Ben doktorlarin soylediklerini baz alarak yasiyorum hanimefendi benim icin ben yaptim birsey olmadi denmesi baz alinacak bir sey degildir. Ben maskeleri atin dediniz demedim ki nasil yanlis anlamadir bu ayrica Kimse saklanmiyor siz yanlis anlamissiniz biz kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adina bir sure uzak duruyoruz birbirimizden. Ama tesekkurler tavsiyeleriniz icin yine deBen ayak uyduruyorum evet kendimi bir fanusa kapatmiyorum hamileyim cocugum var calisiyorum yeni duzene ayak uyduruyorum cok şükür bisey olmadi maskemi mesafemi koruyorum sizede tavsiye ederim paikolojik olarak daha saglamiz sevdiklerimizi goruyoruz cogu gecirdi bu hastaligi bize gelirse bizde geciririz bunu yasamama sansi kimsenin yok o yuzden sonsuza kadar kacamayacginizi kabullenin evde saklanarak nekadar ysayabilirsiniz:) ben maskeyi atin demedim carpitmayin soylediklermi bu sekilde yasaniyor yani abartmayin
Karantinada degiliz.
"intelligent lockdown"dayiz, nasil cevirilecek bilemedim.
yani mesafemizi koruyarak, opusuk tokalasmadan, kalabalik da olmadan insanlarla gorusebiliriz. Suan benim yasadigim ulkede 3 kisiye kadar yetiskini agirlayabiliyorsunuz evinizde. Ben kurallara uyarak gorusuyorum insanlarla.
9 ay karantinaya psikoloji dayanmaz zaten.
Ay o meseleyi çok yanlış anlamışbenim bir arkadaşım var yakınımda oturuyor. Geçen gün beraber parka gittik 2 yaşında çocuğuyla. Çocuğu parkta her yeri yaladı. Benim şişemden su içti. Ben iğrendim şişeyi attım sonra. Bana diyor ki böyle yaparsan bağışıklığın düşer. Lan kızının parkın demirlerini yaladığı ağzıyla içtiği suyumu içmeye devam mı edeyim
Bi de ben de çok dikkatli değilimdir. Açıkçası virüsle ilgili bir kaygı bozukluğum olmadı bu dönem hiç. Ama bazı insanlar bayağı üst level
kelime intelligent
sence bizde uygulanabilir mi
yani bir nevi gönüllü olacak, aklı selim davranma zamanı
mesela ben o 3 kişi kuralını da anlamadım sizin oradaki
neden insanları eve alıyoruz
yani valla hiç kimsenin evine girmedim, kimse de benim evime girmedi bir şeyim de eksilmedi
evet iş için insanlarla görüşüyorum işyerimde ya da dışarıda ama bu eve neden gelsinler ki
orayı bilemem ama ben burada kapıdan giren bir kişinin aman maskeli oturalım diyeceğini sanmıyorum
komşular sitedeki bir sıkıntı için konuşalım dediler uygunsan sana gelelim dediler, diğeri gerek yok dedi onlar aynı ev içineydi o esnada
neden evime gelsinler ki telefonla da konuşup hallettik
mesela dün eşime de biraz serzenişte bulundum
hafta sonu sokağa çıkma yasağı var sen neden markete gidiyorsun diye lazım olanı önceden alsaydın diye
görümcemler ekmek yemez
geçen pazar kapıdan bize bir şey getirmiş biz de X le ekmek almaya en uzaktaki fırına gidiyoruz dedi
konu ekmek değil, ekmek almak serbest diye yürüyüşe gitmek
neden hafta boyu evde oturan tüm semt, hafta sonu sadece ekmek almak serbest diye ailecek ekmek almaya gitti
cevap bizim buralar ferah, buralarda yok
herkese göre oralarda yok ama bulaşan da gayet bulaşıyor
özetle biz para cezalı yasağı uygulayamıyoruz intelligent lockdown daha uzak
Neden üç kişi çünkü avrupa bile ailelerin birbirinden bu kadar uzak kalmasının, insanların sosyalleşmemesinin psikolojik problemlere yol açtığını anladı. Anne babayı evli çocukları ayrı ayrı günlerde görebilsin diye 3 yetişkin kuralı getirdiler. Ya da bir çift diğer bir çift arkadaşlarıyla görüşebilsin, çocukları varsa onlar da sosyalleşsin diye.kelime intelligent
sence bizde uygulanabilir mi
yani bir nevi gönüllü olacak, aklı selim davranma zamanı
mesela ben o 3 kişi kuralını da anlamadım sizin oradaki
neden insanları eve alıyoruz
yani valla hiç kimsenin evine girmedim, kimse de benim evime girmedi bir şeyim de eksilmedi
evet iş için insanlarla görüşüyorum işyerimde ya da dışarıda ama bu eve neden gelsinler ki
orayı bilemem ama ben burada kapıdan giren bir kişinin aman maskeli oturalım diyeceğini sanmıyorum
komşular sitedeki bir sıkıntı için konuşalım dediler uygunsan sana gelelim dediler, diğeri gerek yok dedi onlar aynı ev içineydi o esnada
neden evime gelsinler ki telefonla da konuşup hallettik
mesela dün eşime de biraz serzenişte bulundum
hafta sonu sokağa çıkma yasağı var sen neden markete gidiyorsun diye lazım olanı önceden alsaydın diye
görümcemler ekmek yemez
geçen pazar kapıdan bize bir şey getirmiş biz de X le ekmek almaya en uzaktaki fırına gidiyoruz dedi
konu ekmek değil, ekmek almak serbest diye yürüyüşe gitmek
neden hafta boyu evde oturan tüm semt, hafta sonu sadece ekmek almak serbest diye ailecek ekmek almaya gitti
cevap bizim buralar ferah, buralarda yok
herkese göre oralarda yok ama bulaşan da gayet bulaşıyor
özetle biz para cezalı yasağı uygulayamıyoruz intelligent lockdown daha uzak
Yok hayır, tuvaletini dışarıya yapıyor bizimkisi de. Dışarıda illaki diğer hayvanların idrarını fln kokluyorlar o yüzden aşılı olsalarda bazı şeyleri bize taşıyorlardır illa :). Bu arada aklımdayken söyleyeyim bu korona zamanında hayvanlar biyolojik olmasa da mekanik olarak kovid 19 tasiyicilari olabildikleri için evcil hayvanların başkaları tarafından sevilmemesi (ellenmemesi) gerektigini söylüyor uzmanlar. Şahsen ben her defasında hayvanı dezanfekte edemeyecegim için sabah akşam köpeğimizi seven üst kat komşumuza yasak getirmek zorunda kaldım. Bu konuda gayet de isabetli bir karar almışım çünkü meğer kendilerinin ailecek korona testleri pozitif çıkmışBenim köpeğimin de aşıları tam aşılı aşısız çok fark etmiyordur bence ya:) çünkü onlarin salgılarindan direkt geçiyor olabilir. Bir de ne kadar temiz bakıyor olsak da tuvaleti için dışarı çıkarıyoruz. Sizin her zaman mi evde tuvalet icin çıkarıyor musunuz?
Neden üç kişi çünkü avrupa bile ailelerin birbirinden bu kadar uzak kalmasının, insanların sosyalleşmemesinin psikolojik problemlere yol açtığını anladı. Anne babayı evli çocukları ayrı ayrı günlerde görebilsin diye 3 yetişkin kuralı getirdiler. Ya da bir çift diğer bir çift arkadaşlarıyla görüşebilsin, çocukları varsa onlar da sosyalleşsin diye.
Bizde olur mu? Mümkün değil. Çünkü nasıl olsa yasak değil diye temaslı olsak dahi gideriz anne baba akraba görmeye.
Ayyy çok iyi yapmışsın bazen net bir şekilde hayır diyebilmek gerekiyor. Ben de sevmek isteyenlere saldirabilir bu aralar biraz gergin diyorumYok hayır, tuvaletini dışarıya yapıyor bizimkisi de. Dışarıda illaki diğer hayvanların idrarını fln kokluyorlar o yüzden aşılı olsalarda bazı şeyleri bize taşıyorlardır illa :). Bu arada aklımdayken söyleyeyim bu korona zamanında hayvanlar biyolojik olmasa da mekanik olarak kovid 19 tasiyicilari olabildikleri için evcil hayvanların başkaları tarafından sevilmemesi (ellenmemesi) gerektigini söylüyor uzmanlar. Şahsen ben her defasında hayvanı dezanfekte edemeyecegim için sabah akşam köpeğimizi seven üst kat komşumuza yasak getirmek zorunda kaldım. Bu konuda gayet de isabetli bir karar almışım çünkü meğer kendilerinin ailecek korona testleri pozitif çıkmış
Konu komşu umurumda değil de ben aileme düşkünüm. Bırak anneyi, ablamı abimi bir sene görmesem deliririm. Yazın bir araya geldik biz. Abimlerle yazlıkta buluştuk, ablamlar anneme geldiler. Hatta depremde yine mecburen yazlığa geçtik abimler de ordaydı iki gün birlikte kaldık, sonra onlar döndüler. İki çift arkadaşımız var, ikisiyle görüştük yazın açık alanda, şu an görüşmüyoruz. Ama özledim. Sosyal insanım ben, evi severim ama insan görmemek çok ağır geliyor bana artık. Sarılıp öpüşmedik kimseyle ama bir araya geldik. Baharda açık alana çıkmaya başladığımızda yine geliriz muhtemelen.işte yani ben bunu hala algılayamıyorum
karşı bloktaki görümcem ve eşinin neden yaz boyu şunu yapalım bunu yapalım dediklerini mesela
kendileri beş kişi ile yürüyüşe gitmişler bir başka arkadaşım durumunda gördük maskeler açık
şimdi bana da diyecekler ki biz bir yere gitmiyoruz ki kimden bulaşacak
birinci ihtimal bizden bulaşacak
ikincisi onlardan bulaşacak
ne gerek var
yani cidden hunimi alıp takmaya hazırım da görümcem ile görüşemedim diye hayatımdan bir şey eksildi mi
muhabbet edeceksem açıyorum telefonu
açıkçası ben biraz odunum kabul anne babamı da bir yılı aşkın süredir görmedim ama bu pandemi öncesinde de böyleydi nedir bu aynı çatı altı aşkı
kursa gidiyordum açıkken gittim, işe gidiyorum gerektiği kadar ama belki de tek temiz kalma ihtimali olan evime neden birilerini alayım
yani komşu ile kahve içmeyince neyimiz eksiliyor ki yıllardır içmedim
ama alt komşu ile karşı bloktaki sürekli iç içe mesela
sonra eşinin antikor testi yüksek çıktı tutuştu hepsi vs
ben balkondan balkona el sallıyorum oldu bitti
Başınız sağolsun, sabır diliyorum.annemi bir hafta once covidden kaybettim. hayatimin en en en kotu donemindeyim ve bu konuda soyleyecek o kadar cok seyim var ki. inanmiyorum ama allah varsa eger sirf keyfi icin gezip tozup hastalanip sonra da gidip hastanede doktora bulastiran kim varsa cezasini versin. tiksindim.
işte yani ben bunu hala algılayamıyorum
karşı bloktaki görümcem ve eşinin neden yaz boyu şunu yapalım bunu yapalım dediklerini mesela
kendileri beş kişi ile yürüyüşe gitmişler bir başka arkadaşım durumunda gördük maskeler açık
şimdi bana da diyecekler ki biz bir yere gitmiyoruz ki kimden bulaşacak
birinci ihtimal bizden bulaşacak
ikincisi onlardan bulaşacak
ne gerek var
yani cidden hunimi alıp takmaya hazırım da görümcem ile görüşemedim diye hayatımdan bir şey eksildi mi
muhabbet edeceksem açıyorum telefonu
açıkçası ben biraz odunum kabul anne babamı da bir yılı aşkın süredir görmedim ama bu pandemi öncesinde de böyleydi nedir bu aynı çatı altı aşkı
kursa gidiyordum açıkken gittim, işe gidiyorum gerektiği kadar ama belki de tek temiz kalma ihtimali olan evime neden birilerini alayım
yani komşu ile kahve içmeyince neyimiz eksiliyor ki yıllardır içmedim
ama alt komşu ile karşı bloktaki sürekli iç içe mesela
sonra eşinin antikor testi yüksek çıktı tutuştu hepsi vs
ben balkondan balkona el sallıyorum oldu bitti
Konu komşu umurumda değil de ben aileme düşkünüm. Bırak anneyi, ablamı abimi bir sene görmesem deliririm. Yazın bir araya geldik biz. Abimlerle yazlıkta buluştuk, ablamlar anneme geldiler. Hatta depremde yine mecburen yazlığa geçtik abimler de ordaydı iki gün birlikte kaldık, sonra onlar döndüler. İki çift arkadaşımız var, ikisiyle görüştük yazın açık alanda, şu an görüşmüyoruz. Ama özledim. Sosyal insanım ben, evi severim ama insan görmemek çok ağır geliyor bana artık. Sarılıp öpüşmedik kimseyle ama bir araya geldik. Baharda açık alana çıkmaya başladığımızda yine geliriz muhtemelen.
Şimdi anneme gideceğim mesela. Çünkü bana ihtiyacı var manevi olarak. Ne halin varsa gör diyemiyorum ben anneme, bir o kalmış zaten elimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?