80 metrekare eve nasıl sığacağım ben?

seherrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
478
0
96
44
Diğer
Arkadaşlar yeni ev aldık toki evi 2+1 80 metre kare.Önümüzdeki ay taşınmak zorundayız çünkü ödemeleri hemen başlıyor.Şu an oturduğumuz ev ise kira 100 metrekareyi geçik sanırım.Evlenirkende salak gibi her eşyayı aldım.Oturma grubu,salon takımı,yemek odası vs.Şimdi birde çocuğum oldu eşyalar dahada fazlalaştı.Ama şu an oturduğum eve rahatça sığabiliyorum.Dün yeni evimizi teslim aldık.Gidip baktık.Mümkün değil bu eşyaların sığması.Vitrinlerim konsolum falanda çok büyük.Yatak odasına sadece yatakla gardrop sığacak.Tuvalet masası bile sığmayacak.Eşyalarımın yarısı ancak sığacak.Odaların biri 9 metrekare,diğeri 10,salon ise 16 metrekare.sabaha kadar uyku tutmadı düşünmekten.Bir yandan kendi evim diye seviniyorum varsın ufak olsun diğer yandanda üzülüyorum yerleşemeyeceğim diye.Bana bir akıl verin bayanlar....

konsol vitron gibi seyler cokmu gerekli oturma odasi icin?sigmazsa onlari satarsiniz hemde evinizin tadilati icin paraniz olur ekstradan, tikis tikis yapmayin evin icini derim. Hem 80 metrekare hicte kucuk bir ev degil, biizm evimiz 64 metre kare 3 yatak odali 1 salon:97: gerci bizim evdede pek esya yok koltuk tv mobilyasi sehpa

Çok cansıkıcı bir durum haklısınız. Ama heray başında kira vermeyecek olmanın huzurunu yaşamaya çalışın. O paranın size kaldığını. Belki artan paranızla yeni eşyalar alıp daha sade ve kullanışlı bir hale getirebilrsiniz yuvanızı. Güle güle oturun. Başka seçeneğiniz yoksa oturmaktan başka takmamaya çalışın

of of toki deyince içim bunalıo 2 artı 1 bide odalarda çok küçük keşke almayadınız canım yaa
kaça aldınız peki taksitleri falan yazarmısın

benim evimde küçük, yatak odasının 2 ye ayırdım, gardrop ve konsolu küçük odaya koydum orayı soyunma odası yaptım, oturma odasında, çekyatların kollarını çıkardım, köşe şeklinde koydum

ben olsam asla bunu dert etmem, bu zamanda kiradan kurtulabilmişsin daha ne istiyosun. mis gibi kendi evin, her ay kira ödeyeceğine, zamanla yeni yeni eşyalar alır koyarsın. hiç üzülme yeni evinin, kendi evinin tadını çıkar.

öncelikle eviniz hayırlı olsun.ev sahibi olmuşsunuz mutlu olmalısınız.canım yapman gereken salonda oturmak.oturma odası yapmayacksın gerekirse yemek odasının sadece vitrinini al.eğer çocuk odası yapacaksan yatak odanın sığmayan kısımlarını oraya koyacaksın.anca öyle olur.canını sıkma bak mal sahibi olmuşşun eşya nedir ki,daha büyük ev aldın mı ilerde son moda alırsın herşeyi

Gözünüz aydın,hayırlı uğurlu olsun,Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin.

Hep denir ya,2 göz oda olsun,kendi evim olsun.Kiradan kurtulduğunuz için çok şanslısınız.
İyi bir planlama ile gayet güzel yerleşebilirsiniz.Şimdilik ani kararlar vermeyin,tam yerleşene kadar hatta daha sonra bir süre eşya bırakabileceğiniz birisi varsa yardım isteyin.Taşınırken gözden çıkardığınız bir sehpaya daha sonra ihtiyaç olabilir.Keşke onun yerine bunu verseydim diyebilirsiniz.
Bir süre sonra taksitler azalınca eşyalar ufak ufak yenilenebilir.En çok zorlayan,eve en büyük gelen ne ise ona öncelik verirsiniz.
Eşyadan vazgeçmek üzücü geliyordur şimdi ama inanın hiçbiri vazgeçilmez değil.Allah korusun bir deprem olsa bütün evi bırakıp çıkmayacak mıyız ? Hangi birini yanımıza alacağız ? Hiçbirini gözümüz görmeyecek.
Huzurunuz yerinde olsun,hepsi hallolur hayırlısıyla.

of of toki deyince içim bunalıo 2 artı 1 bide odalarda çok küçük keşke almayadınız canım yaa
kaça aldınız peki taksitleri falan yazarmısın

4000 peşin verdik,350 lira aylık taksidi...
Benim şu anki evimde 2+1 ama odalar büyük.Bu kadar küçük olacağını tahmin etmiyordum...

Eşyalarımın çoğunu kayınvalidemin evine bir odaya yığmayı düşünüyoruz eşimle..İlerde daha geniş bir eve çıkarsak yeniden kullanırım diye düşünüyorum.Çünkü daha 4 yıllık evliyim ve eşyalarım dün alınmış gibi yeni.Hiç taşınmadığım için çizik falan yok..

hayırlı olsun, güle güle oturu yeni evinizde
sığdığı kadarını yerleştirir olmayanları satarsınız.
ben evlendiğimde daha da küçük bir eve gitmiştim.yatak odama bir yatak bir de dolap zorla sığmıştı.üstelik dolabı kestirmiştik bebek dolabı gibiydi.

Evet zaten oturma odasını iptal edip salonda oturcağım.Başka çarem yok.Diğer odayıda çocuk odası yapacağım.Birde yanına 3 lü kanepe koyacağım.yatılı misafir falan gelirse diye.Yatak odamın tuvalet masası sığmıyor.Onuda çocuk odasına koysam çoksaçma olacak içime sinmiyor.Konsol yemek masası vitrinler çok büyük.Hangisini alsam bilemiyorum....

Benim evimde 80 metrekare ama ben pek de güzel sığıyorum. Salonuma minyon rahat bir koltuk takımı aldım. Bir tane ikili, bir üçlü bir tane de tekli. Vitrin takımım falan yok sadece kaliteli bir masa aldım televizyon plazma duvara monteli bir de duvarda kitaplığım var. Salonum o kadar ferah ki. Yatak odam ise büyük bir gardrobum var bir de 150 ölçüsünde yatağım başka da birşey yok. Kızımın odasında yatağı ve büyük bir gardrobu var. Mutfağımda çok ferah. Sana tavsiyem fazla eşyaları sat onun yerine evinin her karesini kullanabilirsin gömme dolap falan yaptık. Küçük evlerde en büyük kurtarıcı gömme dolap. Ayrıca ben evimi çok çabuk temizliyorum. Eşimle bir saatin içinde silip süpürüyoruz.

Hayırlı Olsun,Allah güle güle oturmayı nasip etsin.Önemli olan kendi evinizde ağız tadıyla oturmak bence..Hiç kendinizi üzmeyin.Lojmanda oturan arkadaşlarımızın daha önceki evleri büyük olduğundan eşyaları da çok fazla..Lojmanların fiyatı uygun diye geçmişler lojmana (Herkes ekonomi durumunu düşünüyor yani)..Bir odaya 2 koltuk takımı koyanları bile gördümEşyalar bir şekilde yerleşir.Kolaylıklar diliyorum size....

Öncelikle eviniz hayırlı olsun, sağlıkla oturun inşallah.

Yeni evli olan ve kiraya çıkan çiftler neden aklına esen her eşyayı alır, hiç anlamadım ben..
Biz evlenirken, salona bir koltuk takımı, bir masa, tv ve sehpasını almıştık.
Sonra Rabbim kendi evimizi almayı nasip kısmet etti çok şükür, tv ünitesinden, yemek takımına gönlüme göre herşeyi aldım.

Stor perde çok sevmeme rağmen, önceki evimize yaptırmamıştım, kendi evimize uymazsa diye. Bu eve gönlüme göre ne istersem onu yaptırdım.

Tabi olmuşla ölmüşe çare yok. Eşyaların bir kısmını gözden çıkartacaksın. Ben de yeni bebeğim için oturma odamı bozacağım. 2.elciye 3 kuruşa satmaktansa, yeni evlenecek ihtiyacı olan bir çifte hediye edeceğim.

Ben de yeni evliyim ve evim 2+1 65 metrekare filan. Hiç de küçük degil. Gerçi ben eşyalarımı alırken çok dikkatli seçmeye çalıştım mobilyacıya giderken yanımda hep evimin planını götürdüm; millet rengine bakarken ben genişlik uzunluk gibi şeylere bakardım =))

Şu an her şey evime göre oldugu için iyi ancak kalabalık bir misafir geldginde eve insan sığmıor :d

size tavsiyem sadece kullanacaklarınızı alın ya da bir alternatifiniz daha var; kendi evinizi kiraya verip onun kirasını kullanmanız. Böylece sizin olmasa da geniş evde yaşayabilirsiniz. Çocuk olmasa iyi ama çocukluyken küçük ev daha zor olur.

Eşya çokluğu sizi bunaltır.
Gerekirse hiç birini almadan çıkıp gidin yeni evinize.(dolaplar hariç)
Konsol gibi ıvır zıvırları bırakın yeni bir tv ünitesi alın.Koltuk takımı yemek masası.
İlerde birşeyler yaparsıınız belki.

o kadar para yatirip ev aliyorsunuz ve evin icine girmeden önce acaba bu ev bana göre mi degil mi diye ilgilenmiyor musunuz?

ne yapacaginiz belli, eski esyalarinizin bi kismini satacaksiniz. baska care var mi?

bende geniş evden küçük bir eve taşındım evim 87 metrekare 2+1 küçük bir ev
tıkış pıkış evi sevmediğim için eşyalarımın çoğunu getirmedim.oturma grubumu kaynıma verdim.konsol ve giysi dolabımı hiç getirmedim bu evde yüklük var onu kullanıyorum
3 çocuğum var şimdilik sığıyoruz.salonuma sadece 2 kanepe ve 2 küçük vitrin koydum bir de tv var.yatak odama sadece yatağımı ve aynamı yerleştirdim.çocuk odasında da ranza pc masası ve küçük bir çekmece var.
sen de en çok gerekenleri götür canım evini tıkış tıkış etme fazlasını da kaynananın evine yerleştirecekmişsin yeriniz varmış zaten en iyisi bu bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…