Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Ben pancarı yoğurtlayıp yerim Harika bir tadı var öyle süper oluyor bi tek çok fazla renk veriyor dikkat o konuda

Canımmm teşekkür ediyorum sağlıklı beslenmeyi hayatına sok hem kendin hem çocukların için evet benimde Bebişlerim var ama sen mutlu olursan onlarda mutlu ol mutsuz bir anne mutsuz çocuklar demek ben bebeklerime sağlıklı mutlu sevgi dolu bir hayat vermek istiyorum

Bende pancarı sonradan keşfettim :))güzelmiş baya niye yemediysem bu zamana kadar
Zaten çiğ yemek daha iyi

Aynen çiğ yemek en güzeli ve ben çiğ sebze pek yiyemem bi semizotu bi de pancarı yoğurtlayıp yemeyi seviyorum normal yemeklere de yapıyorum abla meze gibi herkes seviyor böyle yemek ağırlayınca hep yaparım hem benim yiceğim bişeyler oluyor hem de herkes seviyor

poni edibe ve daha yazmayi unuttugum kim varsa memnun oldum tsk ederim isimleri bi sure aklimda tutamazsam kizmayin oglumdan vakit buldugum surece ugrucam
Birsencim bişey merak ettim
Niye ilk bizim takıma yazdınız
@CeruleanSins edayada sormuş oluyum

Tanışıklığınız varmı sizin

Hoşgeldin emzirirken kilo vermek çok kolay canım önemli olan sağlıklı beslenmek öğün atlamadan beslenmek bebeğe faydası olan yiyecekleri yemen yeterli kolaylıklar diliyorum

kerevizi bilmiyordum tavuk ikinci kere yemesini sevmiyorum yaptığımda bitecek diğer turlu soğukta yesem tadı değişmiş geliyor

Cunku once baktim eski mesajlara ve benim kiloma yakin bi insan bile varsa o gruba gircem dedim
Bende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))
Insan 90-100 kilo üzerini yaşamadıysa o acıyı hissedemiyor

İşte canım o yüzden anlam kısmına takılıyorum bı arada evrimde vardı galiba bu muhabbetler vs vs ondan kuru kuru isimler koyuyorum misal kuzey
Anladım canım
Gel sen ne çektiğimi birde bana sor gece boyu uyuyamadım sabaha karşıda çocuk seslenmiş babası duydu ben duymadım o duydu ya artık bugün kesin iki kat olmuştur boyu böbürlenerek

Bende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))
Insan 90-100 kilo üzerini yaşamadıysa o acıyı hissedemiyor

Çok çelişkili bir yazı benc

Yani diyor ki A grubundakiler bıraksın bu işleri camdan aşağı atsın kendini :) Şaka bi yana sağlıklı bir çok besinin vücut için zararlı olduğu düşüncesine karşıyım. Belki bu kan grubu diyeti asosyal vücutlar için etkili olabilir ama sağlıklı, hareket halinde, sporunu egzersizini yapan kişiler ne yerlerse yesinler vücut yağ olarak depolamaz ki kaldı ki vücudun depolanacak yağa da ihtiyacı var :)

Kızlar uzman bir doktora veya diyetisyene danışmadan uygulamayınız..

Kan gruplarına göre diyetin zararları

• Bilimsel temellere dayanmayan bu teori ve bu teoriyi savunanlar insan sağlığını büyük oranda tehlikeye atmaktadır. Yıllardır gündemde olan ancak popüler olmak uğruna tekrar gündeme getirilen bu bayat diyet düzeninin uygulanmasını mantık çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir.
  • Kişinin fizyolojik durumuna göre şekillendirmesi gereken beslenme düzeninin kan gruplarına göre ayarlanması bir çok kronik hastalığı beraberinde getirebilir. Sağlıksız bir toplumun oluşmasına sebep olabilir.
  • Kan gruplarına göre beslenmede hatalı besin seçimleri mevcut hastalıkların ilerlemesine veya tetiklenmesine neden olabilmektedir.
  • Kişide bir besine karşı intolerans veya alerji bireysel olabilirken bunu aynı kan grubuna sahip milyonlarca insana genellemek hatalı bir yaklaşımdır.
  • Özellikle metabolik hastalıklarda beslenme planı sıkı takip gerektirmektedir. Besin eliminasyonlarının ve kısıtlamaların bulunduğu hastalıklarda, kişi kan grubuna göre beslenmeye çalışırsa mevcut hastalığının seyrini olumsuz yönde etkileyebilmektedir.
  • Listede yararlı görülen besinlerin aşırı tüketimi diyabet, hipertansiyon, obezite ve uzun vadede kanser gibi bir çok hastalığın oluşmasına sebep olabilir.
  • Kan gruplarına göre beslenme listesinde zararlı olarak nitelendirilen besinlerin hiç tüketilmemesi malnütrisyona, anemiye, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve bir çok akut ve kronik hastalığın oluşmasına sebep olabilir.
  • Kan grubunun çeşidine göre önerilen egzersizler ise kişinin fizyolojik durumuna uygun olmayabilir, uygulanmaya çalışılması bir takım sakatlık ve rahatsızlıklara neden olabilir.
  • Kan gruplarına göre beslenme sağlıklı beslenme ilkelerine ters düşen, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanmasının mümkün olmadığı, bilimle bağdaşmayan bir beslenme çeşididir.

Kan gruplarına göre beslenme diyetisyen Yorumu:

Bu beslenme düzenine dikkatli bir şekilde bakıldığında uygulanabilirliğinin zor olduğu görülmektedir. Ayrıca bu tarz bir beslenme her bir özelliği ile farklılık gösteren insanların hepsine genellemek doğru değildir.. Kişilerin beslenmesi farklı özelliklere sahiptir. Sadece kan grubuna göre bağlanamayacak kadar çok faktöre bağlı olarak beslenme sistemi değişmektedir. Aynı kan grubuna sahip milyonlarca insan vardır. Ancak yaşam şartları, bulundukları ülkeler farklı olduğu için beslenmeleri de farklıdır. Kan gruplarına göre beslenme veya diyet şeklinde beslenmeyi sınırlayamaz ve genelleyemeyiz. Çünkü diyet kişiye özeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…