- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
o zaman benim baya daha kilo mu vermem gerek senc yani gobis cok kotu duruyo 75 olunca mi platese baslasam yoksa 8.8 kilo platese baslamak icin yeter migecen yine aynada ellerimi alkis yapiyorum sarkma varmi diye biraz hareket etti o yuzden bende plates mi yapsam sarkmadan onlemimi almis olurum ne dersin
oh oh platesciler çoğaldı.benimde hayatımın sporuo zaman ben fitim bir tek köprülerde sorun yaşıyorum. kani hem top üstüne köprü kuruyor hemde esnemede onları yapamıyorum gri kalanında iyiyim şükür çok sıkıntı yaşamadım.
vallahi ben ne zaman zayıflamaya başlasam hep sporu kattım hayatıma. gerek pilates olsun gerek callen hep sıkılaştırıcı bir şey de vardı ve memnundum. bence beklemenin bir manası yok hem sıkılaşıp hem kilo vermek daha güzel öbür türlü aynada gördüğün şey boş bir çuvala benziyor
ben olmasam sana kim gaz verecek acabacadı sana gaz veriyom sonra sen beni solluyon ne biçim iş bu anlamadım
hadi geçmiş olsun. rabbim isteyenlere versin sen yeter diyorsan allah seninkileri sana bağışlasın. benimde üçü sezeryan ama ben uslanmıyom dördüncü yü de istiyom. rabbim nasip kısmet ederse ilerde küçük bir tane de oğlum olsa daha ne isterimamiiiiiiiiiiiiin.
Ay dimi valla sende olmasan nedense hep senin yaptığın beni gaza getiriyo :)
Birde şimdi kilolar cok cok yakınlaştı ya tatlı bir Rekabet başladı sanki
Bakalım artık amacımız kilo vermek inşallah hepimiz hedefe ulaşcaz cnm ama sen beni geçersin diye düşünüyorum
Iphone dan gönderildi
maşallahBirde evet 8.8 kilo vermişim artık yapabilirim bence ki yaptım da :)
Iphone dan gönderildi
Merhaba guzeller.. Bu kac gun kkye takilmadim. Ya kendimi cok yalniz hisediyorum morelsizimicimm aciyorr.. Ask acisi diyelimm :)) oeff.. Berbat bir durum icindeyim depresyondayimmmmmmm...:))
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
Kknin guzelleri ben bisi anlatmak istiyorum.. Ben 2 yil once canim babami kaybettim.. Tam 15 yasima 1 ay girmisken. Simdi 17 yasindayim. O gunden bu yana babami her ruyamda gordugumde babam geri donmus. Olmedi artik iyilesti ve gerigeldi.. Hatta ilk zamanlar icim kan aglayarak soyluyordum Baba eger beni simdi goruyorsan neolur ruyama gir diye o gecede ruyama girdi. Bana sarildii ben ona sarildimm hickirarak agladikkk. Ama simsiki sarildik.. Herneyse babami ruyamda gorsem hep geri donmus hic gitmiyecek gibi.. Ve bugunde ruya gordum. Babam geri donmus beni opuyor kokluyor ve ben gidecek diye cok korkuyorum birakmak istemiyorum ama babam gidecegini biliyor ve o anda oyle ictennnn agliyorumki yine.. Birkeresinde fark ettimm ruyada aglarken uyku anindada agladigimi.. Dun yine herzamanki gibi babami nekadar ozledigimi dusunerek uyudumm. Cok ozledimm cook:) babam benim buyudumu goremedi.. Benim babam 3 yil hastaydi.. ALS SINIR SISTEM COKUNTUSU CARESIZ ILACI DERMANI OLMAYAN OLUMCUL BIR HASTALIK.. GOZUMUZUN ONUNDE HERGUN BIRAZ DAHA ERIYORDU..
Hepimiz misler gibi babamiza baktik.. ALLAH annemden razi olsunn.. Canimmannem.. Doktorlar yemek vermeyin artk diyince. Annem aldirmadi. Yemekleri bileee suu gibi yapip veriyordu babama.. Ac birakmiyorduk asla... Insann hiccc ac birakirmii ya.. Canimmherseyim babamm. Kendimiz yikardik giydirirdik yedirirdik bende yaptimm cooookkk 12 yasimdanberi :) hepimiz yaptikkk baktik ama annem en fazlasini yapti tabiki. Zaman zaman babamla yalniz kalirken o kucuk yasimda babami teselli ediyordum. Ha bu arada babam 9 ay felc olarak yatalak oldu. Hastaligin sonlari.. Sadece goz kirpa biliyordu.. Babami teselli ederken gozlerine bakip. Baba ben seni cok seviyorum. ( halbuki coook utangactim ben oyle laflar edemezdim ama icimde kalmasin herseyi soyle yasemin dedim kendime). Sen benim herseyimsin kalbimsin nefesimsin babamsin diyordumm, bunu sakin unutma biz hepimiz olecez ve cenette tekrar beraber olacaz insha Allah diyordum. Biyandan konusup elini tutarak bi yandan perdenin arkasinda gozyaslar dokerek icim parcalanarak soyluyordum bu laflari..ama gostermiyordum gozyaslarimi. Surekli gulumsuyordum. Elini kalbime goturup baba sen hep burda olacaksin diyordum. Kokusunu cekippp 1000 x opuyordum. Cok duskundum babama.. Olum anini herkes gordu birtek ben gormedim. Bana nasip olmadi. Abilerim ablam annem yanindaydi alhamdulillah olumu cok guzeldi babamin annem anlatiyordu.. Annemde coksakin davrandi abimde basinda Quraan okuyordu. Babam coookkk dindar biriydi alhamdulillah, bizide oyle yetistirdi babam ve annem. olum aninda zaten ablamincigligiyla ben odamdan firladim ve soklar basladi.. Ev oyle kalaballikki herkes o gece toplanmis sankii.. Cok sevenleri vardir babamin.. Offf kusurabakmayin oyle cok yazmisimki unuttum resmen.. Icimi biraz olsada doktumm.. O ruyalarin anlamini cok merak ediorum onun icin soracaktim..
Aglattin beni canim
Belliki cok ozlemissin babani..dua oku kuranoku babacigina..
yap ama yağları kasa dönüştürme tehlikesini unutma canım. ağır platesten kaçın
oh oh platesciler çoğaldı.benimde hayatımın sporu
maşallah
:) bu aşk acısını hepimiz yaşamışızdır çok doğal bi süreç gelişim için. unutursun. unuttuğunuda unutursun gün gelir gülersin
Slm kizlar dun yemekten gec geldik..cocuklari yatirip bende yattim..bugunde davetliyim..ben toplu davet vericem haftaya camide..belli bi para oduyosun istedigin kadar cagiriyosun..cogunluk boyle yapiyorum yani..
ev toplamaca simdide..
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Anam az daha KKya giremiyordum
Forum sayfasını tıklayınca hata verip durduen sonunda KKnın face sayfasından bir linke tıklayıp oradan buraya kadar geldim
Sadece banamı oldu yoksa herkeste oldumu :44:
Bugün sahurumu tek başına yaptığımdan canım hiç bir şey istemedi ve sırf aç kalmamak için bol salata ve 1 koca bardak Icetea içtimadım gibi eminim akşam üzere yerleri kazıyacağım ölüyorum açlıktan ve sussuzluktan diye ama neyse o zamana kadar inşallah benim büyük cadı kuzenlerinden dönmüş olurda yatar uyurum
Kız zaten bu ara yine dokunsan ağlayacak moddayım ( ne zaman değilsem) valla sabah sabah okadar güzel ve sevgidolu kelimelerle yazmışsın yazıyı inan ağladım
Ne mutlu babana ki sizler gibi yüreği güzel, hayırlı evlatları varmışNe mutlu babana ki böyle mükemmel ve vefalı bir eşe sahipmiş
Rabbim hepinizden razı olsun... Babacığınla sizleri Cennetinde kavuştursun....Aminnnnnnnnnnnn
Benim KP hastalandığında ilk kez bu kadar yakından şahit oldum bir insanın yavaş yavaş kötüleşmesine ( hep almanyada olduğumuzdan akrabaların her defasında sadece ölüm haberini alırdık ve hiç göremezdim )
O zamanlar okadar tuhafıma gider ki KVnin soğuk davranıp hatta eşini günden güne ölebileceğini bile bile azarladıkça :26: Büyük kızı zaten yurtdışındaydı haber ettiğimiz halde gelmedi, ufak olan kız desen ben babamı öyle göremem diyip ölürse iyi hatırlamak istiyorum diyip 10 günde 1 en fazla haftada bir geliyordu :26: ki gerçekten öyle insanı çok kötü etkileyecek bir durumu yoktu sadece aklı gidip gelmeye başlamıştı alzeimer yüzünden birde işte nöropati vardı o yüzdende yürüyemiyordu
3 - 4 ay falan yattı ama inan her gün eşim dibinden ayrılmadı. İş çıkışı direk oraya giderdi ( ben bir hafta gittim sonra KV istemedi) yatıya bile orada kalırdı yardım etmek için ( KV devamlı söylenirdi ben yapamam tek başına işte ya senelerce yatarsa diye ödü kopardı )
Kadın neredeyse ölsede kurtulsam diyecekti ve dedide; daha cenaze salondayken kaç aydır dışarı çıkamadım ( ki eşim aksine bazen tek bakardı anası gidip kardeşinde biraz rahatlasın değişiklik olsun diye ) artık bundan sonra bol bol gezeceğim diye
Heee gezemedi o ayrıhuysuz mu huysuz bir anası var KVnin 98 yaşında sanırım o madem kocan öldü gelip bundan sonra beni bakacaksın diye resti çekti buda mecbur gitti şimdi hala onunla kalıyor hatta ablasıda yaşıyor onlarla
Rabbim herkese senin gibi bir evlat, bir gelin nasip etsin....Aminnnnnnnnnnnn
Allah gecinden versin ( düşüncesi bile korkunç ) bizimkilerden biri rahatsızlansa inan bende senin yaptığın gibi davranırım
Bence Baban rüyana girerek sana hep ne olursa olsun yanında olduğunu hissettiriyorBirbiriniz arasındaki o yoğun sevgi bağını ölüm dahi olsa bozulamayacağını gösteriyor
Bu mübarek günlerde fırsatın oldukça babacığın ve geçmiş ölmüşleriniz için bol bol dua et kuran okubak kadir geceside yaklaşıyor
Rabbim herşeyi gönlüne göre hayırlı olarak versin yüreği güzel Fıstık
Canimmm ablammm ya hepinizide uzdum aglattim.. Niyetim hic oyle degildi inanki birden oyle anlattim.. Aglamadim ama dun gece yazarkenn. O patlamayi daha yeni yaptim.. Aylar sonra agladim biliomusun abla.. O gozyaslari aciyi icime kalbime atarak yasadim ama daha yeni yarimsaatten fazla hickira hickira hungur hungur agladim bizimle benimle olan fotoraflarina bakarak canim babamin.. Ama rahatladim gozyasi dokerek.. Hazir evdede kimse yokken iyice bi doktum :)) Gozlerimde kipkirmizi oldu abow.. Yuzumu yikadim daha yeni ama yaniyo insha Allah sismez..
Amieen ablacim Allah senden ve sizden hepinizden razi olsun..
Abla gercekten okadar kotuki insanin yakindan sahit olmasi yani babann gozlerinin onunde hergun biraz daha eriyip gidiyoo.. hemde kucuk yasta guclu olma cabasindaydim gozyaslarimi bile babama gostermezdim hep guzel seylerden bahsederdim. bu 12 yasimdan 15 yasima kadardi.. birkeresinde annem acilen abilerimle turkey gitmek zorunda kalmasti. Ben ve ablam kalmistik babamla tabi Babam ozaman konusabiliordu yuruyebiliordu ama yardimla koluna gireceksin. Ve abdestini aldircaksin yemegini haplarini vereceksin. Ben o kucuk yasta sabah kalkip babami yataktan kolundan tutup kaldiriodum herseyini yapiyordum.. ama birgun bile zoruma gitmedi biliormusun abla.. babamm cok guclu bir adam acisini icine atardi ve sevgisinide hep gosterirdi, coook severdi bizii. Inanki akrabalar bile konusuyor babamin hakkinda ben kimsenin bukadar cocuklarini sevdigini karisini sevdigini gormedim bambaska bu diye. Oyle bi severdikiii babaaa kurbannn diyee :) isirirdi operdii koklardiii. her ona yardim ettigimde benim
Guzel kizim Allah senden razi olsun derdi :) utanirdim tabi seviniyordum ne diyecegimi bilemiordum. Baba sen bize kucukken baktinn sira bizde bende sana simdi bakiyoruum derdimm. :) Ayaklarini bile operdim babam istemezdi yapma kizim gunah derdi hani kendini buyukmus gibi hisetmek istemezdi estagfurullah asla bende zaten o niyetle opmezdim onu cok seviyorum babami diye... Buyudugumu goremedi genc kiz oldugumu goremeden gitti.. Daha doyamamistimki ben ona.. Hergun Kuranini okur gozyaslari damlardi Kuran sayfalarina, ben hep dedimm. Baba benim babamsin diye seninle cok gurur duyuyorum Allah senden razi olsun diye :) alhamdulillah sonsuz hamd olsun rabbime hersey icin asla isyan etmem cunku suphesiz Allah im herseyi ve herseyin en iyisini ve en dogrusunu bilir :) dindar olduguna okadar icim rahatki abla.. ya kotu bir musluman olsaydi.. coksukur oyle degil.. cami bile yaptirdi babam.. hamd olsun bu memlekette bile bizi boyle yetistirdigine. Alhamdulillah :) tabiki canim annemde babamin son nefesine kadar annem herseyi gorevine getirdi, annem babamin olumunu anlatirken bana. Allah tarafindan anneme cesaretgelmis, yani babama cok guzel bir sekilde veda etmis, aglamamis cok sakinn durmus ve gozunn arkada kalmasin ben burdayimmm demis. Ve daha cok seyler demis.. Ve gozunu kapatmis. Hastaligindan dolayi babam bogularak olecekmis oyle demislerdi doktorlar. Ama subhanAllah hicde oyle olmadi.. Babam cok guzel vefat etti nurlar icindeydi. Babami gordugumde coook guzeldi.. Morgdada oyle.. Morgda sonkez kokusunu icime cektimm opdumm. Kendimde degildim zaten.. Ama olumunde yaninda olmak isterdim. Annem abilerim ablam ordaydi birtek ben degil.. Ablam babami oyle gorunce. Bagirmaya baslamis annem susturmus. Ruhu ikiye bolunmesiin rahat gitsinn diye. Inanamadim annemin bunlari yaptiklarina.. Canimm annemmmm.. Ne guclu kadinn oo.. Ne acilar cektii.. Hergun agliyor babamin fotoraflarina bakiyor.. Teselli ediyorum, bi yandan okadar korkuyorumki ayni acilari yine yasiyacagimi annemi kaybettigimde.. Allah im korusun Allah im anne babalari basimizdan eksik etmesin, amiieeen.
Inanmiyorum azarlamasi okadar kotuki kvdenin:s insan dusunur.. o gittiginde ben aci cekerim yaptiklarima dediklerime pisman olurum.. Abla o nebicim evlatlar.. Inanamiyorum boyle insanlar olduguna insan hic gelmezmi babasinin yanina.. Nedemek ben babami iyi hatirlamak istiyorum,, ya sen sadece iyigunlerdemi babanin yaninda olacaksin!! Bu zamanlarda sana en ihtiyaci oldugu donemde,, ya insan dusunmeli eger ben bu durumda olsaydim babam beni oyle birakip gidermi diye,, o senin babann yemedi yedirdi giymedi giydirdii harcligini okulunu her ne ise o her babanin yaptiklaridirrr. Gercekten baba olanlar tabi.. Bi evlat boyle olamaz ya hayretler icindeyimm.. Allah razi olsun kocandan enisteden hic ayrilmamis yanindan iste evlat dediginde oyle olmalidir.. Kv nekadarda vicdansizmis kusurabakma abla ama gercekten oyleee.. Her insanin hayatinda sinavi vardir Allah katinda. Demekki buda onun sinaviydi belkide,, eger bakarsa sinavi gecer bakmazsa gecemeez ne yazikki.. Allah razi olsunn annemden evimiz resmen hastaneydi. Hemsireler tabigeliyordu ama asil doktoru olan annemdi.. Annemi simdi hastaneye hemsire olarak gondersem alirlar :) cunku herseyi ogrenmis. Yaralarini temizlemek. Her saat basi yatakta dondermek. Acilariyla bas etmek. Inancli biri iste farkli oluyo be abla.. Inancli biri dusunurki bu benim sinavim belkide :) ve severek yaparrr sinav olmasada. O senin kocan ya senin hayat arkadasin.. Inanmiyorum kv nebiciim
bir insan.. Yani eger enistenin babasi deseydi beni huzureve yatirin diye. Kv birakirdi herhalde? Benim
Babam yatalak olmadan bi kac ay once anneme diyordu beni huzur eve yatirin diye cunku anneme kiyamiyorduu,, kesinliklee bu konuyu bile konusturtmadik tabi gunler oldu cocuklasti cunku beyin hucreleri hepsi eriyip gidiyo, cocuklasarak agliyordu beniiii goturuunn burdan diye. Aslaaa kesinlikle izin vermeyiz bunaa, babam yatalakkende bazen diyordu beni hollandaya goturun diye. Kendini turkeyde zanediyordu. Yada bu kimm diyordu, tabi okadar morfin felan verilince hergun.. Cok tatliydi ama biliomusun abla. Bebegimiz gibiydi.. Ben yiyip bitiriyordum babami.. Ama cok zayiflamistikemik kalmasti resmen. Abartmiyorum gercekten. Skeleti gorunuyordu canimmbabamin..
Allah im sevdigi kullarini erkenden yanina alirmis.. Belkide babam Allah in sevdigi kulluydu.. Eniste cokk hayirli bir evlatmis alhamdulillah neguzel bir adamla evlenmissin abla :) gurur duy onunlaa. Kv cok fenaymis.. Acaba sonu nasil olur onun.. Benim babaannemde cok fena oglunu bile dogru duzgun aramadi. Bikackere sadece.. Simdi o yasiyor :) babam oldu..
Canim ablam amieeen asil senin gibi sizin gibi temiz kalpli evlatlar nasip etsin Rabbim.. Amieen. Ewet abla bazen insan konusmak istiyor. Ben 1 1,5 yil sustum.. Icime herseyi attim. En sonunda daha yeni patladim.. Gozlerim aciyoo
Ewett abla babamla olan sevgimm asla bozulamazz olum dahi.. Insha Allah cennete gordugumde oyle simsiki sarilacamki kokusunu icime cekecemkii,, suan bile mezarina gitmek istiorum turkeyde.. Ama 4 ay sonra gidecem insha Allah.. 2 yildir beni gormediii.. Ozlemistir. Ve ben hep Quraan okurdum babama ve tum olmus gecmislere :) ama bu ask durumlari olunca ihmal ettim.. Bugun namaza ve Quraan okumaya tekrar basliyacam insha Allah. Orucluyumda adet bitti coksukur.
Cooookk uzun yazdim senin dedigin gibi cenem dustuuuuuu :)) cok konusurum bendeee haha. Abla bana yazarak okadar mutlu ettinki beni. O guzel kalbinn yeter senin canimablam! Iyiki varsinnn sennn! Iyiki varsiniz hepiniz! Allah hepinizden razi olsunnn! ❤❤❤❤
Yasmincim cok tatlisin..yasina gorede cok olgunsun..rabbim herkese hayirli evlatlar versin..malesef hayatta en aci gercek olumdur..herkese hayirli omurler ve Hayirlara olumler versin ins...
Ceco senin kv ne faneymis ya...ne ekersen onu bicersin ..oyle bi dunya bu malesef
Evet kizlar 55 dk bisiklet surdum..simdi kizimin dersine yardim edicem..okul kapaniyo haftaya halayiginla ders geliyo
Hemde ne fenaama artık bende yeri geldiğinde şakayla lafımı söylediğimden eskisi kadar yılan dilli olamıyor ( geçmişte işitmediğim hakaret kalmadı hatta şu an itiraf edermi bilmem ama bana beni baştan beri istemediğini bile itiraf etmişti hatta oğlunu boşamamı istemişti )
Geçenlerde küçük görümce KVnin evinde bizi iftara aldı ya ( nedense kendi evi dayalı duruyor ama o ablama daha yakın bahanesiyle annesinin evinde kalıyor Ramazan boyunca)
Yine KV kendi annesinden şikayet edince eşim anne seniinde sınavın o sabredeceksin mecbur dedi ( ki bütün sülale eşimin halalarıda dahil herkes KVnin çok kötü davrandığını KPye tabi şimdide annesine görüyordu :26: )
Bizim KVde başladı kendini övmek için ay babacığına ben gül gibi baktım falan demeye ( tabi ben sinirden kudurdum çünkü eşimde şahit biz söylemeden adamcağıza yemiyor bahanesiyle yemek bile vermezdi )
Bu sefer döndü durduk yere ben yaşlanıncada sen bana bakacakmısın peki diye sorduSeninde sınavın ben olacağım ileride sen beni bakacaksın dedi daha eşim cevap vermeye fırsat bulamadan
Zaten aksi söz konusu olamaz sonuçta ne olursa olsun eşimin annesi ama o an onun tavrından hiç haz etmedim ( sonuçta senin iki kızın daha var madem öyle genelleme yap niye sadece oğluna söylüyorsun ) tabi kızlarına kıyamadığından ( her fırsatta benim kızlarım herşeyin en iyisine laik diyen ve kızlara bir kez olsun kıyamıyan bir tip )
Eşim tam anne Allah korusun öyle bir şeyi sorman bile saçma derken ben araya girdim hani küçükken çocuklara sorarlarmış ya büyüdüğünde beni bakacakmısın diye buda o hesap olduKocacığım bakacağım ama gözlerimle desene sende ufak çocuklar gibi dedim büyük görümceme göz kırparak
İşi gırgıra vurdum ama KV mesajı aldıadım gibi eminim
İki kızından da bir tanesi aaa anneciğim biz dururken abimi seninle ilgilenecek ( Hani allah korusun elden ayaktan düşse oğlumu temizleyecek altınıbana zaten tenezzül etmez belki ancak işkence olsun diye sen yap der ama ben olsam totomu gelinin görmesini istemem )
Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama eminim benim KVye bugün birşey olsa yine Rabbim benim elime düşürür ( düşürür derken hani muhtaç eder anlamında dedim)
Büyük kızı zaten hep yurtdışında ( kocası hesapta temelli dönecek ama kaç senedir hep başka ülkeye bu son diye gidiyorlar)
Küçük kızı desen KVsiyle ve eltisiyle aynı apartmanda ve annesini yanına almaz öyle bir durumda sonuç kim rahatını bozacakbabasını ziyarete bile gelmekten aciz biri anasınımı alacak yanına bakmak için eşimin amcaoğulları bile amcalarını daha sık gördüler düşün artık )
Yasmincim cok tatlisin..yasina gorede cok olgunsun..rabbim herkese hayirli evlatlar versin..malesef hayatta en aci gercek olumdur..herkese hayirli omurler ve Hayirlara olumler versin ins...
Ceco senin kv ne faneymis ya...ne ekersen onu bicersin ..oyle bi dunya bu malesef
Evet kizlar 55 dk bisiklet surdum..simdi kizimin dersine yardim edicem..okul kapaniyo haftaya halayiginla ders geliyo
Canimmm ablammm ya hepinizide uzdum aglattim.. Niyetim hic oyle degildi inanki birden oyle anlattim.. Aglamadim ama dun gece yazarkenn. O patlamayi daha yeni yaptim.. Aylar sonra agladim biliomusun abla.. O gozyaslari aciyi icime kalbime atarak yasadim ama daha yeni yarimsaatten fazla hickira hickira hungur hungur agladim bizimle benimle olan fotoraflarina bakarak canim babamin.. Ama rahatladim gozyasi dokerek.. Hazir evdede kimse yokken iyice bi doktum :)) Gozlerimde kipkirmizi oldu abow.. Yuzumu yikadim daha yeni ama yaniyo insha Allah sismez..
Amieen ablacim Allah senden ve sizden hepinizden razi olsun..
Abla gercekten okadar kotuki insanin yakindan sahit olmasi yani babann gozlerinin onunde hergun biraz daha eriyip gidiyoo.. hemde kucuk yasta guclu olma cabasindaydim gozyaslarimi bile babama gostermezdim hep guzel seylerden bahsederdim. bu 12 yasimdan 15 yasima kadardi.. birkeresinde annem acilen abilerimle turkey gitmek zorunda kalmasti. Ben ve ablam kalmistik babamla tabi Babam ozaman konusabiliordu yuruyebiliordu ama yardimla koluna gireceksin. Ve abdestini aldircaksin yemegini haplarini vereceksin. Ben o kucuk yasta sabah kalkip babami yataktan kolundan tutup kaldiriodum herseyini yapiyordum.. ama birgun bile zoruma gitmedi biliormusun abla.. babamm cok guclu bir adam acisini icine atardi ve sevgisinide hep gosterirdi, coook severdi bizii. Inanki akrabalar bile konusuyor babamin hakkinda ben kimsenin bukadar cocuklarini sevdigini karisini sevdigini gormedim bambaska bu diye. Oyle bi severdikiii babaaa kurbannn diyee :) isirirdi operdii koklardiii. her ona yardim ettigimde benim
Guzel kizim Allah senden razi olsun derdi :) utanirdim tabi seviniyordum ne diyecegimi bilemiordum. Baba sen bize kucukken baktinn sira bizde bende sana simdi bakiyoruum derdimm. :) Ayaklarini bile operdim babam istemezdi yapma kizim gunah derdi hani kendini buyukmus gibi hisetmek istemezdi estagfurullah asla bende zaten o niyetle opmezdim onu cok seviyorum babami diye... Buyudugumu goremedi genc kiz oldugumu goremeden gitti.. Daha doyamamistimki ben ona.. Hergun Kuranini okur gozyaslari damlardi Kuran sayfalarina, ben hep dedimm. Baba benim babamsin diye seninle cok gurur duyuyorum Allah senden razi olsun diye :) alhamdulillah sonsuz hamd olsun rabbime hersey icin asla isyan etmem cunku suphesiz Allah im herseyi ve herseyin en iyisini ve en dogrusunu bilir :) dindar olduguna okadar icim rahatki abla.. ya kotu bir musluman olsaydi.. coksukur oyle degil.. cami bile yaptirdi babam.. hamd olsun bu memlekette bile bizi boyle yetistirdigine. Alhamdulillah :) tabiki canim annemde babamin son nefesine kadar annem herseyi gorevine getirdi, annem babamin olumunu anlatirken bana. Allah tarafindan anneme cesaretgelmis, yani babama cok guzel bir sekilde veda etmis, aglamamis cok sakinn durmus ve gozunn arkada kalmasin ben burdayimmm demis. Ve daha cok seyler demis.. Ve gozunu kapatmis. Hastaligindan dolayi babam bogularak olecekmis oyle demislerdi doktorlar. Ama subhanAllah hicde oyle olmadi.. Babam cok guzel vefat etti nurlar icindeydi. Babami gordugumde coook guzeldi.. Morgdada oyle.. Morgda sonkez kokusunu icime cektimm opdumm. Kendimde degildim zaten.. Ama olumunde yaninda olmak isterdim. Annem abilerim ablam ordaydi birtek ben degil.. Ablam babami oyle gorunce. Bagirmaya baslamis annem susturmus. Ruhu ikiye bolunmesiin rahat gitsinn diye. Inanamadim annemin bunlari yaptiklarina.. Canimm annemmmm.. Ne guclu kadinn oo.. Ne acilar cektii.. Hergun agliyor babamin fotoraflarina bakiyor.. Teselli ediyorum, bi yandan okadar korkuyorumki ayni acilari yine yasiyacagimi annemi kaybettigimde.. Allah im korusun Allah im anne babalari basimizdan eksik etmesin, amiieeen.
Inanmiyorum azarlamasi okadar kotuki kvdenin:s insan dusunur.. o gittiginde ben aci cekerim yaptiklarima dediklerime pisman olurum.. Abla o nebicim evlatlar.. Inanamiyorum boyle insanlar olduguna insan hic gelmezmi babasinin yanina.. Nedemek ben babami iyi hatirlamak istiyorum,, ya sen sadece iyigunlerdemi babanin yaninda olacaksin!! Bu zamanlarda sana en ihtiyaci oldugu donemde,, ya insan dusunmeli eger ben bu durumda olsaydim babam beni oyle birakip gidermi diye,, o senin babann yemedi yedirdi giymedi giydirdii harcligini okulunu her ne ise o her babanin yaptiklaridirrr. Gercekten baba olanlar tabi.. Bi evlat boyle olamaz ya hayretler icindeyimm.. Allah razi olsun kocandan enisteden hic ayrilmamis yanindan iste evlat dediginde oyle olmalidir.. Kv nekadarda vicdansizmis kusurabakma abla ama gercekten oyleee.. Her insanin hayatinda sinavi vardir Allah katinda. Demekki buda onun sinaviydi belkide,, eger bakarsa sinavi gecer bakmazsa gecemeez ne yazikki.. Allah razi olsunn annemden evimiz resmen hastaneydi. Hemsireler tabigeliyordu ama asil doktoru olan annemdi.. Annemi simdi hastaneye hemsire olarak gondersem alirlar :) cunku herseyi ogrenmis. Yaralarini temizlemek. Her saat basi yatakta dondermek. Acilariyla bas etmek. Inancli biri iste farkli oluyo be abla.. Inancli biri dusunurki bu benim sinavim belkide :) ve severek yaparrr sinav olmasada. O senin kocan ya senin hayat arkadasin.. Inanmiyorum kv nebiciim
bir insan.. Yani eger enistenin babasi deseydi beni huzureve yatirin diye. Kv birakirdi herhalde? Benim
Babam yatalak olmadan bi kac ay once anneme diyordu beni huzur eve yatirin diye cunku anneme kiyamiyorduu,, kesinliklee bu konuyu bile konusturtmadik tabi gunler oldu cocuklasti cunku beyin hucreleri hepsi eriyip gidiyo, cocuklasarak agliyordu beniiii goturuunn burdan diye. Aslaaa kesinlikle izin vermeyiz bunaa, babam yatalakkende bazen diyordu beni hollandaya goturun diye. Kendini turkeyde zanediyordu. Yada bu kimm diyordu, tabi okadar morfin felan verilince hergun.. Cok tatliydi ama biliomusun abla. Bebegimiz gibiydi.. Ben yiyip bitiriyordum babami.. Ama cok zayiflamistikemik kalmasti resmen. Abartmiyorum gercekten. Skeleti gorunuyordu canimmbabamin..
Allah im sevdigi kullarini erkenden yanina alirmis.. Belkide babam Allah in sevdigi kulluydu.. Eniste cokk hayirli bir evlatmis alhamdulillah neguzel bir adamla evlenmissin abla :) gurur duy onunlaa. Kv cok fenaymis.. Acaba sonu nasil olur onun.. Benim babaannemde cok fena oglunu bile dogru duzgun aramadi. Bikackere sadece.. Simdi o yasiyor :) babam oldu..
Canim ablam amieeen asil senin gibi sizin gibi temiz kalpli evlatlar nasip etsin Rabbim.. Amieen. Ewet abla bazen insan konusmak istiyor. Ben 1 1,5 yil sustum.. Icime herseyi attim. En sonunda daha yeni patladim.. Gozlerim aciyoo
Ewett abla babamla olan sevgimm asla bozulamazz olum dahi.. Insha Allah cennete gordugumde oyle simsiki sarilacamki kokusunu icime cekecemkii,, suan bile mezarina gitmek istiorum turkeyde.. Ama 4 ay sonra gidecem insha Allah.. 2 yildir beni gormediii.. Ozlemistir. Ve ben hep Quraan okurdum babama ve tum olmus gecmislere :) ama bu ask durumlari olunca ihmal ettim.. Bugun namaza ve Quraan okumaya tekrar basliyacam insha Allah. Orucluyumda adet bitti coksukur.
Cooookk uzun yazdim senin dedigin gibi cenem dustuuuuuu :)) cok konusurum bendeee haha. Abla bana yazarak okadar mutlu ettinki beni. O guzel kalbinn yeter senin canimablam! Iyiki varsinnn sennn! Iyiki varsiniz hepiniz! Allah hepinizden razi olsunnn! ❤❤❤❤
Kızlarrrrrrrrrrrnerelerdesiniz yahu
Bugün kendime izin verdim sizlere bakayım dedim ama şimdide kimsecikler yok
Akşam sahurda sırf salata ve İCeTea içme gafletinde bulundum :26: Büyük kız kuzenlere yatıya gidince sahurda tek kaldım ve canım hiç birşe istemeyince bende hadi boşver ne yiyeceksin tek başına diye nasıl gaza geldiysem sahurumu öyle yaptım
Tabi daha bu saat oldu ve ben hem deli gibi acıktım hemde susadımmmmmmmmmmmm
Bugün hesapta eşimin şirketine gidecektim ama oda sabah hiç ses etmeden çekti gitti. ASlında büyük kız kardeşini anannesinde oylayacaktı ama işte kaçtı kuzenlerineHepsi bencil anasını satam kimse anacığımda kafa dağıtsın, eşimle biraz iş yerinde de olsa bir yandan çalışır bir yandan sohbet ederiz demiyor
Kim bilir belki benim büyük cadı bilerek kaçmıştırkuzenler aslında bu gece için diyorlardıı baktım bizimki ısrar ediyor hadi bu gece gidin bari yarın dinlenirseniz hazır işe gitmiyorken dedim ( yani biri işe gidiyor diğeri zaten üni öğrencisi )
selamün aleyküm kızlarr
dün hastanede işimiz vardı..çıkmışken tüm işleri halledelim dedim.sosyete.pazarına gittik az çamaşır aldık,büyük kızı kbb a götürdüm.hiç bişeysi yokmuş hatta iğneli epilasyona aylardır gitmedim yüzümdekiler uzadı diye orayıda aradan çıkaracaktım ama çok dolularmış randevumda yoktu tabii,pazartesiye kaldı..küçük kızın tahlil sonuçları pekde iç açıcı değil..büyüme hormonu az salgılanırmuş..daha kromozon sonucu çıkmadı..dr takipte tutucaz ,ilaç başlamak için yeterli uzama olmadığını ispatlamak lazım.onu bekliycez..zaten büyük kızdada 2 yıl beklemiştik ilaca başlayabilmek için..
niye böyle oldu hiç anlamadım..hadi büyük kızda var aynı sorun.küçükdede çıktı..bizde kısayız karı koca çocuklar tedavi görmezse biz kadarda olamayacak..allaha şükür büyük kız normal sayılır..zaten uzun olmasını beklemiyoruz ana babanın ortalamasına gelse yeter..
hastanedende babaannemlere geçtik..iftara gelin diyoz gelmiyorlar..bişeyler aldım pişir yeriz diye iftarda.
dün ordaydım ,tabii benim herif yok gecede orda kaldık..bu günde yine parka gidelim diye zırıldadı benim kızlar..
babannemlerle parkda iftar yaptık..akşam üzeride hava bir anda esmeye başlayınca üşüdüler çok oturamadık herkes eve dağıldı..
sağol neslihan..
hala söylüyor civcivimi istiyorum diye..
senindebaşın sağolsun banumm..
hele kedi köpek dahada başka oluyor..birde uzun süre birada yaşayınca çocuğu gibi oluyor insanın..
halaa pişmenım,keşke boğazına ince bişeyle baksaydım çıkarabilirmiydim diye..gerçi o zamanda elimde ölseydi ,ben öldürmüşüm gibi gelecekti..
al işte nazar değdi..
maşşallahhhhhhhhhhhhhh diyoruz hep ama ..sen üzülme ödemdir ödem..
senin kardeşle gelin düşman başına..
kız ne onlar öylee,allah alahhh...hadi erkek pek anlamaz bazı şeyleride gelinde bi cinsmiş..ne rahat kadınmış öyle..
ayyyy eniştenin elinde gelinin donuu...hemde tanga...ayy hiçmi utanmadı gelin..
gerçi utanma olsa sen evde yokken evinde kalmaz hadi kalmış edepli davranır..birdekız kardeşin evinde duşa beraber girmeler falan..
ar haya olmayan insandan herşeyi bekle..uzak durmakla çok iyi yapıyorsun..en azında görmeki sinir olup günaha girme..böyleleri hazırdan cennete girer valla..insanı siniden kudurtup kendilerini konuşturur ,olan günahları sana transfer..hem bu dünyada kahırlarını çek hem öbür tafta onların günahıın bedelini öde..amaannnn uzakk olsunn..
işallah iğneler çok işe yarar..şifalı olsun ..
hadi gözün aydınnn
alla isteyenlere versin çocuğu.. aman ard arda zor çocuk büyütmek..sen birde gurbettesin bi yetiş diyecek kimsen varmı bilmiyorum..allah yardımcın olsun..
üzülme bızdıkk,,bira arkadaşlarınla vakit geçir yalnız kalma..
allah isteyene istediğini versin hayırlısından tabii.
amann ben her zaman derim,iyiki oğlum yok diye..
inan şimdiki oğlanları görünce hiçç oğlan çocuğuna heves etmiyoryum.bence alah bize acıdıda ondan oğlan vermedi..çokk zor oğlan çocuğuyla uğraşması.çocuken bi dert ergenken zaten çok büyk dert..evlenipde kurtulacam sanan yanılır hele evlensin çifte kavrulmuş olacak o dert..
bizim kızlar var yarın başkalarının oğlu bizim totomuzda dolannacak annecim diye hiçç üzülme sen...o zaman değişik olur bizede..
sen hiç gördünmü evlenipde anamm diye anasını arayıp hürmetedeni..çokk nadir ...
ay ayyy ayy benim hemsom gelmis (HUZUN CICEGI) hosgelmis
85 kiloyum 170 boyunda zayuflamak icin baslicam bi turlu baslayamiyorm kendime yoldas ariyorum birbirmze destek cikip yarisacak
valla cecoşum bence fena olmazz süper takipçin olur ilk başta bizRabbim kimsenin bizimki gibi denyo bir gelin vermesin ....Aminnnnnnn
İnşallah denginiz olan, sizleri kendi ailesi gibi görecek, saygılı ve yüreği güzel biriyle evlenir kardeşinaminnnnnnnnnn
kız yine aşka geldim bir an
Valla eskiden güzin abla köşesi vardı ya gazetede bende internette mi öyle bir sayfa açsamhem millete akıl vermeye çalışıırm hemde kız seninkide dertmi bak bende de böyle birşey var der sıkıntıları döker sonrada insanlara anammm verilmiş sadakamız varmış dedirtirim
Şaka şaka okadarına girersem benim herif kesin beni gırtlaklar
Yok anam yok ne ben nede kızkardeşim kabul etmiyoruz onları artık
En son geldiklerinde eşim dönüşte onları havaalanına bırakmak zorunda kaldı annemleri üzmemek içinadam onlar kapıya bırakıp hiç arkasına bakmadan dönmüş biz hiç umursamadık bile
Tövbe ya Rabbim şükür Yaradan bunlara çocukta vermiyor yoksa bunların elinde o çocuk ölür ( zaten ikisinde de sigara alkol var annem her nekadar yapmaz benim oğlum desede ) Zaten hamile kalırsada artık anam tekrar Almanyaya dönmek zorunda kalır çünkü onlar hayatta bakamazlar
Neyse çeneye daldım sahuru unutacağımkız dikildi başıma hadi anne diye
Size hoş sohbetler ve hayırlı geceler
kocaman öpüyorum
Kilo bildirimi
Başlangıç: 90
Geçen hafta: 81.2
Bu hafta: 80.2
Giden: 1
Toplam giden: 9.8
Şimdilik hedef: 75
Gecen ay ki vücut ölçülerim ike bu ayın vücut ölçülerinin sonucu :)
Eki Görüntüle 1192165
Iphone dan gönderildi
Sen sakın bizi üzdüğünü düşünmene zaman içinden ne geçiyorsa bizimle paylaşmak istiyorsan sakın kendini frenleme
Bakma ağladığımızahepimiz sulugöz hatunlarız üstelik gerçekten böyle zamanda senin gibi hayırlı evlatların olduğunu görmek insana umut veriyor hani gençlik bitmiş saygı kalmamış falan diyoruz ama bak tam tersi örneklerde var
Burada seni seve seve dinleyecek nacizane fikirlerini belirtecek senin hep iyiliğini isteyen bir sürü ablan var
Hepimiz senin herşeyin en güzelini hak ettiğini düşünüyoruz ve inşallah o aşk durumlarıda hayırlı olarak sonuçlanır ( artık ayrılıkmı hayırlı yoksa barışmı Allah bilir)
Aslında namaz ve kuran okuyarak en güzelini yapıyorsunemin ol tüm dertlerine çare olacak seni inanılmaz rahatlatacaktır
Bende dün gece çeneye daldım, birde yorgunluk olunca okuyamadım o yüzden birazdan inşallah başka birşey girmezse araya oturup kuranımı okuyacağım bendekaldı 1 hafta kadir gecesine bende bari o arada bol bol okuyayım ki o geceye bitmiş olsunda bağışlayayım
Bütün iltifatların ve güzel sözlerin içinde ayrı teşekkür ediyorum fıstığım
Rabbim o güzel yüreğinin karşılığında sana yüreğinden geçenlerin çok daha fazlasını ve hayırlısını nasip eder inşallah....Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Babacığının yanına gittiğinde de çok daha güçlü ve zayıf gideceğine inanıyorumBunu baban için yap ( eminim yaşasaydı her halinle seni çok sevmeye devam ederdi ama senin sağlıklı olman için zayıflamanı isterdi )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?