- 27 Temmuz 2017
- 362
- 515
- 53
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #210.821
Aynen ekimcim çok yordum farkındayım böbreklerim ağrıyor arada sebebini buna veriyorum biraz dinlenmek adona zaten bıraktım belki tekrar başlayınca hızlı gider inşallahevlilik yıl dönümüznüz kutlu olsun rabbim nice nice 15 seneleri beraber sağlıkla huzurla mutlulukla görmeyi nasip etsin
çok fazla yüklenmişsin bedenine bitki çayları sirke baharatlar böbrekler yorulmuştur 1 ay bi mola ver bunlara sonra ufak ufak başlarsın benim yandan böbrekler tutunca hepsini bırakmıştım 2 ay
allah kolaylık versin bahçe oldu mu yazın misafir eksik olmaz muhabbeti güzel de yorgunluğu da çok oluyor :)
Sağolasın cnm bende okudum kendime örnek aldımama gülüm olmaz ki tatlıya hayır diyemesen de paket ürün ambalajlı şeyler yememeye çalış valla sağlığımıza zarar
senin için kısa bir yazı paylaşayım
Tatlı krizinizi dengede tutmak ve daha sağlıklı beslenmek için;
- Meyvelerin içinde bulunan doğal şekerden faydalanabilmek için daha çok meyve tüketmeli. Özellikle demir emilimini arttırmak için portakal ve mandalina, şeker bakımından zengin muz ve üzüm gibi meyveler tüketilebilir.
- Ara öğünlerde kuru meyveler atıştırmalı. Fındık, ceviz, badem ve fıstık bunların başında gelir. Kuru yemişler bol su ile alındığında tokluk hissi de verir. Yüksek oranda E vitamini, magnezyum ve selenyum içerdiklerinden bu dönemde(regl) görülen sıkıntıları hafifletmekte yardımcı olur.
- Kan şekerini dengede tutmak için tam buğday veya çavdar ekmeği tüketmeli. Bu tür gıdaların posa oranı yüksek olup bol su ile tüketildiğinde tokluk hissi verir. Unutulmamalıdır ki beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz undan üretilen her türlü gıda hiçbir zaman gerçek tokluk hissi vermediğinden sürekli açlık hissi verir ve kişide sürekli yeme isteği hali bulunur.
yok gülüm benim dönem dönem iştah kaybım olur son seneler de regl dönemine denk geliyor :) iştah gider hislerim aşırı güçlenir eskiden böyle oldum mu canım yemek istemiyor ama acıkıyorum ya, ekmek arası peynir yerdim şimdi onun yerine bir kaç badem çiğ fındık yiyorum ben azıcık cinsim işte :))Valla böyle bişey hiç yaşamadığım için anlıyamıyorum :)))
Niyeki cnm hasta falanmısın
Vallla ağır oldu güzel olduHayır demeyi öğrenmezsek şişkoluğuda kabul edecez o zaman tatlım
Baharcım önce öğünlerinin arasında boşluk bırakki okumakda zorluk çekmeyelimMenümü yazayım çenem düşmeden
Sabah 9 da
1yumurta
Peynir
Domates
Bol yeşillik
Yeşil çay
Öğlen 13.00
Adana
Bi kase salata
4 kayısı
Bi parça ekmek
Akşam 19:00
Patlıcan salata
Taze fasulye
23:00 bi tane popkek
35 dk yürüyüş
@nanekekik ne çok yemişim yaaaaa
3 lt su
inşallah olur sağlıkla mutlulukla kullanırsın .olursa yaz gülüm ben de yapayım nette hep okuyorum ev sirkesiyle market sirkesi arasında çok fark varmış ev sirkesinin içimi çok yumuşakmışAynen ekimcim çok yordum farkındayım böbreklerim ağrıyor arada sebebini buna veriyorum biraz dinlenmek adona zaten bıraktım belki tekrar başlayınca hızlı gider inşallah
Kızşarybu arada sirkemi yaptım ama 2 ay bekliyecekmişim yaaaa :)
ben bitkileri bıraktım o dönem ağrı falan kalmadı bence de bitkilerden sen çok içmişsin be bacım iyi oldu bırakman
Sirke 2 ayda oluyormuş marankinin tarifine göre yaptım organik bişeyler yapmayı çok seviyorum
Ağırlık, kilolarımızla eş orantılı :))Vallla ağır oldu güzel oldu
Bilgin için teşekkürler ama görünce dayanamadım emzirmekten diyecem değil belki ilk gün diye inş yarın olmaz ama önceden olsa neler yerdim sırf buraya yazacam diye korktumama gülüm olmaz ki tatlıya hayır diyemesen de paket ürün ambalajlı şeyler yememeye çalış valla sağlığımıza zarar
senin için kısa bir yazı paylaşayım
Tatlı krizinizi dengede tutmak ve daha sağlıklı beslenmek için;
- Meyvelerin içinde bulunan doğal şekerden faydalanabilmek için daha çok meyve tüketmeli. Özellikle demir emilimini arttırmak için portakal ve mandalina, şeker bakımından zengin muz ve üzüm gibi meyveler tüketilebilir.
- Ara öğünlerde kuru meyveler atıştırmalı. Fındık, ceviz, badem ve fıstık bunların başında gelir. Kuru yemişler bol su ile alındığında tokluk hissi de verir. Yüksek oranda E vitamini, magnezyum ve selenyum içerdiklerinden bu dönemde(regl) görülen sıkıntıları hafifletmekte yardımcı olur.
- Kan şekerini dengede tutmak için tam buğday veya çavdar ekmeği tüketmeli. Bu tür gıdaların posa oranı yüksek olup bol su ile tüketildiğinde tokluk hissi verir. Unutulmamalıdır ki beyaz ekmek, beyaz pirinç ve beyaz undan üretilen her türlü gıda hiçbir zaman gerçek tokluk hissi vermediğinden sürekli açlık hissi verir ve kişide sürekli yeme isteği hali bulunur.
aa bebiş mi vardı emziriyor muydun rabbim analı babalı büyüyüp hayırlı evlat olmayı nasip etsin gülüm :)Bilgin için teşekkürler ama görünce dayanamadım emzirmekten diyecem değil belki ilk gün diye inş yarın olmaz ama önceden olsa neler yerdim sırf buraya yazacam diye korktum
Evet cnm emiyor ama çok düşkün değil zorumla emiyor saol amin cümlemizin burdan öğreneceğim çok şey var öpüyorum sizi kızlar benimkiler uyumusken bende gideyim AEoaa bebiş mi vardı emziriyor muydun rabbim analı babalı büyüyüp hayırlı evlat olmayı nasip etsin gülüm :)
Canım hemen biraz da olsa çürük elma bul 2 kilo yeterliAmin. Ben de hayırlı cumalar dilerim.
Hoşgeldin Ceyda. Biraz önceYavrularmherseym için tanıtmıştım kendimi okumuşsundur. zaten zamanla daha çok kaynaşırız. Kilo vermede başarılar dilerim.
Sağol canım internet sıkıntına rağmen uğraşıp emek veriyorsun.
Olamaz Ceyda, inşallah haftaya telafi edersin.
Hasta olunca daha çok verirsin diye düşünmüştüm Eda ama hiç yoktan iyidir diyelim. Haftaya daha iyi olacak eminim. hem spor da yaparsın.
Belirlediğin menüye uyabiliryorsan ne güzel. Ben pek başaramıyorum öyle.
O kadar uğraşıp diyetisyene gidiyorsun bence listene uy canım.
Umarım hayal ettiğin gibi güzel bir hafta olur Edacığım.
Aman pek fena yemeklermiş. Yanına elma badem filan mı alsan
Ben de uyku düzensizlikleri sürekli geç yatma ve malesef geç saatlerde çılgınlar gibi tıkınma sorunu yaşıyordum. Hala geç yatıyorum ama artık yemiyorum çok şükür. Git gide hepimiz daha iyi olacağız inşallah.
Vay dostum çok iyi vermişsin. Doğrusu bu kadar beklemiyordum. Bu sonucu gördükten sonra yeni rakibin olarak yemeden içmeden kesilmezsem iyiŞaka bir yana tebrik ederim, Hep artarak devam eder inşallah. Ama haftaya benden az verirsin diye umuyorum tabi
Aynen dostum çok heyecanlıyım
Valla bravo kaç haftadır kilona göre gayet iyi bir eksi alınca bu hafta sabit olursun sanmıştım ama yarım kilo gitmiş bak. Senin de meto iyi bence Merve
Kolay gelsin canım inşallah çabucak zaman geçer ve internetin gelir.
Acaba hedef güncelleme mi yapsak
İnşallah hedefine ulaşırsın canım.
Eksi değil en azından Bahar. İnşallah haftaya acısını çıkarırsın.
9 kilo çok gibi daha yavaştan mı gitsen?
Gidilecek yol uzun, ben de bazen diyorum bi onu deneyeyim bi bunu. Olsun hedefe ulaşalım da....
Anladım
ah ben de kaçamaksız 30 gün yapsam keşke
Ay Dilek yokluğun çok fark ediliyor gel artık. Tartıyı boşver fit dilek'e yeni tartı yakışır
Çok üzüldüm Yasemin, senin motivasyon mesajlarının eşi benzeri yok valla. bence hatta derle onları kitap çıkar, herkes faydalansınHadi biraz dinlen, ama her zamanki kadar sık gel takıma lütfeeenn...
300 gr az mı kız niye moral bozuyorsun. 300 300 derken hedefe ulaşırsın. Bence hemen iki hafta sonra geri dön sen.
Nice 15 yıllara... Yuvanızdan mutluluk huzur ve sağlık eksik olmasın.
Sirkeyi tarif etmeyi unutma ben de yapmak istiyorum. İnternetten baktım hep farklı şeyler yazıyor.
Maşallah 30 sene, ne güzel....
Gerçekten seni yenmek için benim de cumadan itibaren hergün 500 gr vermem lazım. ne yapsam ki
Ben de rastgele tartılıp ama açlık tokluk bile bir iki kilo fark ediyor diye burun kıvırıyordum tartıda hoşuma gitmeyen sonuçlar görünce. Ama şimdi her hafta aynı gün aynı saatte tartılmak bence net bir sonuç veriyor.
Abla seniniye takip edeyim zaten gizli rakibinim ya :))Benide Benide takip et
iyi geceler allah rahatlık versin veee emzirme dönemin de ki tatlı krizleri için bir diyetisyenin önerisi şöyle:Evet cnm emiyor ama çok düşkün değil zorumla emiyor saol amin cümlemizin burdan öğreneceğim çok şey var öpüyorum sizi kızlar benimkiler uyumusken bende gideyim AEo
Ne güzelll cinslikmiş bu :))yok gülüm benim dönem dönem iştah kaybım olur son seneler de regl dönemine denk geliyor :) iştah gider hislerim aşırı güçlenir eskiden böyle oldum mu canım yemek istemiyor ama acıkıyorum ya, ekmek arası peynir yerdim şimdi onun yerine bir kaç badem çiğ fındık yiyorum ben azıcık cinsim işte :))
Canım ne pastalar ne börekler ne dolmalar ne baklavalar attım çöpe inan bakFasulye yeme hayalleri makarna ve pastayla sonuclandiben yine de birinci olurum bi kere. Kalan pastayı çöpe mi atsam acaba
Işte menü yazmanında amacı bu tatlımBilgin için teşekkürler ama görünce dayanamadım emzirmekten diyecem değil belki ilk gün diye inş yarın olmaz ama önceden olsa neler yerdim sırf buraya yazacam diye korktum
Elma sirkesi tatlı isteğini kesiyor kandaki şekeri yüzde 17 düşürüyor ılıksuya kat 1 kaşık içRegl döneminde olduğum için tatlı krizini bastiramadim. Olsun daha cuma. Bundan sonra krizlere dur deyip asılma zamanı.
Ahaha evet yoksa -500 ile ilk üç olmazBu hafta genelde kötüydükde ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?