- Konu Sahibi Handandandan
-
- #209.561
Burda pazıya pancar diyolar da aynı şey değil diye bliyorum
Bence değil :))Çok çelişkili bir yazı benc
Yani diyor ki A grubundakiler bıraksın bu işleri camdan aşağı atsın kendini :) Şaka bi yana sağlıklı bir çok besinin vücut için zararlı olduğu düşüncesine karşıyım. Belki bu kan grubu diyeti asosyal vücutlar için etkili olabilir ama sağlıklı, hareket halinde, sporunu egzersizini yapan kişiler ne yerlerse yesinler vücut yağ olarak depolamaz ki kaldı ki vücudun depolanacak yağa da ihtiyacı var :)
Aynı değil diye biliyorum tatlımPancarka pazı aynı şey de mi
Diyetlerin kişiye özel olduğunda zaten herkes hemfikir cnmKızlar uzman bir doktora veya diyetisyene danışmadan uygulamayınız..
Kan gruplarına göre diyetin zararları
- Bilimsel temellere dayanmayan bu teori ve bu teoriyi savunanlar insan sağlığını büyük oranda tehlikeye atmaktadır. Yıllardır gündemde olan ancak popüler olmak uğruna tekrar gündeme getirilen bu bayat diyet düzeninin uygulanmasını mantık çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir.
- Kişinin fizyolojik durumuna göre şekillendirmesi gereken beslenme düzeninin kan gruplarına göre ayarlanması bir çok kronik hastalığı beraberinde getirebilir. Sağlıksız bir toplumun oluşmasına sebep olabilir.
- Kan gruplarına göre beslenmede hatalı besin seçimleri mevcut hastalıkların ilerlemesine veya tetiklenmesine neden olabilmektedir.
- Kişide bir besine karşı intolerans veya alerji bireysel olabilirken bunu aynı kan grubuna sahip milyonlarca insana genellemek hatalı bir yaklaşımdır.
- Özellikle metabolik hastalıklarda beslenme planı sıkı takip gerektirmektedir. Besin eliminasyonlarının ve kısıtlamaların bulunduğu hastalıklarda, kişi kan grubuna göre beslenmeye çalışırsa mevcut hastalığının seyrini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
- Listede yararlı görülen besinlerin aşırı tüketimi diyabet, hipertansiyon, obezite ve uzun vadede kanser gibi bir çok hastalığın oluşmasına sebep olabilir.
- Kan gruplarına göre beslenme listesinde zararlı olarak nitelendirilen besinlerin hiç tüketilmemesi malnütrisyona, anemiye, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve bir çok akut ve kronik hastalığın oluşmasına sebep olabilir.
- Kan grubunun çeşidine göre önerilen egzersizler ise kişinin fizyolojik durumuna uygun olmayabilir, uygulanmaya çalışılması bir takım sakatlık ve rahatsızlıklara neden olabilir.
- Kan gruplarına göre beslenme sağlıklı beslenme ilkelerine ters düşen, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmasının mümkün olmadığı, bilimle bağdaşmayan bir beslenme çeşididir.
Kan gruplarına göre beslenme diyetisyen Yorumu:
Bu beslenme düzenine dikkatli bir şekilde bakıldığında uygulanabilirliğinin zor olduğu görülmektedir. Ayrıca bu tarz bir beslenme her bir özelliği ile farklılık gösteren insanların hepsine genellemek doğru değildir.. Kişilerin beslenmesi farklı özelliklere sahiptir. Sadece kan grubuna göre bağlanamayacak kadar çok faktöre bağlı olarak beslenme sistemi değişmektedir. Aynı kan grubuna sahip milyonlarca insan vardır. Ancak yaşam şartları, bulundukları ülkeler farklı olduğu için beslenmeleri de farklıdır. Kan gruplarına göre beslenme veya diyet şeklinde beslenmeyi sınırlayamaz ve genelleyemeyiz. Çünkü diyet kişiye özeldir.
Ay ben çeyrekte duramam sanırım hep bir oturuşta bir taneyi hüpletirim. Önce yarıma indireyim sonra çeyrek olsunDaha ne gazlara gelecen bebeğim :))hele bi cuma heyecanını yaşamaya başla
avakado faydalı yağlardan günlük çeyrek yenebiliyor cnm
Cidden misafir gelince yapılabilir, iyi bir püf noktası canım. Yalnız bu pancarın çeşitleri var sanki. Senin bahsettiğin böyle mor renkte olan ve sen onu çiğden doğrayıp yoğurtla karıştırıyorsun öyle mi? Hiç yemedim ama merak ettim doğrusu görürsem alayım bari.Aynen çiğ yemek en güzeli ve ben çiğ sebze pek yiyemem bi semizotu bi de pancarı yoğurtlayıp yemeyi seviyorum normal yemeklere de yapıyorum abla meze gibi herkes seviyor böyle yemek ağırlayınca hep yaparım hem benim yiceğim bişeyler oluyor hem de herkes seviyor
Ben de daha yeni söyleniyordum sıskalarla kaldım diye, bakmaCunku once baktim eski mesajlara ve benim kiloma yakin bi insan bile varsa o gruba gircem dedim
Ahh çok güldüm hayal edebiliyorum eşini. Ne kadar kendiyle gurur duyduğunu, erkekler hem böyle şanslı hem de komikler vallaİşte canım o yüzden anlam kısmına takılıyorum bı arada evrimde vardı galiba bu muhabbetler vs vs ondan kuru kuru isimler koyuyorum misal kuzey
Anladım canım
Gel sen ne çektiğimi birde bana sor gece boyu uyuyamadım sabaha karşıda çocuk seslenmiş babası duydu ben duymadım o duydu ya artık bugün kesin iki kat olmuştur boyu böbürlenerek
Pazı ıspanak gibi yeşil yapraklı birşey hatta sarması falan yapılıyor diye biliyorum. Pancar da mor turp gibi birşey diye hayal ediyorumPancarka pazı aynı şey de mi
Afiyet olsun güzel. Tiramisu heyecan verici, bu yemeklerin tatlıların tariflerini veriyorlarsa paylaş bizimle şekerim. Bir de keten tohumu öğütülmüş mu yoksa tane tane mi kullanıyorsun? Ben daha önce tane tane bulup almıştım dün de öğütülmüş aldım fark eder mi acaba?Sabah kahvaltım 08.00
- 2 haşlanmış yumurta beyazı
- 1 dilim sütaş süzme peynir (bol çörekotlu)
- 1 adet domates
- 2 ceviz içi
1. Ara Öğün
- Yeşil çay
Öğle Yemeği 13.00
- Nohutlu spesiyal salata + yoğurt sos
- Grissini
2. Ara Öğün
- Tiramisu (diyetisyenlerin gönderdiği, şuan tadını çok merak ediyorum. Daha önce pişmeyen browni göndermişlerdi, içinde şeker, un, yağ fln olmuyor bilginize..
) - Tarçınlı çay
3. Ara Öğün
- Activia orman meyveli
- Türk kahvesi double
Akşam yemeği 20.00
Dün eve 12de girdiğim için spor yapamadım. 200 squat yapıp uyudum. Bugün bayağı spor yapmayı planlıyorum.
- Light yoğurt - chia +keten tohumlu
- Izgara Köfte 4 adet
- Patlıcan salatası 2 kaşık
Ay ben çeyrekte duramam sanırım hep bir oturuşta bir taneyi hüpletirim. Önce yarıma indireyim sonra çeyrek olsun
Cidden misafir gelince yapılabilir, iyi bir püf noktası canım. Yalnız bu pancarın çeşitleri var sanki. Senin bahsettiğin böyle mor renkte olan ve sen onu çiğden doğrayıp yoğurtla karıştırıyorsun öyle mi? Hiç yemedim ama merak ettim doğrusu görürsem alayım bari.
Ben de daha yeni söyleniyordum sıskalarla kaldım diye, bakmaMefkurem 'in boyu uzun o bile kabul etmese de zayıf bize göre
Ahh çok güldüm hayal edebiliyorum eşini. Ne kadar kendiyle gurur duyduğunu, erkekler hem böyle şanslı hem de komikler valla
Pazı ıspanak gibi yeşil yapraklı birşey hatta sarması falan yapılıyor diye biliyorum. Pancar da mor turp gibi birşey diye hayal ediyorum
Afiyet olsun güzel. Tiramisu heyecan verici, bu yemeklerin tatlıların tariflerini veriyorlarsa paylaş bizimle şekerim. Bir de keten tohumu öğütülmüş mu yoksa tane tane mi kullanıyorsun? Ben daha önce tane tane bulup almıştım dün de öğütülmüş aldım fark eder mi acaba?
Ay ben çeyrekte duramam sanırım hep bir oturuşta bir taneyi hüpletirim. Önce yarıma indireyim sonra çeyrek olsun
Cidden misafir gelince yapılabilir, iyi bir püf noktası canım. Yalnız bu pancarın çeşitleri var sanki. Senin bahsettiğin böyle mor renkte olan ve sen onu çiğden doğrayıp yoğurtla karıştırıyorsun öyle mi? Hiç yemedim ama merak ettim doğrusu görürsem alayım bari.
Ben de daha yeni söyleniyordum sıskalarla kaldım diye, bakmaMefkurem 'in boyu uzun o bile kabul etmese de zayıf bize göre
Ahh çok güldüm hayal edebiliyorum eşini. Ne kadar kendiyle gurur duyduğunu, erkekler hem böyle şanslı hem de komikler valla
Pazı ıspanak gibi yeşil yapraklı birşey hatta sarması falan yapılıyor diye biliyorum. Pancar da mor turp gibi birşey diye hayal ediyorum
Afiyet olsun güzel. Tiramisu heyecan verici, bu yemeklerin tatlıların tariflerini veriyorlarsa paylaş bizimle şekerim. Bir de keten tohumu öğütülmüş mu yoksa tane tane mi kullanıyorsun? Ben daha önce tane tane bulup almıştım dün de öğütülmüş aldım fark eder mi acaba?
Oooo burda rekabetin alası var bebeğim :))Kesinlikle katiliyorum :)) benim hissettigimi hisseden halden anlar hem gizli bi rekabet daha guzel olur
Güzel görünüyor tatlımSabah kahvaltım 08.00
- 1 adet domates
- 2 ceviz içi
1. Ara Öğün
- Yeşil çay
Öğle Yemeği 13.00
- Grissini
2. Ara Öğün
- Tiramisu (diyetisyenlerin gönderdiği, şuan tadını çok merak ediyorum. Daha önce pişmeyen browni göndermişlerdi, içinde şeker, un, yağ fln olmuyor bilginize..
) - Tarçınlı çay
3. Ara Öğün
- Activia orman meyveli
- Türk kahvesi double
Akşam yemeği 20.00
Dün eve 12de girdiğim için spor yapamadım. 200 squat yapıp uyudum. Bugün bayağı spor yapmayı planlıyorum.
- Izgara Köfte 4 adet
Pancarın da yaprakları oluyor ya cnm onuda kullanıyolarPazı ıspanak gibi yeşil yapraklı birşey hatta sarması falan yapılıyor diye biliyorum. Pancar da mor turp gibi birşey diye hayal ediyorum
Tatlım keten tohumunu taneli alıp evde yeneceği zaman öğütmek yada havanda dövmek gerekiyorAfiyet olsun güzel. Tiramisu heyecan verici, bu yemeklerin tatlıların tariflerini veriyorlarsa paylaş bizimle şekerim. Bir de keten tohumu öğütülmüş mu yoksa tane tane mi kullanıyorsun? Ben daha önce tane tane bulup almıştım dün de öğütülmüş aldım fark eder mi acaba?
Tatlım keten tohumunu taneli alıp evde yeneceği zaman öğütmek yada havanda dövmek gerekiyor
Ve bol su içilmesi gerekiyor
Karatayda öyle söylemiştive öğütülmüş haliyle uzun süre kalmaması lazım hemen tüketilmeli tüketileceği zaman öğütülmeli
Dün ki menüm
Sabah (12:00)
1tavada yumurta yağsız granitten yapıyorum kızlar tavsiye ederim
1/2domates
1kk süzme peynir
3zeytin
1/4simit
Ara(16:00)
2 kayısı 2erik
Akşam(18:30)
4kanat
Bol salata
1bardak ayran
Şu:2lt spor:yok
Hadi güzel haberlerle gel canım yeni listenize bekliyoruz
Misafirler var diye aç kalma sütlü kahve yanına kuru meyve filan ara öğününü yap hem herkesin yiyebileceği bir ara öğün olur nacizane fikrim
Hoşgeldin tatlım
Adın ne boyun kaç cnm
Burda çokdaha fazla kilolardan inip zayıflıyanlar var sende onlardan birisi olabilirsin
Tek yapman gereken bol bol katılımla motivasyonunu diri tutmak
Sakın hemen az yiyim sıkıyım psikolojisine girme önemli olan sağlıklı beslenmek
Kaçamak olmadığı sürece zaten vereceksin
Bende Zühal 45 yaşında 3 çocuk 1.5 torun var
113 kiloyla takıma başlayıp 68 le mezun olmultum ama koruyamadım şimdi 95 civarıyım bende yeni başladım
Inş.güzel haberlerle gel tatlım
Ayyy bana mercimek köftesi deme ama kendi yaptığım olacak :))bi 15 -20 tane anca tatmin ediyor
menü güzel baharım
Bana Haşlanmış 1 yumurta yetiyorda tavada yaptığımda azcık bişey oluyor yetmiyor :))
Sabah kahvaltım 08.00
- 1 adet domates
- 2 ceviz içi
1. Ara Öğün
- Yeşil çay
Öğle Yemeği 13.00
- Grissini
2. Ara Öğün
) - Tarçınlı çay
3. Ara Öğün
- Activia orman meyveli
- Türk kahvesi double
Akşam yemeği 20.00
- Izgara Köfte 4 adet
Bir daha öyle alayımTatlım keten tohumunu taneli alıp evde yeneceği zaman öğütmek yada havanda dövmek gerekiyor
Ve bol su içilmesi gerekiyor
Evet canım öyle tarifler paylaş, korumaya hazırlık olsunAslında o tarz tatlıların tarifleri çok ben bi ara yazayım size bi kaç tane şeker yerine doğal şeker yerine geçen şeylerle tatlandırılıyorsa süper ama tabi tatlandırıcı kullanılıyorsa felaket şekerden daha vahim çünkü bazı 0 şeker yazan gıdaların içinde tatlandırıcı olur şekersiz diye sayılır öyle geçer ama zehirdir.tabi her ne kadar doğal şeker de kullansak belli bir sınırda tutmak lazım ama ben kilo verdikten sonra koruma esnasında o tarz tatlılar yapıyorum hem değişik tat olmuş oluyor hemde kilo almamış oluyorum.
Baya uğraşmışsın canım eline sağlık, artık dip köşe başka güne yaparsın.Nasılsınız kızlar annemleri gönderdim halıları yıkamaya verdim mutfağa dolap gelecekti o geldi onun pisligiyle uğraştım evi süpürdüm sildim sözde dip köşe temizlik yapacaktım olmadi şimdi kız park diye tutturuyor kargo gelecek onu bekliyorum şu evin bir eksikleri biteydi tam anlamıyla yerleştim diyebileydim iyiydi dip köşeyi yarın sabah yapicam artık
Aman merve daha yeni taşındın ne dip bucak temizliğiNasılsınız kızlar annemleri gönderdim halıları yıkamaya verdim mutfağa dolap gelecekti o geldi onun pisligiyle uğraştım evi süpürdüm sildim sözde dip köşe temizlik yapacaktım olmadi şimdi kız park diye tutturuyor kargo gelecek onu bekliyorum şu evin bir eksikleri biteydi tam anlamıyla yerleştim diyebileydim iyiydi dip köşeyi yarın sabah yapicam artık
Hayır tanımıyorum. Ben takımların çoğuna baktım. Biraz okudum. Aktif bir takım ve kilo ortalaması yüksek bir takım. Uzun vadeli istikrarlı bir takıma ihtiyacım olduğu için bu takıma girmek istedim. Çünkü benim gibi kişiler var. 3-5 kilo sonra mezun olacak kişiden ziyade uzun yol arkadaşı aradığım için:)Birsencim bişey merak ettim
Niye ilk bizim takıma yazdınız
@CeruleanSins edayada sormuş oluyum
Tanışıklığınız varmı sizin
Sana köfteler afiyet olsun ben avcumu yalayımDedim bile bir sürü yaptım çoğu bitti. Tek sıkımlık 6 tane yedim. Yanında bir sürü marul ve ayran.
Bir öğün oldu benim için.
Eskiden olsa nefes alamayacak kıvama gelirdim sanırım:)
Teşekkür ederim :)@CeruleanSins
Tebrikler iyi atlatmışsın misafiri
Çok iyi yaptın tatlımHayır tanımıyorum. Ben takımların çoğuna baktım. Biraz okudum. Aktif bir takım ve kilo ortalaması yüksek bir takım. Uzun vadeli istikrarlı bir takıma ihtiyacım olduğu için bu takıma girmek istedim. Çünkü benim gibi kişiler var. 3-5 kilo sonra mezun olacak kişiden ziyade uzun yol arkadaşı aradığım için:)
Öyle işte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?