- 12 Eylül 2014
- 1.293
- 2.970
- 83
- 39
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #213.621
Akşam da güzel olmusBende menümü yazayım sonra alıntılara geçecem
8.00
Zencefilli kür
10.00
Soğanlı biberli 2 yumurtayla omlet
Salatalık
Maydonoz derotu
Az peynir
15.00
1 kase kabak çor.
17.30
1 kase kabak çor.
19.20
3 köfte
2 sarma
Yoğurt
Aslında akşamda çorba olacaktı ama köfteleri ne zaman yutuvermişim hatırlamıyom :)))
Neyse yarınada kaldı çorba
Su 2.5 lt
Spor 35 dk yürüyüş
@nanekekik[/QUOT0E]
Bende menümü yazayım sonra alıntılara geçecem
8.00
Zencefilli kür
10.00
Salatalık
Maydonoz derotu
Az peynir
15.00
1 kase kabak çor.
17.30
1 kase kabak çor.
19.20
3 köfte
2 sarma
Yoğurt
Aslında akşamda çorba olacaktı ama köfteleri ne zaman yutuvermişim hatırlamıyom :)))
Su 2.5 lt
Spor 35 dk yürüyüş
@nanekekik
hepsi çok güzel canomSpor öncesi filtre kahve 3 ceviz
12:00 kahvaltı
Lor peynirli 1tum yumurta 1 beyazı ile baharatlı omlet
1dilim çavdar
Salatalık 3 zeytin
Biber
Biraz peynir
4:00
Chiali puding
8:00 bir tabak yeşil fasulye
Cacık
2 büyük bardak bitki çayı
3lt su
40 dk cardio plates
15 dk egzersiz
sen tabiki ulaşırsın tatlımy inşallah abla valla 2018 olmadan hedefe ulaşmak istiyorum peynir yumurta kalmamış abla dışarı çıkmaya üşendim
Oyyyy ttfonsuz nasıl durdun:))Eşim şarz aletini alıp gitmiş işe dünya ile iletişimin kopmuştu
valla bi tarafım inanıyorda cnmgündüz 2 saatliğine komşuya çaya gittim geldim, iş kalınca onlara koşturdum gelemedim gülüm
2 ay 20 gün var mefkuremmm fit olmasan da fat olmazsın artık erirsin kız o zamana kadar kendine İNAN güçse sen de artıkkkk(he-man) :)))
bende bi ara başladıydım ama herşey gibi devamı gelmedi :)bu gün komşudan geldikten sonra yaptım yarısından çoğunu içtim 1 bardaklık kaldı :))
Oyyy kahvaltı erken yapılmış :))menüm
9:20
2 haşlama yumurta
peynir domates salatalık
12:50
3 dilim karpuz
19:50
1 demet maydanoz dereotu karışımı peynir,1 kase haş. makarna karışımı
2 kase cacık
su 3 lt.
2 bardak limon maden suyu yeşil çay karışımı
@nanekekik
Hangi güne geliyor ceydaaaAy bende Doğum günüme hesap yapıyorum sürekli böyle :) bu arada o gün benim ödül günüm olacak sonra ki sıvı detoksu sonra tam gaz devam
Gündüzleride bunu içsek bişey olmaz heralde cnmBenim şimdi ki kürüm bu canım buna geçtim 7 gün bunu yapacağım 3.kür bu senin ilk kür bitsin 2. Geç
Şartlardan menün baya az olmuşSabah : Karatay böreği + Süt
Ara : 1 yarım galeta + süt
Akşam : 4 parça falafel + salata
Birazdan spor yapacağım dk yazarım
ben maden suyu içmezsem susuzluğum gitmez :)Soda yoğurt küründen sonra bunuda denerim inşallah. Görünen o ki maden suyuna devam
benim küçük oğlan sene sonunda 27 olacak cnmOğlun daha küçük değil mi Zuhalciğim, erkenden yuvadan uçuyor desene, kızın daha okuduğuna göre, oğlun ya okurken evlenecek ya da okulu bitirmeden çalışmaya başlayacak o zaman?
Sen o zamana kadar 15 rahat verirsin bence, hiç dert etme. Maşallah kaçamak filan da yapmıyorsun
Tatlı hariç çok sağlıklı menü yapmışın cnmSon zamanlarda kime gitsem ya da davet etsem yemeğe diyorum çünkü diyeti bozma riski daha az gibi geliyor. Bugün arkadaşlar öğle yemeğine geldiler. Dün son anda çıkan doğum günü yüzünden akşam hazırlık yapamamıştım, sabah da biraz geç kalktım. Neyse onlar gelene kadar hazırlıklar yetişti. Ama buraya onlar gidene kadar uğrayamadım malesef. Fırında köfte yaptım, Arda'nın soslu köftesi, domates, biber ve soğanla pişiyor, patates yok. Yoğurt çorbası, yanında bulgur pilavı, cacık, salata. tatlı olarak sütlü irmik, arası muzlu. Yaparken tadına bakmak istemedim, akşam eşim yiyince şekeri az olmuş dedi, herkese diyet
domatesi nasıl yapıyosun cnmEdibe12 Canım kışın eline hazır taze taze gelince nasıl güzel oluyor. Zaten bir alışsan yine yapmak istersin ben her sene çoğaltıyorum. Kışın asla domates, biber vs. almam.
Ben bu sene hızımı alamadım 50 kg domates yaptım. küçük şişeleride saydım 80 şişe olmuş30 da fasulye
Komşularımla da paylaşıyoruz bazen. Öyle gidiyor işte
Ha birde erişte kesmeyi tavsiye ederim
sabahda öğlende baya doyurucu cnmMenüm
sabah
yağda yumura
yarım dilim peynir
1 dilim tb ekmek
1 tatlı kaşığı bal
3 kaşık mantar sote
Ara
Karpuz 5-6 parça
Öğle
4 köfte yanında 3 kaşık kadar domates soğan
3 kaşık bulgur
salata
cacık
Akşam
Karpuz 6-7 parça
Yatmadan bir kase yoğurt yerim.
Su 2 lt
spor yok
O kadar karpuz lafı geçince bugün karpuz günü yaptım kendime.
Yarın ve perşembe daha başarılı olmayı diliyorum. Yarın misafir akşam yemeğine geliyor. Bu yine fırında köfte yapmayı planlıyorum, bu sefer pirinç pilavı yapıp yemeyeceğim. Akşama kadar bir ara kesin spor da yapmak istiyorum.
maşallah sende becerikliymişin cnmBugun öğleden sonra anneme örgüde yardim attım. Siparişi vardı yetiştirmesi gereken. Elde şiş olunca telefonla ilgilenemedim. Geçmişi okudum güzel sohbet etmişsiniz masallah
Ben beğendim tatlımBugünkü mönüm
2 gunkurusu kayısı(saati bilmiyorum)
9.00
1 haşlanmış yumurta
1 dilim ekmek
Salatalık domates
Peynir
3 zeytin
Közlenmiş biber
13.30
Yoğurt içine bir ceviz yarım armut tarcın
18.30
Bir tabak sebze yemegi(buharda pismis. Içinde patates de vardı)
Bir kase yoğurt
3 minik sarma(dememek için epey uğraştım ama olmadi)
2 litre su olmuştur
60 dakika yürüyüş @nanekekik
kuzum hem okadar iş yaptın hemde spor yapmışınKızlar ben aç hissetmiyorum ama dökülüyorum. Galiba bugün koşuşturma fazla geldi.
Menümü paylaşayım uyuyakalmadan.
Sabah 9:30
Bir salatalık
yarım domates
kutu peynir
3 zeytin
bir dilim ekmek
11:00
2 erik
öğle 2:00
bir kase fasulyeli yoğurt çorbası
bir lokma haşlanmış tavuk
3 çatal karpuz
yarım dilim ekmek
akşam 7:00
bir kase taze fasulye
iki kaşık yoğurt
yatmadan önce soda kürü
55+ 15 dk spor
@nanekekik
menemeni buzluğamı koydun şişeleremi cnmkesinlikle sana katılıyorum bı kış öyle menemen yapmistimki yazın okadar yememostim
Benim anacigim da çok yapar bana biber fasulye bahçeden hazırlar getirir yapragimi başar tarhanami yapar Allah başımdan eksik eymws
Oooo motivasyonun en güzelini almışın :))Kızlar bu arada bugün annem kaç kilo verdigimi sordu. Dedim 6 kilo verdim. Yok ya 10 kilonun üzerinde vermiş gibisin dedi. Epey incelmişsin dedi.tabi ben o gazla bir dünya turu atardım.
okul açılınca işe başlıcanmı tatlımZayıflamak için yeni bir hedef eklendi benim için. Kardeşimin sözü olacak bayramdan sonra. Söz için gidemem okul başlamış olacam epey uzak bir il bize. Nişan bakalım ne zaman olur. Fit bir görümce olup şıkır şıkır giyinmem lazim
hayal ettimde tam komedi olmuşunuzisafire diyette olunca çok rahat abla eşim eve geldi ablam eliptik tek ben leslie güldü ben ufak tefek işler vardı onları yapiyim deyip gi
Amiiin cümlesine, sağlık sıhhat versin.kesinlikle sana katılıyorum bı kış öyle menemen yapmistimki yazın okadar yememostim
Benim anacigim da çok yapar bana biber fasulye bahçeden hazırlar getirir yapragimi başar tarhanami yapar Allah başımdan eksik eymwsin
Oda iyiymiş:))
Kardeşim de bana süzülmüşsün dedi daha iki gündeKızlar bu arada bugün annem kaç kilo verdigimi sordu. Dedim 6 kilo verdim. Yok ya 10 kilonun üzerinde vermiş gibisin dedi. Epey incelmişsin dedi.tabi ben o gazla bir dünya turu atardım.
Bende eşim geldiğinde fit olup, şıkır şıkır, şuh bir hatun olmam lazımZayıflamak için yeni bir hedef eklendi benim için. Kardeşimin sözü olacak bayramdan sonra. Söz için gidemem okul başlamış olacam epey uzak bir il bize. Nişan bakalım ne zaman olur. Fit bir görümce olup şıkır şıkır giyinmem lazim
Örnek menülerden birisi dahaBende menümü yazayım sonra alıntılara geçecem
8.00
Zencefilli kür
10.00
Salatalık
Maydonoz derotu
Az peynir
15.00
1 kase kabak çor.
17.30
1 kase kabak çor.
19.20
3 köfte
2 sarma
Yoğurt
Su 2.5 lt
Spor 35 dk yürüyüş
@nanekekik
geçen hafta bikaç gün yapmıştım ama çrş.prş. Araya dr girince kaldıKaç gün oldu canım kürün
çok güzel fikir cnmSporum bitti uzandım :) duşa Atacam kendimi de nasıl :) çok Yorgun'um ve reglym nihayet kasıklarım ağrıyor ve tatlı krizindeyim :)) o yüzden spora başladım yemeyeyim diye
Kızlar bugün bi ajanda yaptım kendime içine sağlıklı tarifler yazıyorum tatlı krizim için yarın yapacağım birini pişmeyen kurabiye yulafdan şekersiz tarifleri sağlıklı şeylerle değiştirip denemeler yapıp yazacağım vs öyle bi rehberim olacak çünkü artık evimde kurabiye kek yapılacaksa hep sağlıklısı olsun istiyorum çocuğumda bunu öğrensin görsün eşimde sağlıklı beslensin onlar zayıf ama önemli olan sağlıklı beslenmek şekerden undan kurtulmak bunu eve de adapte edersem Zaten koruma ve sonrası banada kolaylık olacak yaşam tarzımı değiştirme rehberimi yazıyorum bakalım :)
Ne giyecenn :))Bende eşim geldiğinde fit olup, şıkır şıkır, şuh bir hatun olmam lazım
Bak bu fikri bende kaptımSporum bitti uzandım :) duşa Atacam kendimi de nasıl :) çok Yorgun'um ve reglym nihayet kasıklarım ağrıyor ve tatlı krizindeyim :)) o yüzden spora başladım yemeyeyim diye
Kızlar bugün bi ajanda yaptım kendime içine sağlıklı tarifler yazıyorum tatlı krizim için yarın yapacağım birini pişmeyen kurabiye yulafdan şekersiz tarifleri sağlıklı şeylerle değiştirip denemeler yapıp yazacağım vs öyle bi rehberim olacak çünkü artık evimde kurabiye kek yapılacaksa hep sağlıklısı olsun istiyorum çocuğumda bunu öğrensin görsün eşimde sağlıklı beslensin onlar zayıf ama önemli olan sağlıklı beslenmek şekerden undan kurtulmak bunu eve de adapte edersem Zaten koruma ve sonrası banada kolaylık olacak yaşam tarzımı değiştirme rehberimi yazıyorum bakalım :)
Ohh afiyet şifa olsun cnmMefkurem Domatesin 25 kg ı rendeleyip kaynattım yarım saat kadar iyice kaynaması lazım tabi, kaynarken şişelere doldurup hemen sıkıca kapağını kapatıp ters çeviriyorum.
diğer 25 kg ı doğrayıp,, biberle melemen yaptım, aynı yöntemle şişeledim.
Melemenleri yarımlık, püreleri 250grlık şişelere yaptım.
Fasulyeleri kazanda şişeyle kaynattık atıyo diye, ama melemen atmıyor kolay kolay.Ohh afiyet şifa olsun cnm
Bazıları şişeleri kaynatıyoya ona gerek yok heralde
Ben önceden yaptığımda buzluğa koyuyodum tabi miktar seninki kadar değil :))
Bizim burda ucuz sebze bulmak zor ama bulursam bende yapayım
Domatesi rendelemesek robotta çeksek daha iyi değilmi hem kabukları boşa gitmemiş olur
Aşk mesajı atasım geldi adama bu saatte,Yaniiii haklısın
geçen hafta bikaç gün yapmıştım ama çrş.prş. Araya dr girince kaldı
Cumtsi tekrar başladım 4.gün bitti
çok güzel fikir cnm
Bende kendime bi defter yapayım
Nette var diye yazmıyoruz ama öylede aklımıza gelmiyor
Bende bi ara yulaflı kurabiye yapmıştım
Şu ara hiç öyle şeylere girmiyim çünkü 1-2 taneyle durduramıyom kendimi
Ne giyecenn :))
Ne güzel, hayırlı olsun, Allah tamamın erdirsin. Aman canım nişana kadar olabildiğince incelmeye bak, yoksa kıyafet bulmak çook zor oluyor. Kardeşimin düğünü için kıyafet bulacağım diye perişan olmuştumZayıflamak için yeni bir hedef eklendi benim için. Kardeşimin sözü olacak bayramdan sonra. Söz için gidemem okul başlamış olacam epey uzak bir il bize. Nişan bakalım ne zaman olur. Fit bir görümce olup şıkır şıkır giyinmem lazim
Afiyet olsun canım, akşam akşam sarma olmasaydı iyiydi ama neyse ki iki tane, göremedik o yüzden.Bende menümü yazayım sonra alıntılara geçecem
8.00
Zencefilli kür
10.00
Salatalık
Maydonoz derotu
Az peynir
15.00
1 kase kabak çor.
17.30
1 kase kabak çor.
19.20
3 köfte
2 sarma
Yoğurt
Su 2.5 lt
Spor 35 dk yürüyüş
@nanekekik
Güzel bir düşünce, denedikten sonra beğendiklerini bizimle paylaş Ceydacığım.Sporum bitti uzandım :) duşa Atacam kendimi de nasıl :) çok Yorgun'um ve reglym nihayet kasıklarım ağrıyor ve tatlı krizindeyim :)) o yüzden spora başladım yemeyeyim diye
Ben sana inanıyorum, hiç şüphem yok tatlım incecik olup bir gr bile geri almayacaksınvalla bi tarafım inanıyorda cnm
Hep verip aldığım için bi tarafımda acaba diyor
benim küçük oğlan sene sonunda 27 olacak cnm
Mesleğini aldı çalışıyor
Kız önce kozmetik okumuştu onu yapmak istemedi
Çocukları hep çok severdi o yüzden dal değiştirdi
Tatlı hariç çok sağlıklı menü yapmışın cnm
Onlarada fayda sağlamışın
Türk milleti hamurişiyle kafayı bozmuş durumdayız
sabahda öğlende baya doyurucu cnm
Keşke akşama karpuz yerine yemek yeseydin
Bu menü seni eksiye düşürürmü bilemedim
Lütfen son 2 gün birazdaha dikkat et
Tabi herkesin bünyesi farklı cnmEksi olmaz mı diyorsunBen de iyi gidiyorum diye seviniyorum Ama sen tecrübelisin, o zaman acil eylem planı yapayım iki günlük
Evet benim hemen hemen her zaman yaşadığım bir sorun, kesinlikle gerçek açlık değil. Bu konuda daha dikkatli olacağım, hatırlattığın için teşekkür ederim. Midemizi yarım, gözümüzü tam doyuralım...Tabi herkesin bünyesi farklı cnm
Sabah bi kontrol et ona göre daha dikkat edersin
Edibe hani doymuyorum diyodunya
Bende de akşam öyle bi his oldu 3 köfte 2 sarma yoğurt yedim hala çok açtım
Hatta ekmek yememek için zor tuttum kendimi
Patlıcan yemeği vardı yarım tabak ondan yiyim dedim, ısıttım
O arada tlf geldi. 5- dk falan. Tlfnu kapatınca doygunluk hissi geldi
Şu anda bile tam acıkmadım
Yani midemize biraz zaman verirsek doyuyor aslında sadece gözümüz aç olmasın
al işte saat gecenin 2 si oluyor ben demlik parlatıyorum deli dana gibi bamya ayıklama bitti gözüm demliğe takıldı :))Afiyet olsun, makarnayı öğlen yeseydin daha iyi olurdu diyecektim ama sen zaten geç yatıyorsun sorun olmaz inşallah.
Ay kıyamam çok az yemişsin, bari sabah düzgün kahvaltı yapabilseydin iyi olurdu. Neyse cumaya yüzün güler inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?