Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

yaw edda da olaydı şurda ..iki lafın belini kıraydık..ne iyi olurdu..fadimede yok...bugün nöbetçiler belli..:97:

şu afilli telefonlardan kk ya girilse olmamı??..0face olduğu gibi 0kk olsa mesela..nasıl fikir??bunu kazene iletmeliyim..

Son düzenleyen: Moderatör:
canlarım belki yarın giremeyebilirim..o yüzden şimdiden bayramlaşalım..hepinizin ramazan bayramı kutlu olsun, büyüklerin ellerinden , küçüklerin gözlerinden öperim......çok tatlı yemeyin taammı..

Günaydınnnnn ....

Herkese tatlı iyi bayramlar

Sarmalar tatlılar ıns cok kacırmamısınızdır.Ben kendım ıcın aynını soyleyemıycem malesef...Neyse 5 eylul bekle bızı bız gelıyoruz

Kızlar yaa tek başıma kaldım nerelerdesiniz yawww .... Dün hastalandım şimdi acı cekıyorum fakat 5 eylüle hasta olma ıhtımaliyle başlamayacağım için çok mutluyum

Şimdi 5 eylülde başlıyacağımız programla ilgili bir kaç değişmez kural ve isteğe bağlı yapılabılınecek maddelerden oluşan bir liste yayınlıyacağım...5 Eylül pzt itibaren burası artık bir nazi kampı abartmayalım o kadar

*** KESİNLİKLE UYULMASI GEREKEN KURALLAR ***

* Menülerimizi liste şeklinde hergün paylaşalım (Bu motivasyon için iyi oluyor bence )

* Birbirimizden haberdar olmamız önemli.Hergün mümkün olduğunca gelin kendinizden bahsedin mutlaka ...

* Su Su Su Su Su Su Su Su Su ..... Kesinlikle hergün en az 2 litre su içilmeli...Her gün menülerde mutlaka SU görmeliyiz...

* Yeşil çay kesinlikle diyet yaparken tüketilmeli ... Her gün menülerde mutlaka yeşilçayı görmeliyiz...

* Spor hergün yapılmalı bence ... Fırsatım yok çoluk çocuk ev işi dıyoranız 2 gunde 1 yapın ama haftada en az 3 gün spor yapalım... (Yarım saat bile olsa spor mutlaka yapılmalı)

*** İSTEĞE BAĞLI YAPILABİLECEK ÖNERİLER ***

* Cuma günleri kilo bildirimi yaparken fırsatı olan tartının resmını eklesin ... (sürekliliği önemli deil zamanımız oldukca yapalım)

* Sabahları lımonlu tarcınlı çay yapıp içebilirsiniz...(Tarçın'da tatlı ihtiyacını ve iştahı kapatıyor)

* İsteğe göre yeşil çayınızın içine MISIR PÜSKÜLÜ VE TARÇIN ekleyebilirsiniz...(Mısır püskülü ödem attırıcı , Tarçın iştah kapatıcıdır )

* Sabahları ılık su ve elma sirkesi tüketebilirsiniz aç karna... (Sirke miktarı '' 1 parmagın üzerine gececek kadar '' olmalı) ( Mide sorunu olanlar tüketmemeli )

* 2 orta boy elma 1 limon 1 tatlı kaşığı karanfil 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 dal rulo tarçın 3 litre su ile kaynatıp suyunu zırt pırt içebilirsiniz... (ben kesin deniycem)
Konuyla alakalı link http://www.kadinlarkulubu.com/zayiflama-kurleri/240724-kisisel-yag-eritme-karisimi.html

Kürler isteğe göre kullanılabilir...Benim yazacaklarım bu kadar kızlar eğer eklemek istediğiniz bişey olursa gene gelince konuşuruz.Ama konuştuğumuz ve 5 Eylülde başlarız dediğimiz şeyler madde halinde bunlar...Bol kilo vermeli bir EYLÜL olacak bizim takım için inş

Son düzenleme:
Her gün menülerimizi liste halinde paylaşıcaz ve bence herkes tek tip paylaşım yaparsa değerlendirmemiz daha kolay olur die düşünüyorum...Şu şekilde bi taslak kullanılabilir;

Örnek Menü ;

Sabah ;

2 dilim k.ekmek
2 dilim yağsız peynir
1 domates

Ara ;

1 bardak yeşil çay
1 avuç leblebi

Öğle ;

1 porsiyon z.yağlı fasulye
1 porsiyon yogurt

Ara;

Yok

Akşam ;

4 adet ızgara köfte
Bol salata

Ara ;

2 bardak yeşil çay
2 form bisküvi
1 elma

Spor;

30 dk kondisyon bisikleti

Su ;

3 litre

Yeşil çay ;

3 bardak

Takım içi eşleşmeler aşağıdaki gibidir ;

Hoppidicik - Fadime02

gulseker - asya27

nurkelebek - ene2004

edda1985 - tacsızprenses - mursh

Herkes eşinin menüsünü yazıp yazmadığını ve menusunun uygun olup olmadığının kontrolunden sorumludur... 5 Eylül Zayıflama Programı notlarında belirtilen maddelerin kontrolünden sorumludur... Herkesın etide kemıgıde bırbırının

Eşleşmeler hakkında bir sıkıntı olursa değişiklik yapabiliriz...Geldiğinizde değerlendirmesini yaparız ....

Edda cın son olarak sanada dukan kitabında aklımdan kalanlardan bahsetmek istiyorum... Ramazan sonrası dukan yapıcam dediğin için bilginin olması amaçlı ....

Öncelikle ben dukan yapmıycam ... Evt çok etkili bir diyet fakat içinde hiç ekmek olmaması ve ılk 4 5 günün sarsıcı olması nedenıyle hıc bır denememde ATAK evresını gecemedım Dukandan ögrendıgım bilgilerle kendıme daha hafif bir diyet çıkardım onu yapıcam...

Şimdi tam olara DUKAN DİYETİ şöyle ;

ATAK EVRESİ ;

Bildiğin gibi sadece proteinle besleniyorsun max. 5 gün ... Proteinleri biliyorsun zatem ; tavuk ,balık ,et ,peynır, yumurta,yoğurt.Bunları tüketiyorsun fakat yağsız olanları...Yani tükettiğin herşeyin içinde max. %10 yağ olabilir.Yağsız peynır Yagsız et yağsız yourt gibi...(Yanı ole her peynırı yıyemıyorsun )

SEYİR EVRESİ ;

Atak evresinden sonra vermek istediğin kiloya gelene kadar uygulayacağın bölüm bu seyir evresi...Burda işin içine sebzeler giriyor ama genede ole nişastalı olanları tüketemiyorsun...Baklagiller patates pirinç bulgur gibi sebzeleri ve tahılları tüketemiyorsun.

Bu dönemde beslenmene 1+1 olarak devam ediyorsun...Bu nedemek 1 gün saf protein yiyorsun (Atak evresınde oldugu gıbı) 1 gun Sebze + protein alabiliyorsun...Bu sıranın bozulmaması önemli.

Hem atak hemde seyir evresinde hergün mutlaka yulaf kepeğinin ihmal edilmemesini söylüyor dukan ...(atakta 1.5 yemek kasıgı seyırde 2 yemek kasıgını gecmemek şartıyla) Yulaf kepegı öle herseyin içine yakışmıyor...Ben cok sey denedım yapmak ıcın ama ne yaparsan yap agzında bole bı toprak yıyormus gıbı kıyır kıyır hıssı oluyor.Yumurta kondugundada agır bı yumurta kokusu oluyor.Denedıgınde goreceksın zaten...

GÜÇLENDİRME EVRESİ ;

Bu dönemin sürsi şimdiye kadar verdiğin kilolarla bağlantılı.Verilen her kilo için 10 günlük güçlendirme rejimi yapılmalı.Yani dukanla 5 kilo veriysen 5*10=50 gün koruma diyeti yapmalısın...

Verdiğin kiloyu korumak için bu güçlendirme evresi boyunca,aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsün ve sürdürmekte olduğunuz rejime sadık kalmalısınız.

* ATAK REJİMİNİN PROTEİNLİ BESİNLERİ
* SEYİR EVRESİNİN SEBZELERİ
* MUZ,ÜZÜM,KİRAZ DIŞINDA HER GÜN 1 PORSİYON MEYVE
* GÜNDE 2 DİLİM TAM TAHILLI EKMEK
* 40 GR ÇOK YAĞLI OLMAYAN PEYNİR
* HAFTADA 2 PORSİYON NİŞASTALI GIDA(HAMUR İŞİ,MAKARNA,PİRİNÇ,PATATES,BAKLAGİLLER)
* 2 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ
* 25DK YÜRÜYÜŞ

Ve bunları tamamlamak üzere;

* HAFTADA 2 KEZ ''ÖDÜL YEMEĞİ''(ANA YEMEK,TATLI VE İÇECEKTEN OLUŞAN SERBEST BİR ÖĞÜN)
* HAFTADA 1 GÜN MUTLAKA ATAK EVRESİNDEKİ GİBİ SAF PROTEİN DİYETİ

KORUMA EVRESİ ;

Bu dönemde artık kilolarını verdin verdiğin kiloları korumaya aldın ... Artık özgürsün dilediğin gibi yiyebilirsin.Tek şart haftada 1 gün ATAK EVRESİNDEKİ gibi saf proteinle besleniyorsun.Asansör kullanmayı bırakıp merdiven çıkmanıda öneriyor....

Diyet bu bilgilerden ibaret canım.Gene kafana takılan bişey olursa konuşuruz döndüğünde .Dukanın kilo verdirme sırrı proteinde gizli.Proteinli gıdaların iç yapısı amino asitlerin zincir halinde birbirine baglanmasından oluşuyor...Bu zincir karbonhidratlardada var fakat daha seyrek...Metebolizma proteindeki bu sıkı ve uzun zinciri parcalamak ıcın fazla enerji harcadıgı için daha hızlı kılo vermene sebep oluyor..nş sonuna kadar devam edebilirsin cnm...Hadi gazamız mübarek olsun

Evt kızlar bu kadar kendı kendıme konusmak yeter ... Geldiğinizde yazdıklarımı okuyun ve değerlendırmelerınızı paylasın . Burası böyle olmamıs dedıgınız yerlerı degıstırelım.İyi oldu yaww mesaı bıttı valla ...Ben yarından ıtıbaren burdayım sizde gelin artık sıkıldım biran once dıyete baslamak istiyorum

selam cnm..ben de yarından itibaren buralarda olurum....5 eylüllü iple çekiyorum ben de....kendime inanamıyorum ama bayramda sadece bir tane baklava yedim veee hiç şeker çikolaata yemedim..bu iyi oldu benim için..sadece öğün yemeklerimden yedim..ekmeği de azaltmaya çalışıyorum yavas yavas....tartıda hafif bir iniş söz konusu...
bu arada 5 eylül için tertibatlarım hazırr...elma sirkemiii yeşil çayımı tarçınımı aldım..hatta corn flakes aldım ..bebeğimi emzirdiğim için ani açlıklarım oluyor..belki bununla dengeleyebilirim...

Ohhhh Ohhhh alışverişler yapılmış hazırlıklar tamm ...Hersey guzel olacak ıns :) Bayramdan alıstırmaya baslamıssın sen masallah...Ben cok gezmedım ama evdekı tatlılar yettı valla bana yınede cok abarttım sayılmaz 2 kere yedım cok guzellerdı...

Selammmm kızlar =))

Ancak gelebildim kilo bildirimi : 82.700 300 gr gitmiş çok mutlu oldum çünkü bayramda idik tatlı çok az yedim içime dert oldu yahu

Bayramın 1. günü doğum günümdü..Ve güne çok kötü başladım hastanede boynumda sinir sıkışması oldu kolumu bile oynatamadım bugün başımı hafif hafif sağa sola oynatabiliyorum şükür..Buraya da gelemedim..Şuan bile ağrım var..

Ayyy cnmm iyiki doğmuşsunmu diyim geçmiş olsunmu dıyım ıyı bayramlarmı dıyım kılo vermıssın tebrıklermı dıyım ne desem kı sastım kaldım...Kotu bır gun gecırmıssın ama herseye ragmen ıradene sahıp cıkman cok guzel 300 gr hıcte fena sayılmaz cumaya kadar baya gıdecek demekkı

Teşekkürler canım =)) Evet özellikle bayram ziyaretleri çok fena geçti oğlumu kucağıma bile alamadım kaç gündür emzirmeden emzirmeye ( sormaa özellikle sütlaç çok zorladı beni ya öldüm resmen sonra eve geçtikten sonra keşke yeseydim dedim o derece sarma da yedim ama tabağı bitirmedim 2 3 tane yedim ona da dayanamadım ama bilmiyorum ki gider mi inş. gider

Cnm yaa kıyamam ne zor olmustur senın ıcın ...Keske bıraz yeseydın sutlactan serbetlı tatlılara gore daha masum o kadar asmasaydın keske...Gider cnm gider sen hıc dert etme...Bitki çayı kullanabılecekmısın kı sen.Emzırıyorsun yaa sorun olurmu acaba? Kullanabılırsen hıc korkma vucuttakı odemı atarsın o bıle bı moral verıyor ınsana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…