- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #208.441
Tanıdığım iki kişiden biri doktor tavsiye ettiği için bir yıl ilaç kullandı sonra bırakınca hamile kaldı. Diğeri ilaç kullanmadı ama yine de sorun yaşamadan hamile kaldı. Tavsiyem zayıfla ve evliliği ve evlendikten sonra çocuk sahibi olmayı erteleme. Yaş erkenken pcos mucos herşey aşılır Allah'ın izniyle. Bildiğim kadarıyla o kistler adet öncesi çıkıp adet dönemiyle birlikte kayboluyor, nadir durumlarda kaybolmayan, büyük, ameliyat gerektiren durumlar oluyor. Ciddi birşey var mı diye korkma git doktora, bir arkadaşım ameliyat oldu, kısa bir süre sonra hamile kaldı, o da abartılacak birşey değil. Allah dermansız dert vermesin. Zaten ciddi birşey değilse sadece zayıfla derler diye tahmin ediyorum.İlac kullanmıslar mı acaba
bunu merak ediyorum
İyi gidiyorsun Tuba. Açlıktan uyuma problemi yaşamazsan bir günü daha başarılı bir şekilde kapatmış olacaksın. Hadi cuma -2 olsun inşallah. Yarın da hayırlı haberler bekliyoruz doktordan.evet kızlar günün menüsü
çok sükür spor yaptım :)
Sabah -11:30
yarım muz
1 kase yogurt
1 dilim şeftali
aksam- 16.00
haşlanmıs tavuklu salata
1 kase yogurt
Su: 2 litre dahada artar
spor :leslie 2
Haklısın Bahar düştüğüm yerden kalkıp devam etmekten başka çare yok. Zaten senin de çocuk için uyanık kaldığını okuyunca iyice utandım, ilahi işaret gibi. Hiç bir şeyin bahane olmayacağını anlamalıyım.Bak hata burda yaptığınla yüzleştin bitti kapatip o sayfayı o andan itibaren sağlıklı o beslenmeye devam halairmik helvası diyorsun bı daha yerken cuma listesini düşün birimizin bile bile artı çıkması kaç kişinin emeğini çöpe atıyor
Ben emzirirken diyette değilken yapardım uyumuyorsa yerdim sürekli ama artık yok dün bende hiç uyumadım sabaha kadar durdum saat 7de çok acıktigini için tam buğday ekmeğine peynir şurup yedim tmm yeter bu sana dedim böyle bak olaya
Benim son bı bardak kaldı dışarı çıktık eve gidince içerim
Afiyet olsun bol eksi gelsin
Bugün çok az olmuş canım
Kız gorumce
canım pkonun en büyük düşmanı kilo ve yağlanma tabiki benim arkadaşım 3.ye hamile pko ile o engel değil evet ilaç olarak doğum kontrol hapı veriyorlar derin ne dedi önce pkoyu hap ve kilo vererek baskılayıcı sonra hamile kalınıyor
Sende erken kapatmissin bu hafta iyi bir eksi gelecek belli
deveye boynun niye eğri demişler kendi işimi kendim görürüm demiş demek ki canım empati kuramıyor hep dert yanmaktan boşver
Tekrar hoşgeldin. Seni görmek ne güzel. Ben son yazıştığından beri cozuttum ama inşallah toparlarım diyeyim. Menün iyi bence ama mısır gevreği pek tavsiye edilmiyor hatırlatayım. Glisemik indeksi yüksekmiş, tekrar çabuk acıktırıyormuş. Belli sen sonrasında da dikkatli gitmişsin gerçi.Selam kizlar bugunden sonra aktif olabilecegim bufunku menumu yazarak baslayayim
Sabah: misir gevregi ve sut
Ara ogun: 1 bardak kefir
Ogle yemegi: menemen ve 2 dilim ekmek kk. Peynir
Aksam: kiymali makarna 8 yk, 1 kase yogurt ve yesillik
Ara ogun: 2 dilim kavun ve kk kadar peynir
Sağol canım çok iyi geldi.
Çok ideal bir menü akşam da tavuk yediğini hayal edince tabi:)Menümu yaziyim
Sabah (7:00)
1uno tam tahıl ciali
1tk labne
Sabah 2-(10:00)
1kase yoğurt
3kayisi
Öğle (15:30)
4kofte
Salata
Şu:2lt spor: yokkkk
Akşam için tavuk hazırlamıştim ama dışarı çıktık bugünde maaş kartını kaptırdım eve dön vs derken akşam yalan oldu bu saatte de yemem
Afiyet olsun. Komşu buluşması ve böyle bir menü, tek kelimeyle harika10:00spor öncesi iki ceviz
12:00 kahvaltı
Biraz peynir.
5 tane kadar topik peynir
Biraz peynir
4 zeytin
Biber
1 tane kırmızı biber
Domates salatalık
1haşlanmiş yumurta
6:00 öğle yemeği
1haslanmiş yumurta 2 kk kutusu kadar beyaz peynir ile salata
1kasik patetes salatası
1 tane çiğ kofte
10:00aksam
1 tabak vicdan çorbası
2,5lt su
45 dk plates
2 büyük bardak yeşil çay
Kıskançlık iyi bir şey değil insanı içten yiyip bitiriyor. Olumlu yönlerini görmeye çalış bence, bu duygudan kurtulmaya çalış hatta bunun için dua et. Akraba ilişkileri özellikle yakın akraba çok zor. Gerçekten büyük fedakarlık istiyor.abıme asırı düşkünüm oda bana öyledir evlenmeden önce beraber gezerdık tozrdık balıga gıderdık sımdı bunları yapamıyoruz yengemle yapıyoyanı mutlu olsun tabıkı ama özlüyorum onu her zaman görsemde eskısı gbı olmuyomus
Afiyet olsun canım, yine çok başarılı.Kızlar iyi akşamlar kızlar uyudu kaçtım buraya :)
Menümü yazayım ben
Sabah
Beyaz peynir
1 yumurtadan omlet mantarlı
Domates
Salatalık
2 zeytin
Öğlen
Zeytinyağlı karnıbahar 3 parça
6 kaşık tavuk sote
Akşam
1 dilim büyük et
Salata
Su 3 lt yi geçti 4 e yaklaştı
Gözün aydın Merveciğim, inşallah ailenle güzel zaman geçirirsiniz.İyi geceler canım bu gece banada mide üstü yatmak düşecekte annemleri bekliyorum gelmeleri 1 i bulacak
afiyet olsun canım bende kızı uyutma çabasındayim
5 mil mi!!! Menü de süper, tebrik ederim. Tek iradesiz ben miyim yaaMenüm
sabah 09:00
yumurtalı ekmek 1 dılım tam bugday ekmegının ıcını cıkarıp yaptım 1 cay kasıgı tereyeg ıle tavayı yagladım
1 bardak acık cay 1 dilim peynir 3 zeytin domates salatalık roka
ara kuru kayısı +ceviz üstünede kakao serptim
öğle 13:30 tavuk sote ve 1 kase yoğurt
akşam 19:00 1 kase mercimek corbası 5 kasık yogurtlu kabak
ara duble türk kahvesı sade
su 2 litre
spor 5 mile leslie
bugün dünü dengelemeye calıstım :)
Çok güldüm Dilek. Malesef ben de çocuklarıma bunu yapıyorum galibaBenim anam tamamiyle yedirmeye programlanmış :)
negatif atraksiyonlar yapmıcamdan emin olabilirsin
en güzeliii
Ben daha çok acıkmadığıma göre yatmama gerek yok :))
Gece oğlanı kaldırınca tekrar uyumakda zorlanmıyomu
Bol prolu bi gün olmuş şeydam
O eksiler ya gelecek ya gelecek :))
Karnıbahar inş.şişirmiyordur seni
Menüm
yumurtalı ekmek 1 dılım tam bugday ekmegının ıcını cıkarıp yaptım 1 cay kasıgı tereyeg ıle tavayı yagladım
su 2 litre
spor 5 mile leslie
Azıcık açlık iyide fazlası olmuyor bende midemi rahatsız ediyor
Kızım gece 9 da yatıp 11 de kalktı yine. Tçocuk milleti düzeni bir günde bozabiliyor, anlamadım niye böyle yapıyor.Mefkurem ya kendimi tutamayıp yersem yine? Sen uyu orada ben burada diyeti bozuyorum ne olacak şimdi Kalkın kızlar bir şey yapın, dayak istiyorum ben yine
Şaka şaka bu gece mutfağa girip girip su içiyorum sadece. İnanıyorum bu hafta yine takım olarak dereceye gireceğiz. bunu bozmamak için kendimi tutuyorum. Siz de ona göre metabolizmalarınıza söz geçirin ne öyle benim gibi kaçamak da yapmıyorsunuz, menülerinize göre herkes en az -2 olsun lütfen. Yarın kahvaltıya davetliyim. Dün geceki hüsranla fena şeyler olabilirdi yine sayenizde kendimi tekrar iyi ve motive hissediyorum. Kahvaltıdan korkmuyorum, Dilek kadar başarılı savuşturamasam da az zararla atlatırım diye umutluyum.
@mefkurem'in motivasyon mesajları
askrhpozitif 'in aç aç uyuması
Fitt_anne 'ın komşularla mücadelesi
Habinar 'ın aldığım küçük beden pantolonu hatırlatması
acemihayat28 'in kendini spora vermesi
befitlady 'nin pcos'a rağmen azmi
@seydan94 'ün mükemmel menüleri
@puffs'un sağlık problemlerine ve emzirmesine rağmen geri gelip mücadeleye devam etmesi
North River 'in benim gibi çocuk için uyanık kalmasına rağmen iradeli olması
@Poni Bon 'un zorlu bir rakip olup eşiyle tartışıp moral bozukluğu yaşamasına rağmen çok iyi menülerle gelmesi
Ne bileyim işte hepiniz iyi ki varsınız. Çok sevdim hepinizi. Acıktıkça mesaj atarım artık gece boyu benim cimcime uyuyana kadar...
Yarın hepimizin hayallerindeki kiloya biraz daha yaklaşacağı bir gün olması dileğiyle...
Günaydın canım yeğenim sayesinde uyandim 7 de :)Kızlar günaydınnnn
Günaydın canım yeğenim sayesinde uyandim 7 de :)
Biraz oyaladim uykusu geldi uyudu cok sukur :)
Bende firsattan istifade :) kahvaltimi yaltim
1sb sut ve 1seftali yedim :)
10 da cikcaz zaten uyumam bi daha
Zaten yeğenim de ankaraya gidio ozlicem gene
1 ay sonra dugun var gene gelcekler ama
Edibe12 insallah canım bakakim bakalım hedef koymuyorum kendjme tarti bi supriz yaparsa yapar hedef koydummu ve veremedimmi sabit kaldimmi piskolohi cokuyor bende :/
Cumayi bekliyorm bende o yuzden bu sira meto zorluyor benj bakalim
Bu aksam spor yapmicm zatn
Cuma cumartesi koyde de 8/9 gibi kalkiyorum zaten
Bakalim doktor nedicek pazartesi diyetisyene gitcem buyuk ihtimal su metoya inat :)
Bakalim bu sefer diyetisyen yaricakmi
Gecen sefer strrlesten kilo grm grm artiodu
Bu sefer streste yapmıyorum yapmicam
Hayirlisi
benim ki ısrar etsemde yemiyor canım kuş kadar yiyor doyuyor zorlamiyorum ama içimde rahat olmuyorValla kuzum, kızıma hiç ısrar etmiyorum doydugu anda tabağı bitirsin diye bir mucadelem yok ben gibi olmasın doyma duygusunu kaybetmesin :)
Oğlum iştahlı ama ekmek yemez illa onada ekmekle ye katık et demem:)
Yedirmeye çalışıyorm ablada çocuklar faydalı bişey sevmiyor kiBu daha da zevkli olur :))
Içlerinden seni nasıl kıskanmışlardır seni
Ama yapmaya toto yemiyo işte
yedirinde doğru şeyler yedirin :))
geçen aradım burda bulamadım şimdi yazarken Bim'de olduğu aklıma geldiAnanas Kaç Kalori?
Pek çok kişi, ananasın kalorisi yüksek bir meyve olduğunu zannetse de aslında 100 gram ananas yalnızca 48 kalori. Üstelik, diyet yaparken daha geç acıkmanızı sağlıyor, bağırsakları çalıştırıyor ve diyetlerin en büyük sorunu olan kabızlığa çözüm oluyor. Üstelik yağ yakıcı etkisi de bulunuyor ve tüm bu özelliklerinden dolayı da diyetlerin vazgeçilmez ara öğünü oluyor.
Diyette Ananas Ne Kadar Yenmeli?
Her besin gibi ananası da abartmamak gerekiyor. Eğer klasik bir diyet yapıyorsanız ara öğün olarak 1-2 dilim ananas tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra ananas diyeti veya ananas kürü uygulanıyorsa ananasın tüketilme miktarı da doğal olarak değişmekte.
İlginizi Çekebilir: Kilo Vermenize Yardımcı Olan Meyveler
Ananas Çayı Nasıl Yapılır?
Ananas çayı yapmak için 1 adet ananasın kabuklarına ihtiyacınız var. Bu aşamada kabukları çok iyi yıkamanız önemli. Ardından, yıkamış ve doğramış olduğunuz ananas kabuklarının üzerine 2 litre kadar su ve 2 tane de tarçın kabuk ekleyerek yarım saat kaynatın. Eğer kabızlık probleminiz varsa 6-7 tane de top karabiber eklemeniz iyi gelecektir.
Ananas Kabuklarının Kullanımı
Ananas kabukları ile hazırlamış olduğunuz ananas çayını dilerseniz ılık dilerseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Sabah ve akşam 1 bardak tüketmeniz yeterli.
Ananas Çayı Kaç Kilo Verdirir?
Zayıflama kürleri ve çaylarının verdirmiş olduğu kilo kişiden kişiye büyük değişiklik gösterir; ancak ortalama olarak haftada 2 kilo vermeniz beklenir.
Ananas Çayı ile Zayıflayanların Yorumları
Ananas çayı ile zayıflayanların yorumlarına bakıldığında genellikle olumlu sonuçlar alındığını görebilirsiniz. Pek çok kişi “Ananas çayı ile zayıfladım. Selülitlerimden kurtuldum.” demektedir. Ayrıca verdiği kilolarda dikkat çeken Ceren Bozoğlu’nun da kilo verme sırrının ananas olduğunu söyleyelim.
Ananas Kabuğu Selülite İyi Gelir Mi?
Ananas kabuğu, yağ yakımını sağlarken selülitlerin yok edilmesine de yardımcı olacaktır. Ayrıca cildinizi temizler, sivilce ve siyah noktalarının varlığı oldukça azaltır.
Ananasın Faydaları Nelerdir?
- Ananas güçlü bir antioksidan deposudur. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini korur, vücuda dinçlik verir ve kansere yakalanma ihtimalini ciddi anlamda azaltır.
- Yoğun c vitamini içerdiğinden dolayı gribal enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca unutmamalısınız ki c vitaminin yağ yakımı üzerinde büyük bir etkisi vardır.
- Dişlerinizi sağlamlaştırır. Özellikle küçük yaştaki çocuklar tükettiğinde dişlerindeki güçlenme ciddi anlamda hissedilir ve çürüklerle karşılaşma oranı azalır.
- Kemikleri ve dokuları güçlendirir. Omurga sorularına karşı korur.
- Yoğun sigara kullanımı nedeni ile oluşan makula dejenerasyonu da denilen sarı nokta hastalığını içerisinde bulunan yoğun karoten sayesinde önler.
- Saçlarınızı güçlendirir, yaşlanmaya bağlı kırışıkların oluşmasını engeller ve cilde parlaklık verir.
Teşekkürler canımTanıdığım iki kişiden biri doktor tavsiye ettiği için bir yıl ilaç kullandı sonra bırakınca hamile kaldı. Diğeri ilaç kullanmadı ama yine de sorun yaşamadan hamile kaldı. Tavsiyem zayıfla ve evliliği ve evlendikten sonra çocuk sahibi olmayı erteleme. Yaş erkenken pcos mucos herşey aşılır Allah'ın izniyle. Bildiğim kadarıyla o kistler adet öncesi çıkıp adet dönemiyle birlikte kayboluyor, nadir durumlarda kaybolmayan, büyük, ameliyat gerektiren durumlar oluyor. Ciddi birşey var mı diye korkma git doktora, bir arkadaşım ameliyat oldu, kısa bir süre sonra hamile kaldı, o da abartılacak birşey değil. Allah dermansız dert vermesin. Zaten ciddi birşey değilse sadece zayıfla derler diye tahmin ediyorum.
Komik bir anı anlatayım. Annem çok fazla adet düzensizliği yaşarmış. Nişanlıyken babama mektup yazmış. Benim çocuğum olmaz başkasıyla evlen diye. Babam bunu rahmetli babanneme anlatmış. O da bekar kız nereden bilecek çocuğu olup olmayacağını, boşuna telaş yapmayın demiş. Evlenir evlenmez peşpeşe üç çocukları olmuş istemeden. Annem üçüncüye hamile olduğunu öğrenince ağlamış biz bunu durduramayacağız ve galiba en az on çocuğumuz olacak diye:)
İyi gidiyorsun Tuba. Açlıktan uyuma problemi yaşamazsan bir günü daha başarılı bir şekilde kapatmış olacaksın. Hadi cuma -2 olsun inşallah. Yarın da hayırlı haberler bekliyoruz doktordan.
Haklısın Bahar düştüğüm yerden kalkıp devam etmekten başka çare yok. Zaten senin de çocuk için uyanık kaldığını okuyunca iyice utandım, ilahi işaret gibi. Hiç bir şeyin bahane olmayacağını anlamalıyım.
Tekrar hoşgeldin. Seni görmek ne güzel. Ben son yazıştığından beri cozuttum ama inşallah toparlarım diyeyim. Menün iyi bence ama mısır gevreği pek tavsiye edilmiyor hatırlatayım. Glisemik indeksi yüksekmiş, tekrar çabuk acıktırıyormuş. Belli sen sonrasında da dikkatli gitmişsin gerçi.
Sağol canım çok iyi geldi.
Çok ideal bir menü akşam da tavuk yediğini hayal edince tabi:)
Afiyet olsun. Komşu buluşması ve böyle bir menü, tek kelimeyle harika
Kıskançlık iyi bir şey değil insanı içten yiyip bitiriyor. Olumlu yönlerini görmeye çalış bence, bu duygudan kurtulmaya çalış hatta bunun için dua et. Akraba ilişkileri özellikle yakın akraba çok zor. Gerçekten büyük fedakarlık istiyor.
Afiyet olsun canım, yine çok başarılı.
Gözün aydın Merveciğim, inşallah ailenle güzel zaman geçirirsiniz.
5 mil mi!!! Menü de süper, tebrik ederim. Tek iradesiz ben miyim yaa
Çok güldüm Dilek. Malesef ben de çocuklarıma bunu yapıyorum galiba
Sabah sabah gözlerim portledi ilk okuduğumda sonra oh dedim olacak canım bu iş hepimiz bu safhalardan geçtik hala da geçiyoruz zorlu bir yol ama başarması imkansız değil yapanlardan ne eksiğimiz varKızım gece 9 da yatıp 11 de kalktı yine. çocuk milleti düzeni bir günde bozabiliyor, anlamadım niye böyle yapıyor.Mefkurem ya kendimi tutamayıp yersem yine? Sen uyu orada ben burada diyeti bozuyorum ne olacak şimdi Kalkın kızlar bir şey yapın, dayak istiyorum ben yine
Şaka şaka bu gece mutfağa girip girip su içiyorum sadece. İnanıyorum bu hafta yine takım olarak dereceye gireceğiz. bunu bozmamak için kendimi tutuyorum. Siz de ona göre metabolizmalarınıza söz geçirin ne öyle benim gibi kaçamak da yapmıyorsunuz, menülerinize göre herkes en az -2 olsun lütfen. Yarın kahvaltıya davetliyim. Dün geceki hüsranla fena şeyler olabilirdi yine sayenizde kendimi tekrar iyi ve motive hissediyorum. Kahvaltıdan korkmuyorum, Dilek kadar başarılı savuşturamasam da az zararla atlatırım diye umutluyum.
@puffs'un sağlık problemlerine ve emzirmesine rağmen geri gelip mücadeleye devam etmesi
@Poni Bon 'un zorlu bir rakip olup eşiyle tartışıp moral bozukluğu yaşamasına rağmen çok iyi menülerle gelmesi
Ne bileyim işte hepiniz iyi ki varsınız. Çok sevdim hepinizi. Acıktıkça mesaj atarım artık gece boyu benim cimcime uyuyana kadar...
Yarın hepimizin hayallerindeki kiloya biraz daha yaklaşacağı bir gün olması dileğiyle...
günaydın canımKızlar günaydınnnn
Maşallah Seyda Birgün olsun sekmiyor menülerin valla şuan geçmişte yediğim kendime yazık ettiğim günlerden utanıyorum emzirdiğim diye yerde yeeeKızlar iyi akşamlar kızlar uyudu kaçtım buraya :)
Menümü yazayım ben
Sabah
Beyaz peynir
1 yumurtadan omlet mantarlı
Domates
Salatalık
2 zeytin
Öğlen
Zeytinyağlı karnıbahar 3 parça
6 kaşık tavuk sote
Akşam
1 dilim büyük et
Salata
Su 3 lt yi geçti 4 e yaklaştı
Sen gece Kususun ablanegatif atraksiyonlar yapmıcamdan emin olabilirsin
en güzeliii
Ben daha çok acıkmadığıma göre yatmama gerek yok :))
Gece oğlanı kaldırınca tekrar uyumakda zorlanmıyomu
Bol prolu bi gün olmuş şeydam
O eksiler ya gelecek ya gelecek :))
Karnıbahar inş.şişirmiyordur seni
Tatlım ihmal etme boyutu vs bilmen gerek birde bazısı regl zamanı çıkıp kayboluyor vs ihmal en büyük düşman2 ay önce karnımın sag alt kısmına bi agrı saplandı acıle gitmiştim orda tomografı falan cektıler kist orda cıkmıstı sonra bana kadın doguma git falan dedı acıldekı doktor ama netten bakınca dogum kontrol hapı verıyorlar oda kılo yapıyo dıyenlerı gördüm bende gitmedım
Waowww rakibe süper menü tirstimMenüm
su 2 litre
spor 5 mile leslie
Derse ileride deha riskli bir şeyi önlemek içindir tatlımkorkuyorum abla amelıyat falan derse :S
Hadi çok güzel kazasız belasız bitmiş geceHadi kazasız belasız yatıyorum ben de iyi geceler. Sabah kahvaltıdan sonra gelirim yanınıza, geç yazarsam merak etmeyin.
Günaydın canımKızlar günaydınnnn
Allah kavuştursun canimGünaydın canım yeğenim sayesinde uyandim 7 de :)
Biraz oyaladim uykusu geldi uyudu cok sukur :)
Bende firsattan istifade :) kahvaltimi yaltim
1sb sut ve 1seftali yedim :)
10 da cikcaz zaten uyumam bi daha
Zaten yeğenim de ankaraya gidio ozlicem gene
1 ay sonra dugun var gene gelcekler ama
Günaydın canım kolay gelsinGünaydın kızlar kahvaltimi yaptım evi temizliycem bugün yarın relaxim
edibecigim okadar çok hakediyor ki sağlıklı fit bir bedeni hiç bir sabote seni yolundan alikoymamaliKızım gece 9 da yatıp 11 de kalktı yine. çocuk milleti düzeni bir günde bozabiliyor, anlamadım niye böyle yapıyor.Mefkurem ya kendimi tutamayıp yersem yine? Sen uyu orada ben burada diyeti bozuyorum ne olacak şimdi Kalkın kızlar bir şey yapın, dayak istiyorum ben yine
5 aylik daha canisi :) bakalim erken yatabilcemmi :)Kaç yaşında tatlım
Olsun sabah erken kalkmak iyidir akşam da erken yatarsın hem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?