- 3 Ocak 2013
- 7.362
- 14.472
- 448
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #237.881
Iyi geceler canım valla uyku uykuyu çeker fırsatın varken uyu bolcaBen geldimmmm, yine çok uykum varrr... nasıl bir uyku kıtlığı çektiysem; uyu uyu doyamıyorum uykuya bu aralar
Telefonum da hiç susmuyor, üniversite arkadaşlarım and içmişler beni evlendirmeye... Menümü sabah yazayım...
Şimdiden iyi geceler herkeseee
ozel degil canim devlette harfiyen mi uyayim yani ama bana cok gelir 10 dilim zaten su icsem yariyorrDiyetisyen özeldemi bende 109 ile gittiğimde 9 dilim ekmek vermişti çok ünlü bi diyetisyen bana demekki bi bildikleri var
Memnun oldum canımHoş geldin canım ben Fatma
Canım anlaşamıyorlarsa çocuk olmadan ayrılmaları daha iyi takma kafana herşwy olacağına varırKızlar bu abimin evlilik sıkıntılarına çok kapıldım ne gecem kaldı ne gündüzüm gelin tuttrmuş annen beni istemiyor ne yaptı annem diyoruz ben öyle hissediyorum öyle görüyorum annemi de bi tanısanız üzülürsünüz bu yaptıklarına evliliğinde abimle arasında ki sıkıntılar da kendi auçlu olduğu için anneme babama sarmış durumda daha 5 aylık evliler annem hergün ağlıyor üzülüyor hiç dayanamıyorum nasıl çözülcek bilmiyorum bı seferde takmış kafaya abin nasıl size sorunumuzu anlatır diyor asıl sorunu görmezlikten geliyor. Eşim dün bana kızdı sen kendi hayatına bak çok karıştın bu işe diye ama aklımdan hiç çıkmıyor orttada olmayan bişey yüzündrn bi evlilik bitmek üzere
Böyle metosu olan o kilolara nasıl çıkar anlamıyorummmmOlacak, olacak ben hariç hepimize inanıyorum...
Yok yok kendime de inanıyorum....
Kaybettikçe kazanılan tek şey kilodur ...
Evet şekerim bence senden değişik bir vakayım...
Diyetisyene gittiğim zamanlarda, kızcağızı delirtirdim. 'Magnumu, hamburgeri yer yer giderdim, ayyy ben çok kötü bir şey yaptım, kaçamak yaptım, psikolojim çok bozuk, ne zaman 55 olacam, bence bu hafta hiç eksilmedi, tartıya çıkmasam mı ' derdim, tartıya bi çıkardım -2 kg hem de yağdan gitmiş.
Her seferinde kapıdan içeri girerken 'sakın kilo veremedim ben' deme derdi, bekleme salonundakiler napsın birçoğu daha yolun çok başında, derdi.
Düşündüm de iyi sabretmiş bana valla.
Okulun programı beni pert ediyo abla ya yedklerime dikkat etsemde çok düzensizim bu hafta karatay için liste yaptım ama uygulayamadım hiç. Yarını da atlatsak tamamdır tekrar adapte olurum inşaallah.@nanekekik
Poni Bon
Bahar yüzmeyemi gittin fıstık
Poni kaç gündür menü yok
Cuma kötü süpriz yaşayıp pişman olmayalım ne dersin
Valla benim pek yok niyetim cunku kendime guvenemiyorum maddi anlamdada sıkıntılarimiz 35 bin borc var bebegim icin herseyin en iyisini isterim tabi kendim icinde bunada suan gucumuz yetmez diye dusunuyorum ayrica 100 kilo ustundeyim 4 4 bucuk aya 80 e ulasabilirsem belkiiii olabilir ama canim kocaciiiim en gec ikinci aya atacam golu haberin olsun herseye hazirlikli ol diyip duruyo ne desem anlatamiyorum daha fazla bekleyemem annemgilin yaninda buyut evimizi alinca 4 5 yasinda olur rahatlarsin diyo da bu bahane tabiki bana hee dedirtmek icin sacmaliyoCanım bebek niyetin varsa kesinlikle ihmal etme folik asidi
Cnm ben 6 dilimle başladım diyete sende öyle yapabilirsin illa 10 dilim yemek zorunda değilsin bence 10 dilimi geçme yeter anlamında demiş 6 dilimden 3 dilime düştüm giderek yememeye başlıcamozel degil canim devlette harfiyen mi uyayim yani ama bana cok gelir 10 dilim zaten su icsem yariyorrya cumaya arti cikarsam ekmek yuzunden benim ayagimi kaydirma rakibeeemm
Hayatımın son 2 yılının ilk yılı o kadar çok eleştirildim ki. 'Bir lokma ye, bir lokmadan bir şey olmaz, nefis bu, neden şube yemeklerine katılmıyorsun, çok kötüsün, demek ki bizi sevmiyorsun, sen hep spora git zaten bize hiç zaman ayırma'... Böyle uzayıp giden cümleler...
Tam detoks yaptığım günler şubede aktiviteler oldu, katılmazdım, onur kırarcasına eleştirirlerdi. Benim vücudum, benim midem, benim kararım, saygılı olmalısınız derdi. Çok mu kolaydı sanki insanlar dışarda kebap yerken, ben şubede 500 ml' lik bir şişede sebze suyu içiyordum, öğle yemeği niyetine. Evdekiler annemin muhteşem içli köftelerini yerken ben haşlanmış sebze yiyordum. Kolay mıydı sanki?
Evet çok sıkı diyet yaptığım günler oldu, açlıktan uyuyamadığım, ağladığım, burnuma yemek kokularının geldiği günler çok oldu. Halsizlikten bankada çalışamadığım günler de oldu. Her gün çalışmak için ilçeye git-gel, yoğun iş temposu, ayy bunu mu yiceksin diye yapılan eleştiriler, iş çıkışı direkt spor salonu, eve git, duş al, saçlarını kurut, ertesi günün yemeğini, kıyafetlerini hazırla, saat gecenin 1'i. Allah' ım (afedersiniz) totomun direkt yatağıma değmesini istiyordum, zaten 6 da tekrar uyanacağım. Ama o günleri hiç eziyet olarak görmedim, tartıdaki Her gün biraz daha küçülüyordum, her gün eski kiloma tekrar dönüyordum. Ve bu beni çok mutlu ediyordu. Aynadaki ben, o kadar farklı o kadar güzel görünüyor ki, ne zaman 100 kg a çıktım, ne zaman XL, XXL, 44-46 Beden kıyafetler aldım, bilmiyorum. Neden izin verdim buna, evet hastaydım, sürekli ilacım, iğnem, serumum vardı, moralim çok bozuktu, ölmek için yalvarıyordum, hayatım çok zordu, mutsuzdum ama neden bunların arkasına saklanıp bedenimi de mutsuz ettim, o mutsuzluğun farkına neden varamadım? Cevabı yok, bilmiyorum...
Bu yolda kendimi hasta ettim, kabul ediyorum, paranoyak oldum, herkese onu yeme ... gr şeker eklentisi var, onu yakmak için ne kadar koşman gerek biliyor musun sen, hayır ben bunu yiyemem çünkü cumartesi hamburger yicem, hafta sonu meyhaneye gidecem o yüzden bedelini bu hafta peşin peşin ödemeliyim, diyorum. Hedef 55, belki çok uzun zaman olacak o hedefe ulaşmam için, belki de ulaşamayacağım. Ama artık farkındayım, değiştim, güzelleştim, 36-38 beden giyiyorum ya üstelik kortizondan tekrar kilo aldığım halde, sarkmadan çatlamadan kilo verdim, kimse inanmıyor o kadar kilo verdiğime. Komşular beni tanımıyor, ne kadar değiştiğimi söylüyorlar.
Arayıp ayyy Tuğçe acil kilo vermem lazım, ne yapmam gerekiyor, ayy Tuğçeee fıstık gibi olmuşsun diyenler... Bunları duymak o kadar güzel şeylerki...
Zaman zaman ümitsizliğe düşüyorum maalesef, bu sürede herkes daha fazla kilo vermiş, ben neden veremiyorum diye çok kıyaslama yaptım, doktora gittim ya '6 haftadır kilo veremiyorum ne hastasıyım ben' dedim doktora. Kadın sakinleştirdi beni, bir sürü şey anlatıp gönderdi. Bir başka doktor da 59 kiloyken dizimi yırttığımda 'acil kilo vermelisin' deyip hastane ortasında ağlattı beni. İyi-kötü çok şey yaşadım ama başardım, yolun büyük bir kısmını başarıyla aştım....
1 kat merdiven çıkıp yanıma nefes nefese kalmış şekilde gelen göbekli müşterilerimin de farkına varmaları için dua ediyorum içimden, suratı asık tombiş insanların yeniden gülmeleri için...
Kendimiz için, kendimize verdiğimiz değer için, saygımız için, her kıyafeti giyebilmek için, saçlarımızı istediğimiz şekle sokmak için, koşmak için, fotoğraflarda tam boy poz vermek için, mutlu olmak için ve en önemlisi sağlıklı olmak için bu bedene iyi bakmalıyız. Her şeyden ölçülü yiyip, sağlıklı kiloda olmalıyız...
Ve biz bunu başarabiliriz, biz kadınız, biz muhteşem bir takımız....
Tamam rakibem sagolasin suan 4 dilim yiyorum 5 yapayim yavas yavas dusuruyum o zamanCnm ben 6 dilimle başladım diyete sende öyle yapabilirsin illa 10 dilim yemek zorunda değilsin bence 10 dilimi geçme yeter anlamında demiş 6 dilimden 3 dilime düştüm giderek yememeye başlıcam
Şimdi arkadaşlar benim planım şöyle sabahları sirkeli ballı kür içmek karbonhidrat kesmek bol su içmek lesli 3 mil mutlaka yapmak başka ne yapabilirim artık hafif çevik hareket edebilen genç görünen anne olmak istiyorum
Inşallah yarın yazarım. Akşam da yedim 3 kofte ac kalmayayım die
Pnrrr-12 canim sebze yemegi derken mevsim sebzeleri iste karnibahar brokoli havuc sogan sarimsak patates ozellikle 1 yemek kasigi yag ile yaptik bende tabagima tane tane aldim susuz ben seviyorum diye hftada 3 4 kere yapariz tam olarak ne yazacagimi bilemedim sebze yemegi yazdim
selam menüm (emziren anne)
sabah
1 dlm yumurtalı ekmek
2 zeytin
1 tane otlu börek (olmadı biliyorum ama annemde olduğum için kıramadım)
öğlen 5 kaşık ıspanak az yağlı, tuzlu yoğurt 1 dlm ekmek
ara 1 muz
ara 1 kocan mısır haşlama
akşam 18.30karnabahar haşladım yağsız ,az tuzlu
sarımsaklı yoğurt
6 kaşık piyaz
Merhaba kızlar bugün hiç yazamadım evi temizledim ev sahibi geldi resmini çekti mutfagı hallettim akşam yemekten sonra oğlanı emzirirken uyumuşum onla kalktım mutfagı topladım çamaşır katladım üstüne oğlana ye ek yedirip banyo yaptırıp uyuttum ve geldim :)
Menü emziren anne
Sabah 10
Kapya biberli omlet 2 yumurtadan
1 dilim peynir
5 zeytin
Yeşillik
Öglen 13.00
Yarı kase bezelye
1 dilim ekmek
Ara
Yarım mandalina
Akşam
2 adet karnıyarık fırında yaptım
Az turşu
4 lt su ve 4 mil leslie 60*3=180Pnrrr-12
Cnm domates çorbasını unlu mu yapıosun süper menü afiyet olsun
Sevgili rakibem bu kadar aç kalma lütfen baklavalar börekler yee
Canım çok güzel düşünmüşsün hoşgeldin kendini tanıtmanı bekliyorum
Bakla favayı çok merak ediyorum afiyet olsun
Çok begendim rakibem
Çolk güzel spor yapmışsın afiyet olsun cnm
Gelemedim yüzme market alışverişi derken eve geldim bakımda büyük bir dolabım var elindekini koydum yerle bir oldu herşey eşim tamir etti ben oraları toplarken çekici parmağına düşürmüş
Merhaba aranıza yeni katılıyorum ismim Nur 30 yaşındayım evliyim iki oğlum var biri 6 yaşında biri 15 aylık emziriyorum sağlık teknikleriyim şuan bebekten dolayı çalışmıyorum 1 yıl kadar daha çalışmayı düşünmüyorum 167 boyundayım 87 kiloyum hedefim 58 daha önce hiçbir grupta bulunmadım ilk kez yazıyorum evlenmeden önce 60 kiloydum doğumlar kilo aldım ikinci bebeğimde 104 kiloya kadar çıktım şuan 87 ama hala çok fazla artık yeter diyorum bende kabul eder yardımcı olursanız sevinirim
Uykusuz bir gecenin ardından baş ağrısı ile miskin bir gün geçirdim canım inşallah yarına toplarım kendimi
Menümu yazayım
Emziren anne menüsü
Saat 10.00
1 incir ve onun suyu
Saat 11.50
2 yumurta ile Mantarlı omlet
1 salatalık
Bol yeşillik
3 cerry domates
Ceviz büyüklüğu kadar tb ekmek
Saat 15.00
Yarım yeşil elma tarçınlı
Saat 18.30
2 kepçe mercimek çorbası
1 fileto levrek
Salata
20.30
Sakızli şekersiz Türk Kahvesi
2.7 litre su
3 mil Leslie 40 dakika×3=120 puanPnrrr-12
Selamm herkesee ayaklı bomba gibi geziyordum sonunda regl oldum
Iyi geceler kizlar menumu vereyim
08
1 yumurtadan omlet, 1kk peynir, yesillik, 1 dlm ekmek
10
Yarım trabzon hurmasi, 3 badem, 1 kasik yoğurt
12.30
Ton balikli salata, 1 tatli kasigi boncuk makarna
2 dlm ekmek
15.30
1 ad. Söz cikolatasi ( yegenimin :) kestane buyuklugunde
3 ad limonlu form biskuvi
17.30
8 y.k. taze fasulye
1 dlm ekmek
5 y.k. çorba
2 lt su
2 mile leslie
Valla benim pek yok niyetim cunku kendime guvenemiyorum maddi anlamdada sıkıntılarimiz 35 bin borc var bebegim icin herseyin en iyisini isterim tabi kendim icinde bunada suan gucumuz yetmez diye dusunuyorum ayrica 100 kilo ustundeyim 4 4 bucuk aya 80 e ulasabilirsem belkiiii olabilir ama canim kocaciiiim en gec ikinci aya atacam golu haberin olsun herseye hazirlikli ol diyip duruyo ne desem anlatamiyorum daha fazla bekleyemem annemgilin yaninda buyut evimizi alinca 4 5 yasinda olur rahatlarsin diyo da bu bahane tabiki bana hee dedirtmek icin sacmaliyobende ne olur ne olmaz diye folik asidi icmeye basladim bugun napayim ben farketmeden oluverir falan
Denicem yarın sagol cnmSagol canimm, yok unsuz yapiyorm cnm.
Domates sogan sarimak atiyorm kavuruyorm biraz su ekliyorm kaynatiyorm sonrada mixerden geciriyorm süper oluyor
Tatlım ne güzel sorun yokmuşEvet keyfim yok hic nedeninide bilmiyorum bi gerginlik ve sıkıntı var
o saatte tartımı olur cnmBen biraz önce dayanamayıp tartıldım. 96.700 acaba stres hastane cenaze yol bunların hepsi bana kilo olarak mi geldi çok üzüldüm.
IvetttttKizz eksimi gördünnn
Bende gördümkii bugunnhihihiii
Oyyy ne güzel spor ve menüMenüm:
10:45 1hurma, 1kuru kayisi,1 kuru incir
Ayran soda kürü
11:30 1tb ekmek, 3zeytin, 1hasl.yumurta, 1kk peynir, az salca, domates salatalik
16:00 1fincan sütlü kahve
17:30 1kepce domates corbasi, 1tabak ispanak yemegi (yaklasik 8yk), 4yk yogurt, Salata
19:30 ( belki 1/8 kadar Ayva)
2 fincan beyazcay
2,5lt Su
4mil leslie + 40dk n.t yürüyüs = 220puan
Tatlım sabah yetersiz öğlende kabak yoğurt olsa daha iyi olurduMenüm
Sabah 09:00
1 yumurta
Öğle 12:00
6 yk kabak yemeği
3 yk barbunya
2 yk bulgur
Salata
Akşam 18:00
2 adet hurma
1 lt su
3 adet kahve
Hareket sıfır
+ alınan kilolar
Tek menü değil cnm sohbetede gelseneBurdayim abla herkese hayirli aksamlar birazdan menumu yazicam
faydalı karbonları sabah ve öğlen tüketebilirsin cnmŞimdi arkadaşlar benim planım şöyle sabahları sirkeli ballı kür içmek karbonhidrat kesmek bol su içmek lesli 3 mil mutlaka yapmak başka ne yapabilirim artık hafif çevik hareket edebilen genç görünen anne olmak istiyorum
Kasların ağrıması iyiye işaretTüm kaslarim agriyor günlerdir ne superi yahu
Güzel görünüyor cnm ama sabah zeytin ve ceviz saysı biraz fazla değilmiMenüm
(11.00) gece uyumayinca sabah çocukları okula bırakıp yatağa döndüm ondan böyle geç
2 haşlanmış yumurta
12 zeytin
2 salatalık
50 Gr. Beyaz peynir
8 ceviziçi
Bir fincan filtre kahve
(14.30)
15 tane fındık
Bir filtre kahve
8 tane kuru üzüm
(17.00)
2 dilim bakla fava
Bir bardak ayran
Gün içinde 3 litre su. Yatana kadar yarım litre daha içerim gerci
Güzel olmuş cnm ama sebze yemeği ne onuda yazalımBugunku menum
Limonlu ilik suyla basladim
Sabah10.30
Az yagli karnibaharli havuclu 1yumurta
1 kk peynir
Domates salatalik
2 dilim ekmek
2 br cay
Ara12.45
1 kucuk muz
1 br süt
Ogle15.40
Bi kase yogurt
Aksam18.45
1 tabak sebze yemegi
2 dilim ekmek
2 kasik yogurt
2 br yesil cay
2 br cay
2 lt su 3 de olabilir yatana kadar
2 saat n.t yuruyus
1 saat spor aletlerinde egzersizPnrrr-12
Vayyyy zeynebim 3 milinide yapmışEMZIREN ANNE MENUSU
Sabah : 9.00
1 tane haslanmis yumurta
1 dilim ekmek
1 tane salatalik
2 y.k pekmez
1 ince dilim peynir
Ogle yemegi13.00
1 kase tarhana corbasi ( 2 kepce)
( canim hicbirsey yemek istemedi gecistirdim )
Ara ogun:16.00
1 bardak sut
4 adet kuru kayisi
6 adet findik
Aksam yemegi:18.30
1 tabak pirasa yemegi
1 kase yogurt
1 kucuk kase Salata
Yatmadan once;
Soda ayran kuru
Su. 2.5 lt
Spor: 30 dk eliptik 30*4=120 puam
3 mil leslie 45*3= 135 puan
Toplam = 255 puan
Pnrrr-12
Benimki daha fazla
Özelmi devletemi gittin cnmDun diyetisyene gttim verdigi diyet listesine gore deniyorum gunluk bana 10 dilim tam tahilli ekmek yazdi bn o kadar yiyemem dedim 10 dilimi gecmede istersen 1 tane ye dedi 4 porsyonda meyve dedi ben meyveyide o kadar yiyemem bazi seyleri abarti geldide bakalim degisiklik olacak mi
Onu o zaman düşünürükYok abla ne 55 i olmaz ya 60 ile mezun edin beni
Aletli gym 3 puan cnmGüzel menü cnm afiyet olsun, hangi sebze vardi aksam yemeginde? Merak ettim.
2 dilim ekmek yumurta normal bence cnm kilona göre iyi yani.
Mefkurem abla 1 saat spor aletlerinde egzersiz kac puan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?