı olabilir.vücüdun en dinc en verimli ve zinhinin en acık oldugu saatlerdir.bende üniversitede öğrenci oldugum için cok ders çalışıyorum.o yüzden tavsiye vermek istedim sana.nacizane bir şekilde.
hemde şöyle söyleyeyim.ben protein agırlıklı besleniyorum.karbonhidrat almıyorum.günde sadce 1 veya 2 dilim uno denge light ekmek yiyorum sadece kahvaltıda.erken kalkıyorum kalktıgım gibi esneme hareketleri ardından akşamdan sıkıp dolaba koydugum bir greyfurt suyunu iciyorum.kahvaltımı yapıyorum.ikindiy kadar hic birşey yemesem dururum yani o derece.model oluştursun diye kendimden örnek veriyorum sakın yanlış anlama.kahvaltımı da akşamdan hazırlıyorum strecle sarıyorum mis gibi kalkınca hemen kahvaltımı ediyorum.bizim okulda yemek cıkıyor bana uygunsa orada yiyorum uygun degilse yanımda götürüyorum haşlama tavuk,ızgara köfte salatalık.kantindende ayran alıyorum tamamdır:).sende böyle yapabilrisin.
Canım teşekkür ederim önerilerin için çok faydası olacak ve aaaaa ben bunu neden düşünemedim dediğim bilgiler vermişsin :))))
erken kalkma konusunda alıştırmam lazım kendimi ama ben de en geç 1 gibi yatıyorum ama 10'dan önce gözümü açamıyorum,neden bu kadar çok uyuyorum anlayamadım(
eşime söylüyorum sabah uyandığında beni de uyandır birlikte kahvaltı yapalım hem de benim düzenim otursun diyorum ama o da kıyamıyor,uyandırmıyor
akşamları ders çalışmamın sebebi de,ev işleri ve akşam eşim geldikten sonra biraz da onunla ilgileneyim derken bakıyorum saat 9-10 olmuş
sabah erken uyansam işlerimi bitiririm çalışmam için de daha çok zaman kalır tabi
ana öğünler ve ara öğünler arasında 2 saat az olur gibi düşünmüştüm ama böylesi daha mantıklı olacak benim için
şimdi çıkarken ton balıklı sandwiç hazırlayayım ve bir meyve yiyip gideyim,nesfiti sürekli tüketmek çok sağlıklı gelmiyor bu yüzden de içim rahat etmiyor
ben de gün içinde mutlaka proteini fazla almaya çalışıyorum özellikle akşam menüleri protein ağırlıklı oluyor
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım,çok faydası oldu
güzelim hoşgeldin ben Gülay,öncelikle sana duamdır ki hayırlı bir evlat versin Rabbim..bizlerle birlikte hergün menülerini yazarak,bir düzen oluşturabilirsin ve istediğin kiloya düşebilirsi umarım...hayırlı zayıflamalar canım ...kızlar merhaba bende 83 kiloyum yaşım 27 4 yıllık evliyim bebeyimiz olsun cok istiyorum tedaviler gördük olmadı ALLAHIM nasib etmedi
bende cok kilo aldım bu tedaviler sırasında şimdi hedefim 70 kloya düşmek
İNŞALLAH hep beraber veririz fazla kilolarımızı
diyetisyenimin verdiyi listeyi yazım
sabah kalktıgımda 2 bardak ılık su 3 tane kayısı
kahvaltı .2 dilim kepek ekmeyi 1 dilim yagsız peynir 1 haşlanmış yumurta 1 tatlı kaşıgı recel kahvaltıda en gec saat 10 yap dedi
ara ögün . 1 kase meyve saat 12 gibi ara ögünün olsun dedi
ögle yameyi .1 kase yogurt 3 köfte kadar et tavukta olur kırmızı ette bol salata 5 yemek kaşıgı baklagil 1 dilim ekmek
ara ögün . 1 kase meyve
akşam yemeyi. 1 kase yogurt 5 kaşık sebze yemeyi 1 dilim ekmek bol salata
yatarken 1 bardak ayran yada süt
kızlare listem böyle
İNŞALLAH başarabilirim herkese başarılar
ay ben bunu geçen kış çok yaptım kaynatıyorsun düdüklüde fıslayınca 5 dakka ,ama benim 3 elma,1 limon ve devamı aynıydı...yararları :dinginlik veryor,israr atımını sağlıyor,kesinlikle yağ yakıyor ki idrarımda yağ tabakası görürdüm bekletip sifonu çekmezdim hususi...öyle işte yapın kızlar hatta bununla ilgilli topik var diyet bölümünde yine,araştırıp topikçe başlıyalım mı ?1 tane elma
1 tane limon
1 tane kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 tane zencefil
1 litre su
süzz ve içç....
Evet sanırım en iyisi hic diyet konusunu acmamak.gerci babam her telefonda soruyor devam ediyormusun diye.
ya öyle birşeyki ağlıyorum yapmayın diyorum neden aglıyorsun zayılfla o zmaan diye üstüme geliyor.takmıyormuş gibi yapıyorum laf sokuyorum ya da cevap vermiyorum bu seferde nasıl olsa takmıyor diye üstüme geliyor.abim düşüncesiz ve kaba bir insandır.önceden cok düşkündüm ona ama artık pek değilim sadece bu sebepten sogumadım tabi.cok sorunludur.hayırsız evlattır yani annemi babamı cok üzer.herkesi soğuttu kendinden. hiç göresm yok onu valla.
evde de dikkat ediyorum yediklerime farkediyorlar rejim yaptıgımı.ya işte ben çenemi tutamıyorum.okulda evde sürekli rejiöm konusuyorum.öyle motive oluyorum bir nevi ama aslında anlatmasam daha iyi olur. çenemi tutmayı deneyecegim bakalım
kızlar bende çevreme sürekli diyetteyim diyip 4-5 ay sonra bi fark görmiyoruz diye dalga geçenlerle çok uğraştım,hala laf sokanlar oluyor hatta bi ara annemin dükkan komşusu adam demişki anneme kızın spora gidip geliyor ama bi fark görünmüyor...Düşünsee benim derdim milleti geriyordu...insanlar bu kadar ruhsuz,düşüncesiz ve dangalak olabiliyor...köküne kibrit suyu...artık kimseyi takmıyorum...bence de asla söyleme diyet yaptığını 2 kilo ya verdim ya vermedim de
ben ailem için konusuyorum o kadar bıktım ki sismanlık laflarından zayoflamıssın diyenlere yoo size oyle geliyor diyorum oldukca sert bicimde akrabi talükattan bahsediyorum 1. dereceler den değilde
annemle paylasıyorum sadece duygu ve dusuncelerimi
hic o fırsdatı verme bıktım sizde de takmıssınız kafanzıa bir kil omeselesi sizin hayatınızda daha onemli seyler yok galiba ama benim var
asın artık kendinizi de
simdi sıra sana geldi ver cevaplarını
seni sinirlendirip nasıl sismanlattıklarını dusun
ben o kadar sinir oluyorum ki bana zayofladınmı diye eger daha oncedne kilo almısısn diyen bir insan dediyse olduresim geliyor da kendimi tutuyor sogukca gecistiriyorummm
veya de ki sizden uzakta daha guzel bir hayatım var belki o yuzden yuzumdeki mutluluk yansımıstır falnn
off kusura bakma cok sinir oldum ben onalra sana tatilini ziya nettirdikleri için
ama senin ailen hadidmi astıysam kusura bakm boyle hemen sinirleniyoırum iste
ya bana da iste seneler boyu bıktım kendilerinden kendi çekirdke ailem degil ama
milelt densiz densiz konusuyor iste
akraba bulusmalarına gidiyorum ama sıkılıyorum konusmaalrı beni sıkıyor
uzaklasmısım cok sukur
tamam cnm ama tülin der ki mutlaka yesil cay da olsun ve galiba kaynatmıyacaksın bunları birki çaylarında onemli olan nokta kaynamıs suyun içinde demlendireceksin kaynatmaya devam etmiyeceksin
bir de limonu kabugu ile atmayacaksın
tülinn değil mi akrıstırmıs da olabilirim tabii bu arada
ama arkadasımm tüm bu bilmişliklere cevap veriyim ben bu cayı hic yaptımmI
HAYIRRRRRRRRRRRRRRR
yani beni kaale alma yazıyorum iste
Sadece madem uyguluyorusn memnunsun daha da fazla faydalan diye nacizene görüş bildirmek istedim
Tünaydın kızlar bir konuda deneyimlerinize ihtiyacım var
genelde kahvaltımı 10-10.30 gibi yapıyorum çünkü akşamları kpss çalışıyorum ve beyin yorgunluğunda sabah erken uyanamıyorum
dünden itibaren de kpss kursuna başladım,12 de evden çıkıyorum 16'ya kadar kurstayım
ara öğünü mecburen kuru meyve olarak yapıyorum eve geldiğimde öğle yemeği zamanı gelmiş oluyor (geç uyandığım için bu saati buluyor)
ben de fazla olmasın diye nesfitle geçiştirdim dün çünkü akşam yemeğine 2,5 saatim kalmış oldu
bugün de aynı şey olacak mecburen
yani menüm sabah-ara-öğle-akşam yemeği-ara diye devam ediyor
o saatte öğle yemeği yerine nesfit yemem doğru mu yoksa meyveyle falan ara öğün mü yapayım
Aramiza Yeni Katilan Arkadaslar Olmus , Hosgeldin Diyememistim ..
Hepiniz Hosgeldiniz Ben Burcu 21.Ya$indayim ..
Yeni Baslayan Arkadaslarin Menüleri Bana Göre Cok Az Görünüyor
Simdiden Ekmegi 1.Dilime Düsürürseniz Ileride 3'de Birinimi Yemeyi Düsünüyorsnuz Kizlar ?
Menülerinizde Ara Ögüne Yogunluk Verin Hem Böylece Öglen veya Aksam Yemeginde Büyük Acliklar Hissetmezsiniz ..
Simdiden Kücük Menülere Alistirmayin Kendinizi , Cokta yemeyin , eskiden 4-dilim yiyorsaniz 3'e düsürün
3.kasik seker kullaniyorsaniz 2.yapin .. azar azar ilerleyin ..
birden verilen kilolar birdende geri aliniyor .. böyle yavas ilerlerseniz verdiklerinizi geri almazsiniz canlarim ..
kendinize cici bakin iyi geceler hepinizeee
güzelim hoşgeldin ben Gülay,öncelikle sana duamdır ki hayırlı bir evlat versin Rabbim..bizlerle birlikte hergün menülerini yazarak,bir düzen oluşturabilirsin ve istediğin kiloya düşebilirsi umarım...hayırlı zayıflamalar canım ...
ay ben bunu geçen kış çok yaptım kaynatıyorsun düdüklüde fıslayınca 5 dakka ,ama benim 3 elma,1 limon ve devamı aynıydı...yararları :dinginlik veryor,israr atımını sağlıyor,kesinlikle yağ yakıyor ki idrarımda yağ tabakası görürdüm bekletip sifonu çekmezdim hususi...öyle işte yapın kızlar hatta bununla ilgilli topik var diyet bölümünde yine,araştırıp topikçe başlıyalım mı ?
kızlar bende çevreme sürekli diyetteyim diyip 4-5 ay sonra bi fark görmiyoruz diye dalga geçenlerle çok uğraştım,hala laf sokanlar oluyor hatta bi ara annemin dükkan komşusu adam demişki anneme kızın spora gidip geliyor ama bi fark görünmüyor...Düşünsee benim derdim milleti geriyordu...insanlar bu kadar ruhsuz,düşüncesiz ve dangalak olabiliyor...köküne kibrit suyu...artık kimseyi takmıyorum...
bence öğle yemeğini atlaman akşam daha çok yemene neden olur ara öğün değil bir öğle menüsü yap derim canım,ayrıca 1 de yatmak geç değilki ben her gece 1 den aşağı yatmam,ama 8 de kalkmak zorundayım eşimi geçiriyorum...sende şartla kendini erken kalk canım ve sabah çalış dersini çok dah iyi kafa dingin oluor,ben sabah 5 te kalkar çalışırdım hep derslerimi kafam o zaman alıyordu.tabi ozamanlar 10:30-11 gibi yatardım.sen bari 8-9 gibi kalk..
aleyna84 hoşheldin cnm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?