- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
Bir mesleği seçerken getirilerini ve götürülerini kabul ederek seçiyoruz. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da bu mesleği seçtikleri için pandemi döneminde zor şartlarda çalışmak zorundalar. 70 yaşında kronik hastalığı olan doktor konusunda bir şey diyemiyorum ama eşim eve gelemiyor diye ağlayanı da anlamıyorum. Eşinin mesleği o, tüm dünyada doktorlar böyle çalışıyor şu dönemde. Bu pandemi değil dünya savaşı olsaydı ön safta olanlar askerler olacaktı. Asker eşleri sizin yüzünüzden eşimiz eve gelemiyor diye ağlayacaklar mıydı?
Haklısın işin o tarafı da var. Sokakta bir şekilde kendilerini idare ediyorlar ama evde hapis edip ilgilenmeyenler de var. Hele istismar edenler falanSokakta donmaktan iyidir diyoruz da sözde hayvan severim diyip evine kedi kopek alip rezil şekilde "BAKAN" bakmak bile denmez. Evde eziyet edilen hayvanlar varken boyle bir aciklamayla herkesin eve hayvan doldurmasini istemezdim.
Yani disari cikmaliyiz gezmeliyiz oyle mi ayak uydurmaliyiz yeni duzeneHakkini helal etmeme gibi bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum hepimiz calisiyoruz ailemdede babam calisiyor ee dogal olarak eve kapali degiliz kendi ailemle ve esimin ailesiyle gorusuyoruz bir iki haftada bir. Hicte vicdan yapacak bisey yok kimse kimseye virus bulastirmadi kendileri baska yerlerden kaptilar gecirdiler bize henuz bulasmadi her gun ise gitmemize rahmen. Bunun nezaman duzelecegi belli degil sizde duruma uyum saglayin artik
Sen haftasonu eline ekmek alıp aksama kadar gezenlerdensin demek :)Artık tamamen izole yaşiyorum dersem yalan olur.
Martdan- Haziranada kadar öyle yaşadık ama yazın saldık biraz.
Şuan yine ilk zamanki kadar değilsede dikkat ediyoruz tabiki. Ev ziyaretleri yapmiyorum, kimseyide çağırmıyorum. Avm ye gitmeyli 3-4 ay olmuştur.
Ofise gidiyorum, hep evden çalışılmıyor.
Ozaman eve yardımcımı almiyordum şuan geliyor, kuaförler kaç ay kaplıydı gidemedik zaten, şuan ara ara gidiyorum.
Tatile gitmedim.
Ama yürüşe çıkıyorum, markete gidiyorum.
Haftasonu yasağındada gidip ekmek alıyorum gerekiyorsa.
Açıksa niye gitmiyeyim değilmi? Kapatırlarsa gitmem çok basit.
Çift maskemi takıp, kimseye bulaşmadan, oyalanmadan işlerimi halledip geliyorum kısacası.
Yeni akım var hakkını helal etmiyorlarmışda
falanmışta felanmışta.
Şimdide bunlar türedi. Sade burada değil, heryerde çıkıyorlar karşımıza.
Sen kimsinki, üzerimde ne hakkın varki helal etmiyorsun diyesim geliyor.
Bunları diyenlerede, yazanlarada gülüyorum.Çok komikler.
HayırSen haftasonu eline ekmek alıp aksama kadar gezenlerdensin demek :)
Haftasonu ekmek almaya markete gidiyorum diyince :) sizde öyle birşey hissettim nedenseHayır
Akşama kadar ekmekle neden gezeyim elimde?
Haftasonu markete gidiyorum mu demişim?Haftasonu ekmek almaya markete gidiyorum diyince :) sizde öyle birşey hissettim nedense
Hayır haftasonu ekmek almaya diye çıkıp gezseniz ne olacak? Gidilen yer en yakın market mesafesi sonuçta.Haftasonu markete gidiyorum mu demişim?
Biz genelde ekmeği fırından alıyoruz ama siz bilirsiniz.
Ayrıca evet eksiğim varsa bunuda gider marketden alırım. Açık sonuçta, gidilmeyecekse neden açılıyor?
Hakkımı helal etmiyorum diyen tayfadansınız siz de herhalde. Bende sizden öyle bir elektrik aldım
şimdi gördüm konu sahibisiniz.
Hakkınızı helal etmiyordunuz dimi
Hesapları bundan sonra konu sahibine veriyorsak demek kiHayır haftasonu ekmek almaya diye çıkıp gezseniz ne olacak? Gidilen yer en yakın market mesafesi sonuçta.
Akşamüstü çıktım biraz bugün, polislerle karşılaştım “şu binada oturuyorum, biraz yürüsem sorun olur mu” dedim. Sorun değil dediler. Ekmek almadan da çıkabiliyoruz konu sahibi, sorun yok.
Hakkını helal etmiyor yaHesapları bundan sonra konu sahibine veriyorsak demek ki
Çok üzüldüm şimdi. Bu gece uyku tutmaz beniHakkını helal etmiyor ya
Bağışıklık doğuştan veya olmadı bebeklikteki beslenme büyütülme şeklinden falandır yaTabii ki buna güvenip dikkat etmemek olmaz doğruluğu %100 kanıtlanmış bir durum mu onu da bilmiyorum zaten ama çevremde hayvan besleyen tanıdıklarımin içinde de hic hastalanan olmadı benim bildiğim. Keşke %100 doğru bilgi olsa ve insanlara ana haber bülteninde falan açıklansa insanlar bari kendi menfaatleri için bile olsa bu soğukta sokaktaki hayvanlara kapılarını açsalar
Aynen bağışıklığı güçlenmiş baya. Ama sorumsuzluğu da güçlenmiş.Evet her yerden bulaşabilir ama işte dün de bahsettim bir arkadaşım var mesela inanilmaz rahat bir kiz. Birileri uyarmadikca maske bile takmıyor bunalıyorum diyor. Sürekli geziyor o otel senin bu otel benim gitmediği yer kalmadı. Hijyen konusunda da ekstra rahattır ama maşallahı var grip bile olmaz bırakın koronayi. Herhalde hayatı boyunca mikroplarla iç içe olduğu için bağışıklık sistemi mutant gibi olmuşmesela sokakta çok oynamayan cocuklar da ilerde daha sık hasta okuyor vücudu mikroba alisik degil cunku
Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?