- Konu Sahibi Handandandan
-
- #21.721
Ben okuyorum valla AKLINDAN BIR SAYI TUT kıtabın adı roman zaten 3 ayda anca bıter :)))
Gecmıs olsun cnm allah sıfa versın ....
İyi sonunda bı ıse yaramısız yaww :)) Zaten o yulaf kepegı denen sey bı yourtla guzel oluyo bıde yayla çorbası guzel oluyo hepberacım tarıfını yapıstırıyım dene ıstersen hem cok tok tutuyo hem sıfır yag hemde acayıp lezetlı :)
Cnmm annen nasıl oldu ? İyidir umarım gecmıs olsun tekarardan ..
Annem benım tuylerım ıcınde aynı seyı soyluyo ben ınanmıyorum ve lazere gıdıyorum.Yalaan hıkaye onlar.EVLENINCE GECER :))))
menü güzelmiş cnm,müsliye bayılırım,hele fındıklı cevzilisi çok güzel dene mutlaka seveceksin eddahaftasonu cumartesi arkadaşa davetliydik
dünde annemdeydik iftarda
dünkü menüm
iftarda:
çorba
makarna vardı (yemedim)
fırın köfte (patateslerinden yemedim köfte yedim 4 tane)
balık yemiyorum yıllardır ama demir eksikliğim aşırı oldugu için zorlada olsa yemeye başladım azar azarr oda sıcak yiyemiyorum soguk ancak )
soguk balık ekşili yedim biraz
tatlı olarak fındıklı un helvası yaptı annem 1 tek yedim
1 tekde tulumba tatlısı
bol su
kola birşey içmedim meyveli soda içtimm
buarada müsli aldımm muteee ama yapmaya fırsat bulamadım bugün belki çorba yerine onu yemeyi düşünüyom bide sahurda
evlenince geçecek olan tek şey var.. o da malum kem küm. ne hemen yanlış anlıyonuz yaa yalnızlık yani geçiyo onu demk istedim
Günaydın kızlar :)))
Herkese mutlu ve ıyı bır hafta dılıyorum.Bütün pazar evde malak gıbı yatıp yatıp ıse gelen ve kendını hasta gıbı hısseden benden bugun pek bı verım alamazsınız sankı :)))
Topıge bı haller oldu nazarfamı geldık ne...Mute 2 oku uflede duzelelım hastalık pesımızı bırakmıyo bu aralar...
haftasonu cumartesi arkadaşa davetliydik
dünde annemdeydik iftarda
dünkü menüm
iftarda:
çorba
makarna vardı (yemedim)
fırın köfte (patateslerinden yemedim köfte yedim 4 tane)
balık yemiyorum yıllardır ama demir eksikliğim aşırı oldugu için zorlada olsa yemeye başladım azar azarr oda sıcak yiyemiyorum soguk ancak )
soguk balık ekşili yedim biraz
tatlı olarak fındıklı un helvası yaptı annem 1 tek yedim
1 tekde tulumba tatlısı
bol su
kola birşey içmedim meyveli soda içtimm
buarada müsli aldımm muteee ama yapmaya fırsat bulamadım bugün belki çorba yerine onu yemeyi düşünüyom bide sahurda
Yayla Çorbası
MALZEMELER:
-3 kaşık yulaf
-2 bardak sıcak su
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz
Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.
-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
-Yulaf pirinci hiç aratmadı.Bilmeyen içinde yulaf olduğunu asla anlamaz.Üstelik yulaf sayesinde daha faydalı oldu.
Hepberacım çorba tarifi bu denemenı tavsıye edıyorum hem lezetlı hem sıfır kcl hemde doyurucu
Yayla Çorbası
MALZEMELER:
-3 kaşık yulaf
-2 bardak sıcak su
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz
Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.
-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
-Yulaf pirinci hiç aratmadı.Bilmeyen içinde yulaf olduğunu asla anlamaz.Üstelik yulaf sayesinde daha faydalı oldu.
Hepberacım çorba tarifi bu denemenı tavsıye edıyorum hem lezetlı hem sıfır kcl hemde doyurucu
ne hastası kızzz.geçmiş olsunn.sen hasta halinlede muhabbetli olursun bacımmm..o potansiyel var sende şen şakrak birine benziyosun. maşallah. dur ben okiimm.kış kış cinler kış kış,yallah cinler yallahhh,tu tu tu tuuu.uzak dursun bizden nazar...nasıl duam?
oyyyyy annem gelemem diyo başı çok ağrıyormuş haklı da kadın,ben gidem dedim al beni baba arabayla didim,bakım yaptıracakmış,belki araba orda kalırmış puff bendeki şansa bak yaa:95::95::95::95:
oyyyyy annem gelemem diyo başı çok ağrıyormuş haklı da kadın,ben gidem dedim al beni baba arabayla didim,bakım yaptıracakmış,belki araba orda kalırmış puff bendeki şansa bak yaa:95::95::95::95:
geçen hafta ben başka tarfile yaptım güzel olmadı. bu hafta bunu deneyeyim o zaman.sağol canımmmm.
sağol gülüm..1-2 de tatlı tarifi versen
anaaa kızlarr edanın hesabını biri ele geçirmiş olmalı. tatlıları yememiş makarna yememiş... söle bakim nerde bizim edamızzz..Ayyy bu hafta rekabet kızıştı takımın 1. liğine aday birileri sankiimmm..
Ne demek afıyet olsun cnmm dene bak sahane bısey :)))
aslında cok var dukanda tatlı tarıfı ama tatlandırıcıdan bahsedıyolar splenda dıe bısey triptofan daha ıyı bılır ondan alırsan sana bı suru tatlı tarıfı bulabılırım:))) Ama lıght pudungler varmıs yagsız sutle yapıp yıye bılırsın zararı olacagını dusunmuyorum :)
ahh nerdeeeyaa dur bakimm belki de sürprizyapar babacın.
beyaz anneni rahat bırak lütfen...kadın bi dinlensin.sanki sen yanında olsan bi işine mi yarayacaksın.aksine senin bebeler gürültü yapıp,anneni rahatsız bile edecekler...sen de evinde gündelik hayatına dön artık..çok şükür önemli bişey yok..
biraz emrivaki gibi oldu ama kanser hastasıydı rahmetli kaynatam..misafir bile istemezdi.başımı ağrıtıyorlar derdi..dinlenmek istiyorum derdi..ondan öyle söylüyorum.
ahh ahh kız dogrusu diyetten filan değil yememem
ramazan girdi girelii tuvalet sorunu yaşıyorum aşırı derecedee
düşünkii dün 67,5 çıktıgım tartıda sabah 69 çıktım hiçbirşey yemediğim halde nasıl oluyo buuu
tuvalet olayı sıfırr
yiyorum içiyorummm içimdeeee çok kötüyümmm :2:
düşünkii dün 67,5 çıktıgım tartıda sabah 69 çıktım hiçbirşey yemediğim halde nasıl oluyo buuu
tuvalet olayı sıfırr
tuvalet olayı sıfırr
mürşide jelatin denen şey varya bulursam ondan alacam. kıvam koyulaştırıyormuş.mesela pudingimizi kendimiz yapabiliyoruz süt tatlandırıcı ve jelatinle. zararlı bişe yok. nerden bulunur kii.aaa ben bugün çıkıp açık yeşil çay alacaktım bak hatırladım. geçen haftanın 1. si 1. takımın fıstığı thirtyfour açık yeşilçay içmiş günde 3 fincan ama sallama değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?