- 7 Ekim 2009
- 7.044
- 11.805
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #214.201
bşraz kalın kestim cnm heralde 2 dilime tekabül ediyor
Kabuklarnıda kaynıttım birazdan içicem
Yok çekmesin şeydam valla hiç güzel değildi :))
Bu seferki çok kuru çıktı, sert tatsız bişeydi
Kızlar ben tavuk göğsünden tiksindim iyice heralde
Artık sotesini falan yiyemiyorum ne li olursa olsun
Bugün rondadan çekip kıyma gibi yapıp kavurdum
Önceden yaptığımda sevmiştim ama bu sefer o kadar değil
Kalanı yarın yumurtalı yapayım belki daha yeneğen olur
Yada yulafla krep yapıp fırında krep sarması daha güzel olur
Ulaşırsın canım sende yakınsın hedefine
Anladım canım ne kadar zamanda verdin ay bizede nasip olur
Oo çok zor canım eşimin memleketine gidince bende çok zorlanıyorum o zaman işin zor
Dukanda bende tiksinmiştim o yüzden biraz ara ver istersen
Canım dene opsie güzel
askrhpozitif bi anne baba deseler ne tatlış olacaklar :)
Yarın listeyi elden ele dolaştıralım herkes kendini yazsın mı daha çabuk toparlanır liste
Kızlar yarın kabak makarna yapmayı düşünüyorum
Sosunu istediğimiz gibi yapabiliriz
Üzerinede yoğurt mis olur
Kabak Spagetti (Diyet Makarnası) Tarifi'nin Malzemeleri
Sosu için;
- 2 adet küçük kabak
- 1 adet soğan
- Sıcak su
- Baharat (zerdeçal, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, şeker)
- Zeytinyağı
- Dereotu
Kabak Spagetti (Diyet Makarnası) Tarifi'nin Yapılışı
- Kavurma
- Biber Salçası
- İsot
Öncelikle bir teşekkür ike başlamak isterim. Bu yemek için ilham veren Yeliz Oner’e çok teşekkürlerr.
Orta boy soğanı yemeklik doğrayıp tavamıza alalım. Biraz sıcak su ekleyelim. Damak zevkimize göre baharatlar ile lezzetlendirelim. Zerdeçal çok güzel bir renk veriyor ve soğana çok yakışıyor. Üzerine kabak soyacağı yardımıyla spagetti şeklinde rende yaptığımız kabakları ekleyelim. Kabak, su bırakan bir sebze olduğundan suyu dikkatli ekleyelim. Bir başka tavada salça,su, baharatlar ve kavurma ile sosumuzu hazırlayalım. Servis tabağına spagetti kabaklarımızı alıp üzerine zeytinyağı ekleyelim ve sosumuz ile lezzetlendirelim. Dereotu ile süsleyelim.
Menüm
sabah 09:30
1 yumurta haslanmıs
limonlu yesıllık maydanoz ve kıvırcık
3 zeytin
1 kk süzme peynir
ara11:00
yarım avuc kadar karısık cıg kuruyemıs
sade türk kahvesi
akşam 18:00
2servis kasıgı kabak yemeği
1 kase mercimek çorbası
spor
45 dk leslie
10 dk abs
@nanekekik
su 2 litre
Geçen hafta : 104.2
Güncel : 102,9
Fark : 1,3
Yüzde : 1,24
@nanekekikaskrhpozitif
İlk kilo bildirimi benden olsun ben bu kiloları hafta ortası görmüştüm ama ödem beni kötü etkiledi çok şükür yine de
Kızlar fotoğrafı kestim mecburen bende çıkmışım :)))
Gunaydin kizlar
Geçen hafta 79.6
Guncel 79.3
Fark -300 gr
karnım aciktiiiDukan Usulü Mantı Tarifi'nin Malzemeleri
İç harcı;
- 1/2 paket yulaf kepeği ekmeği karışımı
- 1 yumurta
- 1/2 su
Dukan Usulü Mantı Tarifi'nin Yapılışı
- Kıyma
- Soğan
- Karabiber
- Tuz
Un karışımı yumurta ve suyla sert bir hamur kıvamı olacak şekilde yoğurulur. Dukandaki evrenize göre hamurdan bezeler şeklinde alıp tezgah üzerinde açılır pizza bıçağıyla küçük dilimler halinde kesilir, iç harcımız karıştırılıp ufak ufak üzerine konulup bükme yapılır. Fırınlama yapmak isteyen fırınlayabilir ama ben tercih etmiyorum, dışarıda biraz kurumasını bekleyip dondurucuya atıyorum, pişirmek istediğimde yine normal mantı gibi suda haslanarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla tüketilebilinir. Afiyet olsun.
Ben yapıcam hepsini yiyemem Zaten buzluğa atarım acayip tok tutuyor ve çok leziz oluyor
Diyetteyiz diye mantıda mı yemeyelim :))
karnım aciktiii
HahahhayyyBiraz anlasa da gelip seni bizzat görmek yine de onu çok mutlu eder. Hiç anlamasa daha kötü adam şoka girmesin, karım nerede diye sağa sola bakınmasın
eksi görmek harika, başarılarının devamını dilerim canımGunaydin kizlar
Geçen hafta 79.6
Guncel 79.3
Fark -300 gr
evegeçince deniycem ama salça koymasam mı acabaDukan Usulü Mantı Tarifi'nin Malzemeleri
İç harcı;
- 1/2 paket yulaf kepeği ekmeği karışımı
- 1 yumurta
- 1/2 su
Dukan Usulü Mantı Tarifi'nin Yapılışı
- Kıyma
- Soğan
- Karabiber
- Tuz
Un karışımı yumurta ve suyla sert bir hamur kıvamı olacak şekilde yoğurulur. Dukandaki evrenize göre hamurdan bezeler şeklinde alıp tezgah üzerinde açılır pizza bıçağıyla küçük dilimler halinde kesilir, iç harcımız karıştırılıp ufak ufak üzerine konulup bükme yapılır. Fırınlama yapmak isteyen fırınlayabilir ama ben tercih etmiyorum, dışarıda biraz kurumasını bekleyip dondurucuya atıyorum, pişirmek istediğimde yine normal mantı gibi suda haslanarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla tüketilebilinir. Afiyet olsun.
Ben yapıcam hepsini yiyemem Zaten buzluğa atarım acayip tok tutuyor ve çok leziz oluyor
Diyetteyiz diye mantıda mı yemeyelim :))
Süper bir yüzde masallahKızlar kilo bildirimim
Geçen hafta 59.8
Bugün 58.9
Giden kilo 0.9
Yüzde 1.51
Soda yıl duymuştum ödem yaptığını bende çok tüketiyorum aslında tartilicam az daha şişlik gitsinTartıl da yemeğini ye bari :))
Ben ödemimin bi nedeni buldum dün soda içtim sodyum var birde magnezyum aldım onda da sodyum var fazla sodyum ödem olurmuş Zaten ödemim vardı üzerine duble oldu dün bu takviyeye almak ve soda yeşil çay yapmam demek ki neymiş Perşembe yapmayacakmışım halbuki ödem olmasın diye yaptım
)hay maşallah canımKızlar kilo bildirimim
Geçen hafta 59.8
Bugün 58.9
Giden kilo 0.9
Yüzde 1.51
Canım haziran başında başlayıp nisan başı bitirdim herhalde ama arada izne de çıktım ve sabitle döndüm
Kasım sonunda 70 dim sonra izin ve az kilo vere vere 10 kilo zor gitti biraz bende şimdi inşallah hedef 55 olup mezun olcam zor değil canım yeterki iradeli ol zaman öyle hızlı geçiyor ki sen bile şaşırırsın
Kızlar kilo bildirimim
Geçen hafta 59.8
Bugün 58.9
Giden kilo 0.9
Yüzde 1.51
Peşin peşin heyacanlanma kaptan:)Şuan listede olup yüzde 1 in altında kalan yok bir sevindirik oldum
En yüksek kaç kilodan başladın diyete?
Harikasın. Tatill falan filan vız geldi :)
@seydan94 güzeö canım aynen öyle zaman çabuk geçiyor oğlum ne çabuk 2,5 oldu anlamadım inşallah bende kasımda 8 li rakamları görürüm
Sağol canım ama çok ödemim var hedefim aslında 102 idi ellerim kapanmıyor ayaklarım şiş yüzüm bile şişkeşke dün daha çok terleseydim neyse artık haftaya inşallah daha güzelleri olur
Şuan listede olup yüzde 1 in altında kalan yok bir sevindirik oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?