Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Evet noktayı koydum polis işine. Adam evine çağırdı resmen, evde film izleriz bahanesiyle. Neden üsküdara çağırdığıda belli oldu !!!!! Yok diyince "Sen ne kadar sorunlu bi insansın" dedi. Git normallerle görüş dedim. İnanamıyorum ya :S

Bide diyoki, ne yapsak yaranamıyoruz. yuh yaaa yuhhhhhhhhhhhh iğrenç erkekler !

Son düzenleme:
selam arkadaşlar...aramıza yeni arkadaşlar gelmiş...hoşgelmişler..geçmişi okudum geçmişi okurken naptım
biliyormusunuz don dur maaaaa yedim aferin bana ..çok vicdansızım((((

Lola, kız 2 haftadır 2. idik.. ama bu hafta böyle oldu... Mursh ile ben dikkat etseydik azıcık belki olurduk :))

Bu hafta sporuma daha dikkat edicem, kaçamak yapmıcam.Ramazan öncesi son rutüşlar. :)))

Evet 2.lik süper :) 3. olsakta olur bu hafta olmamış ama bize yakıştıramadım hıh

ya off benim motivasyonum iyice düştü.. hafta içi 79 u gördüm, ama tam liste üstü 80 i görünce cıldırdım.Bu işi beceremeyecekmişim geldi. Çok üzgünüm, kendimi yemeğe verecekmişim gibi geliyor... Ya off aslında yaparım biliyorum ama nerden başlayacagımı bilemiyorum.Çok kararsız bir ruh halindeyim.. Düzene giremedim bir türlü...

Ya lola, ramazana bir hafta var.. acaba bu 1 haftalık dukan mı yapsam ki? Ya baktım topiğe herkes süper vermiş.. Sen ne dersin? 8 günlük atak yapsam iyi olurmu? Ramazanda daha cok protein agırlıklı beslenmeye calısırım.Nasıl olur acaba?

Benim 150 kiloluk obez arkadaşıma bile dukan testi 6 gün atak verdi. Bence 8 gün çok fazla.. Ben 79'la diyete başladım biliyosun, 76 küsür falanken dukana başladım 5 gün yaptım. 8 gün çok rahatsız edici olabilir

Şöyle düşün, eğer yersen yine, 90a bile çıkabilirsin. 70lere inmek varken biraz sabredip, neden 90a çıkıp pişman olupta tekrar daha da fazla kilo vermek için uğraşasınki?

akşam 7 sabah 7 çalışıyordur muhakkak.....üsküdar civarından bi sivil arabaya aldırır kendini..işe kolay gider:)))sen de hiç düşünmüyosun adamı:)))

Son düzenleme:
akşam 7 sabah 7 çalışıyordur muhakkak.....üsküdar civarından bi sivil arabaya aldırır kendini..işe kolay gider:)))sen de hiç düşünmüyosun adamı:)))

Evet akşam 7 sabah 7 ama şöyle bişi var, adamın amacı başka çıktı, lafın arasına sinemayı severmisin diye sıkıştırdı, sonrada "Benim evde film izleriz, çayımız çerezimizde olur" gibi saçma sapan bişey söyledi. Dedimki hiçbiyere gelmiyorum ne işim var senin evinde!!!!!!!!!! Sonra dediki, ne sorunlu birisin sen..

Defolsun gitsin allah aşkına hiç işim olmaz. Evine gitsem sorunlu olmazdım ama !

Sonrada zorla özür dilettirdim muhabbete girmeye çalıştığı için. Sonra bu konuyu açtım kon uşmaya çalıştım, çok sıkıyosun insanı dedi. İyi yol senin dedim bende.

o zaman bari 5 güncük yapayım.. ramazandada dikkat etmeye calısayım ne yapayım ya :)))
benim kitabı almaya vaktim pek yok.Sen bana bu atak devresini,müsait bir zamanında yazar mısın lola? Zahmet olmazsa... :26:

o zaman bari 5 güncük yapayım.. ramazandada dikkat etmeye calısayım ne yapayım ya :)))
benim kitabı almaya vaktim pek yok.Sen bana bu atak devresini,müsait bir zamanında yazar mısın lola? Zahmet olmazsa... :26:

Evet canım 5 gün yap sen en iyisi. Tabiki yazarım; hatta dukan diyeti tariflerim sitesinden alıntılayayım:)

ATAK EVRESİNİN ÖZETİ

(kendi tecrübelerimi parantez içinde ekledim)
Süresi,vakalara göre(kilo fazlanıza göre ve vemek istediğiniz kiloya göre değişiyor),1-10 gün arasında değişen bu dönemde,belirtilen on kategorideki besinleri ve ekstraları yeme hakkınız var.Bu on kategoriden,hoşlandığınız ya da size uygun gelen gıdaları HİÇBİR SINIR OLMADAN,GÜNÜN İSTEDİĞİNİZ SAATİNDE,DİLEDİĞİNİZ KADAR tüketebilirsiniz.

Ayrıca bu gıdaları birbirleriyle karıştırma özgürlüğünüz de var.

Yani slogan basit,tartışmaya da açık değil.Aşağıda adı geçen her şey sizin,bu listede yer almayanlarsa sizin değil.

1-AZ YAĞLI ETLERana ve sığır,ancak antrikot ve pirzola hariç(ben yemeklerde kullanmak üzere kıyma olarak da çiğ köftelik diyerek alıyorum)Etlerin ızgarada ya da yağları alınarak yapışmayan bir tavda pişirilmesi uygundur.

2-SAKATAT:Karaciğer,böbrek,dil(hiçbirini kullanmadım)

3-YAĞLI,YAĞSIZ,BEYAZ YA DA SİYAH ETLİ,ÇİĞ YA DA PİŞMİŞ TÜM BALIKLAREn çok somon ve light ton balığı kullandım)

4-BÜTÜN DENİZ ÜRÜNLERİ(kabuklular ve yumuşakcalar)

5-DERİLERİ HARİÇ OLMAK KAYDIYLA,ÖRDEK VE KAZ DIŞINDAKİ TÜM KÜMES HAYVANLARI

6-YAĞSIZ JAMBON,YAĞSIZ HİNDİ VE TAVUK DİLİMLERİ(Polonez'in tavuk ve dana jambonu en az yağlı olanlardan)

7-YUMURTA

8-YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİ(Hemen hemen her markanın yağsız yoğurdu mevcut.En lezzetli olanlar PINAR ve DANONE'nin.Tamamen light olanı seçin.Yarım yağlı olanı değil.Peynirlerden yana fazla şansımız yok malesef.Kaşar,labne ve beyaz peynirlerde sıfır yağlı marka yok.(Çevremdeki hiçbir büyük markette bulamadım ben.Başka yerlerde rastlayan olursa haber versin lütfen)En az yağlı olanlardan alıp,az az tüketebilirsiniz.Yalnızca KAANLAR marka böreklik lor peyniri yağsız olarak tüketebileceğimiz peynirlerden.

9-EN AZ 1,5 LT SU(Bu çok önemli.Çünkü çözülen yağları su ile atıyoruz.Ben lt'lik şişeyle geziyorum.Bardaktan içmekte daha pratik.)

10-YULAF KEPEĞİ GALETASI(kitapta tarifi var ama hiç yapmadım)ya da süt ürünlerine katılmış 1,5 çorba kaşığı yulaf kepeği(kitapta yulaf kepeği olarak geçen şey bizim bildiğimiz yulaf ezmesi değil aslında.Fakat bir tek internette satışı yapılıyordu.Ben almayı tercih etmedim.Bunun yerine yulaf ezmesi kullanıyorum.Yoğurda katarak zevk almadığımiçin muffin yaparak tüketiyorum.)

GÜNDE 20 DK ZORUNLU YÜRÜYÜŞ(Ben kondisyon bisikleti kullanıyorum)

EKSTRALAR:KAHVE,ÇAY,BİTKİ ÇAYLARI,SİRKE,KOKULU OTLAR,BAHARATLAR,SALATALIK TURŞUSU,LİMON SUYU,TUZ VE HARDAL(ÖLÇÜLÜ OLARAK)

*İçeceklerde veya yiyeceklerde tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
*Light gazlı içecekler tüketebilirsiniz.(Diyet kola vs)Dr.Dukan bu tür içecekleri de sınırlamıyor ama şahsi görüşüm 1-2 bardağın üzerine çıkmamak çünkü selülitin artmasına sebep oluyor bu tür içecekler.

Yukarıdaki ekstralar ve on kategoride yer alan besinler dışında hiçbirşeye izin yok.

BENİM ÖRNEK LİSTEM:

SABAH:2 YUMURTA İLE İSTER SADE,İSTER PEYNİR,JAMBON VE-VEYA OTLARLA YAPILMIŞ OMLET veyaHAŞLANMIŞ YUMURTA,OTLARLA KARIŞTIRILMIŞ LOR PEYNİRİ,JAMBONve-veyaYULAFLI MUFFINŞEKERSİZ ÇAY

ARA:LIGHT YOĞURT(ince doğranmış nane ve dereotuyla tatlandırabilirsiniz)

ÖĞLEN:HAŞLANMIŞ,FIRINLANMIŞ,ÇEVİRME VEYA TAVADA TAVUK veyaTAVUK veya DANA KIYMASINDAN KÖFTE(köft harcına ekmek eklemeden)Yanında kitaptaki soslardan veya yine baharatlala zenginleştirdiğiniz yoğurt olabilir.)

ARA:TATLANDIRICI VE VANİLYA AROMASIYLA TATLANDIRILMIŞ veya SADE YOĞURTSABAH YEMEDİYSEM MUFFINSÜTLÜ KAHVE

AKŞAM:ÖĞLENİN AYNISI

YATMADAN:ARALARDAN HERHANGİ BİRİ GİBİ

http://dukandiyetim.blogspot.com/2010/11/atak-evresinin-ozeti.html sitesinden alıntıdır

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…