9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Savas olsa asker cehphede savassa herkes yas tutar saygi deriz el ustunde tasiriz askere biri ters baksa arkasindan ordu kapina dayanir halk ayaklanir sehit olsa sokaginda yaprak kipirdamaz su an saglik calisanlari savas veriyor biz meslegi secmisler tabiki calisacaklar diyoruz her keyfimizi yapiyoruz doktorlar patir patir ölüyor sag kalanlar yurt disina kacma pesinde basit mantikla sosyal medyada arama yapin o kdr cok grup ve sayfa varki
Pandemi bitince calisacaklar yaa diyecek dr kalmayacak sadece benim grup olarak tip okuyan 6 arkadasim Almanyaya gidecek
Su anda uzak akrabanin haberini aldik ekimde 40 kisi nisan yapmisti dedesini kaybetmis anneanne kotu durumda. O 40 kisi niye gidiyor zaman normal zamanmi kimin kime kirilmaya hakki var ben artik anlayamiyorum aklim almiyor

Başka bir uyeliginizle kendi konunuza yorum yapacakken kariştirmiş gibi geldiniz. Kim kendi actigi konuyu, kendisinin olup, konu sahibi diye bahseder.

Askerlik ve hekimlik karşıdan benziyor ama türkiye için çok farklı konular.
şöyle bir durum askerlik herkesin yaptığı vatani görev. Zorunlu Vatani görevini yapmakta olan gencecik çok asker kaybettik yok yere. Bu hiçbirinin kendi seçimi değildi doğru düzgün eğitimini almamışlardı bile bile ölüme gönderildiler. Hepsinin ailesinin acısı bizim acımız oldu. Gözyaşı döktük onlar için. Ama birinden biri de diyemedi ki ulan bu ne ya böyle zorunluluk mu olur. Başlatmayın. Paşa paşa gittilerderse vatan haini olur zaten.
Hekimlik öyle mi? Bir kere bu meslek bir tercih. İkincisi pandemi olabileceği ihtimali üzerine eğitim alıyorlar tarih boyunca hep pandemi oldu yine olabilir çünkü. Ayrıca istifa hakları da vardı yaz boyu çok fazla hekim istifa etti. Hiçbirine vatan haini demedik. Yazık çok yoruldular çok zor şartlarda çalıştılar. Pandemi hastanesinde falan çalışılmaz bu dönemde canından kıymetli mi istifa et boşver dedik.
Buna dayanamayacak karakterde insanlar doktor olmamalı bence. Çünkü çok zor ve çok fazla fedakarlı gerektiren bir meslek.

Bahsettigim sey zorunlu askerlik degil ki
Bahsettigim konu egitimli askerler
Bu forumdada bir suru asker esi var ne kdr gururlu ama zor oldgunu kendileri anlatsin onlarada istifa et mi diyelim
Ben oyle kolay isin icinden cikamiyorum. O hastahanelerin icinde neler oluyor bilmiyoruz. Insanlarin onlara tavrini bilmiyoruz. Toplum olarak zor olan bir isi daha cok zorladik ben buna dikkat cekiyorum. Sonrada karsilarina gecip isteyen istifa etsin diyemiyorum islerini kolaylastirabilirdik saygi duyabilirdik yada en azindan tedaviye uysaydik bir tanidigim ilaclari icmiyor hastahaneye yatiriliyor kendini kaybediyor sanirim hasta oykusu nedeniyle yogun bakima alinmiyor ama hastahanede bile ilac icmiyor kavga ediyormus en son bilincini kaybedince ilac verebilmisler gunlerdir baygin yatiyor ne ileri ne geri. Ne hikayeler neler oldu insanin inanasi gelmiyor benim diyen saglam kalan yoktur yapamaz

İlk yasaklar geldiği zaman ben de kafamı camdan çıkarmadım 4 ay. Sonra yasaklar esneyince biz de insaniz, çıktık tabiki tebdir alarak. Simdi çocuklara 13-16 arası serbest, o saatlerde canlı ders var. Haftasonu da yasak geldi ve ben patlamak üzereyim. Yasak falan olmasin kardesim. Onceki yasaga uyulsa şimdiye virüs falan kalmazdı. Ben de senin gibi tedbirsiz davrananlara hakkımı helal etmiyorum.

Zorunlu askerliğini yapan erlerden örnek verme sebebim cephede hayatını kybeden öne atılan onlar olduğu içindi.
O ilaç tedavisi avrupada uygulanmıyor Bu sebeple halk arasında çok fazla dedikodu dönüyor ilaçla ilgili. O sbeple güvenip de kullanmayan çok kişi tanıyorum. Ben görüştüğüm doktorlardan öğrendiğim kadarıyla belirtilerin hafif atlatılmasına yardımcı olduğu gözlenmiş. O sebeple kullanıyormuşuz. Bana verseler gebe olmasam kullanırım ama kullanmayana da bir şey diyemem.
Hastanın tedaviyi reddetme hakkı var.
çeşit insan var işte kimin neyi ne düşünerek yaptığını bilemiyoruz.
O bahsettiğiniz profil de bayağı sıkıntılı duruyor. Bir de bunlarla uğraşmak zorunda kalınması acı gerçekten.
Ama toplumsal bir varlık olan insanın eve kapanmasını kimse ile görüşmemesini beklemek bana mantıklı gelmiyor. Herkes kendi kısıtlı sosyal çevresiyle görüşmeli akıl sağlığı için.

Hayvanın aşılı olması bu durumu değistirir mi acaba? Benim de köpeğim var ama tüm aşılarının tam olmasından ve sokaktaki kedi köpeklerle etkileşiminin olmamasından dolayı bağışıklık sistemime olumlu bir etki sağlayıp sağlamayacağı konusunda şüphelerim var :)

Karantinaya hiç girmeyenler var valla, bizim karşı komşunun çocukları 9 aydır full sokaklarda.

Ise gidiyorum %97
Acik alan catimiz var gelen misafiri orda agirliyoruz
Ormana gidiyoruz veya tenha bolgede yuruyus

Benim köpeğimin de aşıları tam aşılı aşısız çok fark etmiyordur bence ya:) çünkü onlarin salgılarindan direkt geçiyor olabilir. Bir de ne kadar temiz bakıyor olsak da tuvaleti için dışarı çıkarıyoruz. Sizin her zaman mi evde tuvalet icin çıkarıyor musunuz?

Ben çıldırmak üzereyim. Çocuklarım sürekli oyun oynamak için gözümün içine bakıyorlar. 2 saat oynuyorum, yarım saat sonra yine "oyun oynayalım mi" diyorlar.
1 saat kadar aktivite yaptırıyorum ama yetmiyor ,enerjilerini atamıyorlar ve günüm onları oyalamaya çalışmakla geçiyor. Çocuklu aileler ne yapıyor, çocukları gün boyu nasıl oyalıyorlar merak ediyorum.
Arada bir apartmanın bahçesine çıkarıyorum çocukları 10 dakika hava aldırıyorum. Kizim merdivenlerden inmeye korkuyor, merdiven inip çıkmayı bile unutmuş cocuk
Annemle aynı mahalledeyiz, haftada bir görmeye gidiyorum onu. Camdan sohpet ediyoruz 10 dakika. Yalniz yaşıyor ve çok sıkılıyor, ama onu korumak için girmiyoruz evine.
Eşim bunalımda zaten sürekli uyuyor.
Gercekten bu iş bittiginde akıl sağlığı kalmayacak kimsede.
ben parklardan korkuyorum en çok. Çocuklar hep maskesiz ve bizim burdaki parklar hep dolu. Bahçede hava aldırıyorum.

Hem sadece pandemi servislerindeki dr lar ölmedi karantinayi delip hastahaneye farkli bolum
Evet bende boyle yaptim ama etrafiniza bir bakin ne kdr kisitli kaliyoruz eninde sonunda cani yanan sevdiklerini kaybeden biz oluyoruz bahsettiginiz ilac sanirim sitma ilaci o kaldirildi oteki icinde risk faktorune gore ayarlamalar yapiliyor benim yakinimda birini kullandi birini kullanamadi kan sulandiricida verilmis evde gecirdi gayet iyi ama d vit c vit hic aksatmiyormus milyonlarca hikaye dunya var artik can yanmasin artik kaybetmeyelim istiyorum hem sevdiklerimizi hem sagligimizi

Marketten vs alınan şeylerden bulaşıyormuş.
Evet her yerden bulaşabilir ama işte dün de bahsettim bir arkadaşım var mesela inanilmaz rahat bir kiz. Birileri uyarmadikca maske bile takmıyor bunalıyorum diyor. Sürekli geziyor o otel senin bu otel benim gitmediği yer kalmadı. Hijyen konusunda da ekstra rahattır ama maşallahı var grip bile olmaz bırakın koronayi. Herhalde hayatı boyunca mikroplarla iç içe olduğu için bağışıklık sistemi mutant gibi olmuş mesela sokakta çok oynamayan cocuklar da ilerde daha sık hasta okuyor vücudu mikroba alisik degil cunku

Artık tamamen izole yaşiyorum dersem yalan olur.
Martdan- Haziranada kadar öyle yaşadık ama yazın saldık biraz.
Şuan yine ilk zamanki kadar değilsede dikkat ediyoruz tabiki. Ev ziyaretleri yapmiyorum, kimseyide çağırmıyorum. Avm ye gitmeyli 3-4 ay olmuştur.
Ofise gidiyorum, hep evden çalışılmıyor.
Ozaman eve yardımcımı almiyordum şuan geliyor, kuaförler kaç ay kaplıydı gidemedik zaten, şuan ara ara gidiyorum.
Tatile gitmedim.
Ama yürüşe çıkıyorum, markete gidiyorum.
Haftasonu yasağındada gidip ekmek alıyorum gerekiyorsa.
Açıksa niye gitmiyeyim değilmi? Kapatırlarsa gitmem çok basit.
Çift maskemi takıp, kimseye bulaşmadan, oyalanmadan işlerimi halledip geliyorum kısacası.
Yeni akım var hakkını helal etmiyorlarmışda
falanmışta felanmışta.
Şimdide bunlar türedi. Sade burada değil, heryerde çıkıyorlar karşımıza.
Sen kimsinki, üzerimde ne hakkın varki helal etmiyorsun diyesim geliyor.
Bunları diyenlerede, yazanlarada gülüyorum.Çok komikler.

Tabii ki buna güvenip dikkat etmemek olmaz doğruluğu %100 kanıtlanmış bir durum mu onu da bilmiyorum zaten ama çevremde hayvan besleyen tanıdıklarımin içinde de hic hastalanan olmadı benim bildiğim. Keşke %100 doğru bilgi olsa ve insanlara ana haber bülteninde falan açıklansa insanlar bari kendi menfaatleri için bile olsa bu soğukta sokaktaki hayvanlara kapılarını açsalar

Sokakta donmaktan iyidir diyoruz da sözde hayvan severim diyip evine kedi kopek alip rezil şekilde "BAKAN" bakmak bile denmez. Evde eziyet edilen hayvanlar varken boyle bir aciklamayla herkesin eve hayvan doldurmasini istemezdim.

Hakkini helal etmeme gibi bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum hepimiz calisiyoruz ailemdede babam calisiyor ee dogal olarak eve kapali degiliz kendi ailemle ve esimin ailesiyle gorusuyoruz bir iki haftada bir. Hicte vicdan yapacak bisey yok kimse kimseye virus bulastirmadi kendileri baska yerlerden kaptilar gecirdiler bize henuz bulasmadi her gun ise gitmemize rahmen. Bunun nezaman duzelecegi belli degil sizde duruma uyum saglayin artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…