- 24 Ocak 2012
- 14.421
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #207.821
Bnm muffin kalıbım tepsi şeklinde canm minik güveç var onlarda da yapsam olur mu ki ya gerçi cuma yada haftasonu yaparım o zamana kadar kalıp alaym bari lazım oluyo hem2 kilonun üzerinde verenler çok tehlikeli oluyor evet ponicim
sana fit brownie tarifi vereyimcanın çektiğinde yaparsın
2 yumurta
7-8 büyük hurma
4 yk kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 yk limon suyu
isteğe bağlı 1 avuç kuruyemiş (ceviz, badem, fındık)
hurmaları suda bekletip püre haline getiriyoruz. 2 yumurtayı çırpıp hurma püresini ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. sonra karbonat, limonsuyu ve kuruyemişleri de ekleyip karıştırıyoruz ve küçük silikon muffin kaplarına bölüyoruz. bir tencerenin içine biraz su kaynatıp muffin kaplarını suyun içine yerleştiriyoruz. su fazla olmayacak. sonra tencere kapağının altına temiz bir havlu koyup kapağı kapatıyoruz. kısık ateşte 18 dk falan pişiyor. bu malzemeden 6 tane falan çıkıyor. şahane bir tat. kahvenin yanında çok güzel gidiyor. ve ayrıca da çok fit
tantitoni veya diğer markaların küçük muffin kapları var onlardan alırsan daha iyi olur ponicim. porselen kahve fincanlarında da yapabilirsin. geçici olarak. ama slikon muffin kaplarını her zaman kullanırsın alman da fayda var.Bnm muffin kalıbım tepsi şeklinde canm minik güveç var onlarda da yapsam olur mu ki ya gerçi cuma yada haftasonu yaparım o zamana kadar kalıp alaym bari lazım oluyo hem
Neli kek yapican abla kakolu çikolata parçalı yap olurmu:)Ben bitki çayımıda içtim kaçıyorum
Benim kız kek istedi (ben yemicem) :))
Markete gidem gelem yumurta vs.kalmamış
Ben arada bisikletin tepesindeyim ama mesafe kısa diye onları spordan saymıyorum
Hadin bayyy
Kız kakaolu istediNeli kek yapican abla kakolu çikolata parçalı yap olurmu:)
Afiyet olsun canım ,kim gerdi seniMenüm
11.00
1 d ekmek
1 d peynir
Domates saalatalık biber
17.30
1 kase madımak
1 kase yoğurt
1 d ekmek
Su 1.5
Spor yok
Misafirim vardı bugün gergindim ara öğün bile yapamadım liste yapmıştm onuda uygulayamadımsporda yapamam sanırım bugün
Afiyet olsun çok güzel canım helede spor unselam kızlar menumu yazıyımm :)
sabah :11.20
domates
salatalık
haslanmıs yumurta
2kk köy peyniri
1 dilim cavdar ekmeği
öğlen: 16.00
1 kase cacık
akşam: 20.00
salata(bir parça tuzsuz yagsız köy peynırlı
,yogurt
2 kucuk boy haşlanmış tavuk bacağı
arada tarcınlı turk kahvesi
Su:1.5 bitti 3 olcak yatana kadar,
Spor. leslie 2mil(öğlen 15.00)
1 saat sonra yürüyüs ( 1 saat yuruüş tempolu )
İşbu mesaj @mefkurem'e okumaya başlar başlamaz ses vermek için yazılmıştırSende tskımın sportmenlerinden olma yolunda ilerliyosun tatlım
Kız 70 li kilodakiler 1 kilo hedef koydu :))
Neyse 1 olsunda sen 2 yide verirsin bana göre
okusanda arada ses ver cnm
Helede listeye girdin kalbime indirme :)
Anneciğinin ellerinden öperiz selam söyle cnm
Doğru demiş, kurallara uymayan tabiki atılıyor :))ben olsam bile
zaten konuşulmuş öğlen fazla yüklenmişin
Ekmek insanı doyurmuyor aslında acıktırıyor tatlım
Herzaman bol salata yoğurdun olsun yemeklerin yanında
Zaten o yüzden deneme süresi var cnm
Bence yılbaşına kadar biz bu işi bitiririz
Diğerlerinin zaten bizden az kilosu var
Tuba sen ben de dediğim gibi yılbaşında mezun oluruz
cuma tartıdan sonra sabah yada öğlen çok istediğin bişeyi abartmadan yiyebilirsin cnm
Haaa diğer zamanlar kaçamak yapar bide cuma artı çıkarsanda bütün takımda emek verenlerin emekleri çöpe gitmiş olur :))
Biraz duygu sömürüsü yapayım dedim
faydası oldumu
İnşallah canım Rabbimin iki emaneti onlar tek gayemiz ahlaklı hayırlı evlat ,Müslüman olmalarıÇokk güzel demişsin tatlım bir nesiill yetiştiren kadınlar oldugu ıcın kulagına bu tarz seyler doldukca ılerde vatana hayrlı bi evlat olur :)
Anacigina çok selam söyle ellerinden öperim teyzeminİşbu mesaj @mefkurem'e okumaya başlar başlamaz ses vermek için yazılmıştırOkuyorum okuyorum sonra birşey çıkıyor yazmaya fırsat bulamıyorum. Dediğin gibi başta bir ses vereyim
Ben de aslında 2 kilo vermek isterim ama olmazsa moralim bozulur diye 1 dedim. Böylece en azından hedefi tutturdum diye teselli olurumAllah korusun inşallah atılmam, annemin de selamı var, size çok duacı. İki haftadır gösterdiğim perfomansın sizin sayenizde olduğunu fark ediyor o da. Ekmek konusuna bu hafta dikkat edeceğim inşallah, uyarılarınız için teşekkür ederim. Tembellik yapmayıp salatayı her daim hazır edeyim. İnşallah sen ben ve Tubiş yılbaşında incecik oluruz. (70 bana artık incecik gibi geliyor ) Asla sizin emeklerinizi boşa çıkarmak istemem. Kaçamak yapmamak için kendimi kayıp irademi bulup çıkarmak için elimden geleni yapacağımı bilin
Ablam senin eline düşmemek lazım :)kara melekmisin sen yoksa:))Benim favorim ayağa taş bağlayıp denize atmak yada tırnaklarını sökmekde olabiliii :)))
Ah ahhAfiyet olsun canım ,kim gerdi seni
Kız o aşırı bir kardiyoloji değil gayet kıvamında artı yapmazSpora alışıcam sanırım ya
kızlar bu leslie fazlalık falan yapmaz dimi bu akşam yürüyüşe dee gitcem oh oh yandan yndan
Annen sizle mı yaşıyor canım valla hele de sizle yaşıyorsa kesin gelsinSorma Bahar, misafirim normalde öğlen gelecekti. Aşure ve buğday salatası ikram edecektim. Sonra gece 02.30 da mesaj attılar kahvaltıya gelsek olur mu, sonra başka işimiz çıktı diye. Sonra kahvaltıyı ben 9.30 da hazır ettim ama onlar hem gecikti hem de sofraya geçene kadar biraz oyalandık ve böyle bir öğle yemeği oldu. Neyse Allahtan tartı sonrası bir faciaydı. Çorba yanında ekmek yemeden doymamış gibi oluyorum, düzeltmeye çalışacağı. Önce yarım dilime indireyim bari
Anneme söyledim çok güldü, garibim zayıflayayım diye elinden ne gelse yapar
büyüsunler afiyetle yeyin ablaBizde çocuklarla dışarı çıktık çiçekçiye uğradık
Böğürtlen bide onun akrabaları var :))yaban mersini, kırmızı olan neyse o :))onların fidelerini aldım dikicem
Bikaç da acı biber için saksı, toprak aldım
Gelirken çocuklar döner istedi
Aslında akşam için başka yemek planım vardı
Hadi dedim bugün daha haftabaşı bende yiyim bari (tabiki ekmeksiz)
Biz tuba sabancı gibi hergün dışarda yemiyoz
Ya bahçeye çıkılacak yada yürüyüş yapılacak :))
Önce bi sıcak bişeyler içilsin
Senin iradeni biliyoruz canim sıkıntı yokYarın büyük sınav beni bekliyor pikniğe gidiyoruz 4 aile kahvaltı için hamurişleri yapılacak ve ben yarın yemiycem insanlar yesene dedikçe gururla diyetteyim yemiyorum diycem onlarda irademe gıbte edicekler
Ben mıydım oIslatarak dövmüştün bir seferinde birini hatırladım şimdi:))
Güzel demişsin dileğimŞimdi oğluma bir laf söyledim sonra kendi lafım kendimin hoşuna gitti takdir ettim kendimi:))
Babası bilgisayari değiştirdi ben anlamam ama baya hızlı şekil bişey olmuş benimkide heyecanlı bunu arkadaşlarıyla paylaş mak istiyor yada kısaca hava atmak istiyor:)
Dedim ki
Yavrum imkanların çoğaldıkça mütavazileşir ve paylaşmayı öğrenirsen erdemli insan olmak yolunda bir adım atmış olursun
Güzel demişim ama :))
Abla kızın kilo sorunu yok anlaşılanBen bitki çayımıda içtim kaçıyorum
Benim kız kek istedi (ben yemicem) :))
Markete gidem gelem yumurta vs.kalmamış
Ben arada bisikletin tepesindeyim ama mesafe kısa diye onları spordan saymıyorum
Hadin bayyy
Kız noldu dışarda yeme işi bitti miselam kızlar menumu yazıyımm :)
sabah :11.20
domates
salatalık
haslanmıs yumurta
2kk köy peyniri
1 dilim cavdar ekmeği
öğlen: 16.00
1 kase cacık
akşam: 20.00
salata(bir parça tuzsuz yagsız köy peynırlı
,yogurt
2 kucuk boy haşlanmış tavuk bacağı
arada tarcınlı turk kahvesi
Su:1.5 bitti 3 olcak yatana kadar,
Spor. leslie 2mil(öğlen 15.00)
1 saat sonra yürüyüs ( 1 saat yuruüş tempolu )
Kız bu sıcaklarda da şu icmiyon yaMenüm
11.00
1 d ekmek
1 d peynir
Domates saalatalık biber
17.30
1 kase madımak
1 kase yoğurt
1 d ekmek
Su 1.5
Spor yok
Misafirim vardı bugün gergindim ara öğün bile yapamadım liste yapmıştm onuda uygulayamadımsporda yapamam sanırım bugün
Kahvaltı 1kase menemen
Biraz peynir
2 ceviz
3zeytin
Biber
Öğle 1kase sütlü yulaf ezmesi 3 kaşık yulaf koydum kakao ontane kadar siyah üzüm bir okadarda fıstık ekledim
Komşuya gittik sadece iki tane yaprak sarması yedim
Aksam
1 kase tavuklu Mantar
Semizotu salatası yoğurtlu
Salata 1salatqlik turşusu acı biber
2 bardak yeşil çay
3 lt su
Şimdi leslie yapicam 45 dk
şimdi eve adım attım pcyı açtım tam 1 saat tüm sehri gezdikAfiyet olsun çok güzel canım helede spor un
Teşekkür ederim tarif için en yakın zamanda deneyeceğim.Tencereye 1 bar süt 2 kş yulaf biraz tarçın
3 hurmayı doğrayıp karıştırdım cnm pişirdim
Üstüne az vanilya serptim
Tabağa boşaltıp az beklettim
Hem ilk sıcağı gidiyor Hem birazdaha koyulaşıyor
Istersen Üstüne hindistan cevizi, ceviz koyabilirsin
Ben k.incirlede seviyorum 2 incir koyuyorum
K.Kaysı erik bana şekersiz geliyor
Selam Poni, kolay gelsin. Bu hafta rakibim olduğun için biraz kaçamak yapabilirsin, kızmamSelam kızlar misafirm var
Ne güzel bahçeyle ilgileniyorsun. Almanya'nın havası elveriyor mu yaban mersini filan yetiştirmeye? Yağ yakıcı özelliği var diye duymuştum yaban mersinininBizde çocuklarla dışarı çıktık çiçekçiye uğradık
Böğürtlen bide onun akrabaları var :))yaban mersini, kırmızı olan neyse o :))onların fidelerini aldım dikicem
Bikaç da acı biber için saksı, toprak aldım
Gelirken çocuklar döner istedi
Aslında akşam için başka yemek planım vardı
Hadi dedim bugün daha haftabaşı bende yiyim bari (tabiki ekmeksiz)
Biz tuba sabancı gibi hergün dışarda yemiyoz
Ya bahçeye çıkılacak yada yürüyüş yapılacak :))
Önce bi sıcak bişeyler içilsin
Tarif için teşekkür ederizgüzel oluyor canım. hafif ve fit. en azından suçluluk duymuyorsun.
Ahh aynı ben Zuhal, ama bu ya hep ya hiç mantığından kurtulmazsam kendimi biliyorum verdiğim bütün kilolar geri döner mazallahBende biliyomda hepsi yenmicek :))
Bende ya hep ya hiç olduğu için ağzımı bulaştırmayım boşuna :))
Miyom durumlarını bilmiyorum cnm eğer seni çok zorluyasa bi dr a gitsen iyi olur
Süper olur Dilekciğim, haftayı iple çekiyorum. Eminim iyi bir ikili oluruzEdibecigim haftaya kimseye söz verme rakibin olmak isterim bebek:)
Bireysel birincilik benim için zor çünkü son kilolara geldim haftada 3 kilo veremem artık ama seni en kısa zamanda 1.likte gorucegimw eminim
Allah yardımcın olsun ne diyeyim, sen rahatsın ama senin adına ben stres oldum. Yarın bize anlatırsın yaşadığın diyalogları, bana da örnek olsun. Ben malesef kendimi böyle ortamlara karşı hazır hissetmiyorumYarın büyük sınav beni bekliyor pikniğe gidiyoruz 4 aile kahvaltı için hamurişleri yapılacak ve ben yarın yemiycem insanlar yesene dedikçe gururla diyetteyim yemiyorum diycem onlarda irademe gıbte edicekler
İşte buAynen ablam ben kendim istersem yiyorum artık yani diyetimi delecekse nefsim deler başkasına izin yok :)
Kokurtmayın beni yaa ikiniz bir oldunuzBenim favorim ayağa taş bağlayıp denize atmak yada tırnaklarını sökmekde olabiliii :)))
Çok doğru söylemişsin, bayıldım. Hemen oğluma da anlattım. Rabbim hepimize böyle erdemli olmayı nasip etsin.Şimdi oğluma bir laf söyledim sonra kendi lafım kendimin hoşuna gitti takdir ettim kendimi:))
Babası bilgisayari değiştirdi ben anlamam ama baya hızlı şekil bişey olmuş benimkide heyecanlı bunu arkadaşlarıyla paylaş mak istiyor yada kısaca hava atmak istiyor:)
Dedim ki
Yavrum imkanların çoğaldıkça mütavazileşir ve paylaşmayı öğrenirsen erdemli insan olmak yolunda bir adım atmış olursun
Güzel demişim ama :))
Tatlı krizleri için ve kahve yanına güzel eşlikçi oluyor. Afiyet olsun canım.Teşekkür ederim tarif için en yakın zamanda deneyeceğim.
Selam Poni, kolay gelsin. Bu hafta rakibim olduğun için biraz kaçamak yapabilirsin, kızmamŞaka şaka ikili takım olarak da yüzdemizi düşünerek aman dostum diyorum
Ne güzel bahçeyle ilgileniyorsun. Almanya'nın havası elveriyor mu yaban mersini filan yetiştirmeye? Yağ yakıcı özelliği var diye duymuştum yaban mersininin
Tarif için teşekkür ederiz60kiloyum . Çok nefis bir tarife benziyor mutlaka deneyeceğim Hatta bugün gidip sırf bunun için muffin kabı aldım, tatlı duyunca kendimi kaybediyorum
Ahh aynı ben Zuhal, ama bu ya hep ya hiç mantığından kurtulmazsam kendimi biliyorum verdiğim bütün kilolar geri döner mazallah
Süper olur Dilekciğim, haftayı iple çekiyorum. Eminim iyi bir ikili oluruz
Allah yardımcın olsun ne diyeyim, sen rahatsın ama senin adına ben stres oldum. Yarın bize anlatırsın yaşadığın diyalogları, bana da örnek olsun. Ben malesef kendimi böyle ortamlara karşı hazır hissetmiyorum
İşte buDilerim bir gün ben de bu kıvama gelirim
Kokurtmayın beni yaa ikiniz bir oldunuzÜstelik sorum ciddiydi, spor filan ceza yok mu yani?
Çok doğru söylemişsin, bayıldım. Hemen oğluma da anlattım. Rabbim hepimize böyle erdemli olmayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?