- Konu Sahibi Handandandan
-
- #206.921
88 di galiba da boyu çok kısa 100 gibi duruyo verir umarım ya bacaklar varisle dolmuş çok kötü bide kpeder sürekli ev işi bekliyo. Ne kadar yürüse de yiyo 30 yıllık benm kilolar gitmiyo diyo ikna etmeye çalışıyorum kafasına yatıyo
Bugün yatak odasını değiştirdim eliptiği balkondan içeri aldımNorth River bahara özendim 40 dk yapıyo bn nye yapamıyorm dedim bindm 20 dkda çok zorlamadı eskisi gibi aşağıya ses gdiyo diye uzatmadım yoksa 50 dk da yapardım
Canım çok iyi yapmışsın altında halı olursa belki aşşağıya ses gitmez ben annemin evinde öyle çözüm bulmuştum
Kaçamak yapmaman güzel tatlımm iradene sahip çık sen iradesiz bir insan değilsin Eminim ben bunaValla arkadaşlar hızınıza yetişemiyorum. Dün de bugün de ara ara girip bütün yazılanları okudum. Ama anca okuyorum yazana kadar benim minik cadı yanımda bitip telefonu istiyor. Bilin ki yazamadim ama sizle oturup kalkıyorum ve kalbimdesinizdiyeti de bozmadım çok şükür. Hatta dün iftardan sonra arkadaşıma oturmaya gittim sekersiz çay içip kalktım. Ne bisküvileri çikolataları reddettim. Bu benim için çok olağanüstü bir durum. Mefkuşum sana verdiğim söz çok etkili oldu. Bugün bir tatlı kaşığı dondurmayı tam ağzıma atacaktım ki annem hani sen arkadaşına kaçamak yapmayacağım diye söz vermiştin dedi hemen kaşığı geri indirdim. Garibim anam şu anda hayatta en büyük üzüntüm senin kiloların diyor. Bu sefer onun da yüzünü güldüreceğim inşallah.
Başarmak zor değil yeter ki bi yerden başla gerisi çorap söküğü misali
Kızlar ya okurken daha sonra yazarım diye alıntı yapmıştım ama hepsi kaybolmuş. Aklımda kalan bir iki şeyi yazayım sadece diğerleriniz lütfen darılmayın.
Mefkurem beni merak edip sormuştun çok mutlu oldum teşekkür ederim.
@askrhpozitif canım kaptanım gözünden kaçmamış forumda gezindigim. Sen şahitsin hepten boşlamadım takımı
@seydan94 Beren ismi ne güzel, diğer kızının ismini merak ettim?
befitlady bence kalori saymayı boşver çok da sürdürülebilir normal bir yaşam olmuyor. Ben fatsecret diye bir uygulamayı kk'da duyup kullanmıştım. Oldukça başarılı hatta barkod okutup kalori öğrenmek çok hoşuma gitmişti. Ama devam edememiştim. Bir süre yiyeceklerin kalorilerini öğrenmek için kullan istersen belki boşuna gider devam edersin.
acemihayat28 Şekerim ne çok şey yazmıştın senin bu tatlı telaşın beni motive ediyor. Aklımda kalanlar tartı için malesef fikrim yok. Benimki pek uyduruk birşey bilindik bir marka değil. Spor salonuna ben olsam kışın yazılırdım. Eğer belediyenin ki gibi uygun bulursan git tabi ama yazın ve sonbaharda açık hava bol oksijen en iyisi diye düşünüyorum.
@Habinar dostum nasıl bir irade sendeki gözlerim kamaşıyor misafirlik üstüne piknik, seni örnek alıyorum bilesin.
@SAPHIRA Genel olarak menülerini daha doyurucu ve uzun vadede normal yaşam düzenine uygun buluyorum. Diyetisyenin farkı hissediliyor.
Yeri gelmişken genel olarak çok az yemiyor musunuz? Hani şok diyet yasaktı? Valla bazı menüler benim şok diyetlerle bir ayda on kilo verdiğim menülerin yarısi gibi. Yanlış mı düşünüyorum?
Kızlarımın isimleri defne alya-zümra Beren
Şok diyet meselesine gelirsek Allah'a şükür şok diyet hiç yapmadım gerek de duymadım 1 günlük bile :) ben sağlıksız şeyleri bana zarar veren şeyleri hayatımdan çıkardım yoksa herşeyi yiyorum onlar dışında kalan sonuçta pirincin bana ne yararı var ya da makarnanın onlar yerine yulaf ezmesi yiyim bari daha yararlı hiç olmazsa ben vücuduma zarar veren şeyleri mutfağımdan çıkardım.
Kilo geçmişi olarak anasinifindan beri şişmanım. Ilkokul dört ya da beşte 45 kilo ile sınıfın en şişmanı çıkıp üzüldüğümü hatırliyorum. Lisede sanırım bi 69 a yaklaşmıştım. Genel olarak 62-65 arasi devam ettim. Oğluma hamileyken 86 ile doğum yaptım. Doğum sonrası 80 oldum ama iki ay sonra yine 86 oldum. Beş altı yıl öyle kaldim. Sonra üç yıl kadar önce 90 oldum. Kk'da bulduğum değişik şok diyetleri 3-4 gün pes peşe uygulaya uygulaya bir ayın sonunda 80 oldum. Ikıncı çocuk olmuyordu sanırım kilo verince hormonlarım düzeldi hamile kaldım. Gebelik şekeri çıkınca diyetle hamilelikte toplam 4 kilo aldim. 84'le doğum yaptim. Doğum sonrası 76'ya indim ama bir iki ayda geri almaya basladim. 1.5 yılın sonunda 94 oldum. Iki defa diyetisyene gittim. Ikisinde de bir ayda beş kilo verdim ama devam edecek ifadeyi gösteremedim ve hemen geri aldim. Genel olarak kendimi koyvermiş bir şekilde yaşıyordum. Yanı diyet yapayım fikri olunca sanki yiyecekler elimden kaçıyor gibi öyle bir saldırıyordum ki durduk yere sırf diyet yapayım diye hafta başı karar alıp iki kilo almış olduğunu bilirim. Hal böyle olunca aman daha fazla almayayım der oldum. Sorun tatlıya hamur işlerine aşırı düşkünlük hareketsiz yaşam kiloların getirdiği uyku düzensizliği dolayısıyla çok geç saatlerde yemeye çılgınca devam ve iradesizlik. Kilolarımdan mutsuz muzdarip ama zayıflamaya teşebbüs bile etmeyen bir garip insan oldum. Bu takım benim umudum. Lütfen beni bırakmayın...
Sen burayı bırakmadığın müddetçe burası seni bırakmaz tatlım
Gördüğün gibi biz hep burdayız zaten.ben 100 küsür kilolara kadar çıktım duba giibydim annem benimde ne üzülürdü 100 leri de 60 ları da gördüm hemde burda bu takımda gördüm şişmanlık kader değil canım şişmanlık bir hastalık
Alırım ablam ama bir gün yiyip ertesi gün pişman olup dikkat ediyordum artık
Mezun olunca yarisalim senle haftada en çok kiloyu kim alicak:)
Daha neler kim daha iyi koricak dicektin yanlış yazıldı sanırım dimi canım?
Ben eminim yağ kas olctursem herseyim dengede çıkar mezun olunca çünkü doğru beslenerek kilo veriyorum
Kendime aç birakmiyorum yada susuz sporda var az buçuk aslında normal yedikleri halde kilo almiyanlardan daha sağlıklı olduğumuzu bile düşünüyorum diyet surecinde,
Misal benim kardeşim zayıftır ama abur cubur la yaşar doğru düzgün yemek yemez ,komsum genelde 3,4 gün günleri var orda hamurişi ni yer akşam yemek yemem der acaba vucud için nekadar doğru zayıflık değil mesele doğru beslenmeyi hayata gwcirmek
Kesinlikle katılıyorum sana ben hep ben ölçttürmüştüm spor salonunda gayet iyi çıkıyordu değerlerim şükür
Bu uygulama mantıklı tabi. Ben sadece zayıflamak değil sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek için uyanık olalim şok diyetlere kaymayalım diyorum. Dengeyi korumak adına da destek olalim birbirimize ki sonra bu emekler boşa gidip de geri almayalım.
Canım korumayı öğrenirsen geri almazsın ama sonuçta kilo verdikten sonra bu kiloları aldığın zamanki yeme şekline dönersen -dönersek- elbette kilo alırız bu çok normal yani kilo korumayı da nasıl vermeyi öğrendiğimiz gibi öğrenmeliyiz.