- 17 Nisan 2017
- 335
- 552
- 103
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #211.841
Aynen öyle canım bi oturuşta bi tabaktan fazla salçalı yağlı makarna mantı bitirebiliyormuşum hiç dikkat etmeden ne kadar kötü bir durumbecerikli bı hatunsun anladığım kadarıyla
bende de bacak krampları başladı muz aliyim en iyisi bugün,dün doktor bı dahiliye ye git dedi ama kim gidecek şimdi muzla çozerim onu ben
anam cokda geçmiş gerçekten:)
benimde anacigimin bahçesinde vişne var bolcana atıyorum buzluga sık sık yapıyorum cocuklara
bende yerim yulaf ezmesi demek oda iyi geliyor bana
kafada bittimi tamamdır ne diyet zor ne spor zamanla keyif aliyorsun bı kaç gün fazla yiyince hafif yemeyi ozluyorsun vucud istiyor resmen
ben yaptım kalori sayma işini şöyle diyim benim yediklerim genelde 1200 1500 civarı gelir dün senin menü 1000 altında buda çok az demek canim
ablam öğreniyoruz doğruları da senelerimizi alıyor iste
bende diyet yapmadığım dönemler nekadar yoruyorum vücudu mideyi iyki kilo problemim olmustq doğru beslenme yi öğrenmiştim:)
Çok su içmek spor yapmak sebze yemek ki çoğunu çocukken yemezdim hepsi diyeti hayatıma sokunca alışkanlığım oldu çok şükür
daha bugün okudum muz spor önce çok faydaliymis ama küçük yada yarim
maşallah maşallah daim olsun inşallah
Insallah biz hepimiz çok iradeli ve azimli oluruz, bir bakarız ki yılbaşı gelmiş ve biz çok daha ince, bedenimizle barışık ve mutluyuzayy valla cnm keşkede
Şimdi çok uzun zaman var gibi geliyor
Ama zaman öyle çabuk geçiyorki bi bakmışız aylar geçmiş
Daha geçen yılbaşı gibiydi bak 8.aya geldik bile
tmm cnm sağolasın
Balığın ve peynirin %30 'dan daha fazla yağ olacağını düşünürdüm ilginç...Kızlar ben dün menümü yazmışmıydım anımsayamadım:
Sabah : 2 yumurtalı omlet
Salatalık
Ara : süt
Akşam : 1 adet lahmacun
Aylık lahmacun kotam açıktı doldurdum :)) kombi arızalanmış ocağı kullanamayınca çorba salata tavuk yiyecektim birde geç kaldım baya akşam çok acıktım lahmacunda ayda 1 tane serbest onu yedim bol salata eşliğinde
Bugün menüm:
Sabah: kombi arızamız devam ettiği için bugün yapılacak planım yumurtalı peynirli zeytinli kahvaltıydı ama olmadı
Tam tahıllı ekmekten beyaz peynirli domatesli acı biberli tost bol kızarmış + salatalık + 5-6 yeşil zeytin
Öğlen : öğlen planım tostu bugün ama sabah öğlen aynı oldu :)
Tam tahıllı ekmek tost (domatesli,acı biberli)
Akşam: fırın çipura + bol salata
Bu şekilde hesaplayınca 838 kalori
%30 karbo
%40 protein
%31 yağ almış oluyorum hatta yağ Yok gibi azdı salatama ekleyeceğim yağıda hesapladım
Olması gereken % ler ise
%40 karbo
%30 protein
%30 yağ
Karbodan alıp proteine vermişim :) oranlar iyi şimdi bakalım
Amanın ben bedenime baksam yemeden içmeden kesilmem lazimGünaydın eşim evde fırsat bu fırsat işleri hallediyorum bitince geleceğim kahvaltıda büyük sınav verdim benim en sorunlu bölge basen kahvaltıda bacaklarıma bakiıp oturken beğenene kadar yok sana bunlardan dedim iyi bir yöntem tavsiye ederim yemeden önce bedeninizi bakin
Ayy ben okudukça yemek fikirleri düşüyor aklıma. Bugün de balık mi alsamAkşam karbo almayınca sorun olmayacaktır canım banada öyle geldi ama bakınca orana ve kaloriye iyi hatta önceki kalorilerim 600 geçmiyordu şimdi yükselttim 800 lere çıkarttım yavaş yavaş sağlıklı şekilde artıracağım
Muhtemelen balık sayesinde düzenlendi oran :) akşam kesin balık ve salata yemeliyim Zaten akşam ağırlık sporum biraz yoğun
Kayınpeder Yok canım benimde eliminde vefat ettiler
Çok geçmiş olsun canım
Ben de de insulin direnci var, biraz daha spora ağırlık mi versem kiGruba girmeden 1,5 ay öncesinde 1 ay boyunca kilo veremedim (kaçamak vs yapmadığım halde)
O dönemde gliforun türevi ins.direnci için olan ilacı bırakmıştım. Dolayısıyla direnç kırılsın diye sporu arttırdı. İşe yaradı. Diyetisyen artık sporu böyle devam etmem gerektiğini söyledi:)
Çok üzücü gerçekten halbuki ne güzel spor dalları var. Varsa yoksa futbol.bir sürü derecesi olsa da bizim ülkede bu tarz sporcular değer görmüyor malesef futbolcu yada basketçi değilse para da destekte yok
Geçmiş olsun kıyamam bebislere ya Allah şifa versin arkadasimŞimdi hastaneye geldim kızlar sabah kız yine kustu dün büyük tuvalet sorunuvar diye kusuyor sanıyordum ama dün akşam dan beri ishal gibi 4 5 yaptı duphalac vermistim
Normalde sabahları yumurta muhakkak yiyorum ama bugün hata ettim inşallah çok etkilemez değerlendirmen için teşekkürler günlük 1 saat yürüyüş yapıyorum senbiki defa yapıyorsan bravo ne diyeyim iyi yağ yakmalarHiç protein yemiyorsun. Ana menülerinde yemek göremiyorum.
Yediklerin az ama karbonhidrat ağırlıklı. Uzun vadede hem seni yorar hem kilo vermeni etkiler.
Akşam yemeğinde et tavuk balık sebze veya bakliyat eklemelisin nacizane görüşüm...
Öyle bir iksir yok. 90 dakikayı bir kerede yapmıyorum. Gün içerisinde ikiye bölerek... İnsülin direncin varsa sende spor yapmalısın.
Ben kendi adıma daha önce 30 kilo verdim daha vermem gereken kilo varken bırakrım koruma yapmadım tekrar aldım. O zaman 2 şer 2 şer giden kilolar şuan biraz daha zor gidiyor. Gerçi o zaman insülin direnci yoktu.
Diyeceğim o ki beslenmene dikkat edersen birazda spor yaparsan o kilolar gidecek. Verememek gibi bir durum söz konuau değil.
İnsülin direnci olduğu için vermiştir. Banada 2 hafta önce verdi doktor hastalanınca bıraktım. Bugün tekrar yarım doz başlayacağım. O belirtiler bendede oldu. O yüzden ilk hafta sadece sabah yarım 2. Hafta sabah akşam yarım
3. Hafta sabah 1 akşam yarım
4. Hafta sabah akşam 1 olarak alacağım.
Geçmiş olsun iyileşir inşallah. Bu hastalık salgın. Geçen ben ve evin geri kalanının hepsi bu salgına yakalandı. Maalesef 4,5 gün sürüyor inşallah toparlar yavrun
Merhaba canım menüler mesela dununku bugün yarınınki diğer gün mu paylaşılıyor öylemi yapıyorsunuz bendemi öyle yazayım daha mantıklı bi gün önce ne yaptıysan birkerede yaziyorsunDünkü menüm:
Sabah 10.00
2 tb ekmeği ve 2 dilim beyaz peynirden tost
Öğle 16.00
7 yk taze fasulye
3 yk bulgur pilavı
2 yk yoğurt
Aksam 16.00 -19.30 arası
1 şeftali
5 hurma
2 avuç yerfıstığı
1 sütlü kahve
Su 2 lt
Spor
15 dk aerobik
15 dk Leslie
10 squat
16.00 - 19.30 açıklaması birazdan...
( çocuklar rahat vermiyor)
Aşırı duygusal bir kova burcu insanı olarak beni uzun zamandır üzen zihnimi meşgul eden bir konuda sabah bir telefon görüşmesi yaptım. Çok kötü geçti. Arkasından yaklaşık 2 saat ağladım. Günün geri kalanı da olabildiğince melankolik ve ağlamaklı geçti. Aslında oğlumun okulu ile ilgili önemsiz lüzumsuz bir mesele ve ağlamalarımin yarısı kendime kızdığım içindi. En kötüsü okulu değiştiririz olur biter. Neyse akşam gelen misafir de çok sevdiğim bir arkadaşım. Eşimden duyunca moralimin bozuk olduğunu beni görmeye gelmişler, ellerinde revani ile
Başa dönersem kahvaltı çok üzgün olduğum için tostla geçti. Öğleye kadar çok acıkarak hata yaptım. Gayet doyurucu yedim ama içimdeki canavar uyandı malesef. Gözüm döndü, bu kilolarımın da sebebi olan çılgınca yeme isteği resmen baş gösterdi, tamamen duygusal açlık. Buzdolabını kaç defa açtım bilmiyorum. Eşim anladı yeme krizimin tuttuğunu yardımcı olmak istedi gel dışarı çıkalım dedi ama kabul etmedim. (Galiba arkadaşımı o ara aramış). Mutfaktan çıkmadım ama sadece yukarıda yazdıklarımı yedim. Belki size fazla gelebilir ama ben hala çok mutluyum. Hayatimda ilk defa bu krizi bu kadar az hasarla atlattım. Arkadaşım geldiğinde aslında atlatmıştım. Revaninin yüzüne bile bakmadım. Bir defa başardıysam tekrar başarırım diye bir umut var artık içimde. Kesinlikle bu takımda olduğum için başardığımı düşünüyorum. Normalde mücadele edemez yarın yeniden başlarım şimdi yiyip rahatlamaya ihtiyacım var diye düşünürdümSize hesap verme duygusu ve sizin bana olan güveninizi sarsmak istememem beni frenledi. Birlikte başaracağımıza inancım arttı
Yok canım grupça hergün akşam yeme işi bitince bütün günü yazıyoruz. Öyle daha iyi oluyor aynı gün akşam günü muhasebesi gibi oluyor. Sen de öyle yap. Ben dün misafir ve çocuklar yüzünden girip yazamadım.Merhaba canım menüler mesela dununku bugün yarınınki diğer gün mu paylaşılıyor öylemi yapıyorsunuz bendemi öyle yazayım daha mantıklı bi gün önce ne yaptıysan birkerede yaziyorsun
Selam Seydacim öğle gayet sağlıklı olmuş. Son hazırlıklar da tamam desene, hamaratsın maşallah. Ben son dakikaya bırakır hem gecikir hem perişan olurdumKızlar selam napıyonuz bakayım ben öğlen 4 köfte ve 2 kaşık zeytinyağlı fasulye yedim akşamı bilmiyorum valla midem şiş nedense kızlarda uyyyor yarın gidiyoruz bavulları hazırladım gibi gören taşınıyor zanneder valla nerdeyse hepsi de kızlarla alakalı şeyler salıncaklarını dahi aldık çok seviyorlar salıncaklarını:)
Geçmiş olsun canım kötü olmuş. Şükür şimdi biraz toparlamışsın. Dinlen bugün yarına bir şeyin kalmaz inşallah. Beni de kan tutar. Bir defasında parmağıma ufak bir dikiş atılmıştı az daha bayılacaktım.Bugün çok badireler atlattım. Kadın olmak ne zor yaKadın hastaliklarindan doktora gittim bu durum.normal değil biyopsi alalım dediler ve dedikleri an aldılar. Tansiyonum düştü sekerim düştü ufak bir baygınlık geçirdim. Kasığımda hâlâ ağrım var hafiften. Sekerim düşüp soğuk soğuk terleyince orda doktor kesme şeker verdi ağzıma. Zar zor eve geldigimde de hâlâ sekerim ve tansiyonum düşüktü. Bir haşlanmış yumurta çiçek ekmegin bir parçasını zeytin ve bir kaç dilim sucuk yedim. Anca kendimi topladım. Hazırlayacak enerjim olmadigindan masada olanlardan yedim. Şimdi daha iyiyim ama buğday ekmeği yemiyordum annemde mecbur kaldım.
Dünkü menüm:
Sabah 10.00
2 tb ekmeği ve 2 dilim beyaz peynirden tost
Öğle 16.00
7 yk taze fasulye
3 yk bulgur pilavı
2 yk yoğurt
Aksam 16.00 -19.30 arası
1 şeftali
5 hurma
2 avuç yerfıstığı
1 sütlü kahve
Su 2 lt
Spor
15 dk aerobik
15 dk Leslie
10 squat
16.00 - 19.30 açıklaması birazdan...
( çocuklar rahat vermiyor)
Aşırı duygusal bir kova burcu insanı olarak beni uzun zamandır üzen zihnimi meşgul eden bir konuda sabah bir telefon görüşmesi yaptım. Çok kötü geçti. Arkasından yaklaşık 2 saat ağladım. Günün geri kalanı da olabildiğince melankolik ve ağlamaklı geçti. Aslında oğlumun okulu ile ilgili önemsiz lüzumsuz bir mesele ve ağlamalarımin yarısı kendime kızdığım içindi. En kötüsü okulu değiştiririz olur biter. Neyse akşam gelen misafir de çok sevdiğim bir arkadaşım. Eşimden duyunca moralimin bozuk olduğunu beni görmeye gelmişler, ellerinde revani ile
Başa dönersem kahvaltı çok üzgün olduğum için tostla geçti. Öğleye kadar çok acıkarak hata yaptım. Gayet doyurucu yedim ama içimdeki canavar uyandı malesef. Gözüm döndü, bu kilolarımın da sebebi olan çılgınca yeme isteği resmen baş gösterdi, tamamen duygusal açlık. Buzdolabını kaç defa açtım bilmiyorum. Eşim anladı yeme krizimin tuttuğunu yardımcı olmak istedi gel dışarı çıkalım dedi ama kabul etmedim. (Galiba arkadaşımı o ara aramış). Mutfaktan çıkmadım ama sadece yukarıda yazdıklarımı yedim. Belki size fazla gelebilir ama ben hala çok mutluyum. Hayatimda ilk defa bu krizi bu kadar az hasarla atlattım. Arkadaşım geldiğinde aslında atlatmıştım. Revaninin yüzüne bile bakmadım. Bir defa başardıysam tekrar başarırım diye bir umut var artık içimde. Kesinlikle bu takımda olduğum için başardığımı düşünüyorum. Normalde mücadele edemez yarın yeniden başlarım şimdi yiyip rahatlamaya ihtiyacım var diye düşünürdümSize hesap verme duygusu ve sizin bana olan güveninizi sarsmak istememem beni frenledi. Birlikte başaracağımıza inancım arttı
Ben de de insulin direnci var, biraz daha spora ağırlık mi versem kiama dizlerim ağrıyacak diye çok korkuyorum. Bu kilolarla dizlerim zaten yıpranıyor bir de spor yapıp perişan etmesem mi diyorum kararsız kaliyorum.
Normalde sabahları yumurta muhakkak yiyorum ama bugün hata ettim inşallah çok etkilemez değerlendirmen için teşekkürler günlük 1 saat yürüyüş yapıyorum senbiki defa yapıyorsan bravo ne diyeyim iyi yağ yakmalar
Kızlar selam napıyonuz bakayım ben öğlen 4 köfte ve 2 kaşık zeytinyağlı fasulye yedim akşamı bilmiyorum valla midem şiş nedense kızlarda uyyyor yarın gidiyoruz bavulları hazırladım gibi gören taşınıyor zanneder valla nerdeyse hepsi de kızlarla alakalı şeyler salıncaklarını dahi aldık çok seviyorlar salıncaklarını:)
Aynen katılıyorum Ceyda, ama bu gerçekten benim için büyük bir aşamaydı. Inşallah bundan sonra daha azimli olacağım. Bu arada squat hiç hoşuma gitmedi benim yaa. Topu topu 10 tane yaptım gerçiSanki dizlerime çok yük biniyor gibi oldu. Ben yürüyüşe devam edip başka hareketler denemeyi düşünüyorum.
Bugün çok badireler atlattım. Kadın olmak ne zor yaKadın hastaliklarindan doktora gittim bu durum.normal değil biyopsi alalım dediler ve dedikleri an aldılar. Tansiyonum düştü sekerim düştü ufak bir baygınlık geçirdim. Kasığımda hâlâ ağrım var hafiften. Sekerim düşüp soğuk soğuk terleyince orda doktor kesme şeker verdi ağzıma. Zar zor eve geldigimde de hâlâ sekerim ve tansiyonum düşüktü. Bir haşlanmış yumurta çiçek ekmegin bir parçasını zeytin ve bir kaç dilim sucuk yedim. Anca kendimi topladım. Hazırlayacak enerjim olmadigindan masada olanlardan yedim. Şimdi daha iyiyim ama buğday ekmeği yemiyordum annemde mecbur kaldım.
Kızlar selam napıyonuz bakayım ben öğlen 4 köfte ve 2 kaşık zeytinyağlı fasulye yedim akşamı bilmiyorum valla midem şiş nedense kızlarda uyyyor yarın gidiyoruz bavulları hazırladım gibi gören taşınıyor zanneder valla nerdeyse hepsi de kızlarla alakalı şeyler salıncaklarını dahi aldık çok seviyorlar salıncaklarını:)
Selam Seydacim öğle gayet sağlıklı olmuş. Son hazırlıklar da tamam desene, hamaratsın maşallah. Ben son dakikaya bırakır hem gecikir hem perişan olurdum
Bu krizi başarı ile atlatmışsın tebrik ediyorum canın.
Sadece hatırlatmak istiyorum fıstık çok yağlı ya onu başka zamanlarda dikkatli tüketmelisin.
Günlük bir saat yürüyüş süper...
Arada olur ama daha akşamı yemediğin için değiştirme şansın var...
Ohh iyi tatiller şimdiden. Gittiğinde yediklerine dikkat et kilo almadan gel :)
Canım sumo squatı dene bende 10 tane yapamıyordum şimdi tek seferde 50 yapıyorum
400 ip atladım bende
Canım geçmiş olsun neyden şüphelendi doktor şikayetin neydi benimde sıkıntılarım varda bi şey bulamadı doktor daha iyi bi doktora gidicem kadınların derdi biter mi
Selam canım afiyet olsun ee öyle sokağa çıkarken bile koca çantalar oluyor benim 1 senin 2 tane :) hep ikizim olsun istemiştim ama oğlum doğunca dedim ki ay iki tane olsa ne yapardım :) kök söktürdü bana :)
Genel olarak kuru yemişler yağlı biliyorum ama yer fıstığını daha masum düşününüyordum. Tüh bugün de yedik hem de baya çok. Uyarın için teşekkürler, bundan sonra miktarına dikkat edeceğim.Bu krizi başarı ile atlatmışsın tebrik ediyorum canın.
Sadece hatırlatmak istiyorum fıstık çok yağlı ya onu başka zamanlarda dikkatli tüketmelisin.
Ohh iyi tatiller şimdiden. Gittiğinde yediklerine dikkat et kilo almadan gel :)
tamamdır bir de sumosunu deneyeyimCanım sumo squatı dene bende 10 tane yapamıyordum şimdi tek seferde 50 yapıyorum
400 ip atladım bende
Canım geçmiş olsun neyden şüphelendi doktor şikayetin neydi benimde sıkıntılarım varda bi şey bulamadı doktor daha iyi bi doktora gidicem kadınların derdi biter mi
Selam canım afiyet olsun ee öyle sokağa çıkarken bile koca çantalar oluyor benim 1 senin 2 tane :) hep ikizim olsun istemiştim ama oğlum doğunca dedim ki ay iki tane olsa ne yapardım :) kök söktürdü bana :)
Bnu okumuştum önceden çok şaşırmştm.Bildiğimiz, varlığıyla gurur duyduğumuz, onsuz olmayacağını düşündüğümüz Türk kasımız. Ya da basenlerimizde selülit olan ekstra yağlar. Liposuction gibi metodları doğal olmadığı için kesinlikle düşünmeyip spor yapmaya karar verdiniz. Aynı zamanda diyete de başladınız. Diyelim ki 3 ayın sonunda da güçlükle de olsa 10 kilo verdiniz.
Bu 10 kilo nereye gitti?
Isıya mı dönüştü sizce? Kaka mı oldu? Tere mi dönüştü? Yoksa kas mı oldu? 50şer kişilik gruplardan oluşan Doktorlara, dietisyenlere ve spor hocalarına soruldu. Gelen cevaplara göre sadece diyetisyenler doğru cevabı bilebildi.
Isıya dönüşmesi kütlenin korunumu kanununa aykırı. Madde sadece füzyon tepkimeleri ile enerjiye dönüşebilir yoksa başka miktarda da olsa bir maddeye dönüşmeli. Tabii ki yağ yakınca midemizde karnımızda atom patlamaları yaşamıyoruz.
Sindirim sistemimizde büyük tuvalet sadece sindirilmekte olan yemeklerin sindirilmemiş artığıdır. Vücudumuza depolanmış yağ olsun yada kas olsun bu tarz sindirim sistemi dışarısında kullanılmış maddeler bir daha sindirim sistemine dönemez. Bu nedenle yakılan yağlar tuvalete de gitmez.
Kas da olmaz, çünkü moleküler olarak yağ molekülü ile kas molekülü farklı moleküllerdir. Kaslar aminoasitlerden yapılır, yağlarla bir ilgisi yoktur.
C55H104O6+78O2→55CO2+52H2O+energy ise formülümüz. Bu formüle göre, yaktığınız 10 kg yağ, 8.4 kg karbondioksite ve 1.6 kg suya dönüşür.
YANİ CEVAP: Yakılan yağlar vücuttan Karbondioksit ve Su olarak atılır. Bu anlamda yakılan yağların vücuttan atıldığı ana organ akciğerlerimizdir.
Mefkurem bak çarşambanın bile sonu yaklaştı. Benim tartı pekiyi şeyler söylemiyor ama hayırlısı bakalım, hurmalar, fıstıklar acısını çıkarıyor, bu konuya biraz eğilmem lazım. Yoğurt çok daha iyi bir alternatif ama alışkanlık işte. Ama mecburum bu alışkanlıklar değişecek.Günaydınnnnn güzeller
Günlerden çarşambaaaaaa
Yani yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcazzz
Tartılcazzzzzz
Herkes ona göre önlemini alsın
Sorma canım bazen kayıplara karışıyorumEdibe12 edibe sabahta uğramamışın cnm merak ettim iyice
Organik de olsa ben endişelenmeye başlamıştım yeterince dengeli beslenmiyorsun diye. Neyse şimdi menülerin baya çeşitlendi, bak bugün sebze ve köfte de yemişsinOlabilir abla organik tavuk bulunca biraz coşmuş olabilirim
1 poğaçanın tadı ile 2 dilim ekmeğin tadı bir mi ahh ahhh... Şaka yapıyorum, artık lezzetin kölesi olmak yok. Iyyk poğaça ne öyle mis gibi tb ekmek dururkenRuveydavera nurselin menünü saatleriyle yaz cnm
Ev yapımıda olsa 1 poğaça yerine 1-2dil tb ekm tercih etsen hem daha sağlıklı hem daha doyurucu olur
Neden öğlenleri yok
Sebze, et türü şeyleride eklersen daha besleyici olur
Tartıya yakın bulgur şişkinlik yapabilir
Sporunuda dk nı ekleyip nanekekik ği etiketlersen spor yarışına dahil olursun
Bu krizi başarı ile atlatmışsın tebrik ediyorum canın.
Ohh iyi tatiller şimdiden. Gittiğinde yediklerine dikkat et
Meraba canım akşama et türü birseyim yok bugün ama 1 kase yoğurt 1kase çorba bide 2 tane yumurtamı yesem salatada yapar yumurtaları içine koyarım bu şekil nasıl olur
Tamam canım teşekkür ederim akşam yemekten sonra yazayımYok canım grupça hergün akşam yeme işi bitince bütün günü yazıyoruz. Öyle daha iyi oluyor aynı gün akşam günü muhasebesi gibi oluyor. Sen de öyle yap. Ben dün misafir ve çocuklar yüzünden girip yazamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?