- Konu Sahibi Handandandan
-
- #209.541
onu yapicam ablada 1 haftadır evde durmadigimizdan ev aldı başını gittiBu seferde beraber veririz cnm
Kilo alıp vermek benim hobilerim arasında
Kafanı dağıtmak için spor yapsan daha iyi değilmi
Kesinlikle Tekrar Isıtmamanız Gereken 7 Sinsi Yiyecek
18 Ocak 2016
uzmantv
İlk bizden duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından "Dikkat" listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.
Tavuk mu yumurtadan: Yumurta
boredpanda
Yumurtanın tavuktan çıktığını varsayarak tavuk konusunda söylediklerimizi yumurta konusunda da söyleyebiliriz. Aslında kimse yumurtayı tekrar ısıtıp yemez ama olsun biz yine de uyarmış olalım.
Temel Reis olsan fark etmez: Ispanak
Ispanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında kafayı kırıyor ve nitrite dönüşüyor. Haklıyken haksız duruma düşüyor ve insanı zehirlemeye yelteniyor. Özellikle küçük çocuklarda 5 mg nitrit bile zehirlenmeye yol açabiliyor.
Ispanağa özenenlerden: Pancar
yemekmutfak
Kök sebzeler konusunda hassas olacağımız kısma geldik. Pancarda da durum ıspanakla aynı. İkinci kez ısıtmayın vicdansızı.
Kurtarılmış bölge çorba: Kereviz
Kereviz de kök sebze arkadaşları gibi nitrat/nitrit ikilemine düşüyor. Ancak kereviz çorbası yaptığınızda, kerevizi çıkartıp tekrar ısıtabilirsiniz.
Bunların yanında başka yerde patatesin de tekrar ısıtılmaması gerektiği yazıyordu
Pilavıda soğumasını beklemeden buzdolabına koymak gerekiyormuş
Bende pancarı sonradan keşfettim :))güzelmiş baya niye yemediysem bu zamana kadarBen pancarı yoğurtlayıp yerim Harika bir tadı var öyle süper oluyor bi tek çok fazla renk veriyor dikkat o konuda
Bende iyi yapmYa calisiyorum tatli krizlerimi asarsam daha iyi olacak. Dun kizdim kendime artik 70 leri gormek istiyorum cunku ama bu tatli yuzunden anca ucu ucuna ilerliyorum yok artik tatli matli. Bakalim bayrama kadar 75 lere inmek niyetim..
Bide laf aramizda su seydayi cok kiskanitorum. Hergun saglikli seyler su iyi. Onunda bebisleri var. O ne irade yaaseydacim opuyorummmm
Bende pancarı sonradan keşfettim :))güzelmiş baya niye yemediysem bu zamana kadar
Zaten çiğ yemek daha iyi
Birsencim bişey merak ettimponi edibe ve daha yazmayi unuttugum kim varsa memnun oldum tsk ederim isimleri bi sure aklimda tutamazsam kizmayin oglumdan vakit buldugum surece ugrucam
Hoşgeldin emzirirken kilo vermek çok kolay canım önemli olan sağlıklı beslenmek öğün atlamadan beslenmek bebeğe faydası olan yiyecekleri yemen yeterli kolaylıklar diliyorumSu anki kilom 101.3 soylemesi bile itici 27 yasinda on aylik bir bebek annesiyim emzirmiyorum 81 ile hamile kaldim doguma 108 kilo girdim dogumdan ciktigimda ise sadece bes kilo gitmisti kilo vermeyi cok istiyorum bana destek ve yoldas olacak kisilere ihtiyacim oldugu icin gruba girmek istedim
Hosbuldum ama ben emzirmiyorum :) emzirebilmeyi cok isterdimHoşgeldin emzirirken kilo vermek çok kolay canım önemli olan sağlıklı beslenmek öğün atlamadan beslenmek bebeğe faydası olan yiyecekleri yemen yeterli kolaylıklar diliyorum
kerevizi bilmiyordum tavuk ikinci kere yemesini sevmiyorum yaptığımda bitecek diğer turlu soğukta yesem tadı değişmiş geliyorKesinlikle Tekrar Isıtmamanız Gereken 7 Sinsi Yiyecek
18 Ocak 2016
uzmantv
İlk bizden duymuyor olabilirsiniz. Tavuk nice şef tarafından "Dikkat" listesine alınır. Çünkü kırmızı ete oranla daha risklidir. Isıtıldığı takdirde içerisinde protein yapısı değişiyor ve bakteri üretme riski doğuyor. İlla ısıtılacaksa yüksek ısıda olmaması öneriliyor.
Tavuk mu yumurtadan: Yumurta
boredpanda
Yumurtanın tavuktan çıktığını varsayarak tavuk konusunda söylediklerimizi yumurta konusunda da söyleyebiliriz. Aslında kimse yumurtayı tekrar ısıtıp yemez ama olsun biz yine de uyarmış olalım.
Temel Reis olsan fark etmez: Ispanak
Ispanakta bulunan nitrat, tekrar ısıtıldığında kafayı kırıyor ve nitrite dönüşüyor. Haklıyken haksız duruma düşüyor ve insanı zehirlemeye yelteniyor. Özellikle küçük çocuklarda 5 mg nitrit bile zehirlenmeye yol açabiliyor.
Ispanağa özenenlerden: Pancar
yemekmutfak
Kök sebzeler konusunda hassas olacağımız kısma geldik. Pancarda da durum ıspanakla aynı. İkinci kez ısıtmayın vicdansızı.
Kurtarılmış bölge çorba: Kereviz
Kereviz de kök sebze arkadaşları gibi nitrat/nitrit ikilemine düşüyor. Ancak kereviz çorbası yaptığınızda, kerevizi çıkartıp tekrar ısıtabilirsiniz.
Bunların yanında başka yerde patatesin de tekrar ısıtılmaması gerektiği yazıyordu
Pilavıda soğumasını beklemeden buzdolabına koymak gerekiyormuş
Cunku once baktim eski mesajlara ve benim kiloma yakin bi insan bile varsa o gruba gircem dedimBirsencim bişey merak ettim
Niye ilk bizim takıma yazdınız
@CeruleanSins edayada sormuş oluyum
Tanışıklığınız varmı sizin
Bende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))Cunku once baktim eski mesajlara ve benim kiloma yakin bi insan bile varsa o gruba gircem dedim
Kesinlikle katiliyorum :)) benim hissettigimi hisseden halden anlar hem gizli bi rekabet daha guzel olurBende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))
Insan 90-100 kilo üzerini yaşamadıysa o acıyı hissedemiyor
İşte canım o yüzden anlam kısmına takılıyorum bı arada evrimde vardı galiba bu muhabbetler vs vs ondan kuru kuru isimler koyuyorum misal kuzeyCanım kayra kayırılmaktan korunmaktan geliyor anlamı türkçe bir isim farsça arapça latince felan değilki hristiyanlıkla ne alakası var
Allah tarafından kayırılan korunan lütuf mükafat hediye manasında
Bi arada ilayda için öyle demişlerdi ilyada ile benzetmişler yunan barış tanrıçası
Bi kulp buluyorlar işte her isme saçmalamışlar resmen
Anladım canımCanm memleketw gidicm 45 gün biraz problmler var baba evinde. Gitmiyorum ayrıca sadece mezun olmak istiyorum
İyiymiş ya ne kadar bilinçli maşaallah
Alışırsın canm. bizde kızımın odasını ayırdık beşiğini odaya götürdük 3 saat uyuyamadım tuttuk beşiğiyle geri getirdik
Memelekettw baya kalıcam canm mezun olmak istiorum ama burdayım
Çok güldüm
Canm bnm 23 kilo oldu yağ oranım fazla olsada kolay kilo veremiyorum artık. Metomu bozdum al ver kilolarla
Aramıza hoşgeldin birsen ben poni 28 yaşında bir çocuk annesi öğretmenim. 95 kiloyla takıma geldim neredeyse 2 yıl olacak 72yle mezun olucam ama buradayım 60-65 hedefim vr
Geanit çok iyi oluyomş hakkten keşke çncedem alsaydm diyorum
Teşekkürler abla bnde a grubuyu çok doğru hakkaten bu blgiler
Allah kavuştursun canm
Gel sen ne çektiğimi birde bana sor gece boyu uyuyamadım sabaha karşıda çocuk seslenmiş babası duydu ben duymadım o duydu ya artık bugün kesin iki kat olmuştur boyu böbürlenerekÇok dramatikleştirmişsin Bahar abartma. Ne güzel ayrı odada yatmanın keyfini çıkar bence.
Aynen canım ikimiz de bu tatlı belasından kurtulursak bu işi başaracağız.
Ben de fark ettim akşam daha dikkatli besleneceğim, üstelik çok da geç yatıyorum.
Kolay gelsin canım, sadece mercimek köftesi az olmasın, süt seviyorsan bir bardak süt içebilirsin belki o da beni tok tutuyor.
Başarılı bir gün olmuş Bahar, sen sporsuz olmazdın ama rahatsız olduğun için normal.
Aynen katılıyorum ben iki çocuğumu da emziremedim şimdi bakıyorum yanlış beslenmişim, o kadar çok yiyince içtiğim su da işe yaramıyordu. Bahsettiğin meme grevini de iyi yönetemedim kesinikle.
Ayy Şeyda susam o kadar etki ediyor mu yaa? Bilmiyordum, daha ne çok öğrenecek bilgi var sağlıklı beslene ile ilgili.
Ben bugün avakado yemeyi düşünüyordum, yarısı bile çok kaloriliymiş, ne yapsam acaba?
Merhaba Birsen hoşgeldin, ben Edibe. 35 yaşında ev hanımıyım- bunu özellikle belirtiyorum çünkü diyet yapmak ev hanımlarına daha zor diye düşünüyorum. 94'le başladım bakalım birlikte bu yolda azimle ilerleyeceğiz inşallah. Senin de yaşın genç kolayca başarırsın diye düşünüyorum.
Anladım Poniciğim, hala aramızda olacağına sevindim, aman bırakma bizi. İnşallah sıkıntılar hayırlısıyla en kısa zamanda çözülür. Allah yardımcın olsun.
Bende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))
Bende yüksek kiloda biri gelince akrabam gelmiş gibi seviniyorum :)))
A Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü
Eğer et yemeye alışık biriyseniz,toksik yiyecekleri yaşamınızdan çıkararak rahatlıkla zayıflayabilirsiniz.A grubu olanlar yanlış beslendiklerinde sindirim sistemleri yavaş çalışır ve vücutta su tutulması olur.A grubunun mide asidi düşük olduğu için eti yağ olarak depolar.Sağlıklı,az yağlı gıdalar tüketerek,sebze ve tahılları dengeleyerek,A grubuna faydalı ve zararlı yiyeceklere dikkat ederek kilo verebilirsiniz.
Kilo Almaya Yardımcı Gıdalar
Et
Süt ürünleri
- Zor sindirilir.
- Yağ olarak depolanır.
- Sindirim toksinlerini artırır.
Barbunya
- Besin metabolizmasını engeller.
- Mukus salgısını artırır.
Buğday
- Sindirim enzimlerini engeller.
- Metabolizmayı yavaşlatır.
Kilo Vermeye Yardımcı Gıdalar
- İnsülin etkinliğini azaltır.
- Kalori yakışını yavaşlatır.
Bitkisel yağlar
Soyalı yiyecekler
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Su tutulmasını önler.
Sebzeler
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklık fonksiyonunu artırır.
Ananas
- Metabolizmayı etkinleştirir.
- Bağırsakları rahatlatır.
- Kalori yakışını hızlandırır.
Kan grubuna göre beslenmede yiyecekler üçe ayrılır.
Çok faydalı olanlar: ilaç gibidir.
Faydalı ya da zararlı olmayanlar: yiyecek gibidir.
Uzak durulması gerekenler: zehir gibidir.
A Kan Grubuna Göre Çok Faydalı Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: A grubu beslenme düzeninden et çıkarılmalıdır.
Deniz Ürünleri: Sazan,morina,somon,sardalya,salyangoz,turna balığı,alabalık,çiroz,tatlı su levreği
Süt Ürünleri ve Yumurta: A grubu olanlar süt ve süt ürünlerini sindiremediklerinden dolayı az miktarda tüketilmelidir.
Sıvı ve Katı Yağlar: Keten tohumu,ceviz,zeytinyağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Keten tohumu,ceviz,kabak çekirdeği,fıstık ezmesi,fıstık
Baklagiller: Kuru bakla,taze fasulye,mercimek,börülce
Kahvaltılık tahıllar: Yulaf ezmesi,yulaf kepeği
Ekmek ve Kekler: Essene ekmeği,soya unu ekmeği
Tahıllar ve Makarna: Yulaf unu,çavdar unu
Sebzeler: Enginar,zencefil,brokoli,marul,pazı,şalgam,rezene,sarımsak,maydanoz,kıvırcık lahana, pırasa, ıspanak, hindiba,bamya, soğan,karaturp,balkabağı,havuç,kereviz,mantar,karahindiba
Meyveler: Kayısı,böğürtlen,kızılcık,greyfurt,limon,yaban mersini,incir,kuru erik,dut,ananas,erik,kiraz,kivi
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Kayısı,karadut,havuç,kereviz,greyfurt,kiraz,limon,ananas,kuru erik,ıspanak suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Kuru hardal,zencefil,sarımsak,zerdeçal,maydanoz
Soslar: Hardal,soya sosu
Bitki Çayları: Dulavrat otu,ginseng,fesleğen,rezene,çemen otu,kantaron,karaağaç,limon otu,kuşburnu, papatya, hindiba,ekinezya
Çeşitli İçecekler: Kahve,yeşil çay,kırmızı şarap
A Kan Grubuna Göre Faydalı Ya da Zararlı Olmayan Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Tavuk,güvercin,hindi
Deniz Ürünleri: Levrek,gümüş balığı,kefal,tekir,ton balığı,mersin balığı,kılıç balığı,dere alabalığı
Süt Ürünleri ve Yumurta: Yumurta,ekşi krema,yoğurt,tereyağı,köy peyniri,mozeralla,kefir,keçi sütü
Sıvı ve Katı Yağlar: Badem,avokado,kanola,balık,aspir,susam,soya,ayçiçeği yağları
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Badem,badem ezmesi,kestane,haşhaş tohumu,aspir tohumu,tahin,susam tohumu,fındık,çam fıstığı
Baklagiller: Kuru fasulye,bezelye
Kahvaltılık tahıllar: Arpa,mısır gevreği,mısır unu,pirinç,kinoa
Ekmek ve Kekler: Esmer pirinç ekmeği,mısır ekmeği,çavdar ekmeği,glütensiz ekmek,çavdar gevreği
Tahıllar ve Makarna: Kuskus,pirinç,pirinç unu,irmik makarnası,kinoa,bulgur unu,beyaz un,arpa unu,mısır unu
Sebzeler: Roka,kuşkonmaz,karnabahar,kereviz,mantar,su yosunu,Brüksel lahanası,mısır,salatalık,arpacık soğan,kişniş,pancar,beyaz turp,pırasa,marul
Meyveler: Elma,avokado,kuru üzüm,armut,çilek,karpuz,ahududu,kavun,ayva,hurma,üzüm,nar,Bektaşi üzümü, nektarin, şeftali
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Elma,elma şırası,armut,yaban mersini,üzüm nektarin,salatalık suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Yenibahar,anason,fesleğen,kimyon,köri,dereotu,fruktoz,bal,doğal şeker, maya, vanilya, karanfil,kişniş,nane,biberiye,safran,adaçayı,tuz,tarçın,şeker,dağ kekiği,defne,bergamot,kakule,keçi boynuzu,çikolata
Soslar: Elma marmeladı,reçel,salata sosları
Bitki Çayları: Şerbetçi otu,mine çiçeği,kayın ağacı,meyan kökü,ıhlamur,dut,nane,civanperçemi,adaçayı,çilek yaprağı,dağ kekiği
Çeşitli İçecekler: Beyaz şarap
A Kan Grubuna Göre Uzak Durulması Gereken Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Pastırma,sığır eti,jambon,ördek,keçi,yürek,kuzu,karaciğer,koyun eti,keklik, sülün, bıldırcın, tavşan,sakatat,dana
Deniz Ürünleri: Hamsi,çinekop,yayın,dil balığı,yengeç,orfoz,mezgit,karides,deniz kabukluları, ıstakoz, istiridye, havyar,midye,kalamar
Süt Ürünleri ve Yumurta: Rokfor,yayık ayranı,inek sütü,otlu peynir,çedar,çökelek,krem peynir, parmesan, lor, dondurma, gravyer,dil peyniri,peynir altı suyu
Sıvı ve Katı Yağlar: Hint yağı,fıstık yağı,pamuk yağı,mısır yağı,Hindistan cevizi yağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Kaju,kaju ezmesi,şam fıstığı
Baklagiller: Barbunya,nohut
Kahvaltılık tahıllar: Buğday,müsli,irmik,üzüm çekirdeği,buğday ezmesi
Ekmek ve Kekler: Yüksek proteinli ekmek,tam buğday ekmeği,hamursuz ekmek,kepekli ekmek
Tahıllar ve Makarna: Tam buğdaylı un
Sebzeler: Lahana,zeytin,biber,lahana turşusu,domates,patates,kapari,acı biber,patlıcan,ardıç
Meyveler: Muz,Hindistan cevizi,portakal,mandalina,papaya,mango
Meyve suları ve sıvı gıdalar: Lahana,Hindistan cevizi sütü,mango,portakal, papaya, mandalina,domates suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Sirke,jelatin,biber,kapari,keklik üzümü
Soslar: Ketçap,turşu sosu,mayonez,sirke,turşu
Bitki Çayları: Mısır püskülü,ardıç,kızıl yonca,ışgın,sarıkuyruk
Çeşitli İçecekler: Bira, gazlı içecekler,soda,siyah çay
A Kan Grubunun Kilo Verme Faktörü
Eğer et yemeye alışık biriyseniz,toksik yiyecekleri yaşamınızdan çıkararak rahatlıkla zayıflayabilirsiniz.A grubu olanlar yanlış beslendiklerinde sindirim sistemleri yavaş çalışır ve vücutta su tutulması olur.A grubunun mide asidi düşük olduğu için eti yağ olarak depolar.Sağlıklı,az yağlı gıdalar tüketerek,sebze ve tahılları dengeleyerek,A grubuna faydalı ve zararlı yiyeceklere dikkat ederek kilo verebilirsiniz.
Kilo Almaya Yardımcı Gıdalar
Et
Süt ürünleri
- Zor sindirilir.
- Yağ olarak depolanır.
- Sindirim toksinlerini artırır.
Barbunya
- Besin metabolizmasını engeller.
- Mukus salgısını artırır.
Buğday
- Sindirim enzimlerini engeller.
- Metabolizmayı yavaşlatır.
Kilo Vermeye Yardımcı Gıdalar
- İnsülin etkinliğini azaltır.
- Kalori yakışını yavaşlatır.
Bitkisel yağlar
Soyalı yiyecekler
- Su tutulmasını önler.
Sebzeler
- Metabolizmayı hızlandırır.
- Bağışıklık fonksiyonunu artırır.
Ananas
- Metabolizmayı etkinleştirir.
- Kalori yakışını hızlandırır.
Kan grubuna göre beslenmede yiyecekler üçe ayrılır.
Çok faydalı olanlar: ilaç gibidir.
Faydalı ya da zararlı olmayanlar: yiyecek gibidir.
Uzak durulması gerekenler: zehir gibidir.
A Kan Grubuna Göre Çok Faydalı Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: A grubu beslenme düzeninden et çıkarılmalıdır.
Deniz Ürünleri: Sazan,morina,somon,sardalya,salyangoz,turna balığı,alabalık,çiroz,tatlı su levreği
Süt Ürünleri ve Yumurta: A grubu olanlar süt ve süt ürünlerini sindiremediklerinden dolayı az miktarda tüketilmelidir.
Sıvı ve Katı Yağlar: Keten tohumu,ceviz,zeytinyağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Keten tohumu,ceviz,kabak çekirdeği,fıstık ezmesi,fıstık
Baklagiller: Kuru bakla,taze fasulye,mercimek,börülce
Kahvaltılık tahıllar: Yulaf ezmesi,yulaf kepeği
Ekmek ve Kekler: Essene ekmeği,soya unu ekmeği
Tahıllar ve Makarna: Yulaf unu,çavdar unu
Sebzeler: Enginar,zencefil,brokoli,marul,pazı,şalgam,rezene,sarımsak,maydanoz,kıvırcık lahana, pırasa, ıspanak, hindiba,bamya, soğan,karaturp,balkabağı,havuç,kereviz,mantar,karahindiba
Meyveler: Kayısı,böğürtlen,kızılcık,greyfurt,limon,yaban mersini,incir,kuru erik,dut,ananas,erik,kiraz,kivi
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Kayısı,karadut,havuç,kereviz,greyfurt,kiraz,limon,ananas,kuru erik,ıspanak suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Kuru hardal,zencefil,sarımsak,zerdeçal,maydanoz
Soslar: Hardal,soya sosu
Bitki Çayları: Dulavrat otu,ginseng,fesleğen,rezene,çemen otu,kantaron,karaağaç,limon otu,kuşburnu, papatya, hindiba,ekinezya
Çeşitli İçecekler: Kahve,yeşil çay,kırmızı şarap
A Kan Grubuna Göre Faydalı Ya da Zararlı Olmayan Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Tavuk,güvercin,hindi
Deniz Ürünleri: Levrek,gümüş balığı,kefal,tekir,ton balığı,mersin balığı,kılıç balığı,dere alabalığı
Süt Ürünleri ve Yumurta: Yumurta,ekşi krema,yoğurt,tereyağı,köy peyniri,mozeralla,kefir,keçi sütü
Sıvı ve Katı Yağlar: Badem,avokado,kanola,balık,aspir,susam,soya,ayçiçeği yağları
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Badem,badem ezmesi,kestane,haşhaş tohumu,aspir tohumu,tahin,susam tohumu,fındık,çam fıstığı
Baklagiller: Kuru fasulye,bezelye
Kahvaltılık tahıllar: Arpa,mısır gevreği,mısır unu,pirinç,kinoa
Ekmek ve Kekler: Esmer pirinç ekmeği,mısır ekmeği,çavdar ekmeği,glütensiz ekmek,çavdar gevreği
Tahıllar ve Makarna: Kuskus,pirinç,pirinç unu,irmik makarnası,kinoa,bulgur unu,beyaz un,arpa unu,mısır unu
Sebzeler: Roka,kuşkonmaz,karnabahar,kereviz,mantar,su yosunu,Brüksel lahanası,mısır,salatalık,arpacık soğan,kişniş,pancar,beyaz turp,pırasa,marul
Meyveler: Elma,avokado,kuru üzüm,armut,çilek,karpuz,ahududu,kavun,ayva,hurma,üzüm,nar,Bektaşi üzümü, nektarin, şeftali
Meyve suları ve sıvı gıdalar:Elma,elma şırası,armut,yaban mersini,üzüm nektarin,salatalık suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Yenibahar,anason,fesleğen,kimyon,köri,dereotu,fruktoz,bal,doğal şeker, maya, vanilya, karanfil,kişniş,nane,biberiye,safran,adaçayı,tuz,tarçın,şeker,dağ kekiği,defne,bergamot,kakule,keçi boynuzu,çikolata
Soslar: Elma marmeladı,reçel,salata sosları
Bitki Çayları: Şerbetçi otu,mine çiçeği,kayın ağacı,meyan kökü,ıhlamur,dut,nane,civanperçemi,adaçayı,çilek yaprağı,dağ kekiği
Çeşitli İçecekler: Beyaz şarap
A Kan Grubuna Göre Uzak Durulması Gereken Yiyecekler
Et ve Kümes Hayvanları: Pastırma,sığır eti,jambon,ördek,keçi,yürek,kuzu,karaciğer,koyun eti,keklik, sülün, bıldırcın, tavşan,sakatat,dana
Deniz Ürünleri: Hamsi,çinekop,yayın,dil balığı,yengeç,orfoz,mezgit,karides,deniz kabukluları, ıstakoz, istiridye, havyar,midye,kalamar
Süt Ürünleri ve Yumurta: Rokfor,yayık ayranı,inek sütü,otlu peynir,çedar,çökelek,krem peynir, parmesan, lor, dondurma, gravyer,dil peyniri,peynir altı suyu
Sıvı ve Katı Yağlar: Hint yağı,fıstık yağı,pamuk yağı,mısır yağı,Hindistan cevizi yağı
Sert Kabuklu Yemişler ve Tohumlar: Kaju,kaju ezmesi,şam fıstığı
Baklagiller: Barbunya,nohut
Kahvaltılık tahıllar: Buğday,müsli,irmik,üzüm çekirdeği,buğday ezmesi
Ekmek ve Kekler: Yüksek proteinli ekmek,tam buğday ekmeği,hamursuz ekmek,kepekli ekmek
Tahıllar ve Makarna: Tam buğdaylı un
Sebzeler: Lahana,zeytin,biber,lahana turşusu,domates,patates,kapari,acı biber,patlıcan,ardıç
Meyveler: Muz,Hindistan cevizi,portakal,mandalina,papaya,mango
Meyve suları ve sıvı gıdalar: Lahana,Hindistan cevizi sütü,mango,portakal, papaya, mandalina,domates suları
Baharat,Şeker ve Çeşniler: Sirke,jelatin,biber,kapari,keklik üzümü
Soslar: Ketçap,turşu sosu,mayonez,sirke,turşu
Bitki Çayları: Mısır püskülü,ardıç,kızıl yonca,ışgın,sarıkuyruk
Çeşitli İçecekler: Bira, gazlı içecekler,soda,siyah çay
Ben pancarı yoğurtlayıp yerim Harika bir tadı var öyle süper oluyor bi tek çok fazla renk veriyor dikkat o konuda
Pancarka pazı aynı şey de miBende pancarı sonradan keşfettim :))güzelmiş baya niye yemediysem bu zamana kadar
Zaten çiğ yemek daha iyi
Pancarka pazı aynı şey de mi
Burda pazıya pancar diyolar da aynı şey değil diye bliyorumNasıl yani aynı derken ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?