- 21 Kasım 2013
- 23.131
- 73.553
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #216.441
Bir kareye yetinebilinirse ne güzelBitter Çikolata ve 10 Faydası
11363PAYLAŞILDI
2
Her gün bitter çikolata yemenin, sağlığa çok büyük faydaları olabilir. Bu makalede, oldukça şaşırtıcı olan bu faydalardan bazılarının neler olduğunu öğreneceksiniz.
1. Felç Olma Riskini Azaltır
İsveç’te 2000’den fazla kadın üzerinde yapılan araştırmalarda, bir hafta boyunca en az kırk beş gram bitter çikolata tüketen kadınların daha az felç olma riski taşıdığı belirlendi. Bu riskin, en az %20 oranında düştüğü görüldü.
2. Kalbinizi Güçlendirmeye Yardımcıdır
Düzenli olarak bitter çikolata yemek, kandaki ‘’kötü’’ kolesterolün ve kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur ve böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde azaltır.
3. Tok Hissetmenizi Sağlar
Çikolata bol miktarda lif içerir, yani doygunluk hissi verir ve böylece kilo almanıza sebep olabilecek diğer yiyecekleri tüketme isteğinizi bastırır.
4. Diyabete Karşı Savaşabilir
Henüz tam olarak kanıtlanmış olmasa da (çalışmalar halen sürmektedir), sık sık çikolata tüketmenin, diyabete karşı savaşabileceği düşünülmektedir. Bunun sebebi, çikolatanın insülin duyarlılığını arttırmasıdır.
5. Cilt Dostudur
Çikolata, flavonoid bakımından zengin bir yiyecektir. Flavonoidler, cildi UV ışınlarından koruyabilme özelliğine sahip antioksidanlardır. Ancak unutmayın; çikolata yemeniz, güneş kremi kullanmanız gerekmediği anlamına gelmiyor.
6. Öksürüğü Hafifletmeye Yardımcı Olur
Çikolatanın içerisinde, teobromin adlı bir madde bulunur. Bu madde, beynin öksürüğe sebep olan onuncu kafa siniri üzerinde etkilidir.
7. Ruh Halinizi Düzeltmeye Yardımcıdır
Moraliniz bozuk olduğunda, kendinizi kötü hissettiğinizde veya stresli olduğunuzda, büyük bir çikolata yemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Bu yüzden, her zaman yanınızda biraz çikolata bulundurmak iyi bir fikirdir.
8. Kan Dolaşımını Arttırır
Çikolata, kanın pıhtılaşmasını önler. Kan dolaşımını arttırmak için birebirdir ve aspirinle hemen hemen aynı etkiye sahiptir.
9. Görme Duyunuzu İyileştirir
Özellikle de beyne giden kan dolaşımını hızlandıran çikolatanın; retinaya giden kan akışını arttırdığı için, görme duyusunu iyileştirmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
10. Zekayı Geliştirir
Yapılan bazı araştırmalara göre; beyne giden kan miktarının artması, daha dikkatli ve uyanık olunmasını sağlıyor, böylece öğrenme kolaylaşıyor.
Unutmayın, bahsedilen özelliklere sahip olan çikolata çeşidi, bol miktarda flavonoid içeren bitter çikolatadır. En çok flavonoid içeren çikolata ise, en az %70 kakao oranına sahip çikolatalardır.
Sizin de anladığınız üzere, birçok kişinin düşündüğünün aksine, milyonlarca insanın favorisi olan bu lezzetli yiyecek aslında sağlığınız için gerçekten çok faydalı. Özellikle kalp ve beyin olmak üzere birçok organınıza faydası olan bu yiyecekten en iyi şekilde faydalanmak için düzenli olarak tüketmelisiniz.
İmrendim sporunaKızlar sporumu yazayım
Toplam 100 dk
Neler yaptığıma gelirsek
* Yürüyüş
* hiit cardio
* alt karın çalışması
* bacak inceltme
* final yoga
Spor listesini gören öne alıversin :)
Süper olmuş cnm haftasonunun acısını çıkarmışınKızlar sporumu yazayım
Toplam 100 dk
Neler yaptığıma gelirsek
* Yürüyüş
* hiit cardio
* alt karın çalışması
* bacak inceltme
* final yoga
evet cnm oda memlekette
gayet güzel sade olmuş cnmMenümm
sabah 11:00
1 haşlanmış yumurta
4 kaşık yoğurt
1 bardak filtre kahve
akşam 17:00
1 kase şehriyeli tavuk suyu çorbası
1 tavuk but
yarım dilim tam bugday ekmeği
ara limonlu soda
spor 40 dk yürüyüş
su 2 litre
akşamın geç olması hariç güzel cnmAkşam yemeği ni yaptım yedim iki dinleniyim dedim esim çağırdı markete gittim yeni girdik eve çay demlemiştim ısıtıp içiyim bari bı iki bardak sonra yatarım artık
Menüm gelsin
Sabah 8:00
1 yeşil elma
12:30 kahvaltı
1kase menemen
5,10 tane kıl biber
Biraz dil peyniri
Biraz lor
Domates salatalık
3 zeytin
4:30
1kase yulaf ezmesi sütlü
7:30
1kozlenmis biber
Bir dilim dil peyniri
9:30
Küçük tabak ıspanak kavurması
Cacik.
1 tabak tavuk yemeği
Bol su
1 bardak yeşil çay
1 bardak 9 otlu cay
Yarın daha erken yerim kabagim yoktu annem bahçeden getirdi aksamSüper olmuş cnm haftasonunun acısını çıkarmışın
evet cnm oda memlekette
gayet güzel sade olmuş cnm
akşamın geç olması hariç güzel cnm
Yarından itibaren böyle olmasa iyi olur
Bana göre az ama senin iradeye göre çok bile :)Bugün tembellik yaptım üstümde bi ağırlık vardı
Akşama doğru koltukta uyumuşum biraz
Sonrada nette biraz kıyafetlere baktım
Burdaki katoloklarda gönlüme göre bişey yok
Genelde açık oluyor
Dengesiz menüme gelirsek
Sabah
Sütlü filtre kahve
Öğlen
1 yumurta
1 y.elma
Akşam 18.30
4 köfte
3 kş et kavurma
Yoğurtlu kabak salatası
Suyu tam bilemiyorum içtim biraz ama ödem çayı yapmıştım 2 lt onu bitirdim
Spor yok Bugün
Heralde vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardı yapamadım
sonraki spor eklemenide gördüm canısı maşallah bugün uçmuşun :))menüde harika olmuşbugünkü mönüm
10.00
2 yumurtayla peynirli omlet
5 zeytin
Salatalık
yarım kırmızı biber
10 fındık
17.30
zeytinyağlı kabak
salata
Bir kase yoğurt
su şuan 2 litre.
Spor 80 dakika yürüyüş
bugün gayet hafif güzel olmuş cnmben de yazayım şimdiden sonra geç saate kalıyor menü
12:50
2 salatalık
2 kk peynir üstüne kimyon
2 çatal kavun(şekerli isteği için )
16:45
tarçınlı türk kahvesi
18:40-19 :00 gibi yerim galiba acıktım benimkilerin hadi yiyelim demesini bekliyorum:)
1 kase yoğurt
1 küçük tabak fırında köfteli patlıcan( bol biber domatesle pişti kızarma değil)
su 2.5 lt 3. deyim
aman dikkat et cnm hasta falan olma hiç sırası değil :))Kızlar menüm
Sabah
Örgü peyniri
Beyaz peynir
5 kaşık menemen
Öğlen
3 kepçe tavuk suyuna mercimek çorbası ( biraz hasta gibi oluyorum ondan böyle şeylere vurdum kendimi )
Akşam
1 kepçe tavuk suyuna mercimek çorbası
2 tane kuzu pirzola
1 kase yoğurt
Salata
Su 4 lt olabilebilir
Spor da yarım saat yürüdüm aslında yüzelim diyorduk ama hasta gibi olunca vazcaydım
geçmiş olsun cnm ayaklarına sıcak su torbası koysaydınBugünkü menüm
Sabah 11.00
1 yumurta ile menemen
1 dilim b.peynir
Domates salataluk
1 dilim tb ekmek
Ara. 1 kupa sütlü nescafe
2 kare bitter ( şeker isteğime karşı koyamadımdayanamadım)
Akşam 18.3
2 köfte
Domates salatalık
1 dilim ekmek
Su 2 litreyi geçti sanırım yatana kadar 3 olur
Spor yok( regl ilk günü ve ben yataktan çıkamayacak kadar kötüyüm)
Aslında menü konusunda planım başkaydıda akşam çok acıkınca dayanamadımBana göre az ama senin iradeye göre çok bile :)
Spor konusunda 4,5 günün yeterli olduğunu kasların dinlemesi gerektiğini savunuyor benim hoca :)
Iyi geceler cnmİyi geceler diyim yatayım sabah erken kalktım daha fazla eziyet etmiyim bu garip bünyeye:)
Spor Listesi
Mefkurem =65 +75 +30+0+
@CeruleanSins =0 +45+0
@plasticwoman=0+0+30+100
E ervam44 =60 + 50+70+110
@ekim2009=15 +0+45+25
Fitt_anne =0 +0+45 +0
befitlady =0 +0+0+40
Mehlikatun =0 +55+120+60
Edibe12 =55 +0+45+30
@seydan94 P pufss yeni sezeryan olduğu için,Poni Bon Habinar @nanekekik@askrhpozitif tatildeler
Ne güzel seni düşünmeleriKızlaaar bizimkiler toplanıp bna doğumgününü sürprizi yapmışlar, masayı donatmışlar. Napcam bilemedim, birde en sevdiğim şeyleri yapmışlar seviyorum diye
Süt iyi fikir aslında dolaptan çıkarsam da hemen ısıtabilirim, yoğurt gibi değil.Kötüymüş canım o zaman küçük sütlerden al onları dolapta saklamana gerek Yok açlık bastırınca tarçın karıştırıp iç gerçi ısıtabilirsinde sonuçta süt :))
Maşallah maşallah....Kızlar sporumu yazayım
Toplam 100 dk
Neler yaptığıma gelirsek
* Yürüyüş
* hiit cardio
* alt karın çalışması
* bacak inceltme
* final yoga
Süper Baharcığım isteyince ne güzel yapıyorsun. İzini mizini bırakmayı boşverip tam motive devam etmene çok sevindim. En yakın zamanda incecik olup istediğin kıyfetleri giyebileceğine gönülden inanıyorum.Menümm
sabah 11:00
1 haşlanmış yumurta
4 kaşık yoğurt
1 bardak filtre kahve
akşam 17:00
1 kase şehriyeli tavuk suyu çorbası
1 tavuk but
yarım dilim tam bugday ekmeği
ara limonlu soda
spor 40 dk yürüyüş
su 2 litre
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim.çiğden patlıcan köfte biber domates 1 küçükte patates (oğlum için )1 küçük kuru soğanı hepsini yuvarlak kestim 1dilim patlıcan köfte 1 d. domates şeklinde dizdim köftesine sarımsakla kekikte koymuştum , üzerine kuru soğanı dizdim az salçalı su yapıp döktüm üstüne de kekik serptim, küçük yuvarlak borcama yaptım kapağına kapatıp fırına attım çok hafif lezzetli olmuştu benimkiler çiğden fırında pişenleri tatsız bulurlar ama bunu beğendiler
Güzel canım afiyet olsun.Akşam yemeği ni yaptım yedim iki dinleniyim dedim esim çağırdı markete gittim yeni girdik eve çay demlemiştim ısıtıp içiyim bari bı iki bardak sonra yatarım artık
Menüm gelsin
Sabah 8:00
1 yeşil elma
12:30 kahvaltı
1kase menemen
5,10 tane kıl biber
Biraz dil peyniri
Biraz lor
Domates salatalık
3 zeytin
4:30
1kase yulaf ezmesi sütlü
7:30
1kozlenmis biber
Bir dilim dil peyniri
9:30
Küçük tabak ıspanak kavurması
Cacik.
1 tabak tavuk yemeği
Bol su
1 bardak yeşil çay
1 bardak 9 otlu cay
Bana iyi gibi geldi neden dengesiz olduğunu düşünüyorsun?Bugün tembellik yaptım üstümde bi ağırlık vardı
Akşama doğru koltukta uyumuşum biraz
Sonrada nette biraz kıyafetlere baktım
Burdaki katoloklarda gönlüme göre bişey yok
Genelde açık oluyor
Dengesiz menüme gelirsek
Sabah
Sütlü filtre kahve
Öğlen
1 yumurta
1 y.elma
Akşam 18.30
4 köfte
3 kş et kavurma
Yoğurtlu kabak salatası
Suyu tam bilemiyorum içtim biraz ama ödem çayı yapmıştım 2 lt onu bitirdim
Spor yok Bugün
Heralde vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardı yapamadım
Bu saatte uykunu kaçırmazsa iç, en tokluk hissi veren şeylerden biri kahve. Uykunu kaçıracaksa boşver bitki çayı iç. Varsa papatya filan uykunu getirir uyursun hemen.Yaa ben akşam az yemedim ama acıktım bi kahve falanmı içsem
yağ yakıcı bir menü olmuş afiyet bol eksi olsun gülüm
Süper olmuş cnm haftasonunun acısını çıkarmışın
evet cnm oda memlekette
gayet güzel sade olmuş cnm
akşamın geç olması hariç güzel cnm
Yarından itibaren böyle olmasa iyi olur
Ne güzel seni düşünmeleri
Süt iyi fikir aslında dolaptan çıkarsam da hemen ısıtabilirim, yoğurt gibi değil.
Maşallah maşallah....
Süper Baharcığım isteyince ne güzel yapıyorsun. İzini mizini bırakmayı boşverip tam motive devam etmene çok sevindim. En yakın zamanda incecik olup istediğin kıyfetleri giyebileceğine gönülden inanıyorum.
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim.
Güzel canım afiyet olsun.
Bana iyi gibi geldi neden dengesiz olduğunu düşünüyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?