- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #208.161
Gezmelerden fırsat bulsam bı büyük temizlik şart ozaman hafifletirim dolabı ablamNe sabiti kızzz o eksi gelecekkk
Daha şimdiden havlumu atıyon
Haaa diyosanki sana yenilmek istiyom orası başka
hem sen nasıl rakipsin ne destek oluyon ne köstek :)))
siz zayıfladıkça adamlar masrafa girecek desene :)
Büyükleri ver gitsin dilek, çok sevdiğin yeniler varsada daralttırabilirsin
Bak benim kilo alınca dolap dolu ama hiç bişey olmuyor mecbur zayıflıcam
Belki giyeceğim olsa bukadar rahatsız olmazdım
O yüzden gidip büyük bedende almak istemiyorum
Anneye yakın olup istediğinde gidebilmek nasıl bişey hiç bilmiyorum
Ben gündüz yapamam akşamları tv bakarken
Baya işgüzarsın kızz sen :))
1 büyük bardak 200 yada 250 ml olur
Ortaları 150 ml
Anladım zaten senin adamın harcadığını da onun için sordumben değil abla eşim kendi kıyafetlerine verdi geçen sene 2 milyar tutmuştu bu sene 1 kusur işyeri belli başlı yerlerden alışveriş yaptiriyor Kiğılı , damat ,sarar vs gibi
Neden olmayasın kızzzaynen ya resmen bir sukunet var korkuyorum takımın birincisi bu hafta ben olacagım düye hayır bunye alışkın degil+500 le bu fikirdeyim ya ne ego ne eg
Ben kendi adıma çok küçük yaşta ve sık sık çocuklar olduğu için hiç bişey anlamadımher anları çok güzel çok şükür her anlarını görebildiğimiz için yanlarında olabildiğimiz için tabi torun daha tatlıdır
geçen konuşuyorouz neden torun daha tatlı esimin amcası diyor ki kaygı yok cunku
hatamı ettim diye düşünmek yok okusun diye ugrasmak yok ilerde nasıl olur demek yok sevme kısmı şımartma kısmı bizde sorumluluk anne babada bu yuzden korkusuz seviyorsun setler germiyorsun cocuklarımızda endişelenmekten hesap yapmaktan yaşayamıyoruz
bence de çok mantıklı sence zuhal babaanne
Bence göbeği daha fazla atman gerekecek :)))bu hafta çok hızlı geçti valla hiçbirşey anlamadım ama son üç gün -1 getirse bana göbek atacagım
senin bardakta pek büyükmük kızzbizdebaskul ailesi gibiyiz
That sugar belgeselindede güzel anlatılıyor bunlarMONOSODYUM GLUTAMAT ( MSG)
MSG, Vetsin, çin tuzu ya da E621 olarak da bilinen monosodyum glutamat bir çok gıda ürününde aromayı belirginleştirmek ve o ürüne dair iştahı arttırmak için kullanılan bir katkı maddesidir. Bu maddenin eklenmiş olduğu besinler beyin tarafından daha lezzetli olarak algılanır. Gıda maddelerinin olmazsa olmazı değildir fakat sadece ne kadar iğrenç bir tada sahip olursa olsun beyninizin lezzetli bir şey yediğiniz hissini yaşamasını sağlar.
Oluşan zararlı reaksiyonlar nedeniyle özellikle çocukların etkilendiği söyleyen uzmanlar, bu lezzet arttırıcının, “Alz-Heimer hastalığından parkinson’a, diabetten glokom’a, daha da önemlisi çocuklarda büyüme hormonunun baskılanmasına” kadar pek çok rahatsızlığa neden olduğunu bildiriyor
MONOSODYUM GLUTAMAT’IN ZARARLARI:
– MSG bir çeşit nörotoksindir yani sinir hücrelerine zarar verir. Bu yüzden merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington Hastalıkları, Sara (epilepsi) oluşmasına neden olabilir.
– Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı) yapabilir.
– Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk yapabilir ve bu obezite nedenidir.
– Büyüme hormonu baskılanması dolayısıyla gelişim geriliği yaratabilir.
– İnsülin salınımının uzun süreli artmış seyrine bağlı pankreas hasarı ve bunun sonucunda diabet gelişimi oluşturabilir.
– Kimyasalın metabolizmasında görev almalarından ötürü böbrek ve karaciğerde hasar meydana getirebilir.
– MSG, hamilelerde plasenta bariyerini geçerek bebeklerin de aynı etkilere maruz kalmasına neden olabilir.
– Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları tetiklenebilmektedir. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonucunda oluşur.
MONOSODYUM GLUTAMAT KATKILI ÜRÜN GRUPLARI:
• Hemen hemen tüm cipslerde,
• Fast food gıdalarda (Hamburger, et ve tavuk ürünlerinde)
• Bazı katı ve ekmek üstü yağlarda,
• Et ve tavuk suyu tabletlerinde,
• Hazır çorbalarda,
• Hazır soslarda,
• Tatlı-tuzlu hazır ürünlerin bazılarında.
Bu madde bazı ürün gruplarında; Mono Sodyum Glutamat, MSG, Glutamic Asit, Glutamin, Glutamat, Aroma Artırıcı ve Aroma Uyandırıcı olarak adlandırılmıştır. Özellikle çocuklarınızın ve kendinizin sağlığı için MSG içerikli ürünlerden sakınınız.
BENZER KİMYASALLAR NELERDİR?
Disodyum 5′-ribonukleotid, benzer etkiye sahip bir diğer aroma artırıcıdır. Genellikle cipslerde kullanılır ve sağlığa olağanüstü zararları vardır. Astımlı hastaların ani krize girmesine sebep olabileceği gibi kanserojen etkiye sahip olduğu birçok uzman tarafından söylenen bir kimyasaldır.
Ayyy ben iyice yaşlandım heralde :))ev kuşu oldum iyiceGezmelerden fırsat bulsam bı büyük temizlik şart ozaman hafifletirim dolabı ablam
Çok faydalı bir paylaşım olmuş bahar birde hindinin tadında aynı tavuk gibiMONOSODYUM GLUTAMAT ( MSG)
MSG, Vetsin, çin tuzu ya da E621 olarak da bilinen monosodyum glutamat bir çok gıda ürününde aromayı belirginleştirmek ve o ürüne dair iştahı arttırmak için kullanılan bir katkı maddesidir. Bu maddenin eklenmiş olduğu besinler beyin tarafından daha lezzetli olarak algılanır. Gıda maddelerinin olmazsa olmazı değildir fakat sadece ne kadar iğrenç bir tada sahip olursa olsun beyninizin lezzetli bir şey yediğiniz hissini yaşamasını sağlar.
Oluşan zararlı reaksiyonlar nedeniyle özellikle çocukların etkilendiği söyleyen uzmanlar, bu lezzet arttırıcının, “Alz-Heimer hastalığından parkinson’a, diabetten glokom’a, daha da önemlisi çocuklarda büyüme hormonunun baskılanmasına” kadar pek çok rahatsızlığa neden olduğunu bildiriyor
MONOSODYUM GLUTAMAT’IN ZARARLARI:
– MSG bir çeşit nörotoksindir yani sinir hücrelerine zarar verir. Bu yüzden merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak Alzheimer, Parkinson, Huntington Hastalıkları, Sara (epilepsi) oluşmasına neden olabilir.
– Retinal dejenerasyon (göz retina tabakası hasarı) yapabilir.
– Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk yapabilir ve bu obezite nedenidir.
– Büyüme hormonu baskılanması dolayısıyla gelişim geriliği yaratabilir.
– İnsülin salınımının uzun süreli artmış seyrine bağlı pankreas hasarı ve bunun sonucunda diabet gelişimi oluşturabilir.
– Kimyasalın metabolizmasında görev almalarından ötürü böbrek ve karaciğerde hasar meydana getirebilir.
– MSG, hamilelerde plasenta bariyerini geçerek bebeklerin de aynı etkilere maruz kalmasına neden olabilir.
– Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları tetiklenebilmektedir. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonucunda oluşur.
MONOSODYUM GLUTAMAT KATKILI ÜRÜN GRUPLARI:
• Hemen hemen tüm cipslerde,
• Fast food gıdalarda (Hamburger, et ve tavuk ürünlerinde)
• Bazı katı ve ekmek üstü yağlarda,
• Et ve tavuk suyu tabletlerinde,
• Hazır çorbalarda,
• Hazır soslarda,
• Tatlı-tuzlu hazır ürünlerin bazılarında.
Bu madde bazı ürün gruplarında; Mono Sodyum Glutamat, MSG, Glutamic Asit, Glutamin, Glutamat, Aroma Artırıcı ve Aroma Uyandırıcı olarak adlandırılmıştır. Özellikle çocuklarınızın ve kendinizin sağlığı için MSG içerikli ürünlerden sakınınız.
BENZER KİMYASALLAR NELERDİR?
Disodyum 5′-ribonukleotid, benzer etkiye sahip bir diğer aroma artırıcıdır. Genellikle cipslerde kullanılır ve sağlığa olağanüstü zararları vardır. Astımlı hastaların ani krize girmesine sebep olabileceği gibi kanserojen etkiye sahip olduğu birçok uzman tarafından söylenen bir kimyasaldır.
abla sorma valla bir günümuzu alıyor beğenmesi alması herseyide beğenmiyor öyle birde beden xs olunca yakistirmakta güç oluyorAnladım zaten senin adamın harcadığını da onun için sordum
Benim babamda hep o markalara gider :))
Neden olmayasın kızzz
1.lerden neyin eksik
Ama diğerleride güzel eksi olsunda sen yinede 1.ol :))
Ben kendi adıma çok küçük yaşta ve sık sık çocuklar olduğu için hiç bişey anlamadım
Torunda belli bi olgunluk zamanına geldiği için hem küçük çocuğa özlem oluyor hemde zamanında sindiremediğin duyguları tekrar yaşıyosun
Sorumluluk kısmını bende hissediyorum. Eğitilmesi alışkanlıkları beslenmesi vs.
Bence göbeği daha fazla atman gerekecek :)))
senin bardakta pek büyükmük kızz
Hepsini birden dikme bari
That sugar belgeselindede güzel anlatılıyor bunlar
Bakmayanlar mutlaka baksın derim
valla iyioluyor abla yakın olması :)Ne sabiti kızzz o eksi gelecekkk
Daha şimdiden havlumu atıyon
Haaa diyosanki sana yenilmek istiyom orası başka
hem sen nasıl rakipsin ne destek oluyon ne köstek :)))
siz zayıfladıkça adamlar masrafa girecek desene :)
Büyükleri ver gitsin dilek, çok sevdiğin yeniler varsada daralttırabilirsin
Bak benim kilo alınca dolap dolu ama hiç bişey olmuyor mecbur zayıflıcam
Belki giyeceğim olsa bukadar rahatsız olmazdım
O yüzden gidip büyük bedende almak istemiyorum
Anneye yakın olup istediğinde gidebilmek nasıl bişey hiç bilmiyorum
Ben gündüz yapamam akşamları tv bakarken
Baya işgüzarsın kızz sen :))
1 büyük bardak 200 yada 250 ml olur
Ortaları 150 ml
Hazırlandı akşam içeceğimYeşil Çay + Maden Suyu + Limon ile Zayıflama Çayı Nasıl Yapılır?
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz.
Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz.
Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz.
Sodalı, limonlu yeşil çayımızı oda sıcaklığında gün içerisinde öğün aralarında içiyoruz.
Her gün düzenli olarak yukarıda tarifini verdiğimiz gibi sodalı limonlu yeşil çay içmek çok fazla yağ yaktırıyor, zayıflatıyor…
bol eksili perşembe hazırlığı mı oldu
Bende hazırladım şimdiHazırlandı akşam içeceğim
Orasını bilemicemmm artıkbol eksili perşembe hazırlığı mı oldu
Yok anacım bu rakiplerden bize fayda Yok :))befitlady kız bahar nerdesiniz anacim durtsene beni acı bana canlanalim yahuuu
Hazır gaza gelmişim eşim neler yerken ben enginar salatası yedim aciyin bana yahu tütün kollarimdankomşunun da bugün misafiri varmış sende gel diyor yok isim var doydum kokusuna dedim
kaçırdılar mı naptilarŞeytanın bacağını kırıp yürüyüşe gidiyom
Bu arada kayıp güzellerde gelirler heralde
olalım abla hiç rakip olmadık biz bı deli cesareti olayım hadiYok anacım bu rakiplerden bize fayda Yok :))
Bahar haftaya ikimiz olalım bari
Valla benim tanıdığım ikiz anneleri iki bakıcıyla yaşıyorlar. Gündüz gelen ayrı gece yanlarında kalan ayrı maşallah sen güçlü ve beceriklisin belli. Eşim bir gece evde olmasa ben stres olurum, eşimnde aklı evde kalır.
Ben hem pizzayı hem iskenderi severim
Bak ne güzel olumlu yorumlar duymuşsun, tartıya takılmadan devam et sen tatlım, bir de seni 70'ler de görsünler
Üstelik abur cubur yiyince yalancı bir tokluk hissedip saglıklı düzgün yemekler yemiyoruz bu sefer de yok kansızlık yok vitaminsizlik
Gayet sıkı başarılı olmuş Bahar. Hani listeyi uygulamayacaktın. Sanki listeden bile az olmuş
Süper olmuş canım afiyet olsun. Sen de yulafcısın. Canan Karatayla bu konuda anlaşamıyoruz
Bence o zararlıların içinde bağımlılık yapan kimyasallar var, paket ötesi bir sıkıntı. Tabi o da bir etken ama MSG diye bir madde özellikle cipslerde çok zararlı ve yedikçe yedirme özelliğine sahipmiş.
Zaman ne çabuk geçiyor gerçekten, Cumaya üç gün kaldığına inanamıyorum
Eşim hem fiziksel hem psikolojik sağlığım için zayıflamamı çok istiyor, elinden gelidiği kadar destek de oluyor. Fazla üstüme gelip bırakmamam için dikkatli davranıyor sağolsun.
Benim favori yaş aralığım 3-4 yaş, hala mini minnacık ama iletişim kurup konuşabiliyorlar. Çok tatlı oluyor sorular sorup hayatı öğrenmeye çalışmaları.
Iyyk ev işinden nefret ederim yemek yapmak hariçPoni Bon canım konuyu kaçırdım ama burnunu surt bırz boswer
umarım kısa zamanda duzelırsınız
ama bence asıl dogumgununde kullan bunu
hediyeler falan cabalar hem D:
bende cumartesi eve gecince haftalık aylık temızlık yapıcam
camları tullerı falan sılerım
temizlk yapasım var bakalım hevesım kaçmasa barı
tarhana yogurucam var bi de onuda çarşamba gününe kadar kavanoza yerleştiririm
hava güzel olunca temizliği daha bi sevkle yapıyorum
dısarının tozunu attırım halıfleksını yıkar asarım akşama kurur zaten
sonra camlar tüller derken temizlk 2 güne bitiririm
Söylerken çabuk bitiyor da bakalım icraatta ne olcak
şöyle düşünüyorum cumartesi akşam 7 de eve varıyorum
pazar sabahtan kalkıp kapı onu vs halledp eve girişcem
ayy sevıyorum ev işini ya baya baya stres atıyorsun ama yoruldugun için :)
gece gündüz farketmiyor bana
Kafama takmıyım yeterki
3 tede öğle yemehğimi yicem burda sise yok ama bardak hesabı ıle buyuk bardakla 6 bardak su içtim
şimdi gene içcem
30 kilo verdin hala nasıl inanmazvalla abla her sene nisan Mayıs gibi en az bin TL'lik alışveriş yapıyor ben zayiflayinca da azıcık masrafa girsin gerçi şimdi ev borcu vs varda bir şekilde yavaş yavaş duzucem dolabımi yeniden benim adam 60 i göruceme de inanmıyor
Bu kadar yiyince bir ağırlık çöktü üstüme. Haklısın kahvaltılarımı acilen düzeltmeliyim.
Bence az yediğin için sütün yetiyor. İyi yapıyorsun kesinlikle. Çok yesen içtiğin su da fayda sağlamıyor çünkü. Maşallah genç yaşta çok akıllısın. Çocuklarını harika bir şekilde büyüteceğini tahmin edebiliyorum.
Sağol Baharcığım, dediklerini harfiyyen dikkate alacağım. Dediğin gibi alışkanlık. İnan minik kızım bile alışmış bisküvi bağımlısı resmen. Çocuklarıma da kötü örnek oluyorum.
Ayyy ben iyice yaşlandım heralde :))ev kuşu oldum iyice
Canım hiç biyere gitmek istemiyor
Belkide kilo alınca kimseye görünmek istemiyorum bilinç altında
Yok kız ne deli cesaretiolalım abla hiç rakip olmadık biz bı deli cesareti olayım hadi
Allah muhabbetinizi hiç bozmasın bebeğimAlya ve Beren ile baş başa bi gün geçiriyoruz kızlar allahım ben bu kızlara aşığım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?