Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

bende hepsini anneme verdim ihtiyacı olan birilerine versin diye şuan dolapa 3,4 elbise 5,6 tunik var ,7,8 tanede kumaş ve kot pantolon yakında onlarida vericem

bende hepsini anneme verdim ihtiyacı olan birilerine versin diye şuan dolapa 3,4 elbise 5,6 tunik var ,7,8 tanede kumaş ve kot pantolon yakında onlarida vericem
Ay bende habire alıyorum hayır eskileride veremiyorum kilo aldigimdw iş görsün diye dolap tıklım tiklim

Yarına sabite duşsem ikigunde eksi için çalışırım inşallah
Benim hiç alışveriş tutkum olmadı
İhtiyaç olanı almayı seviyorum
Misal mutfak esyadindada hastalık derecesinde olanlar var bigün ihtiyaç olur mantığı yok ucuz bidahs bu ucuzlukta olmaz mantığıyla tıka basa dolduruyorlar
Ben öyle değilim kullanilmiyorsa üzülürüm iş görsün her eşya ve o aşırı kalabalık ruhumu dqraltir

Arada lazım böyle nazlanmak. İnşallah gönlünü alır da gidersiniz yemeye, şöyle bol kalorilisinden
Ben küslüğe devam ediyim bari iki gün daha

Gönlümü alması lazım
Bnki trip atıyo yemek filan yemiyo ev işi yapmıyo filan
Sorma dilek bende de var taşınmadan kalan eserler kırismassin diye ne kadar duzgunde koysam kırışıklar bugün az bir kısmını yapayım da
Iyy ütü mükolay gelsnn
Bnde bi ara öyleydim olsun olmasın güzel çirkin farketmez hep alırdım sonra dedim bunun sonu yok. Bıraktım şimdi olmayanları giymeyeceklerimi dağıttım hep abiyeleri bile
Ay bende habire alıyorum hayır eskileride veremiyorum kilo aldigimdw iş görsün diye dolap tıklım tiklim

Yok dilek öyle yaparsam ben tekrar kilo alirim en iyisi yok etmek tamamen kilo alma fikrini hayatımdan çıkarmak istiyorum
Kesinlikle katılıyorum

Yakınmı annenler eşin gelmedi heralde

Ayy pek tatlıdır o
Ama çocuklar 1 yaşını geçince dahada tatlılaşıyolar
Eşimde burda abla annemlerde kalıyoruz o öğlen işe gidiyor
akşam buraaya gelcek bana yakınlar abla yarım saat otobusle :)
kesinlkle öyle abla ya büyümüş halini düşünemiyorum bile

ayy evet o hali kim bilir nasıl olcak tosunumun
Övgüler insanı çok motive ediyo bu hevesle devam et canım

Paketi gördü de ben konuşmuyorum onla

Ay noldu abla dün akşam modunu düşüren neyse sıkma canını. Benim bugün spora abanmam lazım
evet ya cok güzel motive oldum

Poni Bon canım konuyu kaçırdım ama burnunu surt bırz boswer

umarım kısa zamanda duzelırsınız
ama bence asıl dogumgununde kullan bunu
hediyeler falan cabalar hem D:
bende cumartesi eve gecince haftalık aylık temızlık yapıcam
camları tullerı falan sılerım
temizlk yapasım var bakalım hevesım kaçmasa barı
tarhana yogurucam var bi de onuda çarşamba gününe kadar kavanoza yerleştiririm

hava güzel olunca temizliği daha bi sevkle yapıyorum
dısarının tozunu attırım halıfleksını yıkar asarım akşama kurur zaten
sonra camlar tüller derken temizlk 2 güne bitiririm
Söylerken çabuk bitiyor da bakalım icraatta ne olcak
şöyle düşünüyorum cumartesi akşam 7 de eve varıyorum
pazar sabahtan kalkıp kapı onu vs halledp eve girişcem
ayy sevıyorum ev işini ya baya baya stres atıyorsun ama yoruldugun için :)
gece gündüz farketmiyor bana
Kafama takmıyım yeterki
3 tede öğle yemehğimi yicem burda sise yok ama bardak hesabı ıle buyuk bardakla 6 bardak su içtim
şimdi gene içcem

Valla kilolarla birlikte çoğu pis huylarımıda veriyorum :)
Evi hep boşalttım eşyaları attım salonda bi tv bi köşe koltuk dolaplar bomboş kıyafetleride keza ne bu ya hepsi bana yük eşyaların kıyafetlerin kölesi oluyoruz resmen
Sadelikten yanayım artık
İşim kolay bitiyor artık vakit kalıyor en güzeli

Valla abla bugün jilian günüm maydonoz suyunun dibine vurmuş durumdayım elimden geleni yapıyorum sabit olsam kafi diye inan
Ne sabiti kızzz o eksi gelecekkk
Daha şimdiden havlumu atıyon
Haaa diyosanki sana yenilmek istiyom orası başka
hem sen nasıl rakipsin ne destek oluyon ne köstek :)))
siz zayıfladıkça adamlar masrafa girecek desene :)

Büyükleri ver gitsin dilek, çok sevdiğin yeniler varsada daralttırabilirsin

Bak benim kilo alınca dolap dolu ama hiç bişey olmuyor mecbur zayıflıcam
Belki giyeceğim olsa bukadar rahatsız olmazdım
O yüzden gidip büyük bedende almak istemiyorum

şimde burda abla annemlerde kalıyoruz o öğlen işe gidiyor
akşam buraaya gelcek bana yakınlar abla yarım saat otobusle :)
kesinlkle öyle abla ya büyümüş halini düşünemiyorum bile
Anneye yakın olup istediğinde gidebilmek nasıl bişey hiç bilmiyorum

ütü yapanlarada kolay gelsin ben severim ütüyü ama sıcakta değil :)
Ben gündüz yapamam akşamları tv bakarken
Baya işgüzarsın kızz sen :))

1 büyük bardak 200 yada 250 ml olur
Ortaları 150 ml

Çok kalabalığı bende sevmşyorum
Sade şık olacak

valla abla her sene nisan Mayıs gibi en az bin TL'lik alışveriş yapıyor ben zayiflayinca da azıcık masrafa girsin gerçi şimdi ev borcu vs varda bir şekilde yavaş yavaş duzucem dolabımi yeniden benim adam 60 i göruceme de inanmıyor

nere veriyor kızz 1000 lireyı kıyafetemi

Kaç kilo vermiş olacan tabiki hakettin bebeğim
Bütün kıyafetler helal olsun sana :))

Benim kız uyudu açayım müziği geçeyim ütü başına
Başlamak bitirmenin yarısıdır :))

nere veriyor kızz 1000 lireyı kıyafetemi

Kaç kilo vermiş olacan tabiki hakettin bebeğim
Bütün kıyafetler helal olsun sana :))

Başlamak bitirmenin yarısıdır :))
ben değil abla eşim kendi kıyafetlerine verdi geçen sene 2 milyar tutmuştu bu sene 1 kusur işyeri belli başlı yerlerden alışveriş yaptiriyor Kiğılı , damat ,sarar vs gibi

kız rakibe hiç sesin çıkmıyor enerjik canlı kanlı takımın çıtırı dedik sen seessizliğe gömüldün bak alırım boyunuj olçusu veririm yağları senden çok cuma geliyor bass basss
hindiinin tadı nasıl canım hep deneyim diyorum cesaret edemiyorum aslında tuketimi çok olmadıgı için daha saglıklı hemen hormon verip iki günde reyonlara koymuyorlar ama lezzet problemim var benim

O janjanlı paketlerden çocukları cezbetmek için kuru üzüm fındık fıstık ceviz için üretip satış yapmak kimsenin aklına gelmiyormu acaba
yeni yeni a101 lerde cicili paketlerde cocuk üzümleri kuru meyveler var
Günaydın kızlar bende yegenımın sesıyle uyandım sekızbucukta .
şimdi karnı doydu gene uyudu
Ne şebeklikler yapıyor bi bilseniz gülücükler kahkahalra
bende kahvaltımı 9da etmiş bulundum
oyy masallah hele ilk yegense cok ballı oluyor ben neler yapardım yegenime valla
aynen ya resmen bir sukunet var korkuyorum takımın birincisi bu hafta ben olacagım düye hayır bunye alışkın degil +500 le bu fikirdeyim ya ne ego ne ego

Yakınmı annenler eşin gelmedi heralde

Ayy pek tatlıdır o
Ama çocuklar 1 yaşını geçince dahada tatlılaşıyolar
her anları çok güzel çok şükür her anlarını görebildiğimiz için yanlarında olabildiğimiz için tabi torun daha tatlıdır
geçen konuşuyorouz neden torun daha tatlı esimin amcası diyor ki kaygı yok cunku
hatamı ettim diye düşünmek yok okusun diye ugrasmak yok ilerde nasıl olur demek yok sevme kısmı şımartma kısmı bizde sorumluluk anne babada bu yuzden korkusuz seviyorsun setler germiyorsun cocuklarımızda endişelenmekten hesap yapmaktan yaşayamıyoruz
bence de çok mantıklı sence zuhal babaanne

plan belli akşam çorba salata yogurt gun içi çok verimli geçti
Günaydın herkese dünkü yürüyüşten midir alışverişten midir nedir çok enerjik hisseyorum kendimi
maşallah poni hep böyle kal
bu hafta çok hızlı geçti valla hiçbirşey anlamadım ama son üç gün -1 getirse bana göbek atacagım

bende de iki sepet katlanacak bi sepet utulenecek var esim iş kıyafetini getirecek bu
kız neden sabit olasın sen hallaedersin
evet çin tuzu msg vs bir sürü adı var sadece abur cubur degil kullanımına belli miktarda izin verildiği için resgorantlarda da kullanılıyor ve ne kadar denetleniyor kullanım miktarı tartışılır

benim buyuk bardak 500ml orta 350ml küçük bardaklar zaten sadece ölçü için kullanıyor bizde baskul ailesi gibiyiz

MONOSODYUM GLUTAMAT ( MSG)
MSG, Vetsin, çin tuzu ya da E621 olarak da bilinen monosodyum glutamat bir çok gıda ürününde aromayı belirginleştirmek ve o ürüne dair iştahı arttırmak için kullanılan bir katkı maddesidir. Bu maddenin eklenmiş olduğu besinler beyin tarafından daha lezzetli olarak algılanır. Gıda maddelerinin olmazsa olmazı değildir fakat sadece ne kadar iğrenç bir tada sahip olursa olsun beyninizin lezzetli bir şey yediğiniz hissini yaşamasını sağlar.
Oluşan zararlı reaksiyonlar nedeniyle özellikle çocukların etkilendiği söyleyen uzmanlar, bu lezzet arttırıcının, “Alz-Heimer hastalığından parkinson’a, diabetten glokom’a, daha da önemlisi çocuklarda büyüme hormonunun baskılanmasına” kadar pek çok rahatsızlığa neden olduğunu bildiriyor

MONOSODYUM GLUTAMAT’IN ZARARLARI:
– MSG bir çeşit nörotoksindir yani sinir hücrelerine zarar verir. Bu yüzden merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington Hastalıkları, Sara (epilepsi) oluşmasına neden olabilir.

– Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı) yapabilir.

– Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk yapabilir ve bu obezite nedenidir.

– Büyüme hormonu baskılanması dolayısıyla gelişim geriliği yaratabilir.

– İnsülin salınımının uzun süreli artmış seyrine bağlı pankreas hasarı ve bunun sonucunda diabet gelişimi oluşturabilir.

– Kimyasalın metabolizmasında görev almalarından ötürü böbrek ve karaciğerde hasar meydana getirebilir.

– MSG, hamilelerde plasenta bariyerini geçerek bebeklerin de aynı etkilere maruz kalmasına neden olabilir.

– Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları tetiklenebilmektedir. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonucunda oluşur.

MONOSODYUM GLUTAMAT KATKILI ÜRÜN GRUPLARI:
• Hemen hemen tüm cipslerde,

• Fast food gıdalarda (Hamburger, et ve tavuk ürünlerinde)

• Bazı katı ve ekmek üstü yağlarda,

• Et ve tavuk suyu tabletlerinde,

• Hazır çorbalarda,

• Hazır soslarda,

• Tatlı-tuzlu hazır ürünlerin bazılarında.

Bu madde bazı ürün gruplarında; Mono Sodyum Glutamat, MSG, Glutamic Asit, Glutamin, Glutamat, Aroma Artırıcı ve Aroma Uyandırıcı olarak adlandırılmıştır. Özellikle çocuklarınızın ve kendinizin sağlığı için MSG içerikli ürünlerden sakınınız.

BENZER KİMYASALLAR NELERDİR?
Disodyum 5′-ribonukleotid, benzer etkiye sahip bir diğer aroma artırıcıdır. Genellikle cipslerde kullanılır ve sağlığa olağanüstü zararları vardır. Astımlı hastaların ani krize girmesine sebep olabileceği gibi kanserojen etkiye sahip olduğu birçok uzman tarafından söylenen bir kimyasaldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…