Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

A Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü

Eğer et yemeye alışık biriyseniz,toksik yiyecekleri yaşamınızdan çıkararak rahatlıkla zayıflayabilirsiniz.A grubu olanlar yanlış beslendiklerinde sindirim sistemleri yavaş çalışır ve vücutta su tutulması olur.A grubunun mide asidi düşük olduğu için eti yağ olarak depolar.Sağlıklı,az yağlı gıdalar tüketerek,sebze ve tahılları dengeleyerek,A grubuna faydalı ve zararlı yiyeceklere dikkat ederek kilo verebilirsiniz.

Kilo Almaya Yardımcı Gıdalar

Et

• Zor sindirilir.
  • Yağ olarak depolanır.
  • Sindirim toksinlerini artırır.
Süt ürünleri

• Besin metabolizmasını engeller.
  • Mukus salgısını artırır.
Barbunya

• Sindirim enzimlerini engeller.
  • Metabolizmayı yavaşlatır.
Buğday

• İnsülin etkinliğini azaltır.
  • Kalori yakışını yavaşlatır.

Kilo Vermeye Yardımcı Gıdalar

Bitkisel yağlar

• Sindirimi kolaylaştırır.
  • Su tutulmasını önler.
Soyalı yiyecekler

• Sindirimi kolaylaştırır.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Bağışıklık fonksiyonunu artırır.
Sebzeler

• Metabolizmayı etkinleştirir.
  • Bağırsakları rahatlatır.
Ananas

• Kalori yakışını hızlandırır.
  • Bağırsakları rahatlatır.

Kan grubuna göre beslenmede yiyecekler üçe ayrılır.

Çok faydalı olanlar: ilaç gibidir.

Faydalı ya da zararlı olmayanlar: yiyecek gibidir.

Uzak durulması gerekenler: zehir gibidir.

A Kan Grubuna Göre Çok Faydalı Yiyecekler

Et ve Kümes Hayvanları: A grubu beslenme düzeninden et çıkarılmalıdır.

Deniz Ürünleri: Sazan,morina,somon,sardalya,salyangoz,turna balığı,alabalık,çiroz,tatlı su levreği

Süt Ürünleri ve Yumurta: A grubu olanlar süt ve süt ürünlerini sindiremediklerinden dolayı az miktarda tüketilmelidir.

Sıvı ve Katı Yağlar: Keten tohumu,ceviz,zeytinyağı

Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Keten tohumu,ceviz,kabak çekirdeği,fıstık ezmesi,fıstık

Baklagiller: Kuru bakla,taze fasulye,mercimek,börülce

Kahvaltılık tahıllar: Yulaf ezmesi,yulaf kepeği

Ekmek ve Kekler: Essene ekmeği,soya unu ekmeği

Tahıllar ve Makarna: Yulaf unu,çavdar unu

Sebzeler: Enginar,zencefil,brokoli,marul,pazı,şalgam,rezene,sarımsak,maydanoz,kıvırcık lahana, pırasa, ıspanak, hindiba,bamya, soğan,karaturp,balkabağı,havuç,kereviz,mantar,karahindiba

Meyveler: Kayısı,böğürtlen,kızılcık,greyfurt,limon,yaban mersini,incir,kuru erik,dut,ananas,erik,kiraz,kivi

Meyve suları ve sıvı gıdalar:Kayısı,karadut,havuç,kereviz,greyfurt,kiraz,limon,ananas,kuru erik,ıspanak suları

Baharat,Şeker ve Çeşniler: Kuru hardal,zencefil,sarımsak,zerdeçal,maydanoz

Soslar: Hardal,soya sosu

Bitki Çayları: Dulavrat otu,ginseng,fesleğen,rezene,çemen otu,kantaron,karaağaç,limon otu,kuşburnu, papatya, hindiba,ekinezya

Çeşitli İçecekler: Kahve,yeşil çay,kırmızı şarap

A Kan Grubuna Göre Faydalı Ya da Zararlı Olmayan Yiyecekler

Et ve Kümes Hayvanları: Tavuk,güvercin,hindi

Deniz Ürünleri: Levrek,gümüş balığı,kefal,tekir,ton balığı,mersin balığı,kılıç balığı,dere alabalığı

Süt Ürünleri ve Yumurta: Yumurta,ekşi krema,yoğurt,tereyağı,köy peyniri,mozeralla,kefir,keçi sütü

Sıvı ve Katı Yağlar: Badem,avokado,kanola,balık,aspir,susam,soya,ayçiçeği yağları

Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Badem,badem ezmesi,kestane,haşhaş tohumu,aspir tohumu,tahin,susam tohumu,fındık,çam fıstığı

Baklagiller: Kuru fasulye,bezelye

Kahvaltılık tahıllar: Arpa,mısır gevreği,mısır unu,pirinç,kinoa

Ekmek ve Kekler: Esmer pirinç ekmeği,mısır ekmeği,çavdar ekmeği,glütensiz ekmek,çavdar gevreği

Tahıllar ve Makarna: Kuskus,pirinç,pirinç unu,irmik makarnası,kinoa,bulgur unu,beyaz un,arpa unu,mısır unu

Sebzeler: Roka,kuşkonmaz,karnabahar,kereviz,mantar,su yosunu,Brüksel lahanası,mısır,salatalık,arpacık soğan,kişniş,pancar,beyaz turp,pırasa,marul

Meyveler: Elma,avokado,kuru üzüm,armut,çilek,karpuz,ahududu,kavun,ayva,hurma,üzüm,nar,Bektaşi üzümü, nektarin, şeftali

Meyve suları ve sıvı gıdalar:Elma,elma şırası,armut,yaban mersini,üzüm nektarin,salatalık suları

Baharat,Şeker ve Çeşniler: Yenibahar,anason,fesleğen,kimyon,köri,dereotu,fruktoz,bal,doğal şeker, maya, vanilya, karanfil,kişniş,nane,biberiye,safran,adaçayı,tuz,tarçın,şeker,dağ kekiği,defne,bergamot,kakule,keçi boynuzu,çikolata

Soslar: Elma marmeladı,reçel,salata sosları

Bitki Çayları: Şerbetçi otu,mine çiçeği,kayın ağacı,meyan kökü,ıhlamur,dut,nane,civanperçemi,adaçayı,çilek yaprağı,dağ kekiği

Çeşitli İçecekler: Beyaz şarap

A Kan Grubuna Göre Uzak Durulması Gereken Yiyecekler

Et ve Kümes Hayvanları: Pastırma,sığır eti,jambon,ördek,keçi,yürek,kuzu,karaciğer,koyun eti,keklik, sülün, bıldırcın, tavşan,sakatat,dana

Deniz Ürünleri: Hamsi,çinekop,yayın,dil balığı,yengeç,orfoz,mezgit,karides,deniz kabukluları, ıstakoz, istiridye, havyar,midye,kalamar

Süt Ürünleri ve Yumurta: Rokfor,yayık ayranı,inek sütü,otlu peynir,çedar,çökelek,krem peynir, parmesan, lor, dondurma, gravyer,dil peyniri,peynir altı suyu

Sıvı ve Katı Yağlar: Hint yağı,fıstık yağı,pamuk yağı,mısır yağı,Hindistan cevizi yağı

Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Kaju,kaju ezmesi,şam fıstığı

Baklagiller: Barbunya,nohut

Kahvaltılık tahıllar: Buğday,müsli,irmik,üzüm çekirdeği,buğday ezmesi

Ekmek ve Kekler: Yüksek proteinli ekmek,tam buğday ekmeği,hamursuz ekmek,kepekli ekmek

Tahıllar ve Makarna: Tam buğdaylı un

Sebzeler: Lahana,zeytin,biber,lahana turşusu,domates,patates,kapari,acı biber,patlıcan,ardıç

Meyveler: Muz,Hindistan cevizi,portakal,mandalina,papaya,mango

Meyve suları ve sıvı gıdalar: Lahana,Hindistan cevizi sütü,mango,portakal, papaya, mandalina,domates suları

Baharat,Şeker ve Çeşniler: Sirke,jelatin,biber,kapari,keklik üzümü

Soslar: Ketçap,turşu sosu,mayonez,sirke,turşu

Bitki Çayları: Mısır püskülü,ardıç,kızıl yonca,ışgın,sarıkuyruk

Çeşitli İçecekler: Bira, gazlı içecekler,soda,siyah çay

Cok tesekkur ederim gercekten adim birsen boyum 1.60 Allah bagislasin torunlarinizi siz de gercekten muthis kilo vermissiniz yine verebilirsiniz

Günaydın kızlar geldi çattı bir perşembe daha
Bugün son atak günümüz bütün gardimizi alalım canlar bütün koZlarimizi oynayalım bakalım biz mı kilo mu galip gelecek

Bugün annemler gidiyorlar yine 1 hafta çok çabuk geçti ve ben hiçbir şey anlamadım onlar gittikten sonra temizlik yapicam kafamı dağıtmak adına

Canım kayra kayırılmaktan korunmaktan geliyor anlamı türkçe bir isim farsça arapça latince felan değilki hristiyanlıkla ne alakası var
Allah tarafından kayırılan korunan lütuf mükafat hediye manasında
Bi arada ilayda için öyle demişlerdi ilyada ile benzetmişler yunan barış tanrıçası
Bi kulp buluyorlar işte her isme saçmalamışlar resmen

Kızlar menüm
Sabah
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
Beyaz peynir
6 zeytin
Öğlen
3 servis kaşığı pazı kavurma üstü kaşarlı dünkünden
1 kase yoğurt
Akşam
1 tavuk but
Salata
Su 3 lt
afiyet olsun canım

geçmiş olsun fıstık şimdi daha iyimisin

afiyet olsun canım

Mrb ben de katilabilir miyim
Hoşgeldin tatlım aramıza ben Merve 27 yaşımı bitirmeye 4 gün kaldı buraya ilk geldiğimde 23 yaşındaydım evliyim 28 aylık kızım var başladığımda 103 kiloydum hepimiz yüksek kilolardan başladık

Anladım tatlım bimde kinin içeriğini tam bilmiyorum
Hoş geldin tatlım
Hadi bakalım güzel haberlerle gelirsin inşallah canım
Afiyet olsun canım
Günaydınnnnnnnn
Hanimiş güzel tatlı perşembemiz
Sağlıklı beslenme adına bereketli bi gün olsun inş.
Karbonların olmadığı akşamın erken kapatıldığı.....
günaydın abla bugün oldukça heyecanlı bir gün

buna göre beslenmeyi bir denemek istiyorum bakalım ne olacak

Hepsine katılmamakla birlikte iyi bilgiler kendi açımdan teşekkür ederim paylaşım için

Canm memleketw gidicm 45 gün biraz problmler var baba evinde. Gitmiyorum ayrıca sadece mezun olmak istiyorum
İyiymiş ya ne kadar bilinçli maşaallah
Alışırsın canm. bizde kızımın odasını ayırdık beşiğini odaya götürdük 3 saat uyuyamadım tuttuk beşiğiyle geri getirdik
Memelekettw baya kalıcam canm mezun olmak istiorum ama burdayım
Çok güldüm
Canm bnm 23 kilo oldu yağ oranım fazla olsada kolay kilo veremiyorum artık. Metomu bozdum al ver kilolarla
Aramıza hoşgeldin birsen ben poni 28 yaşında bir çocuk annesi öğretmenim. 95 kiloyla takıma geldim neredeyse 2 yıl olacak 72yle mezun olucam ama buradayım 60-65 hedefim vr
Geanit çok iyi oluyomş hakkten keşke çncedem alsaydm diyorum
Teşekkürler abla bnde a grubuyu çok doğru hakkaten bu blgiler
Allah kavuştursun canm

Günaydın arkadaşlar,
ben yattıktan sonra neler yazmışsınız bir bakayım

Cuma heyecanı yaşamaya başladıysan sen olmuşun demektir güzellik :))
Valla bence bu cuma yarışmalarının sırrı cuma tartı heyecanıymış. Dün bir arkadaşımlaydım, ne yemem için ısrar ettiyse Cuma'ya az kaldı yiyemem dedim, o tabi pek anlayamadı
Heyecan iyidir ben severim bu heyecanı :)
İyi geceler bol bol eskiler olsun

Tüh geleceğini bilsem beklerdim Baharım, eee karpuz o saatte olmaz ama su içebilirdik karşılıklı
Geçmiş olsun güzelim, baş ağrısı çekmek çok zor, ben başlar başlamaz bir majezik içiyorum bağımlısı oldum, başka birşey kesmiyor ama son zamanlarda mide ağrısı yapmaya başladı ben de kara kara düşünüyorum başım ağrırsa ne yapsam diye
Afiyet olsun iyi bir menü olmuş, saatleri yazmamışsın o da dengeliyse iyi. Baş ağrısı olunca spor olmaması normal ama bana kalırsa sen yaz tatilini spor açısından iyi değerlendirmeye bak. Şimdi bile hergün bişey çıkıyor okul zamanı iyice zor olur.

Cok tesekkur ederim gercekten adim birsen boyum 1.60 Allah bagislasin torunlarinizi siz de gercekten muthis kilo vermissiniz yine verebilirsiniz
Bu seferde beraber veririz cnm
Kilo alıp vermek benim hobilerim arasında
Kafanı dağıtmak için spor yapsan daha iyi değilmi

Çok dramatikleştirmişsin Bahar abartma. Ne güzel ayrı odada yatmanın keyfini çıkar bence.
Aynen canım ikimiz de bu tatlı belasından kurtulursak bu işi başaracağız.
Ben de fark ettim akşam daha dikkatli besleneceğim, üstelik çok da geç yatıyorum.
Kolay gelsin canım, sadece mercimek köftesi az olmasın, süt seviyorsan bir bardak süt içebilirsin belki o da beni tok tutuyor.
Başarılı bir gün olmuş Bahar, sen sporsuz olmazdın ama rahatsız olduğun için normal.
Aynen katılıyorum ben iki çocuğumu da emziremedim şimdi bakıyorum yanlış beslenmişim, o kadar çok yiyince içtiğim su da işe yaramıyordu. Bahsettiğin meme grevini de iyi yönetemedim kesinikle.
Ayy Şeyda susam o kadar etki ediyor mu yaa? Bilmiyordum, daha ne çok öğrenecek bilgi var sağlıklı beslene ile ilgili.
Ben bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam acaba?
Merhaba Birsen hoşgeldin, ben Edibe. 35 yaşında ev hanımıyım- bunu özellikle belirtiyorum çünkü diyet yapmak ev hanımlarına daha zor diye düşünüyorum. 94'le başladım bakalım birlikte bu yolda azimle ilerleyeceğiz inşallah. Senin de yaşın genç kolayca başarırsın diye düşünüyorum.
Anladım Poniciğim, hala aramızda olacağına sevindim, aman bırakma bizi. İnşallah sıkıntılar hayırlısıyla en kısa zamanda çözülür. Allah yardımcın olsun.

Kesinlikle Tekrar Isıtmamanız Gereken 7 Sinsi Yiyecek

18 Ocak 2016
uzmantv

İlk bizden duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından "Dikkat" listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.

Tavuk mu yumurtadan: Yumurta

boredpanda

Yumurtanın tavuktan çıktığını varsayarak tavuk konusunda söylediklerimizi yumurta konusunda da söyleyebiliriz. Aslında kimse yumurtayı tekrar ısıtıp yemez ama olsun biz yine de uyarmış olalım.

Temel Reis olsan fark etmez: Ispanak

Ispanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında kafayı kırıyor ve nitrite dönüşüyor. Haklıyken haksız duruma düşüyor ve insanı zehirlemeye yelteniyor. Özellikle küçük çocuklarda 5 mg nitrit bile zehirlenmeye yol açabiliyor.

Ispanağa özenenlerden: Pancar

yemekmutfak

Kök sebzeler konusunda hassas olacağımız kısma geldik. Pancarda da durum ıspanakla aynı. İkinci kez ısıtmayın vicdansızı.

Kurtarılmış bölge çorba: Kereviz

Kereviz de kök sebze arkadaşları gibi nitrat/nitrit ikilemine düşüyor. Ancak kereviz çorbası yaptığınızda, kerevizi çıkartıp tekrar ısıtabilirsiniz.

Bunların yanında başka yerde patatesin de tekrar ısıtılmaması gerektiği yazıyordu
Pilavıda soğumasını beklemeden buzdolabına koymak gerekiyormuş

Eh tabi canım onun yerine bir dilim ekmek daha iyi arada yenir hiç yenmez değil çeyrek yemiş zaten ama Cuma'ya yakın yenmese daha iyi

Beni gercekten gaza getirdiniz kilo verilebiliyomus yani hepinizin sayesinde anladim tsk ederim
Daha ne gazlara gelecen bebeğim :))hele bi cuma heyecanını yaşamaya başla

Ben bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam aca
avakado faydalı yağlardan günlük çeyrek yenebiliyor cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…