- 24 Ocak 2012
- 14.421
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #206.321
Ne kadar çok faydası varmş bn ekşi diye sevmiyorm kompostosu da şekersiz içilmiyo saplarını toplarım artıkVişne zamanı geldiii :))
Vişnenin Vitaminleri:
Vişne meyvesinde şekerelma ve limon asidi A ve C vitamini vardır. Vişne yüksek oranda beta-karoten E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişne sodyum potasyum kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir.
Vişnenin Faydaları:
* Vişne bağışıklığı güçlendirir.
* Ateşi düşürür ve idrar söktürür.
* Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.
* Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.
* Vişne hafızayı güçlendirir.
* Susuzluğu giderir.
* Öksürüğe iyi gelir.
* Vişne ishali keser.
* Ağrıları dindirir.
* İltihap gidericidir.
* Mikrop öldürücüdür.
* Kan basıncını düzenler.
* Damar sertleşmesini önler.
* En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.
* Vücuda rahatlık verir.
* Uyku düzensizliğinde faydalıdır.
* Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.
* Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.
* Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
* Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.
* Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlar.
* Vişne yaşlanmayı yavaşlatıyor.sifalibitkilerinfaydalari.com
Vişnenin Zararları:
Vişnenin bilinen bir zararı ve yan etkisi yoktur.
Vişne Nasıl Kullanılır:
Vişnenin gövde kabuklarımeyvesi ve meyve sapları kullanılır. Vişne meyve olarak yenir. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.
BÖBREKLEREDE FAYDALI
1 tutam kiraz sapını (40-50 adet) 3 su bardağı suda 10 dk. kaynatın. Soğutun ve sabahları aç karnına 1/2 çay bardağı için. İdrar söktürecekböbrekleri temizleyecektir. Özellikle idrar yolları enfeksiyonuna dermandır. Aynı zamanda kadınların menapoz ağrılarını yokeder.
ÖDEM ATICI
1 tutam kiraz sapını 1 çay bardağı dolusu taze vişne ya da böğürtlen ya da kızılcık ile beraber 3 su bardağı suda 5 dk. kaynatın ve soğutun. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı için. 2 hafta sonra vücunuzdaki şişkinliğin azaldığını ve sağlıklı kilo verdğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda vücuttaki ödemleri atacaktır.
CİLT BAKIMI İÇİN
4 tutam kiraz sapını (200-300 adet) 3 litre suda 10 dk. kaynatın. Sonra içine 20 gr. kadar çubuk tarçın tanesi ve 5 gr. kadar ıhlamur (10-20 yaprak) atın. 1 saat demlendirin. Bu su ile banyo yapın. Cildinizin nasıl nefes aldığını hissedeceksiniz. Ayrıca bir leğene bu karışımdan koyup ayaklarınızı içinde 20 dk. bekletirsenizayaklarınızda ne gibi değişimler yaşandığını kendi gözlerinizle görecek ve topuk ağrılarından kurtulduğunuz gibi ayaklarınızın gül bahçesi olduğunun farkına varacaksınız.
Kaçamak öyle yapılmaz çok masum seninkiNiye kız hayaller de ne vardı
Afiyt olsn canm bnde semizotu yedim bugün ilk defa pişirdim ıspanak gibi çok hoşuma gittibende şimdi biraz bir avuc semızotu.(çiğ),1salatalık nane pulbıberli yogurtla yıyorum
ekmeksiz biticek bugn yuppıiii
ikinci 1.5 doldurdum gene maydonzlı içmeye baslıcam aksam 9 gibide yuruyuse cıkıcam 30 dklıgına
sağol canım evet pişmişide güzel oluyor sanada afiyet olsun :)Afiyt olsn canm bnde semizotu yedim bugün ilk defa pişirdim ıspanak gibi çok hoşuma gitti
Çok dikkat etmişsin bugün Tuba tebrik ederim. Bir günlük böyle olabilir ama her zaman bu kadar sıkı yapma bence. Hafif bir kahvalti, öğle ve akşama birer dilim ekmek eklenebilir mesela. Yine de iyi tabi iradeni konuşturmuşsun.öğlen:
13-13:30 arası,
2 kucuk lokmalık armut
1fincann yesişçay
ikindi 16:50
yarım domates
yarım salatalık
2kk köy peynırı
5 zeytin
19.30
bir avuc çiğ semızotu,1 salatalık,nane,az bişi pulbiber ile yogurt
Su: 2 litre yatana kadar 3 olur(maydonozlu)
spor :30 dk yürüyüş belki daha fazla
evt yorumları allıım
Ne kadar çok faydası varmş bn ekşi diye sevmiyorm kompostosu da şekersiz içilmiyo saplarını toplarım artık
Kaçamak öyle yapılmaz çok masum seninki
öğlen:
2 kucuk lokmalık armut
1fincann yesişçay
yarım domates
yarım salatalık
2kk köy peynırı
5 zeytin
19.30
evt yorumları allıım
abla bu evede cok fazla giriyor ama bütün gün bütün odalarda güneşMaydonozu kaynattınmı öylemi koydun suya
Bugün menün geç başladı heralde akşam saatlerinide yazda bakalım
Çok az yemekde iyi değil cnm ye ama doğru şeyler ye
Güneş giren eve dr girmez :))
babaannemjb bahçede vardı keşke toplasaymiskm kiraz getirdik eşimin memleketinden de visnede baya faydaliymisVişne zamanı geldiii :))
Vişnenin Vitaminleri:
Vişne meyvesinde şekerelma ve limon asidi A ve C vitamini vardır. Vişne yüksek oranda beta-karoten E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişne sodyum potasyum kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir.
Vişnenin Faydaları:
* Vişne bağışıklığı güçlendirir.
* Ateşi düşürür ve idrar söktürür.
* Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.
* Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.
* Vişne hafızayı güçlendirir.
* Susuzluğu giderir.
* Öksürüğe iyi gelir.
* Vişne ishali keser.
* Ağrıları dindirir.
* İltihap gidericidir.
* Mikrop öldürücüdür.
* Kan basıncını düzenler.
* Damar sertleşmesini önler.
* En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.
* Vücuda rahatlık verir.
* Uyku düzensizliğinde faydalıdır.
* Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.
* Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.
* Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
* Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.
* Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlar.
* Vişne yaşlanmayı yavaşlatıyor.sifalibitkilerinfaydalari.com
Vişnenin Zararları:
Vişnenin bilinen bir zararı ve yan etkisi yoktur.
Vişne Nasıl Kullanılır:
Vişnenin gövde kabuklarımeyvesi ve meyve sapları kullanılır. Vişne meyve olarak yenir. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.
BÖBREKLEREDE FAYDALI
1 tutam kiraz sapını (40-50 adet) 3 su bardağı suda 10 dk. kaynatın. Soğutun ve sabahları aç karnına 1/2 çay bardağı için. İdrar söktürecekböbrekleri temizleyecektir. Özellikle idrar yolları enfeksiyonuna dermandır. Aynı zamanda kadınların menapoz ağrılarını yokeder.
ÖDEM ATICI
1 tutam kiraz sapını 1 çay bardağı dolusu taze vişne ya da böğürtlen ya da kızılcık ile beraber 3 su bardağı suda 5 dk. kaynatın ve soğutun. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı için. 2 hafta sonra vücunuzdaki şişkinliğin azaldığını ve sağlıklı kilo verdğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda vücuttaki ödemleri atacaktır.
CİLT BAKIMI İÇİN
4 tutam kiraz sapını (200-300 adet) 3 litre suda 10 dk. kaynatın. Sonra içine 20 gr. kadar çubuk tarçın tanesi ve 5 gr. kadar ıhlamur (10-20 yaprak) atın. 1 saat demlendirin. Bu su ile banyo yapın. Cildinizin nasıl nefes aldığını hissedeceksiniz. Ayrıca bir leğene bu karışımdan koyup ayaklarınızı içinde 20 dk. bekletirsenizayaklarınızda ne gibi değişimler yaşandığını kendi gözlerinizle görecek ve topuk ağrılarından kurtulduğunuz gibi ayaklarınızın gül bahçesi olduğunun farkına varacaksınız.
afiyet olsun canımKızlar ben menümü yazayım gelmişken hazır
Sabah
1 kase yoğurt
2 kayısı
1 kaşık yulaf
Az kefir
Öğlen
Az tavuk etli peynirli salata-bayağa bol-
Akşam
2 kaşık fırında kabak mücver
2 kaşık mantar sote (kaşıklar yemek kaşığı)
Beyaz peynir
1 tane haşlanmış yumurta
Su 3 lt
Spor yok
bu hafta çok güzel eksi gelecek senden eminimbende şimdi biraz bir avuc semızotu.(çiğ),1salatalık nane pulbıberli yogurtla yıyorum
ekmeksiz biticek bugn yuppıiii
ikinci 1.5 doldurdum gene maydonzlı içmeye baslıcam aksam 9 gibide yuruyuse cıkıcam 30 dklıgına
gayet güzel canım afiyet olsunMenüm
11.00
1 d ekmek
1 kaşık kıymalı yumurta
2 zeytin 1 d pynir
Domates salatalık
2 üçgn d karpuz
14.00
1 yk yer fıstığı
1 hurma
17.30
1 tabak yoğurtlu semizotu yemeği
2 parça ızgara tavuk
Su.2
Spor 3 mil 45 dk leslie
benimde canım çekti pazardan alıp bende yapayım bariAfiyt olsn canm bnde semizotu yedim bugün ilk defa pişirdim ıspanak gibi çok hoşuma gitti
tubis bı kaç seferdir sabahları yok çok geç yemeğe başlıyorsun ne kadar geç yersen meto o kadar geç çalışıröğlen:
2 kucuk lokmalık armut
1fincann yesişçay
yarım domates
yarım salatalık
2kk köy peynırı
5 zeytin
19.30
evt yorumları allıım
canım bir kaçamak yaptın diye diyeti bozulmuş olmuyorsun öncelikle bunu aklından cikar diyelim öğlen hamburger yedin akşam sadece yoğurt yersin yada salata yersin bol su içersin ve o gün spor yaparsın dengelemeye çalışmalısın nasılsa bozdum diyip başka şeylerde yememelisinBen üzülerek bugün menümü yazamayacağım. iki tabak mantının üzerine bu mesajı kocaman bir nutellali ekmek yiyerek yazıyorum. Sabah kahvaltıdan başlayarak kontrolü kaybettim. Sağda solda başıboş dolaşan bir irade gören olursa bana haber versin.spor yok su az. Gücümü toplayabilirsem yarın tekrar başlarım diye umut ediyorum.
teşekkürlerhttps://www.kadinlarkulubu.com/forum/bil_kazan/temizligin-yeni-nesli-yeni-persil-premium.20/
Tesadüf gördüm şimdi ... haberi yoksa henüz , bildireyim istedimaskrhpozitif
İyi günlerde yıka :))
İyi akşamlar kızlar neler yapıyorsunuz
İyi geceler canım bizde aynı durumdayiz sıcaktan uyuyamiyor iyi geceler canımCanım ne olsun kızları uyutuyoruz işte uyicam bende hadi öptüm çok
Börek ve poğaçalar listedeki değişimlerden mi çok geçmiş olsun mazejik ile ilk günleri ancak durabiliyorum benMenüm
Kahvaltı: 60 gr kıymalı börek+1/2 poğaça
1 haş. yumurta
1 kk peynir
3 zeytin
çay
ara: 1/2 şar porsiyon kayısı ve kiraz
öğlen:ton balıklı yağsız salata
akşam: 1 porsiyon kavun
ara:30 gr çiğdem
su şimdilik 2 Lt
spor bugün yapamadaım.hatta evden hiç çıkmadım,reglden dolayı çok ağrım vardı.yalnız ter su içinde kalarak ütü yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?