evet haklısın kacıyorum

bugun uyanıp tum sosyal medya baglantılarımı kapattım. tlf da bi süre herkese cvp vermeyecek acıl aılevı seyler ıcın bazen kullanıcam.
bı 10 15 gün kadar kafam da ruhum da dınlensın ıstıyorum.
yapmaya heves edıp yapmadıgım bı cok sey var bu kılo vermek de buna dahıl.
-binicilik sporunu yarım bıraktım ılerletmek ıstıyorum ( maddı olarak bıraz agır bı spor o yuzden kpss sonrasına erteledım baba parasıyla lüks olmaz)
- merak uyandıran heveslendıgım kıtaplar var 3-4 tane (1.sı bin muhtesem gunes 2.si milenaya mektuplar 3.deli cocugun güncesi 4.ucurtma avcısı vs..)
- Kuran mealını bitirmek istiyorum (baskalarının yorumlarından degıl anladıklarımı ırdeleyerek bılmek ıstıyorum)
-kpss programı hazırlayıp uymak ıstıyorum ( herseyın başı para kpss yı kazanıp ekonomık ozgurluggumu kazanmam gerekıyor. özelde calısma sansımda var fakat ozelın maası daha dusuk ve calısma suresı devlee gore cok uzun - ögretmenim )
-spor ve dıkkatlı beslenmeyı de bır arada uygulayıp yasam tarzı halıne getırmek ıstıyorum
BUNLAR İSTEYİP YAPMAYA YANASMADIGIM, YANASSAM DA YAKIN GUNLERDE VAZGECTIGIM SEYLER.
hepsıne baslamak ıstiyorum.
bu hale kışısel gelısım uzamanları "atalet" diyor. Yenmek gerek.. bı kere yenınce def edebılıyorsun yenemeyınce o senı yıyıp duruyor pısmanlık ve hırs arasında kalıp gucsuzlesıyorsun.
bugun adımı attım Yarın DAHA SAĞLIKLI BIR GÜN OLACAK BENIM İÇİN
VAKTIMI YIYIP BENI PASİFLENDİREN SEYIN buyuk ölcüde sosyal medya olduguna karar verdım dozunu ayarlamak ıcın bı sure kullanmayacagım . (çok fazla zamanımı alıp dıger seylerı sonra yaparım bosver dedırtıyor..)
bılgısayarıda sadece KK ve muzık ıcın kullanıyorum. KKdan ayrılmayacagım ne zaman ayrılsaam kılo alıp dondum en son 1 yıl kadar once yogun gelmısım onun ustune 8 kılo almısım mesela bıraktıgım sure ıcınde.
Üstelik kilo verdıgım zamanlarda 3 *4 kılo bıle olsa adet düzenım yerıne oturuyor kılo aldıgım donemler bazen atlıyor bozuluyor..
80-89 topıgındeyım bende burayada yazarım artık.
sen hangi bölümde okuyorsun? ögrencıyken düzen olmadıgından dıkkat edılmez ne bulduysan o yenır mantıgındaydım ama cok sosyal ve kulturel faalıyetlerde fazla gorev alan bırıydım cok kurulusta gonullu calısıyor aksamları mutlaka yuruyordum. gun ıcındekı kosturma vardı. odam 1. kat yemekhanemız 6.kattaydı asansörumuz de yoktu. şimdi diyorum kılo vermek ıcın ne uygun ortammıs da bılememısım

yemek saatı vardı (her ne kadar kızartma ve karbonhıdrat agırlıklı olsada )
ama ordada kızlar vardı yaaaa
paket paket jelıbonlar cıpsler kocaman tablet cıkolataları yıyorlardı bısı olmuyordu
ayyy yok yok unutmusum kızlarıı keske meske yok sımdı daha uygun calısmıyorum evımdeım