- Konu Sahibi Handandandan
-
- #23.081
kızlar dünkü menümde aklıma takılan bir detay var..hem öğleyin hem de akşam arpa şehriye çorbası içtim bir kase..hani pilav yrken bile tırsıyoruz ya diette..ee arpa şehriye çorbasında da oldukça fazla arpa var..bana zararlı gibi geldi bu çorba..ama çorbaların çoğu öyle..tarhana mercimek falan da?sizce nasıl?
koskoca tencereyte 1 bardak şehriye konuya nolacak içtiğin şurda tabakla şehriye fazla birşey yapmaz olsun içine sıcacık suyu gidiyo ne güzel :))
mercimek çorba dada mercimek var ona bakarsak mercimek nişasta deposuu
mURSHçok tşk ederim cnm..çorbalar çok da masum değilmiş:)
bugün için taze fasulye yapıcam kendime..ekmek işini de sabahları 2 ince dilim tahıllı ekmek ve sonraki öğünlerde yememeyi düşünüyorum..
kızlar dün akşam yatmadan önce sırayla önce rezene sonra yeşil çay ve üzerine sodaiçtim...sonra da gece boyu uyandugumda su içtim..tartı eksilerde..akşam yemeklerimi erken yiyip böyle çaylarla şok yapmayı istiyorm vücudumu:)
haklısın cnm...bu sefe rişi sıkı tutmak istiyorum..ipin ucunu kaçırmamalıyım:)))
20-35 yaş arası 1.65 cm boy ve 70 kg ağırlığın üzerindeki bayanlar, bu diyeti düzenli yürüyüş ile birlikte yaparsa, ilk hafta 1.5 ile 2 kg, daha sonraki haftalarda da birer kilo verir. Kahvaltı: 2 karper kadar tercih edilen peynir, 1 ince dilim çavdar, mısır veya buğday ekmeği, sınırsız domates, salatalık veya 1 adet bir karper büyüklüğünde peynirle hazırlanmış omlet, 1 ince dilim çavdar, mısır veya buğday ekmeği, yarım su bardağı süt, sınırsız domates, salatalık
Öğle: 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği etli veya zeytin yağlı), 3 yemek kaşığı bulgur pilavı veya peynirli makarna, 1 ince dilim çavdar, mısır veya buğday ekmeği, az yağlı salata (mevsime uygun salata malzemesi ile) veya, 1 adet orta boy biber dolması, yarım kase yoğurt, 1 ince dilim çavdar, mısır veya buğday ekmeği, az yağlı salata (mevsime uygun salata malzemesi ile)
İkindi: 1 adet meyve Akşam: 1 küçük tavuk but (derisiz) veya 3 adet ızgara köfte, 1 kase cacık veya yoğurt, 1 ince dilim çavdar, mısır veya buğday ekmeği, az yağlı salata. (mevsime uygun salata malzemeleri ile) Ara: 2 top çikolatalı veya meyve parçacıklı veya vanilyalı normal dondurma.
adı hoşuma gitti alıntı yaptım
1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için.
2- Buzdolabınızı boşaltın. Böylece hem para harcamazsınız hem de sizi atıştırmaya iten neden yok olur.
3- Yeterince uyuyun. Böylece, yiyerek alacağınız enerjiyi uyurken toplamış olursunuz.
4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun.
5- Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın. Eğer akşam bir şeyler izlemek istiyorsanız. Karanlık değil, aydınlık bir
ortamda yapın bunu.
6- Mutlaka kahvaltı yapın. Bu size gün içinde harcamanız gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmayacaksınız.
7- Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Araştırmalar, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.
8- Ayakta hiçbir şey yemeyin.
9- Yeşil çay için. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın.
10- Yediğiniz şeye konsantre olun. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerinize cevap verirken yemeyin.
11- Dışarı çıkın. Günde en az 20 dakika dışarıda oturmaya ya da yürüyüş yapmaya özen gösterin. Çünkü gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenize yardımcı oluyor.
12- Sağlıklı şeyler yiyin. Dışarıda yemek yediğiniz zaman çocuk mönüsü ya da sossuz salata yiyin.
13- Kendinizi çok fazla zorlamayın. Diyet programınızı yaparken 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin.
14- Bahçe işleriyle uğraşın. 1 saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar.
15- Asansör kullanmak yerine merdivenden çıkın.
16- Ev işi yaparak da kalori yamanız mümkün. Ufak tefek ev işleriyle uğraşın.
17- İp atlayın. Bu muhteşem bir egzersizdir ve diğerlerinden daha eğlencelidir.
18- Sık ama az yiyin.
19- Çikolatayı çok seviyorsanız, her akşam bir parça (küçük tabi ki) çikolata yiyin.
20- Kendinizi sıkıntıya sokmayın, her şey beyinde biter.
ben şu atıştırmayı bıraksam süper olur pufff
cok gecmıs olsun cnm suan saglık durumun ıyıdır ınsallah.
Aman cnm masallah sende baya badıreler atlatmıssın...Sonu guzel olmus yaa gerısını bosver bebısın kocısın yanında allah huzurunuzu mutlulugunuzu bozmasın bundan sonra amın
Cnm pko kılo verdıkce duzelıyor dıe bılıyorum ama arastırmak gerek...Bol bol zayıfla hemen bebısı yap bence bekleme daha fazla...Ama once kılolar gıtsın
Evt cnm tarcın tatlı ıstegını bastırıyor yarın sabah tarcınlkı denıcem cekmecemde var yazarım sonucu
çok sevindim
Erken anne olmanın wen güzel yanı bebeğinle büyümek :))
bizde beraber büyürsünüzzz
TAÇSIZ PRENSES cim hoşgeldin cnm...çok geçmiş olsun..ne güzel genç anne olmuşsun..ben 28 yasında anne oldum ama keşke erken olsaymışım diyorum:))
canım bu arada sen ek gıdaya geçmişsindir ama diet sütünü engelliyor mu?ben çok sıkı yapmıyorum dietimi çünkü daha 3 aylık 6 aylık olunca biraz daha sıkabilirim.
Teşekkür ederimmm =)) Evet hiç pişman değilim =))) Çok şükür ki Rabbim nasip etti cennetin kokusunu bu dünyada duymayı..
Geçmedim sadece günde 1 tane meyve veriyorum cam rende de rendeliyorum..Kilosu çoook iyibu yüzden ek gıdaya geçmedim geçmeyi de şuan için düşünmüyorum 1 / 2 ay daha inş. sadece süt.. Diet bende çok sıkmıyorum ama öyle saldım çayıra da yapmıyorum ipin ucu kaçtı mı gider valla benim kuzenim doğumdan sonra çok kilo aldı çok şükür ben almadım ama veremiyorum da işte ufak ufak yeni gidiyor..
maaşallah bebişine cnm..benim bebeğimçok zayıf doğduhaklısın emzirme dönemi bence hamilelikten daha tehlikeli..ben biraz daha bu takıma gelmesem 2 ay sonra 100 kg olurdum kesin..çok acıkılıyor bir de emziriyorum düşüncesi insanı yemeye itiyor:)
kızlar az önce sauna esofmanımın altını giydim..üzerini giymiycem bisüre daha ..sıkıntı veriyor..terlemeye başladım..biraz daha size takılayım yeşil çayımı bitireyim biraz spor ve temizlik yapıcam esofmanla..
daha önce 2007 yılında diet ve spor yaparak 1 kg vermiştim ve son dönemde termal şort giymiştim..selülitten eser kalmamıştı..çok faydasını gördüm.
Bende istiyorum o esofmanlardan ama ıse yarıyormu bılmıyorummm
mesajı yenı gördum ama hıc gözume gözukmedı karnabahar cıkmamıs sanırımCnmm karnıbaharlar cıkmısmı pazarda bı goz gezdır bakalımben aydında bulamadım daha
muhtemelen su kaybı oluşturuyor mürşidecim..ama olsun düzenli su içtikten sonra sorun yaratıcanı sanmıyorum..ben de selülit çok var o yüzden bu esofmana ihtiyacım var.
mesajı yenı gördum ama hıc gözume gözukmedı karnabahar cıkmamıs sanırım
kızlar dünkü menümde aklıma takılan bir detay var..hem öğleyin hem de akşam arpa şehriye çorbası içtim bir kase..hani pilav yrken bile tırsıyoruz ya diette..ee arpa şehriye çorbasında da oldukça fazla arpa var..bana zararlı gibi geldi bu çorba..ama çorbaların çoğu öyle..tarhana mercimek falan da?sizce nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?