Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

edacım tavuk sotenin tarifini alabirmiyim cnm..ben de bu akşam yapmayı planlıyorum da..

Şimdi iş yerinden bi arkadaşla muhabbet ediyoruz.Yakın bı akrabası bır ayda 13 kılo vermıs ....kız 78 kıloymus ole cokta kılolu sayılmaz yanı hanı 120 kılo olursun once bı cok gıder ama bu olede deıl.Ekmek yememıs masa bası calısıyomus spor yapma fırsatı yokmus spor yapmamıs sadece sabahları elma sırkelı su ıcmıs.Ama ole 1 yemek kasıgı deıl.Bardagın ıcıne 1 parmagı geccek kadar koymus ustune ılk su her sabah ıcmıs 1 ay...Sizce ıse yararmı ?

Sirke gerçekten mucizevi bişey ama bunu yapmak için midenin sağlam olması gerek..Midesi ile problemi olan bunu yapması doğru değil..Aslında yapmak lazım annem her sabah sıcak sirkeli limonlu suyunu içer ve çok şükür kış boyu ciddi anlamda rahatsızlanmaz..Buna başladıktan sonra kendisi söyledi..Vücudun savunma mekanızmasını da nasıl destekliyor bilmiyorum ama destekliyor..

Mıktarı benı endıselendırdı acıkcası...1 yemek kasıgı sırke 1 tatlı kasıgı balla yapılanı duymustum ama bu baya baya koymus dedıgın gıbı mıdesı sorunlu olanlar kullanmamalı ama benım allaha sukur mıdem tas gıbı bayramdan sonra bı 15 gun denıcem.Eger sorun yasamazsam 1 ay devam edıcem...Denemekten bısey cıkmaz heralde...

Bide mezura bulmaya calısıyorum koca memlekette bulamadım....Ramazandan sonra tam gaz devam edıcez ya dıyete....Spora agırlık vermek ıstıyorum evdekı ımkanlarımla...Bu sebeple sımdı bı olcum yapmka ıstıyorum vucudumda...Gogus bel basen kollar gıbı ....Ama bı turlu mezura bulamadım yawww

bende başlayacağım iyi kötü bayramda arada kaynar belki olsun bayramdn sonra inş. annemin yanına gideceğim o zaman içeriz birlikte inş. =))

aa tuafiyerde vardır aslında bende var bende hamile iken sürekli ölçüm yapıyordum iyi fikir valla yazalım bir yere bende tatil dönüşü inş. evime yakın spor kulubu var oraya yazılmayı planlıyorum yoksa temelli kalacak bunlar sağlık sorunlarımda bitsin artık istiyorum özellikle bel ağrılarım (

mürşidecim ben de varım canım..deneyelim beraber bakalım sonuçlara..5 eylül sabah başlangıcımız olsun..ama sirke miktarını tam anlayamadım cnm..parmak derken dik olarak mı yan olarak mı? ay çok saçma bir soru oldu:))

* Kolalı, şekerli içecekler
* Kızartma
* Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)
* Alkol (özellikle bira)
* Beyaz un,
* Beyaz şeker
* Doğum kontrol hapları
* Aşırı gündüz uykusu
* Çikolata
* Yağlı çerezler
* Cips

Çikolatadan vazgeçmek birazcık zor ama azaltırım bende

Walla ben bayramdan sonra baslıcam beraber ıcelım bakalım nasıl etkısı olacak...Belkı bunyeden bunyeye fark ettırıyordur...Eğer spor salonuna yaılma ımkanın varsa kesınlıkle hıc durma derım..Bebege kım bakacak sen spora gıdınce ?Tuafıyelerı bıdaha gezeyım bakayım bulabılcemmı ....

edacım tavuk sotenin tarifini alabirmiyim cnm..ben de bu akşam yapmayı planlıyorum da..

CANIM ÖNCE TAVUKLARI KÜP KÜP DOGRUYORUM
suda haşlıyorum ama fazla değil biraz kendine gelsin tavuklar yeterrr üzerine zeytinyağı katıyorumm (ama böyle kuru olmuyo tavugun haşlanmış suyundanaz oluyo dibinde yoksa zaten tencere dibine yapışır)
biraz çeviriyorum yağda sonra salça birazda karabiber
bunları soteleyip üzerine 2 doğan dogruyorum
üzerine bir kat ince doğranmış yeşil biber
üzerine bir kat domates
buna 2 diş büyük sarımsak kesip atıyorum büyük büyük 3-4 e bölünmüş
üzerine bol dogranmış maydonozz
tuzzz ve nerdeyse yaarım çay bardagı sıcak su
kapagını kapatıyorum pişiyo piştikten sonra kısık ateştede pişiriyom çok güzel oluyoo

Ok anlaştık o zaman bayram sonu hep birlikte başlayalım inş.

Eşimi ikna etmek zor oldu ama Allahtan adam abimin tanıdığı çıktı abim milli sporcu..
Kayınvalidem ile aynı binada oturuyoruz ben bakarım dedi hafta da 3 gün 1 saat zaten emziririm öyle digerim sorun olmaz inş.

Tok tutan yiyecekler :

elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kurubaklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarna..

Lİf oranı yüksek besinler ;

kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kurubaklagiller, kepekli unlar da çok iyi seçimlerdir. Kabızlık sorunu olanlara da birebir çok iyi çözümdür.

Şİmdi okudum paylaşmak istedim =))

Hurmanın da lif oranı çok yüksek kızlar

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye) Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.

Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

Kiraz: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

Waaaayyy süper valla bayramdan sonra hemen basla hıc durma derım.Benım fırsatım yok malesef....Sabah saat 8 de gırıyorum ıs yerıne aksam cıkıs bellı deıl.Aslında ıs yerıne cok yakın bı spor salonu var.Gun ıcınde 1 saat gıdeyım orda dusumu alıp ısyerıne gelıyım dedım ama oranın dusları temızmı deılmı sonra yorgun olurmuyum devamlılık saglayabılırmıyım dıe endıse ettım vaz gectım...Eve mekık aletı twıster bıde kond bısıkletı aldım...O 3 uyle calısıcam evde artık hıc yoktan ıyıdır...Tabıkı spor salonunun yerını tumaz eger dıkkat eder bıde sporunu aksatmazsan 1 ayda muhtesem sonuclar alabılırsın...Aaayyyy heyecan yaptım bıran once EYLUL 5 gelsın

Çalışır iken çok zor olur..Bende bekar iken çalışıyordum spor akşamları gidiyordum..8 10 arası geç oluyordu..SÜper işte ne gerek spor salonuna o zaman =)))

Evet bayramda yiyelim tatlıları dolmaları sonra da tam başlarız heheh =D ben tatlıya değil de yaprak sarmasına dayanamıyorum yiyorum

yaa ilgilenemiyorum yine sizinle takımcım, yeni arkadaşlar gelmiş hepsine haoşgeldiin diyotumm

kızlar yarın öğlen saçlarımı kestirmeyi düşünüyorum bugün bir karar vermem gerek böle enselerde falan bi model istiyorum sürekli toplamaktan gına geldi..inşallah pişman olmam çok kararsızım yaa

Ben 4 yıl Teakwando 8 ay Kickboks yaptım abim de milli sporcu..Bildiklerimi ve deneyip sonuç aldığım şeyleri yazmak istiyorum..

Vileda sopasını alın omuzlarınızın üzerine koyup kollarınızı asın ayaklarınnızı omuz genişliğinde açın ve sağa sola dönün ilk olarak 20 tane ile 30 tane ile başlayın..İlk günden zorlamayın..İlk bir kaç gün 30 sonra 40 ertesi gün 50 yapın bel bölgenizi süper inceltiyor ve sıkılaştırıyor..Yağlarınızın kırıldığınızı hissediyorsunuz..Ve çekebiliyor iseniz yarım mekik..Benim sezeryan yerim çok ağrıyor yapamıyorum..

Aynen yaaa bı kere daha yazmıstım bunu ama sen yoktun :) Evde annem sarma yapınca ben kalanları sayıyorum ısten gelınce bıda sayıyorum eksık varmı dıe.O derece yanı bagımlısı gıbıyım ve cok uzun zamandır yemıyorum..Bayramda bende yıycem :)))

kızlar sirke yazmışsınızz
sirke kilo verdirir bende duydum ama murch canım öyle her gün her gün fazla içilirse mideyi delme ihtimali varrrr

Evt cnm 15 gun denıcem mıdemle ılgılı bı sorun olursa bırakıcam...Ama kesınlıkle denıcem kız 13 kılo vermıs ben 5 kıloyada razıyım

hahahahaaa bende sarmaya bayııyorum üzerine süzme yogurt veee kırmızı biber kara biberrrr

sirke evet ramazan sonrası deneyebilirizzz
yulaf kepeğimi daha açmadım ramzan bitsin dukanda yapcam

Ahh ramazan seni seviyoruzz amaa çok kilo aldırıyon bize çok :86:

süpermiş buuu
vileda ile denemek lazımm aslında mantıklıı kol kaslarıda çalışırda yağar gider belkii
perdeleri indirmek lazım ama dışarıdan biri görüpte napıyo bu deli demesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…