Tecrübesizseniz çok erken saatte yola çıkıp, gündüzü yolda geçirin derim ben. Biz sıklıkla 10 saat yol yapıyoruz eşimle ailemin yanına gideriz. Gece daha tedirgin olduğum ve uykum geldiği için biz gece 4 - 5 gibi çıkıyoruz yola, zaten haftalık dedikodumuzu yapana kadar hava aydınlanmış oluyor, karanlıktan aydınlığa geçmek aydınlıktan karanlığa geçmekten daha iyi ayılıyorsunuz. Kahvaltılık bir şeyler hazırlamış oluyorum atıştırıyoruz, genelde çerez almış oluyorum termosta kahve oluyor ki biz sıklıkla yazlığa gittiğimiz için soğuk kahve almış oluyorum yanıma. Bu da sıcak bir şey dökülmesini engelliyo serinletiyo akşamdan yapıp dolaba koyduğum için. Yol üstünde bacaklarınızı açacağınız rotanız da önceden olsun, mesela biz Ankara'dan izmir- didime gittiğimiz için hep afyon özdilekte duruyoruz, migrosu geziyoruz soğuk içecek dondurma vs. alıp devam ediyoruz. Spotify falan kullanıyorsanız da güzel bir yol listesi hazırlayın bizde yıllardır var bi liste her sene güncelliyoruz :) Arada da benzin alırken duruyoruz veya acil ihtiyaç olursa. Uykunuzu iyi aldıktan sonra korkmayın, kahvenizi atıştırmalıklarınızı alın böyle böyle alışırsınız. Eşinizle başbaşa uzun yola çıkacaksınız inanın keyifli gelecek. Eşim şuan Türkiye'de olmadığı için onsuz gideceğim Bayram yolcuğu mesela gözümde çok büyüyor. Kendi aracımda sortumla / taytımla kaykılarak gitmeyi eşimle yol boyu sohbet etmeyi çok özledim. Rahata alıştıktan sonra otobüse binmek istemeyeceksiniz inanın. :)