80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar merhaba bende 83 kiloyum yaşım 27 4 yıllık evliyim bebeyimiz olsun cok istiyorum tedaviler gördük olmadı ALLAHIM nasib etmedi

bende cok kilo aldım bu tedaviler sırasında şimdi hedefim 70 kloya düşmek

İNŞALLAH hep beraber veririz fazla kilolarımızı

diyetisyenimin verdiyi listeyi yazım

sabah kalktıgımda 2 bardak ılık su 3 tane kayısı

kahvaltı .2 dilim kepek ekmeyi 1 dilim yagsız peynir 1 haşlanmış yumurta 1 tatlı kaşıgı recel kahvaltıda en gec saat 10 yap dedi

ara ögün . 1 kase meyve saat 12 gibi ara ögünün olsun dedi

ögle yameyi .1 kase yogurt 3 köfte kadar et tavukta olur kırmızı ette bol salata 5 yemek kaşıgı baklagil 1 dilim ekmek

ara ögün . 1 kase meyve

akşam yemeyi. 1 kase yogurt 5 kaşık sebze yemeyi 1 dilim ekmek bol salata

yatarken 1 bardak ayran yada süt

kızlare listem böyle

İNŞALLAH başarabilirim herkese başarılar

Son düzenleme:

canım evine gittiginde ailene sakın diyet yapıyorum falan deme. kilo verdimde deme vermişmiyimde deme. insan paylaşmak istiyor evet ama tut kendini. olurda vermişsin derlersede bilmem aynıyım faln de. ogrencisin sanırım sen. tekrar döneceksin eski düzenine. ailenin yanına bi sonraki gidişinde onlarıda dahada cok şaırtacaksın. ayrıca aynı tutum içinde olurlarsada seni rencide edici sözlerde bulunurlarsada sakın ola takma kafaya. zayıflayıp onları şaşırtacagın günü düşün. birde sen agladıkca onların söylediklerini kafaya taktıkca dahada cok gelirler üstüne. bu yüzden hiç umursamıyormuş gibi davran umuramada. yaptıkları cok yanlış. farkında degiller yoksa insan kardeşini boyle üzermi. içinde bulundugumuz durumu anlıyamıyorlar ne yazıkkı.

günaydınn kızlar,
ay hava yine kapalı hiçç okula gitmek istemiyor cnm:))
sabah 8 de uyandım kocişi gönderdim. 20 dk yürüyüş bandında yürüdüm. duşumu aldım
akşam için kocişe tavuk yemeği kendime tavuk haşlama yaptım. akşam okuldan gelip yemek yapmak zor geliyor.
birazdan da hazırlanırım anca keşke okulum yürüme mesafesinde olsaydı.
akşama görüşürüz kızlar.

Yok zekiyecim ben de öyle düşünüyorum artık, hemen kilo düşemeyince pes etmiyorum..500 gr yeter bana, geç olun ama bir daha gelmesin artık..

Beyzacım ben zekiye kadar olumlu düşünemeyeceğim, aynı şeyleri bana boyumdan dolayı yapan bir ailem olduğu için onun acısını ben bilirim...27 yaşıma geldim hala psikolojim düzelmedi onlar yüzünden...
Bilmeden yapıyorlar olayına inanmıyorum bu direk kalple veya kalpsizlikle alakalı..
Ben yerinde olsam hiç gitmem yanlarına..Şimdi ki kafam olsa onlara sert çıkar benim hakkımda böyle konuşacaksanız görüşmeyelim derdim, inan derdim çünkü böylece psikolojimi mahvedemezlerdi...
Şimdi bana biz şaka yaptık filan diyorlar ama nasıl bir anlayış bu ben bilmiyorum ya ben hayatta yapmıyorum kimseye böyle şakalar..Ki ağır şakaları sevdiğim halde!!
O yüzden demem o ki ne diyette olduğunu söyle, ne de sık sık git madem canını sıkıyorlar..Gerekirse de sert çık seni üzmelerine izin verme lütfen..Ailen de olsa yıllarca kapatayamayacağın yaralar açmaya hakları yok, bunu unutma...

1 tane elma
1 tane limon
1 tane kabuk tarçın
5-6 tane karanfil
1 tatlı kaşıgı tane karabiber
1 tane zencefil
1 litre su
5 dakka kaynat , dinlendir
süzz ve içç....

hoca yazdı verdi sagolsun dünn
günde 3 fincan içebilirler dedii
cidden harika bişi bu çayy ve kesinlikle işe yarıyorr :)
isteyen buyursun denesinn .......

Evet sanırım en iyisi hic diyet konusunu acmamak.gerci babam her telefonda soruyor devam ediyormusun diye.
ya öyle birşeyki ağlıyorum yapmayın diyorum neden aglıyorsun zayılfla o zmaan diye üstüme geliyor.takmıyormuş gibi yapıyorum laf sokuyorum ya da cevap vermiyorum bu seferde nasıl olsa takmıyor diye üstüme geliyor.abim düşüncesiz ve kaba bir insandır.önceden cok düşkündüm ona ama artık pek değilim sadece bu sebepten sogumadım tabi.cok sorunludur.hayırsız evlattır yani annemi babamı cok üzer.herkesi soğuttu kendinden. hiç göresm yok onu valla.

evde de dikkat ediyorum yediklerime farkediyorlar rejim yaptıgımı.ya işte ben çenemi tutamıyorum.okulda evde sürekli rejiöm konusuyorum.öyle motive oluyorum bir nevi ama aslında anlatmasam daha iyi olur. çenemi tutmayı deneyecegim bakalım

bence de asla söyleme diyet yaptığını 2 kilo ya verdim ya vermedim de
ben ailem için konusuyorum o kadar bıktım ki sismanlık laflarından zayoflamıssın diyenlere yoo size oyle geliyor diyorum oldukca sert bicimde akrabi talükattan bahsediyorum 1. dereceler den değilde
annemle paylasıyorum sadece duygu ve dusuncelerimi
hic o fırsdatı verme bıktım sizde de takmıssınız kafanzıa bir kil omeselesi sizin hayatınızda daha onemli seyler yok galiba ama benim var
asın artık kendinizi de
simdi sıra sana geldi ver cevaplarını
seni sinirlendirip nasıl sismanlattıklarını dusun
ben o kadar sinir oluyorum ki bana zayofladınmı diye eger daha oncedne kilo almısısn diyen bir insan dediyse olduresim geliyor da kendimi tutuyor sogukca gecistiriyorummm

veya de ki sizden uzakta daha guzel bir hayatım var belki o yuzden yuzumdeki mutluluk yansımıstır falnn
off kusura bakma cok sinir oldum ben onalra sana tatilini ziya nettirdikleri için
ama senin ailen hadidmi astıysam kusura bakm boyle hemen sinirleniyoırum iste

ya bana da iste seneler boyu bıktım kendilerinden kendi çekirdke ailem degil ama
milelt densiz densiz konusuyor iste
akraba bulusmalarına gidiyorum ama sıkılıyorum konusmaalrı beni sıkıyor
uzaklasmısım cok sukur

tamam cnm ama tülin der ki mutlaka yesil cay da olsun ve galiba kaynatmıyacaksın bunları birki çaylarında onemli olan nokta kaynamıs suyun içinde demlendireceksin kaynatmaya devam etmiyeceksin
bir de limonu kabugu ile atmayacaksın
tülinn değil mi akrıstırmıs da olabilirim tabii bu arada

ama arkadasımm tüm bu bilmişliklere cevap veriyim ben bu cayı hic yaptımmI
HAYIRRRRRRRRRRRRRRR
yani beni kaale alma yazıyorum iste
Sadece madem uyguluyorusn memnunsun daha da fazla faydalan diye nacizene görüş bildirmek istedim

evet canım zaten önceden 2 haftada bir giderdim.şimdi bir ayda bir gitmeyi düşünüyorum.onlar anadolu yakasında oturuyorlar ben avrupa yakasında.okula uzk oluyor diye ben öğrenci evine cıktım.gayette memnunum.
ailemden uzaktan bu sene 4. yılım.ve okul bitince de burada iş bulup kalmayı planlıyorum.insan ayrı yasadıktn sonra dönünce cidden cok kötü oluyor ben 2 ay tatilde dayanamadım yani.

bende asla bir insanı rencide etmek istemem.hele ki kilosuyla boyuyla görünüşüyle.hayır yani ailemizde tek zayıf ablamdır oda sonradan zayıfladı.genel olarak toplu bir aileyiz. ama işte neden bu kadar üstüme geldiler çözemedim.tatilim haram oldu resmen.zaten bir daha aileyle tatil mi asla.istanbulda evde otururum yine de gitmem yani o derece.

ama işte hiç gitmemekte olmuyor aile sonucta.bein kırsalarda kuvvetli bir bağ var arada.bu yaşa getirdiler beni.gitmemek olmaz yani

ben sert dursamda umursamaz davransamdao nlar yine akıllrına geleni söylerler dilin kemiği yok sonucta

Tünaydın kızlar bir konuda deneyimlerinize ihtiyacım var
genelde kahvaltımı 10-10.30 gibi yapıyorum çünkü akşamları kpss çalışıyorum ve beyin yorgunluğunda sabah erken uyanamıyorum
dünden itibaren de kpss kursuna başladım,12 de evden çıkıyorum 16'ya kadar kurstayım
ara öğünü mecburen kuru meyve olarak yapıyorum eve geldiğimde öğle yemeği zamanı gelmiş oluyor (geç uyandığım için bu saati buluyor)
ben de fazla olmasın diye nesfitle geçiştirdim dün çünkü akşam yemeğine 2,5 saatim kalmış oldu
bugün de aynı şey olacak mecburen
yani menüm sabah-ara-öğle-akşam yemeği-ara diye devam ediyor
o saatte öğle yemeği yerine nesfit yemem doğru mu yoksa meyveyle falan ara öğün mü yapayım

canım yok kusura bakmam.kendim actım konuyu.insana en yakını neler yapıyor işte.ben duygusal açıdan zayıf bir insanım.hemen kırılırım cabuk ağlarım.içime atarım.bunu da biliyorlar yani.bana bir tek annem destek oluyor.dayanamıyor benimle alay etmelerine.ama işte koca 26 yaşındaki abim beni kendinden uzaklaştırdıgının farkında değil.

ah ah görür onlar.55 kiloya Allah'ın izniyle bir düşeyim hepsine yediricem o lafları.inşallah ben kilo verdikçe abim alır hıh

akrabaları hiç hatırlatma nolur.onlar ayrı mevzu zaten.herkesin söyleyecek bir sözü verecek bir tavsiyesi mutlaka olur.acıyarak bakarlar sana " ay sen zayıfdın ne oldu da kilo aldın böyle kıs azıcık boğazını" derler.boğazı kısmakla bitse keşke neredeee

kilo vermeyi kendim icin istiyorum.yıllardır yerine oturmayan özgüvenim için istiyorum.hayallerime daha da yaklaşmak icin istiyorum

Son düzenleme:
deryacım az olsun bizim olsun
kahvaltı setin hayırlı olsun iibi rbaşlangıç....
sabah bende öyleydim okula gelince bir kahve içtim biraz ayıldım walla aylar sonrası , içi,len bir kahveydi
canımevet her 5 kiloda birinanılmaz birdeğişim oluyor 80de deböylehissetmiştim şimdi 75 de de aynı şeyi.....
canım moralinibozama inan azmedince vücut sana daha fazladirenemiyor...amabirazdikkatgerisinimetana bırak....
bu kadar kahve muhabbetinden sonra bende kahve içtim bugün yaaaa
sohbetiniziuzun uzun okudum inşallah azmin karşılık verecek canım yaşın küçük ve metan daha hızlı boşver herkesibizhepimizyaşadık bunları ve hala yaşıyoruz okuldayım şimdidaha uzun uzun yazardım sana ama nöbetçiyim çıkmam lazım
deryamoral bozukluğu yokkk olcak bakolcak görceksinnnn
bende denemk istiyorum
hoşgeldinnnnn
çalışkan arkadaşım aferin bakaakşama yemeğin hazır
söyleyeceğim çokşey var bu konuda ama başarı hikayemde yazmakistiyorum

deneyelim canım

hoşbuldum canım nasılsın

öğle yemeğini evden götürsen.sandvic olabilir.ızgara tavuk olabilir.saklama kapları oluyor ya.
kahvaltı :10.00 ara:12.00 öğle:14.00 ara:16.00 akşam 18-19.00 gibi de akşam yemegi ysen mesela?mutlaka tenefüsünüz oluyordur.

canım bu arada bende senin gibiydim geç yatıp geç kalkarıdım.bir haftada alıştırdım kendimi aksam en gec bir gibi yatıp sabah 7.30-8 gibi uyanıyorum.metabolizmayı erken calıstırmak cok yararlı.bir düzene oturtabilirsin kendini bence.ki yapılan araştırmalara göre gec saatlere kadar ders çalışmak pek dogru değil.beyninin uyuması vücudunuun dinlenmesi gereken saatte ders çalışmak daha oyrucu olabilir.gece en gec bir gibi yatıp sabah 7 8 gibi kalkıp ders çalışsan daha mantıklı olabilir.vücüdun en dinc en verimli ve zinhinin en acık oldugu saatlerdir.bende üniversitede öğrenci oldugum için cok ders çalışıyorum.o yüzden tavsiye vermek istedim sana.nacizane bir şekilde.

hemde şöyle söyleyeyim.ben protein agırlıklı besleniyorum.karbonhidrat almıyorum.günde sadce 1 veya 2 dilim uno denge light ekmek yiyorum sadece kahvaltıda.erken kalkıyorum kalktıgım gibi esneme hareketleri ardından akşamdan sıkıp dolaba koydugum bir greyfurt suyunu iciyorum.kahvaltımı yapıyorum.ikindiy kadar hic birşey yemesem dururum yani o derece.model oluştursun diye kendimden örnek veriyorum sakın yanlış anlama.kahvaltımı da akşamdan hazırlıyorum strecle sarıyorum mis gibi kalkınca hemen kahvaltımı ediyorum.bizim okulda yemek cıkıyor bana uygunsa orada yiyorum uygun degilse yanımda götürüyorum haşlama tavuk,ızgara köfte salatalık.kantindende ayran alıyorum tamamdır:).sende böyle yapabilrisin.

Canım teşekkür ederim önerilerin için çok faydası olacak ve aaaaa ben bunu neden düşünemedim dediğim bilgiler vermişsin :))))
erken kalkma konusunda alıştırmam lazım kendimi ama ben de en geç 1 gibi yatıyorum ama 10'dan önce gözümü açamıyorum,neden bu kadar çok uyuyorum anlayamadım (
eşime söylüyorum sabah uyandığında beni de uyandır birlikte kahvaltı yapalım hem de benim düzenim otursun diyorum ama o da kıyamıyor,uyandırmıyor
akşamları ders çalışmamın sebebi de,ev işleri ve akşam eşim geldikten sonra biraz da onunla ilgileneyim derken bakıyorum saat 9-10 olmuş
sabah erken uyansam işlerimi bitiririm çalışmam için de daha çok zaman kalır tabi
ana öğünler ve ara öğünler arasında 2 saat az olur gibi düşünmüştüm ama böylesi daha mantıklı olacak benim için
şimdi çıkarken ton balıklı sandwiç hazırlayayım ve bir meyve yiyip gideyim,nesfiti sürekli tüketmek çok sağlıklı gelmiyor bu yüzden de içim rahat etmiyor
ben de gün içinde mutlaka proteini fazla almaya çalışıyorum özellikle akşam menüleri protein ağırlıklı oluyor
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım,çok faydası oldu

ne demek canım.yani inşallah yardımcı olmuşumdur sana.bak sandvic yapacaksan sana uno denge light ekmegi öneririm.bir diliminde sadece 39 kalori ve 8 karbonhidrat var.feci tok tutuyyor.marketlerde bulabilisin.son kullanma tarihine bak ama sen en uzak tarih yazılı olanı al.dolapta agzı kapalı şekilde cok uzun süre saklayabilirsin.benim prensibim oldu başka ekmek yemiyorum yani:)

kuru köfte yapıp küçük saklama kaplarına koyabilirsin (içine ekmek ici koymadan) köfteyi soguk yiyebiliyorum yani ben senin için sorun olur mu bilmem tabi.başka bir kabada ceri domatesi salatalık dilimleri koy. 4-5 tane köfte 1 kutu ayran salatalık domatesle mis gib bir öğün yaparsın.

ara öğünleri cok abartmama taraftarıyım ben.bir porsiyon meyve,bir bardak süt ve ya yogurt ya da 5-6 kuruyemiş(ceviz fındık badem vb) ya da 2-3 kuru kayısı olabilir.hatta bir yazı okumuştum.ikindi vakti insanın kan şekeri düşme gösterebiliyormuş.öğle ve akşam yemegi arasındaki ara öğünde kayısı erik tüketebilirsin.ben öyle yapıyoum en azından.sabahla öğle arasındada kuruyemiş ya da meyve yiyorum.öğünlerin arası cok uzunsa ki genelde benim öğle ve akşamın arası uzun oluyor ikki ara öğün yapıyorum. ama dediğim gibi ara öğünleri abartmamak lazım.

sana kolay gelsin.inşallah başarırsın.ve erken kalkmaya alış güzelim ya cidden cok faydasını gördüm.ilk başta vücudum cok tepki verdi.sağ gözüm seğiriyordu sürekli:) halsizdim ama sabahları ictigim greyfurt suyuyla aralarda içtigim yeşilçayla halsizliğimde geçti.

ben şimdi duşa gireyim sonrao kul var gec kalmayayım.iyi dersler idleklerinizi şimdiden okuyor gibiyim:):) sağolun sağolun dua edin hoca beni tahtaya kaldırmasın.sinir oluyorum ya kelimeleri bize cözümletiyor gelmişiz üniversite kacıncı sınıfa tahtaya adam kaldırıyor. dua edin beni kaldırmasın tamam mı :)

hepinizi öptüm

güzelim hoşgeldin ben Gülay,öncelikle sana duamdır ki hayırlı bir evlat versin Rabbim..bizlerle birlikte hergün menülerini yazarak,bir düzen oluşturabilirsin ve istediğin kiloya düşebilirsi umarım...hayırlı zayıflamalar canım ...
ay ben bunu geçen kış çok yaptım kaynatıyorsun düdüklüde fıslayınca 5 dakka ,ama benim 3 elma,1 limon ve devamı aynıydı...yararları :dinginlik veryor,israr atımını sağlıyor,kesinlikle yağ yakıyor ki idrarımda yağ tabakası görürdüm bekletip sifonu çekmezdim hususi...öyle işte yapın kızlar hatta bununla ilgilli topik var diyet bölümünde yine,araştırıp topikçe başlıyalım mı ?

kızlar bende çevreme sürekli diyetteyim diyip 4-5 ay sonra bi fark görmiyoruz diye dalga geçenlerle çok uğraştım,hala laf sokanlar oluyor hatta bi ara annemin dükkan komşusu adam demişki anneme kızın spora gidip geliyor ama bi fark görünmüyor...Düşünsee benim derdim milleti geriyordu...insanlar bu kadar ruhsuz,düşüncesiz ve dangalak olabiliyor...köküne kibrit suyu...artık kimseyi takmıyorum...

bence öğle yemeğini atlaman akşam daha çok yemene neden olur ara öğün değil bir öğle menüsü yap derim canım,ayrıca 1 de yatmak geç değilki ben her gece 1 den aşağı yatmam,ama 8 de kalkmak zorundayım eşimi geçiriyorum...sende şartla kendini erken kalk canım ve sabah çalış dersini çok dah iyi kafa dingin oluor,ben sabah 5 te kalkar çalışırdım hep derslerimi kafam o zaman alıyordu.tabi ozamanlar 10:30-11 gibi yatardım.sen bari 8-9 gibi kalk..

HOŞBULDUKK:)
Aslında haklısın şuanda aklıma yemek için o kadar güzel yemekler geliyorki Bakalım şimdilik irademe hakim oluyorum ama sonrasınnı bilmiyorum.Bol bol spor yapıyorum bakalım bir hata dolsun heycanla tartılmayı bekliyorum.

hoşbuldum gülay güzel duan için amin diyorum ALLAHIM razı olsun İNŞALLAH hep beraber başarırız kilo vermeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…