- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #209.521
Kalp kalbe karşıymış :)))ikimiz aynı anda yazmışız bebeğimMefkurem ablaaaam nasılsın :)
Cok tesekkur ederim gercekten adim birsen boyum 1.60 Allah bagislasin torunlarinizi siz de gercekten muthis kilo vermissiniz yine verebilirsinizHoşgeldin tatlım
Adın ne boyun kaç cnm
Burda çokdaha fazla kilolardan inip zayıflıyanlar var sende onlardan birisi olabilirsin
Tek yapman gereken bol bol katılımla motivasyonunu diri tutmak
Sakın hemen az yiyim sıkıyım psikolojisine girme önemli olan sağlıklı beslenmek
Kaçamak olmadığı sürece zaten vereceksin
Bende Zühal 45 yaşında 3 çocuk 1.5 torun var
113 kiloyla takıma başlayıp 68 le mezun olmultum ama koruyamadım şimdi 95 civarıyım bende yeni başladım
Inş.güzel haberlerle gel tatlım
Ayyy bana mercimek köftesi deme ama kendi yaptığım olacak :))bi 15 -20 tane anca tatmin ediyor
menü güzel baharım
Bana Haşlanmış 1 yumurta yetiyorda tavada yaptığımda azcık bişey oluyor yetmiyor :))
Canım kayra kayırılmaktan korunmaktan geliyor anlamı türkçe bir isim farsça arapça latince felan değilki hristiyanlıkla ne alakası varSağolun kızlar büyük değilmis ki müdahaleye gerek kalmadı çok şükür
Evet al at için pratik ama yoğurtla yolda mayalaniyor vs hazır o kadar da sağlıklı değil malesef ama geçen bir yazı okumuştum hangisi organik hadi hangisi katkısız derken yarattığımız stres yoğurdun zararını aştı diye çokta takmamak güzel
Hahaaisim ve anlam benden iş çıkmaz abla bak oğlumun adı Kuzey ikinci olursa Yamaç / Poyraz / Efekan
Kız olursa Ilgın / Irmak / Elis
Erkek isimleri hep hırçın kız isimleri bari ılımlı olsun diyorum anlam kısmına bakmadım hic çünkü kırk bin anlam var mesela Kayranin anlamı büyük bir kimseden gelen iyilik ihsan diğer anlamı Hristiyanlığın temelini oluşturan
Tanrının insanı sevgi dolu düşünusu
Bı ara hatta konulmamalıdır diye söylenti bile vardı ama takılmamak lazım bence
Ben neyi kaçırdım ya sen mezuniyeti sporla kutlayalim derken mezun mu oluyorsun ne oldu kız hani ertelemistin
Vay vay oldun sen edosum aç yağmalar başlamış
Spora geri dönüş yapılmış maşallah
ya baklavayı pufss yememismiydi valla son iki üç gündür iyi değildim hatların karışmış
O baklava dan değildir lahanadan mesela o masum brokoli beni artı çıkarır takılma canım yarın iner
Gayet kararında yaprakda sınırını bilmissin Afiyet olsun
Abla geçen sosyal medyada biri paylaşmış 6aylik dümdüz karın çekemeyen annelerde yok bebek sağlıksız vs önceki fotoğrafini paylaşmış ilkindede dümdüz karın ogluda gayet sağlıklı doğmuş evet bebeğe kilo almak gerekli ama bunun sınırda yiyerek değil benim 6aydan sonra birden büyüdü en güzelini yapıyor gelinin ikincide inşallah planım o
Ay Seyda sende bendensin ama bı ara jontayi fena yakmistim şimdi daha relaxim
Akşam az olmuş sanki canım bir but yettim baget mı minik butlardan mı
Benim KV yapıyor sirden mayası ile peyniri beyaz peynirde de bı marka var Ankara'da o güzel analizini yapmıştım ellerimle
Aslında gidadaki hileleri bilince deneyerek ye doğru markayı buluyorsun
geldim kız nereye daha karpuz kesecektik
Canım gün boyu uyuyunca şimdi böyle geziyorum evde oğlumu da odasını ayırdım bugün ilk gün o bensiz uyuyordu ben uyuyamıyorum
afiyet olsun canımKızlar menüm
Sabah
1 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurta
Beyaz peynir
6 zeytin
Öğlen
3 servis kaşığı pazı kavurma üstü kaşarlı dünkünden
1 kase yoğurt
Akşam
1 tavuk but
Salata
Su 3 lt
geçmiş olsun fıstık şimdi daha iyimisinBugün çok saçma bir gündü
Gece uyuyamadım baş ağrısıyla uyandım geri uyuyamadim sabaha doğru dalmışım sonra 9 gibi annem uyandırdı ilacını al diye ilacı içince bı uyku bastırdı yine 12:30 a kadar uyumuşum kalktığımda evde kimse yoktu kahvaltı yapasim gelmedi baş ağrım tüm günde geçmedi akşamda abimgil geldi
Buraya ugrayamadim
Menümü yazıp uyuyum kimsecikler kalmamış
9.takimin güzelleri tatlı uykular
afiyet olsun canımMenüm
Sabah
1 dilim peynir 3 zeytin 1 yumurta
Öğlen
5 kaşık bezelye yemeği susuz
2 kaşık yoğurt
1 kase tavuksuyu çorbası
Ara sütlü türk kahvesi
Aksam
3 kaşık bulgur pilavı
1 küçük kase tavuklu salata
5 kaşık yoğurt
Ara yoğurt kürüm limonlu pul biberli
Su 2 lt
Spor yok malesef
Hoşgeldin tatlım aramıza ben Merve 27 yaşımı bitirmeye 4 gün kaldıMrb ben de katilabilir miyim
Dur azıcık kendimle konuşayım
Kendim: çok uykum var yahu
İç ses: zamanın da alistirsaydin çocuğu ayrı yatmaya
Kendim: kıyamadım ya hem emerken rahat oluyordu dimi ama
İç ses: hahh işte şimdi o sana kıyar gör rahatı
Kendim: gidip bı duş aliyim odemim insin
İçerde: git yat saçmalama
Anladım tatlım bimde kinin içeriğini tam bilmiyorumU hafta yağ ağırlıklı bir menüm var. Diyetisyeninkine uyduğum için sabahki öyle. 3 tane zeytin yemedim tek eksik o.
Bundan sonra altlara yazarım henüz menü dışı bir şey yemedim:)
Ben salatayı hep boş yiyiyorum:) ana yemeğim salata gibi düşün. Menüm değişecek yarından itibaren şuanki sabah menüm diyetisyenin verdiğine göre.
Bir haftalığına hergün fındık ezmesi var evet :) bimden aldım şu taneli olandan.
Çok geçmiş olsun umarım daha iyisindir artık...
Tebrikler canım başarmışsın:) biliyordul böyle olacağını:) hemen kendimizedr pay çıkaralım:))
Wow çok az yiyorsun zorlanmıyormusuun?
Güzel spor.
Kendi bünyeni en iyi sen tanırsın ama akşam menün bana az gibi geldi. Ben aç olunca salataya yumuluyorum ancak kurtarıyor:) bence geç yatıyorsan bir ara menü koy. Mesela dediğin gibi süt ayran kefir gibi. O seni tutar.
Hoş geldin tatlımSu anki kilom 101.3 soylemesi bile itici 27 yasinda on aylik bir bebek annesiyim emzirmiyorum 81 ile hamile kaldim doguma 108 kilo girdim dogumdan ciktigimda ise sadece bes kilo gitmisti kilo vermeyi cok istiyorum bana destek ve yoldas olacak kisilere ihtiyacim oldugu icin gruba girmek istedim
Hadi bakalım güzel haberlerle gelirsin inşallah canımGünaydın kızlar.
Bugün diyetisyen günü. İnşallah güzel sonuç alacağım:)
Hemen yazamayabilirim bugün misafirlerim var.
Onlara zararlı yiyecekler yedireceğim talep böyle :)
Ben de kendimi bir kaç mercimek köftesi boll marulla geçiştireceğim. Akşama kadar aç kalacağım gibi görünüyor :)
Afiyet olsun canımDün ki menüm
Sabah (12:00)
1tavada yumurta yağsız granitten yapıyorum kızlar tavsiye ederim
1/2domates
1kk süzme peynir
3zeytin
1/4simit
Ara(16:00)
2 kayısı 2erik
Akşam(18:30)
4kanat
Bol salata
1bardak ayran
Şu:2lt spor:yok
günaydın abla bugün oldukça heyecanlı bir günGünaydınnnnnnnn
Hanimiş güzel tatlı perşembemiz
Sağlıklı beslenme adına bereketli bi gün olsun inş.
Karbonların olmadığı akşamın erken kapatıldığı.....
buna göre beslenmeyi bir denemek istiyorum bakalım ne olacakA Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü
Eğer et yemeye alışık biriyseniz,toksik yiyecekleri yaşamınızdan çıkararak rahatlıkla zayıflayabilirsiniz.A grubu olanlar yanlış beslendiklerinde sindirim sistemleri yavaş çalışır ve vücutta su tutulması olur.A grubunun mide asidi düşük olduğu için eti yağ olarak depolar.Sağlıklı,az yağlı gıdalar tüketerek,sebze ve tahılları dengeleyerek,A grubuna faydalı ve zararlı yiyeceklere dikkat ederek kilo verebilirsiniz.
Kilo Almaya Yardımcı Gıdalar
Et
Süt ürünleri
- Zor sindirilir.
- Yağ olarak depolanır.
- Sindirim toksinlerini artırır.
Barbunya
- Besin metabolizmasını engeller.
- Mukus salgısını artırır.
Buğday
- Sindirim enzimlerini engeller.
- Metabolizmayı yavaşlatır.
Kilo Vermeye Yardımcı Gıdalar
- İnsülin etkinliğini azaltır.
- Kalori yakışını yavaşlatır.
Bitkisel yağlar
Soyalı yiyecekler
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Su tutulmasını önler.
Sebzeler
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklık fonksiyonunu artırır.
Ananas
- Metabolizmayı etkinleştirir.
- Bağırsakları rahatlatır.
- Kalori yakışını hızlandırır.
Kan grubuna göre beslenmede yiyecekler üçe ayrılır.
Çok faydalı olanlar: ilaç gibidir.
Faydalı ya da zararlı olmayanlar: yiyecek gibidir.
Uzak durulması gerekenler: zehir gibidir.
A Kan Grubuna Göre Çok Faydalı Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: A grubu beslenme düzeninden et çıkarılmalıdır.
Deniz Ürünleri: Sazan,morina,somon,sardalya,salyangoz,turna balığı,alabalık,çiroz,tatlı su levreği
Süt Ürünleri ve Yumurta: A grubu olanlar süt ve süt ürünlerini sindiremediklerinden dolayı az miktarda tüketilmelidir.
Sıvı ve Katı Yağlar: Keten tohumu,ceviz,zeytinyağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Keten tohumu,ceviz,kabak çekirdeği,fıstık ezmesi,fıstık
Baklagiller: Kuru bakla,taze fasulye,mercimek,börülce
Kahvaltılık tahıllar: Yulaf ezmesi,yulaf kepeği
Ekmek ve Kekler: Essene ekmeği,soya unu ekmeği
Tahıllar ve Makarna: Yulaf unu,çavdar unu
Sebzeler: Enginar,zencefil,brokoli,marul,pazı,şalgam,rezene,sarımsak,maydanoz,kıvırcık lahana, pırasa, ıspanak, hindiba,bamya, soğan,karaturp,balkabağı,havuç,kereviz,mantar,karahindiba
Meyveler: Kayısı,böğürtlen,kızılcık,greyfurt,limon,yaban mersini,incir,kuru erik,dut,ananas,erik,kiraz,kivi
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Kayısı,karadut,havuç,kereviz,greyfurt,kiraz,limon,ananas,kuru erik,ıspanak suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Kuru hardal,zencefil,sarımsak,zerdeçal,maydanoz
Soslar: Hardal,soya sosu
Bitki Çayları: Dulavrat otu,ginseng,fesleğen,rezene,çemen otu,kantaron,karaağaç,limon otu,kuşburnu, papatya, hindiba,ekinezya
Çeşitli İçecekler: Kahve,yeşil çay,kırmızı şarap
A Kan Grubuna Göre Faydalı Ya da Zararlı Olmayan Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Tavuk,güvercin,hindi
Deniz Ürünleri: Levrek,gümüş balığı,kefal,tekir,ton balığı,mersin balığı,kılıç balığı,dere alabalığı
Süt Ürünleri ve Yumurta: Yumurta,ekşi krema,yoğurt,tereyağı,köy peyniri,mozeralla,kefir,keçi sütü
Sıvı ve Katı Yağlar: Badem,avokado,kanola,balık,aspir,susam,soya,ayçiçeği yağları
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Badem,badem ezmesi,kestane,haşhaş tohumu,aspir tohumu,tahin,susam tohumu,fındık,çam fıstığı
Baklagiller: Kuru fasulye,bezelye
Kahvaltılık tahıllar: Arpa,mısır gevreği,mısır unu,pirinç,kinoa
Ekmek ve Kekler: Esmer pirinç ekmeği,mısır ekmeği,çavdar ekmeği,glütensiz ekmek,çavdar gevreği
Tahıllar ve Makarna: Kuskus,pirinç,pirinç unu,irmik makarnası,kinoa,bulgur unu,beyaz un,arpa unu,mısır unu
Sebzeler: Roka,kuşkonmaz,karnabahar,kereviz,mantar,su yosunu,Brüksel lahanası,mısır,salatalık,arpacık soğan,kişniş,pancar,beyaz turp,pırasa,marul
Meyveler: Elma,avokado,kuru üzüm,armut,çilek,karpuz,ahududu,kavun,ayva,hurma,üzüm,nar,Bektaşi üzümü, nektarin, şeftali
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Elma,elma şırası,armut,yaban mersini,üzüm nektarin,salatalık suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Yenibahar,anason,fesleğen,kimyon,köri,dereotu,fruktoz,bal,doğal şeker, maya, vanilya, karanfil,kişniş,nane,biberiye,safran,adaçayı,tuz,tarçın,şeker,dağ kekiği,defne,bergamot,kakule,keçi boynuzu,çikolata
Soslar: Elma marmeladı,reçel,salata sosları
Bitki Çayları: Şerbetçi otu,mine çiçeği,kayın ağacı,meyan kökü,ıhlamur,dut,nane,civanperçemi,adaçayı,çilek yaprağı,dağ kekiği
Çeşitli İçecekler: Beyaz şarap
A Kan Grubuna Göre Uzak Durulması Gereken Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Pastırma,sığır eti,jambon,ördek,keçi,yürek,kuzu,karaciğer,koyun eti,keklik, sülün, bıldırcın, tavşan,sakatat,dana
Deniz Ürünleri: Hamsi,çinekop,yayın,dil balığı,yengeç,orfoz,mezgit,karides,deniz kabukluları, ıstakoz, istiridye, havyar,midye,kalamar
Süt Ürünleri ve Yumurta: Rokfor,yayık ayranı,inek sütü,otlu peynir,çedar,çökelek,krem peynir, parmesan, lor, dondurma, gravyer,dil peyniri,peynir altı suyu
Sıvı ve Katı Yağlar: Hint yağı,fıstık yağı,pamuk yağı,mısır yağı,Hindistan cevizi yağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Kaju,kaju ezmesi,şam fıstığı
Baklagiller: Barbunya,nohut
Kahvaltılık tahıllar: Buğday,müsli,irmik,üzüm çekirdeği,buğday ezmesi
Ekmek ve Kekler: Yüksek proteinli ekmek,tam buğday ekmeği,hamursuz ekmek,kepekli ekmek
Tahıllar ve Makarna: Tam buğdaylı un
Sebzeler: Lahana,zeytin,biber,lahana turşusu,domates,patates,kapari,acı biber,patlıcan,ardıç
Meyveler: Muz,Hindistan cevizi,portakal,mandalina,papaya,mango
Meyve suları ve sıvı gıdalar: Lahana,Hindistan cevizi sütü,mango,portakal, papaya, mandalina,domates suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Sirke,jelatin,biber,kapari,keklik üzümü
Soslar: Ketçap,turşu sosu,mayonez,sirke,turşu
Bitki Çayları: Mısır püskülü,ardıç,kızıl yonca,ışgın,sarıkuyruk
Çeşitli İçecekler: Bira, gazlı içecekler,soda,siyah çay
A Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü
Eğer et yemeye alışık biriyseniz,toksik yiyecekleri yaşamınızdan çıkararak rahatlıkla zayıflayabilirsiniz.A grubu olanlar yanlış beslendiklerinde sindirim sistemleri yavaş çalışır ve vücutta su tutulması olur.A grubunun mide asidi düşük olduğu için eti yağ olarak depolar.Sağlıklı,az yağlı gıdalar tüketerek,sebze ve tahılları dengeleyerek,A grubuna faydalı ve zararlı yiyeceklere dikkat ederek kilo verebilirsiniz.
Et
Süt ürünleri
- Zor sindirilir.
- Yağ olarak depolanır.
Barbunya
Buğday
Bitkisel yağlar
Soyalı yiyecekler
- Su tutulmasını önler.
Sebzeler
Ananas
Deniz Ürünleri: Sazan,morina,somon,sardalya,salyangoz,turna balığı,alabalık,çiroz,tatlı su levreği
Süt Ürünleri ve Yumurta: A grubu olanlar süt ve süt ürünlerini sindiremediklerinden dolayı az miktarda tüketilmelidir.
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Keten tohumu,ceviz,kabak çekirdeği,fıstık ezmesi,fıstık
Sebzeler: Enginar,zencefil,brokoli,marul,pazı,şalgam,rezene,sarımsak,maydanoz,kıvırcık lahana, pırasa, ıspanak, hindiba,bamya, soğan,karaturp,balkabağı,havuç,kereviz,mantar,karahindiba
Meyveler: Kayısı,böğürtlen,kızılcık,greyfurt,limon,yaban mersini,incir,kuru erik,dut,ananas,erik,kiraz,kivi
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Kayısı,karadut,havuç,kereviz,greyfurt,kiraz,limon,ananas,kuru erik,ıspanak suları
Bitki Çayları: Dulavrat otu,ginseng,fesleğen,rezene,çemen otu,kantaron,karaağaç,limon otu,kuşburnu, papatya, hindiba,ekinezya
Deniz Ürünleri: Levrek,gümüş balığı,kefal,tekir,ton balığı,mersin balığı,kılıç balığı,dere alabalığı
Süt Ürünleri ve Yumurta: Yumurta,ekşi krema,yoğurt,tereyağı,köy peyniri,mozeralla,kefir,keçi sütü
Sıvı ve Katı Yağlar: Badem,avokado,kanola,balık,aspir,susam,soya,ayçiçeği yağları
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Badem,badem ezmesi,kestane,haşhaş tohumu,aspir tohumu,tahin,susam tohumu,fındık,çam fıstığı
Ekmek ve Kekler: Esmer pirinç ekmeği,mısır ekmeği,çavdar ekmeği,glütensiz ekmek,çavdar gevreği
Tahıllar ve Makarna: Kuskus,pirinç,pirinç unu,irmik makarnası,kinoa,bulgur unu,beyaz un,arpa unu,mısır unu
Sebzeler: Roka,kuşkonmaz,karnabahar,kereviz,mantar,su yosunu,Brüksel lahanası,mısır,salatalık,arpacık soğan,kişniş,pancar,beyaz turp,pırasa,marul
Meyveler: Elma,avokado,kuru üzüm,armut,çilek,karpuz,ahududu,kavun,ayva,hurma,üzüm,nar,Bektaşi üzümü, nektarin, şeftali
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Elma,elma şırası,armut,yaban mersini,üzüm nektarin,salatalık suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Yenibahar,anason,fesleğen,kimyon,köri,dereotu,fruktoz,bal,doğal şeker, maya, vanilya, karanfil,kişniş,nane,biberiye,safran,adaçayı,tuz,tarçın,şeker,dağ kekiği,defne,bergamot,kakule,keçi boynuzu,çikolata
Bitki Çayları: Şerbetçi otu,mine çiçeği,kayın ağacı,meyan kökü,ıhlamur,dut,nane,civanperçemi,adaçayı,çilek yaprağı,dağ kekiği
Et ve Kümes Hayvanları: Pastırma,sığır eti,jambon,ördek,keçi,yürek,kuzu,karaciğer,koyun eti,keklik, sülün, bıldırcın, tavşan,sakatat,dana
Deniz Ürünleri: Hamsi,çinekop,yayın,dil balığı,yengeç,orfoz,mezgit,karides,deniz kabukluları, ıstakoz, istiridye, havyar,midye,kalamar
Süt Ürünleri ve Yumurta: Rokfor,yayık ayranı,inek sütü,otlu peynir,çedar,çökelek,krem peynir, parmesan, lor, dondurma, gravyer,dil peyniri,peynir altı suyu
Sıvı ve Katı Yağlar: Hint yağı,fıstık yağı,pamuk yağı,mısır yağı,Hindistan cevizi yağı
Ekmek ve Kekler: Yüksek proteinli ekmek,tam buğday ekmeği,hamursuz ekmek,kepekli ekmek
Sebzeler: Lahana,zeytin,biber,lahana turşusu,domates,patates,kapari,acı biber,patlıcan,ardıç
Meyve suları ve sıvı gıdalar: Lahana,Hindistan cevizi sütü,mango,portakal, papaya, mandalina,domates suları
buna göre beslenmeyi bir denemek istiyorum bakalım ne olacak
Canm memleketw gidicm 45 gün biraz problmler var baba evinde. Gitmiyorum ayrıca sadece mezun olmak istiyorumSağol canım badem sayısına dikkat edeceğim bundan sonra, başlangıç olarak ben 10'u geçmeyeyimİki haşlanmış yumurta yersem peynir fazla olur gibi geliyor, peynirden de vazgeçemiyorum. ama dediğini deneyeceğim.
Ya sen ciddi ciddi 9. takımdan mı mezun oluyorsun? Ama daha hedefine ulaşmadın, izin veriliyor mu? Olmaz yaa biri durdursun seni
Ah Yasemin sözlerin beni inanılmaz motive ediyor çok teşekkür ederim. Pantolon tam yukarı çıkmadı öyle geri astım. Yarın tekrar deneyim, ölçeyim
İyiymiş ya ne kadar bilinçli maşaallahKızlar benim gelin 5.ayının içinde
4.5 kilo almış, göbeği sanki 2 aylık gibi :)))
Çocuğun kilosu falan herşey normal çok şükür
Ama çok dikkat ediyor fazla almamak için
Normal yemeğini yiyor Ama ıvır zıvır yemiyor
Alışırsın canm. bizde kızımın odasını ayırdık beşiğini odaya götürdük 3 saat uyuyamadım tuttuk beşiğiyle geri getirdikSağolun kızlar büyük değilmis ki müdahaleye gerek kalmadı çok şükür
Evet al at için pratik ama yoğurtla yolda mayalaniyor vs hazır o kadar da sağlıklı değil malesef ama geçen bir yazı okumuştum hangisi organik hadi hangisi katkısız derken yarattığımız stres yoğurdun zararını aştı diye çokta takmamak güzel
Hahaaisim ve anlam benden iş çıkmaz abla bak oğlumun adı Kuzey ikinci olursa Yamaç / Poyraz / Efekan
Erkek isimleri hep hırçın kız isimleri bari ılımlı olsun diyorum anlam kısmına bakmadım hic çünkü kırk bin anlam var mesela Kayranin anlamı büyük bir kimseden gelen iyilik ihsan diğer anlamı Hristiyanlığın temelini oluşturan
Ben neyi kaçırdım ya sen mezuniyeti sporla kutlayalim derken mezun mu oluyorsun ne oldu kız hani ertelemistin
ya baklavayı pufss yememismiydi valla son iki üç gündür iyi değildim hatların karışmış
O baklava dan değildir lahanadan mesela o masum brokoli beni artı çıkarır takılma canım yarın iner
Abla geçen sosyal medyada biri paylaşmış 6aylik dümdüz karın çekemeyen annelerde yok bebek sağlıksız vs önceki fotoğrafini paylaşmış ilkindede dümdüz karın ogluda gayet sağlıklı doğmuş evet bebeğe kilo almak gerekli ama bunun sınırda yiyerek değil benim 6aydan sonra birden büyüdü en güzelini yapıyor gelinin ikincide inşallah planım o
Benim KV yapıyor sirden mayası ile peyniri beyaz peynirde de bı marka var Ankara'da o güzel analizini yapmıştım ellerimle
Canım gün boyu uyuyunca şimdi böyle geziyorum evde oğlumu da odasını ayırdım bugün ilk gün o bensiz uyuyordu ben uyuyamıyorum
Çok güldümNanekekik bu da guzelmis bende yapim aynisini
Kendim: kAlk ceyda sabah erken kalkmissin islerini yap cocuklar uyurken. Kaynananda var.
Ic ses: baslarim isine misine aksama kadar yoruluyorsun
Kendim: ama onlar uyaninca cok daha zor oluyor
Ic ses : kaynanan yardim etsin
Kendim: hah hah hah
Ic ses: hah hah hah
Canm bnm 23 kilo oldu yağ oranım fazla olsada kolay kilo veremiyorum artık. Metomu bozdum al ver kilolarlaU hafta yağ ağırlıklı bir menüm var. Diyetisyeninkine uyduğum için sabahki öyle. 3 tane zeytin yemedim tek eksik o.
Ben salatayı hep boş yiyiyorum:) ana yemeğim salata gibi düşün. Menüm değişecek yarından itibaren şuanki sabah menüm diyetisyenin verdiğine göre.
Bir haftalığına hergün fındık ezmesi var evet :) bimden aldım şu taneli olandan.
Tebrikler canım başarmışsın:) biliyordul böyle olacağını:) hemen kendimizedr pay çıkaralım:))
Güzel spor.
Kendi bünyeni en iyi sen tanırsın ama akşam menün bana az gibi geldi. Ben aç olunca salataya yumuluyorum ancak kurtarıyor:) bence geç yatıyorsan bir ara menü koy. Mesela dediğin gibi süt ayran kefir gibi. O seni tutar.
Aramıza hoşgeldin birsen ben poni 28 yaşında bir çocuk annesi öğretmenim. 95 kiloyla takıma geldim neredeyse 2 yıl olacak 72yle mezun olucam ama buradayım 60-65 hedefim vrSu anki kilom 101.3 soylemesi bile itici 27 yasinda on aylik bir bebek annesiyim emzirmiyorum 81 ile hamile kaldim doguma 108 kilo girdim dogumdan ciktigimda ise sadece bes kilo gitmisti kilo vermeyi cok istiyorum bana destek ve yoldas olacak kisilere ihtiyacim oldugu icin gruba girmek istedim
Geanit çok iyi oluyomş hakkten keşke çncedem alsaydm diyorumDün ki menüm
1/2domates
1kk süzme peynir
3zeytin
1/4simit
2 kayısı 2erik
4kanat
Bol salata
1bardak ayran
Teşekkürler abla bnde a grubuyu çok doğru hakkaten bu blgilerA Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü
Et
Süt ürünleri
- Zor sindirilir.
- Yağ olarak depolanır.
Barbunya
Buğday
Bitkisel yağlar
Soyalı yiyecekler
- Su tutulmasını önler.
Sebzeler
Ananas
Allah kavuştursun canmGünaydın kızlar geldi çattı bir perşembe daha
Bugün son atak günümüz bütün gardimizi alalım canlar bütün koZlarimizi oynayalım bakalım biz mı kilo mu galip gelecek
Bugün annemler gidiyorlar yine 1 hafta çok çabuk geçti ve ben hiçbir şey anlamadım onlar gittikten sonra temizlik yapicam kafamı dağıtmak adına
Valla bence bu cuma yarışmalarının sırrı cuma tartı heyecanıymış. Dün bir arkadaşımlaydım, ne yemem için ısrar ettiyse Cuma'ya az kaldı yiyemem dedim, o tabi pek anlayamadıCuma heyecanı yaşamaya başladıysan sen olmuşun demektir güzellik :))
Heyecan iyidir ben severim bu heyecanı :)
İyi geceler bol bol eskiler olsun
Tüh geleceğini bilsem beklerdim Baharım, eee karpuz o saatte olmaz ama su içebilirdik karşılıklıSağolun kızlar büyük değilmis ki müdahaleye gerek kalmadı çok şükür
Geçmiş olsun güzelim, baş ağrısı çekmek çok zor, ben başlar başlamaz bir majezik içiyorum bağımlısı oldum, başka birşey kesmiyor ama son zamanlarda mide ağrısı yapmaya başladı ben de kara kara düşünüyorum başım ağrırsa ne yapsam diyeBugün çok saçma bir gündü
Gece uyuyamadım baş ağrısıyla uyandım geri uyuyamadim sabaha doğru dalmışım sonra 9 gibi annem uyandırdı ilacını al diye ilacı içince bı uyku bastırdı yine 12:30 a kadar uyumuşum kalktığımda evde kimse yoktu kahvaltı yapasim gelmedi baş ağrım tüm günde geçmedi akşamda abimgil geldi
Buraya ugrayamadim
Menümü yazıp uyuyum kimsecikler kalmamış
9.takimin güzelleri tatlı uykular
Afiyet olsun iyi bir menü olmuş, saatleri yazmamışsın o da dengeliyse iyi. Baş ağrısı olunca spor olmaması normal ama bana kalırsa sen yaz tatilini spor açısından iyi değerlendirmeye bak. Şimdi bile hergün bişey çıkıyor okul zamanı iyice zor olur.Menüm
Sabah
1 dilim peynir 3 zeytin 1 yumurta
Öğlen
5 kaşık bezelye yemeği susuz
2 kaşık yoğurt
1 kase tavuksuyu çorbası
Ara sütlü türk kahvesi
Aksam
3 kaşık bulgur pilavı
1 küçük kase tavuklu salata
5 kaşık yoğurt
Ara yoğurt kürüm limonlu pul biberli
Su 2 lt
Spor yok malesef
Bu seferde beraber veririz cnmCok tesekkur ederim gercekten adim birsen boyum 1.60 Allah bagislasin torunlarinizi siz de gercekten muthis kilo vermissiniz yine verebilirsiniz
Kafanı dağıtmak için spor yapsan daha iyi değilmiGünaydın kızlar geldi çattı bir perşembe daha
Bugün son atak günümüz bütün gardimizi alalım canlar bütün koZlarimizi oynayalım bakalım biz mı kilo mu galip gelecek
Bugün annemler gidiyorlar yine 1 hafta çok çabuk geçti ve ben hiçbir şey anlamadım onlar gittikten sonra temizlik yapicam kafamı dağıtmak adına
Dur daha kız ne pskopatlıklar yaşıyacanValla bence bu cuma yarışmalarının sırrı cuma tartı heyecanıymış. Dün bir arkadaşımlaydım, ne yemem için ısrar ettiyse Cuma'ya az kaldı yiyemem dedim, o tabi pek anlayamad
Beni gercekten gaza getirdiniz kilo verilebiliyomus yani hepinizin sayesinde anladim tsk ederim
Çok dramatikleştirmişsin Bahar abartma. Ne güzel ayrı odada yatmanın keyfini çıkar bence.Dur azıcık kendimle konuşayım
Kendim: çok uykum var yahu
İç ses: zamanın da alistirsaydin çocuğu ayrı yatmaya
Kendim: kıyamadım ya hem emerken rahat oluyordu dimi ama
İç ses: hahh işte şimdi o sana kıyar gör rahatı
Kendim: gidip bı duş aliyim odemim insin
İçerde: git yat saçmalama
Aynen canım ikimiz de bu tatlı belasından kurtulursak bu işi başaracağız.Bende iyi yapmYa calisiyorum tatli krizlerimi asarsam daha iyi olacak. Dun kizdim kendime artik 70 leri gormek istiyorum cunku ama bu tatli yuzunden anca ucu ucuna ilerliyorum yok artik tatli matli. Bakalim bayrama kadar 75 lere inmek niyetim..
Bide laf aramizda su seydayi cok kiskanitorum. Hergun saglikli seyler su iyi. Onunda bebisleri var. O ne irade yaaseydacim opuyorummmm
Ben de fark ettim akşam daha dikkatli besleneceğim, üstelik çok da geç yatıyorum.U hafta yağ ağırlıklı bir menüm var. Diyetisyeninkine uyduğum için sabahki öyle. 3 tane zeytin yemedim tek eksik o.
Güzel spor.
Kolay gelsin canım, sadece mercimek köftesi az olmasın, süt seviyorsan bir bardak süt içebilirsin belki o da beni tok tutuyor.Günaydın kızlar.
Bugün diyetisyen günü. İnşallah güzel sonuç alacağım:)
Hemen yazamayabilirim bugün misafirlerim var.
Onlara zararlı yiyecekler yedireceğim talep böyle :)
Ben de kendimi bir kaç mercimek köftesi boll marulla geçiştireceğim. Akşama kadar aç kalacağım gibi görünüyor :)
Başarılı bir gün olmuş Bahar, sen sporsuz olmazdın ama rahatsız olduğun için normal.Dün ki menüm
1/2domates
1kk süzme peynir
3zeytin
1/4simit
2 kayısı 2erik
4kanat
Bol salata
1bardak ayran
Aynen katılıyorum ben iki çocuğumu da emziremedim şimdi bakıyorum yanlış beslenmişim, o kadar çok yiyince içtiğim su da işe yaramıyordu. Bahsettiğin meme grevini de iyi yönetemedim kesinikle.tamam canım bu defa istikrarlı devam edeceksin o sinyali aldım senden
Olana çözüm yok ama genetiği boşver meme grevi diye birşey var aşması zor ama aşınca çok zevkli benim oğlumda isyan etti emmedikleri ahh ahhh aylarca uğraştım sonrada biraktiramadim 26ay emdi
Neyse bir daha çocuk düşünüyorsan kulaklarını kapat genetik diyenlere memeyi veren bebeği veren Rabbim sütünü veriyor olumlu düşünelim dimi ama
Şimdi bu iştahı veren Rabbim bunun sınavını vermiş bize ne yapıyoruz nefsimize hep birlikte birbirimize destek olarak hakim olmayı öğreniyoruz
Ayy Şeyda susam o kadar etki ediyor mu yaa? Bilmiyordum, daha ne çok öğrenecek bilgi var sağlıklı beslene ile ilgili.Süper o zaman :)
Teşekkür ederim canım darısı herkesin başına
Merhaba hoşgeldin canım ben burda 103 kilodan 60 a inip mezun oldum daha sonra hamile kaldım şimdi hamilelik kilolarını atıp 55 kilo olmak için tekrar geldim buraya ihtiyacın olucağın desteği çok kolaylıkla bulacağından Eminim
Meyvelerin yanında yoğurt gidermiş güzel de bir ara öğün olurmuş
Onun haricinde güzel aslında ama simit her ne kadar az da olsa üzerindeki susamlardan vs kaybediyor bana göre
Ben bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam acaba?
Merhaba Birsen hoşgeldin, ben Edibe. 35 yaşında ev hanımıyım- bunu özellikle belirtiyorum çünkü diyet yapmak ev hanımlarına daha zor diye düşünüyorum. 94'le başladım bakalım birlikte bu yolda azimle ilerleyeceğiz inşallah. Senin de yaşın genç kolayca başarırsın diye düşünüyorum.Cok tesekkur ederim gercekten adim birsen boyum 1.60 Allah bagislasin torunlarinizi siz de gercekten muthis kilo vermissiniz yine verebilirsiniz
Anladım Poniciğim, hala aramızda olacağına sevindim, aman bırakma bizi. İnşallah sıkıntılar hayırlısıyla en kısa zamanda çözülür. Allah yardımcın olsun.Canm memleketw gidicm 45 gün biraz problmler var baba evinde. Gitmiyorum ayrıca sadece mezun olmak istiyorum
İyiymiş ya ne kadar bilinçli maşaallah
Alışırsın canm. bizde kızımın odasını ayırdık beşiğini odaya götürdük 3 saat uyuyamadım tuttuk beşiğiyle geri getirdik
Memelekettw baya kalıcam canm mezun olmak istiorum ama burdayım
Çok güldüm
Canm bnm 23 kilo oldu yağ oranım fazla olsada kolay kilo veremiyorum artık. Metomu bozdum al ver kilolarla
Aramıza hoşgeldin birsen ben poni 28 yaşında bir çocuk annesi öğretmenim. 95 kiloyla takıma geldim neredeyse 2 yıl olacak 72yle mezun olucam ama buradayım 60-65 hedefim vr
Geanit çok iyi oluyomş hakkten keşke çncedem alsaydm diyorum
Teşekkürler abla bnde a grubuyu çok doğru hakkaten bu blgiler
Allah kavuştursun canm
Çok dramatikleştirmişsin Bahar abartma. Ne güzel ayrı odada yatmanın keyfini çıkar bence.
Aynen canım ikimiz de bu tatlı belasından kurtulursak bu işi başaracağız.
Ben de fark ettim akşam daha dikkatli besleneceğim, üstelik çok da geç yatıyorum.
Kolay gelsin canım, sadece mercimek köftesi az olmasın, süt seviyorsan bir bardak süt içebilirsin belki o da beni tok tutuyor.
Başarılı bir gün olmuş Bahar, sen sporsuz olmazdın ama rahatsız olduğun için normal.
Aynen katılıyorum ben iki çocuğumu da emziremedim şimdi bakıyorum yanlış beslenmişim, o kadar çok yiyince içtiğim su da işe yaramıyordu. Bahsettiğin meme grevini de iyi yönetemedim kesinikle.
Ayy Şeyda susam o kadar etki ediyor mu yaa? Bilmiyordum, daha ne çok öğrenecek bilgi var sağlıklı beslene ile ilgili.
Ben bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam acaba?
Merhaba Birsen hoşgeldin, ben Edibe. 35 yaşında ev hanımıyım- bunu özellikle belirtiyorum çünkü diyet yapmak ev hanımlarına daha zor diye düşünüyorum. 94'le başladım bakalım birlikte bu yolda azimle ilerleyeceğiz inşallah. Senin de yaşın genç kolayca başarırsın diye düşünüyorum.
Anladım Poniciğim, hala aramızda olacağına sevindim, aman bırakma bizi. İnşallah sıkıntılar hayırlısıyla en kısa zamanda çözülür. Allah yardımcın olsun.
Daha ne gazlara gelecen bebeğim :))hele bi cuma heyecanını yaşamaya başlaBeni gercekten gaza getirdiniz kilo verilebiliyomus yani hepinizin sayesinde anladim tsk ederim
avakado faydalı yağlardan günlük çeyrek yenebiliyor cnmBen bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam aca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?