- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Başın sağolsun, çok üzüldümannemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
yanlız değilsin canim gerekmedikçe evden dışarı cikmiyorum iki tanede cocugum var evde birlikte kafayi yiyoruz.9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Hakkini helal etmeme kismini ben de komik buluyorum tanimadigin insanlara. Hekimlikte tabi ki istifa etme haklari kalkabilir sonucta bu bir olaganustu durum ve doktorlarin isi bu ama risk grubunda olan hekimlerin o kadar viral yuke maruz kalmalari resmen onlari olume suruklemek demek bence. Yani meslege yonelik kisitlamalari calisanlarin haklari aleyhine orantisiz buldum (cevremde duydugum orneklerden). Bir de devletin virusu onleme kismini hice sayarak sadece cevap- saglik calisanlari kismina yuklenmesi de bence orantisiz. Mune siyaset yapmayin dedi ben de cok anlamam zaten ama yasadigim fakir otesi orta Afrika ulkesinde bile daha akillica onlemler alindi bence. Yani bu iste bir yanlislik var gibi geliyor. Askerler de bu sartlarda cephanesiz ve kaybedilecegi belli olan bir savasta calistirilsa o da hos olmazdi bence.
Saglik calisanlari acisindan turkiye ve diger ulkeleri kiyaslayan hicbir sey okumadim hatta bu insan haklari ihlali kisminda hicbir kaynagim yok tamamen kisisel dusuncem ama tahminim avrupada bu sekilde degildir bence. Bilmiyorum baska ulkelerdeki durumu bilen varsa belki bizi aydinlatir
Olur mu hiç. Bağışıklıgi düşüren güçlendiren bir sürü sey var. Doktorlar neden çocuklar icin sokakta oynasınlar diyor? Vücutlarına mikrop girsin diye. Vücudunuza mikrop girmezse eğer antikor üretimi olmaz yani mikroplarla savasacak karsi güçlerimizdir bağışıklık. Sigara içmek mesela bağışıklığı düşürür, vitaminsiz kalmak düşürür. Düzensiz uyku, düzensiz beslenme aynı şekilde. Sizin dediğiniz genetik, onunla karıştırdiniz sanırım.Bağışıklık doğuştan veya olmadı bebeklikteki beslenme büyütülme şeklinden falandır yabağışıklık, organlarımızın yapısı (hani kiminin midesi hassastır kiminin gözü çabuk bozulur falan öyle şeyler) bunların bebeklikten sonra ileride çok değişeceğini düşünmüyorum. Bu söylediğimin hiçbir temeli yok tamamen kendi tahminim öncelikle ama kendimi düşünüyorum gelmişim 31 yaşıma bi evcilin varlığı bağışıklığımı düşürür veya yükseltir mi pek aklım almıyor.
Canım benim çok üzüldüm. Yazılarını çok severek okuyorum, ailene ve yaşamına az cok asinayim. Bir yakınımmis gibi üzüldüm. Mekani cennet olsun. Ne desem boş acının yanında biliyorum. Allah yardımcın olsun, dayanma gücü versin sizlere.annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Size de sabırlar diliyorum.annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
Evet her yerden bulaşabilir ama işte dün de bahsettim bir arkadaşım var mesela inanilmaz rahat bir kiz. Birileri uyarmadikca maske bile takmıyor bunalıyorum diyor. Sürekli geziyor o otel senin bu otel benim gitmediği yer kalmadı. Hijyen konusunda da ekstra rahattır ama maşallahı var grip bile olmaz bırakın koronayi. Herhalde hayatı boyunca mikroplarla iç içe olduğu için bağışıklık sistemi mutant gibi olmuşmesela sokakta çok oynamayan cocuklar da ilerde daha sık hasta okuyor vücudu mikroba alisik degil cunku
Ben ayak uyduruyorum evet kendimi bir fanusa kapatmiyorum hamileyim cocugum var calisiyorum yeni duzene ayak uyduruyorum cok şükür bisey olmadi maskemi mesafemi koruyorum sizede tavsiye ederim paikolojik olarak daha saglamiz sevdiklerimizi goruyoruz cogu gecirdi bu hastaligi bize gelirse bizde geciririz bunu yasamama sansi kimsenin yok o yuzden sonsuza kadar kacamayacginizi kabullenin evde saklanarak nekadar ysayabilirsiniz:) ben maskeyi atin demedim carpitmayin soylediklermi bu sekilde yasaniyor yani abartmayinYani disari cikmaliyiz gezmeliyiz oyle mi ayak uydurmaliyiz yeni duzeneDunya ayak uyduramamisken biz nasil ayak uyduralim.
Bugun Ingiltere, Italya aciklama yaptilar duydunuz mu mutasyona ugramis ve %70 daha bulasiciymis.
Ama tabi ayak uydurmaliyiz hatta maskeleride atalim tam olsun siz buyrun ayak uydurun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?