- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #22.901
Cnm yaa kıyamam ne zor olmustur senın ıcın ...Keske bıraz yeseydın sutlactan serbetlı tatlılara gore daha masum o kadar asmasaydın keske...Gider cnm gider sen hıc dert etme...Bitki çayı kullanabılecekmısın kı sen.Emzırıyorsun yaa sorun olurmu acaba? Kullanabılırsen hıc korkma vucuttakı odemı atarsın o bıle bı moral verıyor ınsana...
İnat ettim
Şuan sadece yeşil çay içiyorum canım..Ufaklık durmuyor yine yafff uyutayım gelirim inş. sıpa
Edda cın son olarak sanada dukan kitabında aklımdan kalanlardan bahsetmek istiyorum... Ramazan sonrası dukan yapıcam dediğin için bilginin olması amaçlı ....
Öncelikle ben dukan yapmıycam ... Evt çok etkili bir diyet fakat içinde hiç ekmek olmaması ve ılk 4 5 günün sarsıcı olması nedenıyle hıc bır denememde ATAK evresını gecemedımDukandan ögrendıgım bilgilerle kendıme daha hafif bir diyet çıkardım onu yapıcam...
Şimdi tam olara DUKAN DİYETİ şöyle ;
ATAK EVRESİ ;
Bildiğin gibi sadece proteinle besleniyorsun max. 5 gün ... Proteinleri biliyorsun zatem ; tavuk ,balık ,et ,peynır, yumurta,yoğurt.Bunları tüketiyorsun fakat yağsız olanları...Yani tükettiğin herşeyin içinde max. %10 yağ olabilir.Yağsız peynır Yagsız et yağsız yourt gibi...(Yanı ole her peynırı yıyemıyorsun)
SEYİR EVRESİ ;
Atak evresinden sonra vermek istediğin kiloya gelene kadar uygulayacağın bölüm bu seyir evresi...Burda işin içine sebzeler giriyor ama genede ole nişastalı olanları tüketemiyorsun...Baklagiller patates pirinç bulgur gibi sebzeleri ve tahılları tüketemiyorsun.
Bu dönemde beslenmene 1+1 olarak devam ediyorsun...Bu nedemek 1 gün saf protein yiyorsun (Atak evresınde oldugu gıbı) 1 gun Sebze + protein alabiliyorsun...Bu sıranın bozulmaması önemli.
Hem atak hemde seyir evresinde hergün mutlaka yulaf kepeğinin ihmal edilmemesini söylüyor dukan ...(atakta 1.5 yemek kasıgı seyırde 2 yemek kasıgını gecmemek şartıyla) Yulaf kepegı öle herseyin içine yakışmıyor...Ben cok sey denedım yapmak ıcın ama ne yaparsan yap agzında bole bı toprak yıyormus gıbı kıyır kıyır hıssı oluyor.Yumurta kondugundada agır bı yumurta kokusu oluyor.Denedıgınde goreceksın zaten...
GÜÇLENDİRME EVRESİ ;
Bu dönemin sürsi şimdiye kadar verdiğin kilolarla bağlantılı.Verilen her kilo için 10 günlük güçlendirme rejimi yapılmalı.Yani dukanla 5 kilo veriysen 5*10=50 gün koruma diyeti yapmalısın...
Verdiğin kiloyu korumak için bu güçlendirme evresi boyunca,aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsün ve sürdürmekte olduğunuz rejime sadık kalmalısınız.
* ATAK REJİMİNİN PROTEİNLİ BESİNLERİ
* SEYİR EVRESİNİN SEBZELERİ
* MUZ,ÜZÜM,KİRAZ DIŞINDA HER GÜN 1 PORSİYON MEYVE
* GÜNDE 2 DİLİM TAM TAHILLI EKMEK
* 40 GR ÇOK YAĞLI OLMAYAN PEYNİR
* HAFTADA 2 PORSİYON NİŞASTALI GIDA(HAMUR İŞİ,MAKARNA,PİRİNÇ,PATATES,BAKLAGİLLER)
* 2 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ
* 25DK YÜRÜYÜŞ
Ve bunları tamamlamak üzere;
* HAFTADA 2 KEZ ''ÖDÜL YEMEĞİ''(ANA YEMEK,TATLI VE İÇECEKTEN OLUŞAN SERBEST BİR ÖĞÜN)
* HAFTADA 1 GÜN MUTLAKA ATAK EVRESİNDEKİ GİBİ SAF PROTEİN DİYETİ
KORUMA EVRESİ ;
Bu dönemde artık kilolarını verdin verdiğin kiloları korumaya aldın ... Artık özgürsün dilediğin gibi yiyebilirsin.Tek şart haftada 1 gün ATAK EVRESİNDEKİ gibi saf proteinle besleniyorsun.Asansör kullanmayı bırakıp merdiven çıkmanıda öneriyor....
Diyet bu bilgilerden ibaret canım.Gene kafana takılan bişey olursa konuşuruz döndüğünde .Dukanın kilo verdirme sırrı proteinde gizli.Proteinli gıdaların iç yapısı amino asitlerin zincir halinde birbirine baglanmasından oluşuyor...Bu zincir karbonhidratlardada var fakat daha seyrek...Metebolizma proteindeki bu sıkı ve uzun zinciri parcalamak ıcın fazla enerji harcadıgı için daha hızlı kılo vermene sebep oluyor..nş sonuna kadar devam edebilirsin cnm...Hadi gazamız mübarek olsun
şu afilli telefonlardan kk ya girilse olmamı??..0face olduğu gibi 0kk olsa mesela..nasıl fikir??bunu kazene iletmeliyim..
yaw edda da olaydı şurda ..iki lafın belini kıraydık..ne iyi olurdu..fadimede yok...bugün nöbetçiler belli..:97:
Kızlar yaa tek başıma kaldım nerelerdesiniz yawww .... Dün hastalandım şimdi acı cekıyorum fakat 5 eylüle hasta olma ıhtımaliyle başlamayacağım için çok mutluyum
Şimdi 5 eylülde başlıyacağımız programla ilgili bir kaç değişmez kural ve isteğe bağlı yapılabılınecek maddelerden oluşan bir liste yayınlıyacağım...5 Eylül pzt itibaren burası artık bir nazi kampıabartmayalım o kadar
Oooo süpermiş ben hiç içemezsin die düşünüyordum...Düzenli hergün iç mutlaka ama bu sallamalardan deıl aktardan al kendın demleSen bak bebıse cıkıcam bende yarın konusuruz gene
Selammmm =))) kaçamak yaptım yine temizliğe başlamadan slm vereyim dedim heheh
Sallama aldım lipton bir de doğadanBu ara pek düzen kalmadı canm ya inş. bu hafta tatile gitmeden 1 / 2 kilo veririm 15 20 gün sonra doğumdan kalan 8 kiloya veda etmek istiyorum..Yüzeceğim inş. gidersek o zaman verebilirlm die düşünüyorum tabi inş. annemin yemeklerini de özledim nasıl vereceğim bilmem ama vermem lazımmmmmm gitsin kilolar gelsin düz göbek
sallama yşil çaylarda ben hep bir koku alıyorumm
aama minik teneke kutulardaki çaylar güzel oluyo lezzetli oluyo içebiliyosun daha kolay..
ama tabi sen sallamayı içebiliyosan sorun yok..
begen butonu kalkmış begen yapamadım canım çok teşekkür verdiğin bilgiler için...
dukan yapcam çünkü gitmiyo kilolarr
tatilde tartıldı en son verdiğim kilodan daha fazlayım aslında çokta yemedim amaaa bilmiyorum iştee düzen değişince ondan herhalde
sıkı bir diyetin ucundan tutmanın zamanı geldi..
pazartesi başlıyoruz ekmeği evden çıkarıyorumm
dukanı ben yaptıgımdada sabah kalvaltılarında 1 incecik dilim ekmek yiyordum onu yiye yapacagım kepek ekmekle çünkü benim midem çok hassas bişeyi yerken hafif bi igrensem ogünüm kötü geçiyor çıkarıyorum((
oyüzden midemide bozmadan yapacagım inşallahh
yulaf kepeğindende su ile yapsız tuzsuz ekmekler yapmayı düşünüyorum emiim lezzetli olmaz ama hiç yoktan iyidir..
bidenem ben pazar nöbetçiyimm
pazartesi nöbet iznim 5 eylül yokumm
evdende giremem annemin işleri var onunla çarşıya çıkcam
salı günü burdayım amaaa
Selammmm =))) kaçamak yaptım yine temizliğe başlamadan slm vereyim dedim heheh
Sallama aldım lipton bir de doğadanBu ara pek düzen kalmadı canm ya inş. bu hafta tatile gitmeden 1 / 2 kilo veririm 15 20 gün sonra doğumdan kalan 8 kiloya veda etmek istiyorum..Yüzeceğim inş. gidersek o zaman verebilirlm die düşünüyorum tabi inş. annemin yemeklerini de özledim nasıl vereceğim bilmem ama vermem lazımmmmmm gitsin kilolar gelsin düz göbek
Yaseminli alıyorum kokusunu seviyorum özellikle doğadan çok güzel =)) Denemek lazım aslında =))
Evy cnm begen butonu gene kalkmıs hıc ıyı olmadı bu elım gıdıp duruyor :))) Cnm ıns dukanda basarılı olursun bende yapayı cok ıstıyorum ama zor valla becerırsın ıns...
Anne yemeklerımı ooowwww ısın zor cnm...
Yaaa bu poset cylar ıslenmıs oldugu ıcın cok faydası yokmus dıe duymustum onun ıcın acık satın al dedım...Aklında bulunsun gene
Ohhhh topık gene eskı gunlerıne donmus hareketlılık baslamıs...Hos geldınız canlarr...Nasıl gectı bayram
pufff dertli geçti benim canımhastaneye gittim ilk boynumda sinir sakışması oldu kötüydü ya daha yeni yeni çeviriyorum başımı boynumu
Senin nasıl geçti..Ben iyi tuttum kendimi tatlılardan uzakamaaaa sarmalardan yedim ya bildiğin yedim
Ayy evt cnm bahsetmıstın kotu bır bayram olmus senın ıcın.Neyse herseyde bır hayır vardır dıyelım...Benımde ıste ev halı zıyaretler pastalar borekler sarmalar tatlılar.Tartılmaya korkuyorum valla...Sımdı yarından ıtıbaren spora baslıyorum ...Bakalım ıns ıyı gecer ılk gun her yerım tutuldumu hevesım kacıyorda
İlk gün zormala kendini canım hatta ilk bir hafta hafif hafif yaparsın birden yüklenir isen yerinden kalkamazsın..Evdeki aletlerle mi..
Evt cnm mekık aletı kondısyon pısıklet twıster bıde senın dedıgın su sopalı hareket bıde ıste aletsız 3 5 hareketle baslıcam bakalım bende cok yuklenmeyı dusunmuyorum az az baslıycam...
Süpersin emin ol böyle daha etkili olacaktır..Ben bu sabah ballı sirkeli sıcak su yaptım sanki tok tuttu gibi geldi bana..Kahvaltı yapmak istemedim ama yine de yedim düzene girmesi gerek bol domates yedim..2 yemek kaşığı sirke koydum birazcık bal bir tatlı kaşığı kadar..Bakalım inş. devam edebilirim..Ki Allah nasip etti ise edeceğim..Taktım valla 8 kilo bu 15 20 günde vermem gerek eşim de dedi tatilde 8 kilo vereceğim die ben ben ne olacağım dedim ne yapayım dedie bende veririm dedim tabi ki verirsin hayatım dedi
Ohhhh topık gene eskı gunlerıne donmus hareketlılık baslamıs...Hos geldınız canlarr...Nasıl gectı bayram
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?