80'den 55'e inecek gözü kararmış çıtır ruhlar, haydi toplaşalım :)

Hoşgeldin aramıza..

Ah bir öğrenci daha :):) bizim eğitim sistemimiz insanı ezbere sürüklüyor hareketsiz bir yaşama mecbur bırakıyor arkadaş..Halbuki senelerce okuyoruz bu yıllar içerisinde imin ne kadar başarılı olacağını tahlil edemeyen sistem saçma bir sınav yapıp geçen okur geçemeyen kalır mantığı ile bizi yüksek medeniyetler seviyesine çıkartacağını sanıyorya en çok ona yanıyorum..
bak sen ne güzel demişsin... Ramazanda 85,5 ama şimdi 79 bu nedemek? kısa sürede 6 kilo vermişsin demek ...yani ufak bir müdahale ile vermişsin. Ramazandaki aşırı ve sağlıksız beslenmeyi terkettiğinde hızlıca vermişsin. Aynı şeyi yapacaksın. Çok gençsin inanılmaz bir hızla vereceksin (ben bizzat yaşadım tubaya verdiğim örnekteki gibi 75 kiloydum sınavdan çıktığımda iki ay sonra 62 fakülte açıldığında 55) Senin yapacağın şey çok basit çalışırken pasta börek yerine meyve.. akşam çorba yemek üstü pilav makarna yerine çorba + hellim peynirli salata :)
İnsan çalışırken birşeyler tırtıklayası gelir meyvede bayar adamı tabi işte tam bu sırada anne denen canlı elinde tabakla kapıda biter ve güven dolu gözlerle sana bakarak kek börek tabağını uzatır "ye kızım" der.. Sende bu gazla yersin... İşte bu noktada çantaya atılmış mısır patlağı GONG çıkar yada diet bisküvi çay eşliğinde yiyilir...Anne denen canlıya sadece sabah kahvaltılarında he denir.. Senin izleyeceğin yol sabahtan akşama kadar gün içerisinde kalorisi azalan menüler yemek yani en klas anının kahvaltıda yaşayacaksın :) 1500 den aşağı kalori alman mümkün değil sınava hazırlanıyorsun ihtiyacın var ama eminimki 170 boy 79 kiloluk bir insan olarak sen günde en az 2000-25000 kcal alıyorsundur bunu 1500düşürdüğün anda hem zorlanmayacaksın hemde sınavdan çıkıp kendine baktığında inanamayacaksın :) Ama acele etme yavaş yavaş.. Senin önceliklerin ve kafandaki soru fit olabilecek miyim değil sınavı kazanacak mıyım olmalı :):)):) Sen günde 1500kcalda kal zaten fit oldun bil 6-7 ay sonra bu iş biter :):) biz burdayız bekliyoruz hem sonucu hem kiloyu :):)

Evet millet...
Bu haftaki ölçüm sonucu 74,4kg dir... Geçen hafta başında 75,6kgdim. Eh yaklaşık iki haftada 1,2kg vermişim yani haftada 0,5-0,6kg yapar allah bereket versin dimi :):):):)
Sizinde sonuçları bekliyorum

Ben bu konuşulanları nasıl görmemişim, nasıl?

Merhaba herkese... Aramıza katılmak isteyenler de buyursunlar, hoş gelmişler. :)

Hoş geldin.
Yakın zamanda alınan kilolar daha kolay verilir. Deniz'in dediklerine katılıyorum. Kaloriyi fazla düşürmeden beslenip sınavına odaklanmalısın.

Evet millet...
Bu haftaki ölçüm sonucu 74,4kg dir... Geçen hafta başında 75,6kgdim. Eh yaklaşık iki haftada 1,2kg vermişim yani haftada 0,5-0,6kg yapar allah bereket versin dimi :):):):)
Sizinde sonuçları bekliyorum

Harika bir sonuç Denizcim.

Ben o malum şişliği bu hafta yaşadığım için tartıya çıkmaktan acayip tırsıyorum şu an... Ama eninde sonunda çıkmam gerekecek.

Bu arada tavsiyelerine, motive etme seçeneklerine bayıldım. İyi ki aramızdasın.

-----

Tubacım senin için de Deniz gerekeni söylemiş. Önemli bir süreçten geçiyorsun, öyleyse kaloriyi az bir şey daha yükseltip sonuç almayı biraz uzatmak, tüm emekleri çöpe atma riskinden çok daha iyidir. :)

kolay gelsın kızlar azimli olmanıza bayıldımm bende baska bır topikteyım arada sızede ugrarım ...

ınsallah hepımız 3-4 ayda hedefımıze ulasırız ..

Anca 300 gr vermişim.
Geçen hafta: 79,4
Bu hafta: 79,1

Yapacak bir şey yok, önüme bakacağım artık.

Eee Funda daha ne olacak ki? iki kilo verecek halin yok haftada...
300gr küçümseme lütfen.. Nasıl desem 300gr kuşbaşı et-yağ gözünün önüne getir öle çok da az değil ve bu senin vücudundan gitmiş hemi de 7 günde.. :) Çok şükür.. Temizinden bir 300gr daha gitmiş diye bakacan olaya..
Aynen devam mutlu bir şekilde.. :):):):) Başladığında 80 üstüydün sanırım ama 7 li rakamlardasın missss

kolay gelsın kızlar azimli olmanıza bayıldımm bende baska bır topikteyım arada sızede ugrarım ...

ınsallah hepımız 3-4 ayda hedefımıze ulasırız ..

Selam hoşgeldin...
Arada takıl tabi biz eğlenceli bir grubuz içimizde hertelden var bak öğrencisi liselisi annesi doktor adayı oooo renkliyiz yani skalada orta topludan tombiğe doğru dağılıyor şuan ama artık tombike pek yakın kalmadı gibi genelde orta tombikler noktasındayız
cümbüş var anlayacağın :)
4 ayda55 pek mümkün görünmüyor gibi ama ilk baharda bu iş biter o zamanda Funda bize yeni bir topik açsın "oldum olası 55 lik çıtırlar" diye oraya yazacağım..
ay yiyon yiyom kilo alamıyorum diyeceğim :):):) vardır ya böle tipler evde aç gezer dil dışarıda biri yanındayken yer ertesi hafta su ile yaşar sorduğunda ben diet nedir bilmem hep böyleydim der hah işte onlardan olacağım
diet bisküvi yiyenlere aaa o sunta gibi şey yenir mi diyeceğim :):) falan filan..
Takılıyorum tabi bu arada hakkaten yiyipte almayan insanlar var yaaa kurt mu vardır nedir arkadaş.. Benim bir arkadaş var kadın 50 kilo ile hamile kaldı 60 la doğrudu işe döndü kadın 45 kilo... Anam ben 9 ay kusarak birde 98 kilo ile zor doğurdum bir yıl geçti anca 74lere gelebildim hayır yani nedir bu işin sırrı anlamadım...Allahım diyorum bazen onun ki kadın bünyesi ise benim ki nedir yok benimki kadın bünyesi ise bunun türü nedir?
Ay çok çenem düştü kilo almaya çalışanlar topiğindekiler dövecek beni :):):)

Ne bileyim ya... Yine iki kilo beklemiyordum tabi ama en az bir kilo vermiş olmak isterdim. Ama belli olmaz, bakarsın haftaya 1,5 gidiverir. Zaten hiç bu haftanın kilosuna konsantre değilim, iki haftanın toplamına konsantreyim.

Alemsin Denizcim.
O tiplerin iki türlüsünden de var.
Benim bir arkadaşım vardı lisedeyken. 45 kiloydu. Annesi de deli hamur işi yapardı. Kız her gün yarım tepsi börek yese kilo almazdı. Ama bunun sırrı aslında çok basit.

Hiçbir zaman 60 kilo birinden duyamazsınız bu "Yiyorum yiyorum kilo alamıyorum" sözlerini... 55'ten bile kırk yılda bir duyarsınız. Bunu diyenler genelde 50'nin altıdır. İşin sırrı da zaten zayıf olmakta. Çünkü zayıf olduğukları zaman insülin salgıları azalıyor. Böylece metabolizmaları daha hızlı çalışmaya başlıyor. Kilo aldıkça da tam tersi oluyor. İnsülin sisteminin bize gösterdiği şey, zayıflığın zayıflığı, kilonun da kiloyu getireceği... Yağlar çoğaldıkça kilo almak kolaylaşıyor, çünkü ona uygun hormon salgılıyor vücut... Bu yüzden biz de mümkün olan en düşük kiloya ineceğiz. Tabi şişmanlık evresinden çıktığımız için de birkaç yıl dişimizi az bir şey sıkmaya devam edeceğiz ki o kilo otursun. Ondan sonra biz de kolay kilo almayız. Ama farkındaysanız hiç almayız demiyorum. Tatlılar, yağlıları götürürsek bir süre sonra yine alırız. Ama bugünlerdeki kadar kolay kesinlikle olmaz.

ayh bayıldım sıze ne guzel bende gelırım ınsallah zıyaretınıze =)

Ayyy desene 55 oluncada bitmeyecek iyide biz 50 altı falan olursak ölürüz :):) ben şahsen süblimleşirim herhalde neyse hele bir 55 olalım da hatta önce bir 6 ile başlayan sayıları görelimde.

Ayyy desene 55 oluncada bitmeyecek iyide biz 50 altı falan olursak ölürüz :):) ben şahsen süblimleşirim herhalde neyse hele bir 55 olalım da hatta önce bir 6 ile başlayan sayıları görelimde.

Aramızda 5 cm fark var. Sen 50 olursan iskelet olursun zaten.
Ben şimdilik 52 en düşük diyorum kendim için ama hiç belli olmaz. Kilolar indikçe göreceğiz yağ yüzdemizin ne alemlerde olacağını... Dediğin gibi, ilk hedef ondalık rakamda 6'yı görmek.

yazdıklarınızı okudum hepinize teşekkür ederim öncelikle.bu arada benim adım Burcu:) dediğiniz gibi önceki hedefim sınav inşallah psikolog olmak istiyorum ama ailem ve çevremdekiler bana hukuğu yakıştırıyorlar tam bir avukat havası olduğunu soyluyorlar girişkenliğim ve konuşkanlığım hatta ikna edici olmam yüzünden:) ne diyeyim inşallah olurum elimden geleni yapıcam ve bu hedefime yürürken de yediklerime de dikkat edeceğim.gunde 1200 kalori falan alıyorum bazen 1300 falan oluyor ve akşamları da egzersiz yapıyorum .bu günlüğe girmemde ki nedense çok içten ve sıcak bir ortamı var ve bende bir parçası olmak istedim iyi ki gelmişim :)

Merhabalar kızlar
Benimde en acilinden zayıflamam lazım
24 yasında 1.67 boyunda ve 65 kiloyum hedefim 55
Yaklaşık 15 aylik evliyim. Evlendiğimde 55 kiloydum 10 kilo aldım
Artık bebek planları yapıyoruz o yüzden benim bu fazlaliklari hamilelik öncesi vermem lazim
Kendime kararli ve azimli bir grup ariyorum

İyi ki gelmişsin Burcuuuu... Hoş gedin.

Umarım her şey istediğin gibi olur. Ama bir şey yazacağım şimdi buraya... Sadece meslek seçimini yeni yapacak olanlar için değil, hepimiz için geçerli bir şey... O yüzden iyi dinleyin.

Hep düşünüp duruyoruz (en azından ben hep düşündüğünüzü farz ediyorum. ), "Ne yapabilirim?" diye... "Bu hayatta özel bir yeteneğimin olduğu bir iş var mı?" "En mutlu olacağım iş ne?"

Bazılarımızın aklından bir cevap oluyor ama emin olamıyor, bazılarımızsa o cevabı nasıl bulacağını bilemiyor. İşte size cevap:

Bu hayatta yapmak için geldiğiniz bir iş varsa, o size bir çağrıdır. Yani eğer resim yaparken ruhunuzun bulutların üzerine çıktığını hissediyorsanız bu çağrıdır. Ama burda mutluluğu kast etmiyorum. O enerjiyi kast ediyorum. Gizli bir yere kabul edilmiş gibi, kutsal bir şeyler yapıyormuş gibi hissediyorsanız işte o çağrıdır. Ait olduğunuz yere, evinize doğru gidiyormuş gibi hissediyorsanız o çağrıdır.

Mutlu olmak istiyorsanız seçimlerinizi buna göre yapın. :) Umarım çağrılan herkes bunu duyar ve buna cevap verir. Çünkü duyduğunuz halde cevap vermiyorsanız, o zaman vay halinize... Dünyanın zengini bile olsanız mutsuz bir hayat sizi bekliyor demektir, bir şeyler hep eksik kalacak demektir.

Yapmanız gereken tek şey kendinizi gözlemlemek. Hislerinizi harekete geçiren şeyleri fark etmek. :)

Hoş geldin. :)
Hedeflerimiz aynı ama bizim kilolar biraz daha yüksek. Tabi yine de bize katılmak istersen katılabilirsin. :)

Hoş geldin. :)
Hedeflerimiz aynı ama bizim kilolar biraz daha yüksek. Tabi yine de bize katılmak istersen katılabilirsin. :)
Hoşbuldum teşekkür ederim
Benim de 10 kilo ama biraz zor kilo veriyorum sporsuz gram veremiyorum ve spor yapacak çok vaktim yok. Bakalım nasıl olacak

Hoşbuldum teşekkür ederim
Benim de 10 kilo ama biraz zor kilo veriyorum sporsuz gram veremiyorum ve spor yapacak çok vaktim yok. Bakalım nasıl olacak

İstediğimiz başarıyı elde etmek için bazen o zamanı yaratmak gerekiyor. :) Eminim 40 dk yürüyüş yapacak vakti yaratabilirsin. Haftada 5 gün yapsan yeter.

İstediğimiz başarıyı elde etmek için bazen o zamanı yaratmak gerekiyor. :) Eminim 40 dk yürüyüş yapacak vakti yaratabilirsin. Haftada 5 gün yapsan yeter.
Elimden geldiğince yürüyüş ve egzersiz için günlük 1 saat ayıracağım. 3 ayı bulur bu 10 kiloyu vermem ama oksun vazgecmek yok.
İnsallah burada birbirimizi motive ederek kurtulacağız inanıyorum

hoşbuldum:) dediğiniz çok doğru meslekler hakkında insan sevdiği istediği şeyleri yapmalı hayatta sadece meslek için de değil o zaman ancak mutlu olur.hepimizin mutlu olması dileğiyle:) bol kilo kayıplı günler diliyorum hepimize ve sağlıklı günler:) inşallah hayattaki bütün fazlalıklarımızdan kısa sürede kurtuluruz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…