- 24 Ekim 2019
- 7.887
- 47.718
- 548
- Konu Sahibi hayatsarkisi
-
Genelde fiziksel şiddete başvuran erkeklerin sevgililik döneminde de psikolojik şiddet uyguladığını ..kolundan tutup çekiştirme /kolunu sıkma davranışlarının olduğunu ,tartışma anında eşyaları fırlattığını, fiziksel şiddet uygulamakla tehdit ettiğini (oraya gidersen kafanı kırarım/onla dışarı çıkarsan seni mahvederim vb.) gözlemliyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun ..ama lütfen insanların bir yorum yapmasından çekinip layık olmadığınız bu şiddeti sineye çekmeyin.Malesef 9 ayda yaşandı. Sevgiliykene hiç şiddet görmedim.
Gerçekten hiç fark etmedim. Bazen diyorum sevgiliykene her şey ne güzeldi keşke evlenmeseydik. Evlilik böyle bir şey mi diye düşünüyorum. Aşkın büyüsü bozuldu…aşkın gözü kördür dedikleri bu olsa gerek. o kadar uzun ülişkide şiddet belirtilerini görmemek için kör olmak gerek. bence kendinize itiraf edemiyorsunuz...değil 10 yıllık 100 yıllık ilişki olsa bitirilir. bazı şeylerin geri dönüşü yoktur, siz o yola girmişsiniz.
nasıl fark etmediğinizi aklım almıyor. illa ki yumruğunu bir yerlere vurmuş, sizi çekiştirmiş vs ufacık da olsa bir şey yapmıştır. tabii bunları şiddetten saymıyorsanız o başka. illa ki surata tokat yiyince şiddet gördüğünüzü anlamadınız umarım.Gerçekten hiç fark etmedim. Bazen diyorum sevgiliykene her şey ne güzeldi keşke evlenmeseydik. Evlilik böyle bir şey mi diye düşünüyorum. Aşkın büyüsü bozuldu…
Bu piskolojik şiddeti ben sevgililikte normal sanmışım. Aptalmışım…Genelde fiziksel şiddete başvuran erkeklerin sevgililik döneminde de psikolojik şiddet uyguladığını ..kolundan tutup çekiştirme /kolunu sıkma davranışlarının olduğunu ,tartışma anında eşyaları fırlattığını, fiziksel şiddet uygulamakla tehdit ettiğini (oraya gidersen kafanı kırarım/onla dışarı çıkarsan seni mahvederim vb.) gözlemliyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun ..ama lütfen insanların bir yorum yapmasından çekinip layık olmadığınız bu şiddeti sineye çekmeyin.
İnsan 10 sene sevince özürüde kabul ediyor malesef. Ben düzeltmeye çalıştım kaç kez… ama olmuyor. Ailemin üzülmesinden çok korkuyorum. Bu yüzden bazen diyorum ölsemde kurtulsam en azından canım annem ve babam çektiklerimi bilip üzülmezler…Balayında tokat yedikten sonra devam etmeniz ilk hatanız olmuş zaten..
Kötü bir tecrübe yaşadım diyin ve yolunuza bakın.
Çoluk çocuk yokken ne güzel adını bile unutursunuz.
İnsan sevince kör oluyor…nasıl fark etmediğinizi aklım almıyor. illa ki yumruğunu bir yerlere vurmuş, sizi çekiştirmiş vs ufacık da olsa bir şey yapmıştır. tabii bunları şiddetten saymıyorsanız o başka. illa ki surata tokat yiyince şiddet gördüğünüzü anlamadınız umarım.
Çok mantıklı düşünmüşsün. Zaten ölsen ailen 'en azından beyaz gelinligini giydi de öldu' der,üzülmez. Ama bu yaşadıklarını bilseler daha çok kahrolurlarAilemin üzülmesinden çok korkuyorum. Bu yüzden bazen diyorum ölsemde kurtulsam en azından canım annem ve babam çektiklerimi bilip üzülmezler…
Yapmayın Allah aşkına.adam 10 sene sizi dövmek için evlenmeyi mi bekledi..?10 sene içinde hiç şiddet görmedim. Kolay sinirlenirdi ama hemende sakinleşirdi…
Tabikidr tartışmalarımız oldu her ilişkide olan kıskançlık vesayre. Ama bana vurması ilk defa evlilikte gerçekleşti. Sinirli bir yapısı olduğunuda biliyordum ama kendini her zaman kontrol ederdi. Evlenesiye kadar ağzından bir kez küfür bile duymadım ben…Ya çok saçma, on sene boyunca hiç mi kavga etmediniz, hiç mi sinirlenmedi? On sene boyunca size vurmasa bile sağa sola da mı vurmadı, hiç mi anlamadiniz şiddet eğilimini?
On sene boyunca çiçek gibi olan adam imzayı atıp şeytana mi dönüştü? Birden sizden nefret etmeye mi başladı? Ya da cinsel ilişki ile aktif olan bir düğmesi vardı da evlenir evlenmez dark side'a mi geçti??
Hiç mantıklı değil.
bence belki vurmamistir ama sevgiliyken de gayet ne oldugunu belli ediyordur ama o zamanlar daha katlanilir bulmuş, ilk aşk,onca yılın emeği ayağına görmezden gelmişsinizdir
Malesef evlilik zindan oldu bana. Bu eve gelin geldiğim gün soldurdu beni. Sen benim gülümsün derdi ama hem yoldu o gülü hem soldurdu… benliğimi aldı benden. Kendime olan saygımı yitirdim ben. Ne için yaşıyorum bilmiyorum…Yapmayın Allah aşkına.adam 10 sene sizi dövmek için evlenmeyi mi bekledi..?
Bugün ilk defa vurduğu için özür dilemedi. Sadece dedi ki bundan sonra bu evlilik cehennem olacak sana…Hemen ayrilmak istemiyorsunuz belli ki o zaman acilen aile terapisine gidin. Bir süredir vurmadigi yarinin garantisi olamaz. Sorun sizde degil onda. Ama yarin bir gün siz karsilik verdiginiz icin sizi öldürebilir. Bunun sakasi yok. Sahsen yerinizde olsam terapi sansi da tanimazdim. Allah herkesin evladini iyilerle karsilastirsin.
Gerçekten hiç fark etmedim. Bazen diyorum sevgiliykene her şey ne güzeldi keşke evlenmeseydik. Evlilik böyle bir şey mi diye düşünüyorum. Aşkın büyüsü bozuldu…
Kimse 10 yıl kendini gizleyemez.hem dövmek için hem küfür etmek için evlenmeyi beklemiş..vayy be..Malesef evlilik zindan oldu bana. Bu eve gelin geldiğim gün soldurdu beni. Sen benim gülümsün derdi ama hem yoldu o gülü hem soldurdu… benliğimi aldı benden. Kendime olan saygımı yitirdim ben. Ne için yaşıyorum bilmiyorum…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?