- 13 Eylül 2017
- 2.131
- 7.781
- 158
- 41
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #237.961
Kuzum gelir gelmez temizlikmi yaptıngunaydin hanimlar 5 gun antibiyotik saati 6 da uyandirilinca bugun evimdeyim cok sukur yine 6 da uyandim
dun taburcu oldum gelen giden yakin akraba ev ziyaretleri derken gun gecti cok sukur bugun artik ayni disiplinle artik daha aktif olarsk burdayim agrim sizim yok kapali ameliyat kolayligi cok sukur eve geldim temizlik yAptim okadar iyiyim yani kahvalti yapmadan tartlip kg bildiriyim bende merak ediyorum en sin 99.800 yatmistim 4 gun su bile icmedim serumla beslendim
ne iyi geliyosa perş.sabahtan yap cnmTek seferde olmasa da 2 +1 olarak yaptim. Pekmez aklimda bugunden itibaren yok. Dun sabaj aklima gelmisti :)) sabah ayran soda yapiyorum diye farkli bisey yapmiyirdum. Wc ivin bende incir ceviz islamasi ise yariyor cumaya onu yapicam.
Ahhh Ahhh o verilen her gr ne emeklerle veriliyor deseydinGünaydın güzellikler,
Güne erken başlayanlara selam olsun
Dün bakamadim pek, örgücü komsum geldi, diger komsuya gidicekmis, illa mehlikayi da getir özledik bı yüzünü gorelim diye ısrar etmişler
Neyse gittim aman pastalar börekler,corekler
Dediler ye kız nolcak, dedimki; nasıl kilo verdin diyorsunuz da, öyle kolay olmadı, bu kadar emegimi bir anda silemem dedimben dedim
sen yoğurt yemiyorum demekten bıktın ben unutup ye demekten bıkmadımAbla ben yoğurt yemiyoru. Turşu da domates turşusu iki gündür yiyorum kabızlığıma iyi geldi
tatlım aldığın serum antibiyotikuyku tutmadi tartildim 99.800 ayni kilo verme alma yok gram oynamamis wc sikintim var ama 1 haftadir insallah bundandir hani 1 kg bari eksilmisim hayallerim yikildi cumaya kadar su 800 grami bari yok etsem keske dr um taburcu ederken dediki akcigerin buyumus yaglanmada var kilo ver dedi esimde ohhhh benden cikti artik bu zayiflama isi bak dr nededi unutma sagligin icin vermek zorundasin artik hic laf soylemiyorum sana dedi (son 3 aydir piskolojik baski kuruyordu esim zayiflamam icin de diyete baslamamdi amaci)
Ne oldu tatlım uyumadımı oğlanGünaydın kızlar ben yine zombi modundayim
kız senin derdin Ne :))çocukları gönder geri yatGünaydın yavrular, uyumak istiyorum ya.
Normalde o pidelere terlik gelirdideGünaydınnnnnn fit, azimli, enerjik, sağlıklı, muhteşem hanımlaaaaarrrr
Menüm:
07:11 1 yumurta, 5 zeytin, 1 dilim peynir, domates salatalık nane közlenmiş kırmızı biber ve 1 dilim çavdar ekmeği
09:30 yeşil çay
10:25 sade türk kahvesi, 1 kuru incir, 5 çiğ fındık, 3 çiğ badem, 10 tane kadar beyaz ve sarı leblebi (tuzsuz), 3 tane kuru üzüm
12:30 4 yk bulgur pilavı, 1 kase mercimek çorbası, salata, 2 dilim kuşbaşılı pide (öğle arasına 5 dk kala şubede kızlarla saçma sapan yemek tarifleri anlatıp tüm şubenin ağzının suyunun akmasına neden olduğumuz için, ve o 5 dk bitmek bilmediği için telefonla pide siparişini verip afiyetle yedik ve patladık)
14:00 yeşil çay
16:50 bir çay bardağı tarçınlı süt ve 1 adet cennet hurması
19:00 1 adet küçük içli köfte ve salata
21:10 1 dilim portakal (ablam yerken kokusuna dayanamadım)
3 litre su içildi
70 dk orta tempo yürüyüş*1=70 puan @Pnrrr-20
Kaç yaşındaydın tuğçeServiste geçmişi okudum alıntılamıştım ama silinmiş kendileri
Herkesin forumu takip ettiğini düşünerek okuduklarımı yorumlayacağım
Mefkurem Canımcım fırsatları değerlendirmek lazım evet ama bu üniversite arkadaşlarımın bana buldukları şahıs İstanbul' da ikamet ediyor ben ise Adana' da. Ne zaman, nasıl tanıyacağız birbirimizi? Ayrıca daha önemli bir konu var. Ben yaklaşık 2 aydır birine karşı bazı duygular besliyorum ve kendime itiraf edeli 1 hafta oldu. Bir ihtimal belki O da karşılık verir duygularıma. Uzun zamandır yaşamadığım, hissetmediğim duygulardı ve yeniden sevebildiğimi görmek hoşuma gitti. Offf Offf yani...
Diyetisyene gidip 10 dilim tam tahıllı ekmek olan listesinde sen miydin canımPufuduks . Bence diyetisyeninin listesine harfiyen uy, gıda toleransın vs yoksa o listedekiler asla kilo aldırmaz sana. Bu düşünceden hemen kurtul, diyetisyeninin vardır bir bildiği, körü körüne 10 dilim ekmek vermez sana.
Eşi Ankara' da, kendi eşinin ailesiyle yaşayan kimdi, isim tutamıyorum aklımda çok özür dilerim. Çok zor bir geçmişin olmuş canım, bu şekilde korkularının olması çok normal. Ama bu demek değildir ki olumsuz düşünüp, hayatı zehir etmek. Sakın ola eşine ailesi hakkında konuşma, bu evliliğinizin temelini sarsar, çocuğu ertelemenin nedenlerini uygun kelimelerle anlat, sağlıklı bir gebelik için kilo vermek istediğini, hamileliğinin ve bebeğinin an an büyümesine babasının da tanıklık etmesini istediğini vs. Kendine minik hobiler edin, bol bol kitap oku, beslenmeni düzenle, sağlıklı ol, hep pozitif düşün, imkanın varsa yürüyüş yap... Burada bizimle dertleş, ama asla negatif olma, kendini üzme...
@numuker aramıza hoş geldin canım, sağlıklı hedefe ulaşmak için doğru adrestesin
aylin90 özlendin canım, yoğunluğunu bitir de gel artık
@nanekekik geçmiş olsun canımmm
Canim bende bi kere kakasini yaparken actim tuvalete kosarken olan oldu, o gunden sonra lazimlik kullanmaya badladim ama, malesef hic kakasini denk getirip yaptirma serefine nail olamadim beyefendinin. Bide dikkat ettim eger cisi varsa yapiyo, yoksa kiziyor oturmak istemiyor lazimliga; ayy cok akilli bu bizdiklar. Umitluyim canim ogretecez bu isi, hic bir emek bosa gitmez diye dusunuyorum. Cok uyaniyormu geceleri? Onuda bi arastiralim, ben bilgi edinip sana anlatirim. Sende buldugun fikirleri bana anlatirsin. Ama ben demismiydim diger oglum 40 ini doldurunca odasini ayirmis, gece uyku vakti gelince yatagina birakiyordum. Bir kafta geceleri uyanip agladi ama ben almadim. Sonrasi cok kolay oldu. Aksam 8 de yatagina birakip cikiyordum, sabaha kadar deliksiz uyuyordu.
Uyutmadı maalesef canımUfaklik uyurmadimi yoksa?
Iyi geceler canımHepinize mutlu huzurlu hayirli gunler kizlar. Benim uyku vaktim geldi yine.
Uyumadı ve uyutmadı ablam. Evde soğuk bıktım kışları bu merkezi sistem ısınmadanKuzum gelir gelmez temizlikmi yaptın
Aferim çok iyi yapmışın
biraz canının kıymetini bil tatlım yaaa
ne iyi geliyosa perş.sabahtan yap cnm
Ahhh Ahhh o verilen her gr ne emeklerle veriliyor deseydin
sen yoğurt yemiyorum demekten bıktın ben unutup ye demekten bıkmadım
turşu ödem yapar cnm
Bu 2 gün lütfen daha dikkat et
tatlım aldığın serum antibiyotik
Kaç gündür yatış halinde olman hepsi etken
Normal hayatına dönünce yavaş yavaş gidecek
Su içmeyi ihmal etme
Demekki sendede vermeni isteyen bi eş var
Ne oldu tatlım uyumadımı oğlan
kız senin derdin Ne :))çocukları gönder geri yat
Normalde o pidelere terlik gelirdide
Sana nasıl yorum yapacağımı bilemiyorum
Kaç yaşındaydın tuğçe
Maşallah hayata bakışın çok olgun
Birine ilgin varsa zaten bi başkasıyla hiç görüşme cnm
Bu ne senin nede karşıdaki kişi için doğru olmaz
O vatandaşın sana ilgisi varmı
Sonraki mesajıda doğru kişiye yazmışın :))
O da nartanesiydi
Kuzum gelir gelmez temizlikmi yaptın
Aferim çok iyi yapmışın
biraz canının kıymetini bil tatlım yaaa
ne iyi geliyosa perş.sabahtan yap cnm
Ahhh Ahhh o verilen her gr ne emeklerle veriliyor deseydin
sen yoğurt yemiyorum demekten bıktın ben unutup ye demekten bıkmadım
turşu ödem yapar cnm
Bu 2 gün lütfen daha dikkat et
tatlım aldığın serum antibiyotik
Kaç gündür yatış halinde olman hepsi etken
Normal hayatına dönünce yavaş yavaş gidecek
Su içmeyi ihmal etme
Demekki sendede vermeni isteyen bi eş var
Ne oldu tatlım uyumadımı oğlan
kız senin derdin Ne :))çocukları gönder geri yat
Normalde o pidelere terlik gelirdide
Sana nasıl yorum yapacağımı bilemiyorum
Kaç yaşındaydın tuğçe
Maşallah hayata bakışın çok olgun
Birine ilgin varsa zaten bi başkasıyla hiç görüşme cnm
Bu ne senin nede karşıdaki kişi için doğru olmaz
O vatandaşın sana ilgisi varmı
Sonraki mesajıda doğru kişiye yazmışın :))
O da nartanesiydi
Güzelim sen kabul etmesende içinde biyerlerde yarım kalmış bişeyler olduğu içinkizlar benim bir sorunum var cünkü dert denmicek birsey burda öyle seyler okuyorum ki yani benimkine dert denmez aklimi kurcalayan sey su :
ben rüyalarimda arada sirada ilk askimi yasadigim kisiyi görüyorum ve bu cok rahatsiz ediyor. öyle erotik rüyalar degil tabiki daha cok böyle bazi seylerin yarim kalmasi gibi hani sürekli bir konusma cabasinda oluyoruz rüyalarimda ama ben bir sekilde hep sivisiyorum olay yerinden. bu rüyalar beni cok rahatsiz ediyor cidden ediyor. biliyorum rüyalarimizdan sorumlu tutulamayiz ama aksam esim eve geldiginde kendimi vicdan yaparken buluyorum ona baktigimda ki ben esimi gercekten seven biriyim . bana bu hayatta sahip olamadigim tek seyi verdi esim , bir aile. ve benim icin herseyden daha kiymetlibu. bu arada belirtmek isterim lk aski yasadigim insanla hic birsekilde iletisimimiz yok , o Türkiye'de yasiyor zaten ve gün icin de onu aklimdan hic gecirmiyorum taki böyle sacma bir rüyayla gündemime geleseye kadar, rüya gördügüm gün aklimdan cikmiyor hep gecmisi düsünüp daha farkli olabilirmiydik diye. sonra düsündüklerime kizip öfkemi baska seylerden cikariyorum taki cidden aklimda rüya filan kalmayasiya kadar , bazen yemege saldiriyordum gecmiste , bazen evi tery yüz ediyordum yorgunluktan bayilisaya kadar bazende alisverise vuruyordum kendimi. yani günlük hayatinizda hic düsünmediginiz birini niye böyle rüyalarda görürsünüz ki , bilincalti diyenleriniz olabilir belki ama ben sanmiyorum , yani cidden huzurlu ve mutlu bir evliligim var , yasadigim hayattan (kilolarim haricinde) inanilmaz mutluyum , esimin gögsüne kafami yasladigimda dünya yikilsa kendi cani pahasina beni koruyacagini biliyorum mesela. yani özünde bir evlilikte olmasi gereken tüm sevgi , güven ve yakinlik var . ama böyle arada gördügüm rüyalardan artik nefret etmeye basladim , tüm enerjimi aliyor gibiler ve beni huzursuz yapiyorlar .
neden anlattim bilmiyorum bunlari size ama baska anlatacak kimse yok etrafimda , belki icinizden biri bana yardim eder , teselli eder yada ne bileyim iste belki bu su an yasadigim huzursuzluktan kurtarir.
derdim bu isteMefkurem bakma öyle uykum var diye tepndigime uyudugumda rüya görmekten tirsiyorum artik
Gunaydin kizlar evet benden bahsediyosun canimDiyetisyene gidip 10 dilim tam tahıllı ekmek olan listesinde sen miydin canımPufuduks . Bence diyetisyeninin listesine harfiyen uy, gıda toleransın vs yoksa o listedekiler asla kilo aldırmaz sana. Bu düşünceden hemen kurtul, diyetisyeninin vardır bir bildiği, körü körüne 10 dilim ekmek vermez sana.
Eşi Ankara' da, kendi eşinin ailesiyle yaşayan kimdi, isim tutamıyorum aklımda çok özür dilerim. Çok zor bir geçmişin olmuş canım, bu şekilde korkularının olması çok normal. Ama bu demek değildir ki olumsuz düşünüp, hayatı zehir etmek. Sakın ola eşine ailesi hakkında konuşma, bu evliliğinizin temelini sarsar, çocuğu ertelemenin nedenlerini uygun kelimelerle anlat, sağlıklı bir gebelik için kilo vermek istediğini, hamileliğinin ve bebeğinin an an büyümesine babasının da tanıklık etmesini istediğini vs. Kendine minik hobiler edin, bol bol kitap oku, beslenmeni düzenle, sağlıklı ol, hep pozitif düşün, imkanın varsa yürüyüş yap... Burada bizimle dertleş, ama asla negatif olma, kendini üzme...
Kız hazır oğlan uyuyomuş sende uyusaydınyaUyumadı ve uyutmadı ablam. Evde soğuk bıktım kışları bu merkezi sistem ısınmadanyataktan çıkamıyorum resmen oğlan da yanımda uyuyor biri sağlıklı bir kahvaltı getirse ya yatağıma
ya yarim kalmis birsey yoktu ki iliskimiz boyunca adam boynuzlarimi arsa cikarmis zaten taaaa marstan görünüyormus o kadar yani , tabi ben bunu ögrendigimde iliski baska bir sebeple bitmisti ama bitme sebebi ortadan kalksa bile bu boynuz olayi iki cihan bir araya gelse bir araya getrmezdi biziGüzelim sen kabul etmesende içinde biyerlerde yarım kalmış bişeyler olduğu için
Bilinç altından başka nedeni olamaz gibi geliyor
Hani demişinya belki farklı olabilirdik diye
Bence rüya görsende takılmamaya çalış, kendinide suçlu hşssetmen için bi durum yok
Rüyaları önemsemezsen bi süre sonra tamamen çıkacaktır beyninden diye düşüyorum
Tabi bu konularıekim2009 daha iyi bilir
Sen akıllı kızsın cnm33 yaşındayım canım. Teşekkür ederim düşüncen için :)
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, arkadaşlarım kabul etmiyor. Belki de hiç olmayacak bir şey için fırsat tepiyorsun diyor. Ben onu fırsat tepme olarak değil, karşımdakini kandırma olarak görüyorum. Bütün gece anlatamadım tabii derdimi.
O vatandaşın bana ilgisi olup olmadığını bilmiyorum. Var gibi de yok gibi de. Herkese karşı sıcakkanlı,nazik, kibar biri; bazen ben ilgi gösterdiğim için bana ilgisinin olduğunu düşünmek istiyorum.
Belki de o bana arkadaşça yaklaşıyordur...
Pidelerin terliği kabulümdür
kuzum bak sen hata filan yapmiyorsun esin yaninda degilken cocuk dogurmak istemedgin icin . bir arkadasim vardi Türkiyede yasayan esi askerdeyken kayinvalidesiyle yasiyordu ve o arada hamile kalma salakliginda bulundu . inan o hamilelik kiza zehir oldu. derdi hic bitmedi. sonunda stresli hamileligi yüzünden kolik olan bir oglan dogurdu , oglunun en güzel bebeklik anlarini tek basina yasadi , kocasi askerden geldiginde 9-10 aylik cocugua sahipti , bir türlü baba rolüne giremedi falan filan . senin yerinde olsaydim esim döneseye kadar korunurdum ona haber vermeden . anladigim kadariyla esin subatta seni görmeye gelecek , ocakta baslasan hapa subata korunursun , eczanelerde ertesi gün hapida satiliyor caktirmadan al . süpheye düstün birliktelikte ertes gün ic hemen. kocana da dersin ooo askim denedik ama nasip degilmis demek bir daha ki sefere insallahGunaydin kizlar evet benden bahsediyosun canimtugcetugcem oncelikle dusuncelerini paylastigin icin tesekkur ederim tamam diyestisyene uyarim zaten dun baslamistim.esimle biraz once telefonda tartistik solundan kalkmis ve uykusunu alamamis heralde canim cok sikkin dokunsalar aglayacam o moddayim gene cocuk konusu beni anlamiyor bazen hata yaptigimi dusunuyorum yanlis kisiyle mi hayatimi paylastim diyorum moralim cok bozuk bana soylediklerinin haddi hesabi yok size kisaca yazsam zaten anlarsiniz. Niye daha bizim cocugumuz yok biz kisir miyiz kilon beni ilgilendirmez kb 300 kilo olsanda ben cocuk istiyorum 120 kiloya ciktin 120de dogurabilirsin 20 kilo alsan bile 2. aya garatile kendini sende istiyosun neyi bekliyoruz dedi bagirdi cagirdi cok canim sıkıldı sonra teli kapatirkende sen cocuk falan doguramazsin bizde 40 yasimizda cocuk sahibi oluruz artik deyip yuzume kapatti cok zoruma gtti sanki gun gectikce kilo aliyorum da verebiliyorum iste gidiyor sukurler olsun azda ol bu acele niye ben kocam yokken hamile olmak istemiyorum defalarca tatli dillede anlattim yeri geldi agladim bagirdim ama olmadi beni anlamiyo bacisinin 2 tane cocugu var 1bucuk yasinda digeride 8 aylik o nasil dogurdu pespese onun cani yokmu diyo nalet olsun ya bacisida sumsugun teki 55 kilo tabi dogurur herkesi bir saniyo offf smdi yataga yalniz yatarken bile zoruma gidiyo agliyorum uyuyamiyorum hamileyken nasil olurum allah bilir
kizlar benim bir sorunum var cünkü dert denmicek birsey burda öyle seyler okuyorum ki yani benimkine dert denmez aklimi kurcalayan sey su :
ben rüyalarimda arada sirada ilk askimi yasadigim kisiyi görüyorum ve bu cok rahatsiz ediyor. öyle erotik rüyalar degil tabiki daha cok böyle bazi seylerin yarim kalmasi gibi hani sürekli bir konusma cabasinda oluyoruz rüyalarimda ama ben bir sekilde hep sivisiyorum olay yerinden. bu rüyalar beni cok rahatsiz ediyor cidden ediyor. biliyorum rüyalarimizdan sorumlu tutulamayiz ama aksam esim eve geldiginde kendimi vicdan yaparken buluyorum ona baktigimda ki ben esimi gercekten seven biriyim . bana bu hayatta sahip olamadigim tek seyi verdi esim , bir aile. ve benim icin herseyden daha kiymetlibu. bu arada belirtmek isterim lk aski yasadigim insanla hic birsekilde iletisimimiz yok , o Türkiye'de yasiyor zaten ve gün icin de onu aklimdan hic gecirmiyorum taki böyle sacma bir rüyayla gündemime geleseye kadar, rüya gördügüm gün aklimdan cikmiyor hep gecmisi düsünüp daha farkli olabilirmiydik diye. sonra düsündüklerime kizip öfkemi baska seylerden cikariyorum taki cidden aklimda rüya filan kalmayasiya kadar , bazen yemege saldiriyordum gecmiste , bazen evi tery yüz ediyordum yorgunluktan bayilisaya kadar bazende alisverise vuruyordum kendimi. yani günlük hayatinizda hic düsünmediginiz birini niye böyle rüyalarda görürsünüz ki , bilincalti diyenleriniz olabilir belki ama ben sanmiyorum , yani cidden huzurlu ve mutlu bir evliligim var , yasadigim hayattan (kilolarim haricinde) inanilmaz mutluyum , esimin gögsüne kafami yasladigimda dünya yikilsa kendi cani pahasina beni koruyacagini biliyorum mesela. yani özünde bir evlilikte olmasi gereken tüm sevgi , güven ve yakinlik var . ama böyle arada gördügüm rüyalardan artik nefret etmeye basladim , tüm enerjimi aliyor gibiler ve beni huzursuz yapiyorlar .
neden anlattim bilmiyorum bunlari size ama baska anlatacak kimse yok etrafimda , belki icinizden biri bana yardim eder , teselli eder yada ne bileyim iste belki bu su an yasadigim huzursuzluktan kurtarir.
derdim bu isteMefkurem bakma öyle uykum var diye tepndigime uyudugumda rüya görmekten tirsiyorum artik
Kız kendin demişinya, ben onun için dedim :)))ya yarim kalmis birsey yoktu ki iliskimiz boyunca adam boynuzlarimi arsa cikarmis zaten taaaa marstan görünüyormus o kadar yani , tabi ben bunu ögrendigimde iliski baska bir sebeple bitmisti ama bitme sebebi ortadan kalksa bile bu boynuz olayi iki cihan bir araya gelse bir araya getrmezdi bizi
Çok üzüldüm iremcimGunaydin kizlar evet benden bahsediyosun canimtugcetugcem oncelikle dusuncelerini paylastigin icin tesekkur ederim tamam diyestisyene uyarim zaten dun baslamistim.esimle biraz once telefonda tartistik solundan kalkmis ve uykusunu alamamis heralde canim cok sikkin dokunsalar aglayacam o moddayim gene cocuk konusu beni anlamiyor bazen hata yaptigimi dusunuyorum yanlis kisiyle mi hayatimi paylastim diyorum moralim cok bozuk bana soylediklerinin haddi hesabi yok size kisaca yazsam zaten anlarsiniz. Niye daha bizim cocugumuz yok biz kisir miyiz kilon beni ilgilendirmez kb 300 kilo olsanda ben cocuk istiyorum 120 kiloya ciktin 120de dogurabilirsin 20 kilo alsan bile 2. aya garatile kendini sende istiyosun neyi bekliyoruz dedi bagirdi cagirdi cok canim sıkıldı sonra teli kapatirkende sen cocuk falan doguramazsin bizde 40 yasimizda cocuk sahibi oluruz artik deyip yuzume kapatti cok zoruma gtti sanki gun gectikce kilo aliyorum da verebiliyorum iste gidiyor sukurler olsun azda ol bu acele niye ben kocam yokken hamile olmak istemiyorum defalarca tatli dillede anlattim yeri geldi agladim bagirdim ama olmadi beni anlamiyo bacisinin 2 tane cocugu var 1bucuk yasinda digeride 8 aylik o nasil dogurdu pespese onun cani yokmu diyo nalet olsun ya bacisida sumsugun teki 55 kilo tabi dogurur herkesi bir saniyo offf smdi yataga yalniz yatarken bile zoruma gidiyo agliyorum uyuyamiyorum hamileyken nasil olurum allah bilir
Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz cnm o yüzden de birbirimizi daha iyi anlıyoruz
Heleki 90 -100 kilo üstünü görmüş biri kilonun acısını daha fazla içinde hissediyor
Bu intikam işi o kadar doğruki
Bende en son bunalıma girdiğimde ağır yaşamlardaki gibi olayım diye 1 haftada 5 kilo almıştım
Sanki milletin umrunda oluyor kendine ne yaptığın
Halbuki en güzel intikam
incecik narin narin dolaşıp saçları savurmak :)))
Geçen haftada öyle diyodun
Hayatımın son 2 yılının ilk yılı o kadar çok eleştirildim ki. 'Bir lokma ye, bir lokmadan bir şey olmaz, nefis bu, neden şube yemeklerine katılmıyorsun, çok kötüsün, demek ki bizi sevmiyorsun, sen hep spora git zaten bize hiç zaman ayırma'... Böyle uzayıp giden cümleler...
Tam detoks yaptığım günler şubede aktiviteler oldu, katılmazdım, onur kırarcasına eleştirirlerdi. Benim vücudum, benim midem, benim kararım, saygılı olmalısınız derdi. Çok mu kolaydı sanki insanlar dışarda kebap yerken, ben şubede 500 ml' lik bir şişede sebze suyu içiyordum, öğle yemeği niyetine. Evdekiler annemin muhteşem içli köftelerini yerken ben haşlanmış sebze yiyordum. Kolay mıydı sanki?
Evet çok sıkı diyet yaptığım günler oldu, açlıktan uyuyamadığım, ağladığım, burnuma yemek kokularının geldiği günler çok oldu. Halsizlikten bankada çalışamadığım günler de oldu. Her gün çalışmak için ilçeye git-gel, yoğun iş temposu, ayy bunu mu yiceksin diye yapılan eleştiriler, iş çıkışı direkt spor salonu, eve git, duş al, saçlarını kurut, ertesi günün yemeğini, kıyafetlerini hazırla, saat gecenin 1'i. Allah' ım (afedersiniz) totomun direkt yatağıma değmesini istiyordum, zaten 6 da tekrar uyanacağım. Ama o günleri hiç eziyet olarak görmedim, tartıdaki Her gün biraz daha küçülüyordum, her gün eski kiloma tekrar dönüyordum. Ve bu beni çok mutlu ediyordu. Aynadaki ben, o kadar farklı o kadar güzel görünüyor ki, ne zaman 100 kg a çıktım, ne zaman XL, XXL, 44-46 Beden kıyafetler aldım, bilmiyorum. Neden izin verdim buna, evet hastaydım, sürekli ilacım, iğnem, serumum vardı, moralim çok bozuktu, ölmek için yalvarıyordum, hayatım çok zordu, mutsuzdum ama neden bunların arkasına saklanıp bedenimi de mutsuz ettim, o mutsuzluğun farkına neden varamadım? Cevabı yok, bilmiyorum...
Bu yolda kendimi hasta ettim, kabul ediyorum, paranoyak oldum, herkese onu yeme ... gr şeker eklentisi var, onu yakmak için ne kadar koşman gerek biliyor musun sen, hayır ben bunu yiyemem çünkü cumartesi hamburger yicem, hafta sonu meyhaneye gidecem o yüzden bedelini bu hafta peşin peşin ödemeliyim, diyorum. Hedef 55, belki çok uzun zaman olacak o hedefe ulaşmam için, belki de ulaşamayacağım. Ama artık farkındayım, değiştim, güzelleştim, 36-38 beden giyiyorum ya üstelik kortizondan tekrar kilo aldığım halde, sarkmadan çatlamadan kilo verdim, kimse inanmıyor o kadar kilo verdiğime. Komşular beni tanımıyor, ne kadar değiştiğimi söylüyorlar.
Arayıp ayyy Tuğçe acil kilo vermem lazım, ne yapmam gerekiyor, ayy Tuğçeee fıstık gibi olmuşsun diyenler... Bunları duymak o kadar güzel şeylerki...
Zaman zaman ümitsizliğe düşüyorum maalesef, bu sürede herkes daha fazla kilo vermiş, ben neden veremiyorum diye çok kıyaslama yaptım, doktora gittim ya '6 haftadır kilo veremiyorum ne hastasıyım ben' dedim doktora. Kadın sakinleştirdi beni, bir sürü şey anlatıp gönderdi. Bir başka doktor da 59 kiloyken dizimi yırttığımda 'acil kilo vermelisin' deyip hastane ortasında ağlattı beni. İyi-kötü çok şey yaşadım ama başardım, yolun büyük bir kısmını başarıyla aştım....
1 kat merdiven çıkıp yanıma nefes nefese kalmış şekilde gelen göbekli müşterilerimin de farkına varmaları için dua ediyorum içimden, suratı asık tombiş insanların yeniden gülmeleri için...
Kendimiz için, kendimize verdiğimiz değer için, saygımız için, her kıyafeti giyebilmek için, saçlarımızı istediğimiz şekle sokmak için, koşmak için, fotoğraflarda tam boy poz vermek için, mutlu olmak için ve en önemlisi sağlıklı olmak için bu bedene iyi bakmalıyız. Her şeyden ölçülü yiyip, sağlıklı kiloda olmalıyız...
Ve biz bunu başarabiliriz, biz kadınız, biz muhteşem bir takımız....
Aslında yukarıda içimi döktüğümden güzel günün konusu olamaz bence...
Günün Konusu
Zayıflama sürecinde hissettiğiniz duygular, aldığınız iyi veya kötü eleştiriler nelerdir ?
Zayıflama sürecinde hissettiğiniz duygular, aldığınız iyi veya kötü eleştiriler nelerdir ?Günün Konusu
Önce zayıflama öncesinden bahsetmek istiyorum
Ben 58 kiloda bile kendini şişman gören kompleksli biriydim
Küçüklüğümden beri kilo takıntım vardı
Bunda ablamın herzaman benden daha zayıf olması yatıyor heralde
Onun yanında hep toplu duruyodum
Veeee bu kişi gün geldi 123 kilolara ulaştı
3.çocuktan sonra bile doğumdan 79 kiloyla çıkıp 75 e düşmüşken
Bu dönemde çoğunlukla diyetteydim :))
Ama istikrar yoktu
Hep 5 ver geri 15 al vs.gibi
Psikoljim kendime güvenim sıfırdı
Takıma ilk başladığımdada çok azimliydim istekliydim ama içimde biyerlerde tekrar zayıf olabileceğime inanmıyodum
Çünkü 25 senem kilolarla savaşmakla geçti
Ama insan bırakmadan devam ederse hayalini bile kuramadığı kiloya düşebiliyomuş
Herkes çok şaşırdı, takdir etti
Hatta arkamdan ameliyatmı oldu diyenler bile olmuş :))
Yeniden bir BEN oldum
Oturmalarda tek gündem benim verdiğim kilolar azmim di :)))
Tek kötü eleştiride artık yeter çirkin, leylek gibi oldun demeleriydi :))
Ama benim aptal kafam yine koruyamadım çoğunu geri aldım
Inş.bu sefer burdan kopmayarak bunuda başarıcam
Çünkü insan zayıflığın tadını bi kere alınca asla kiloyu kabullenemiyor
Offff cicilerimi özledim ben
özgürce her istediğimi dolaptan alıp giymek istiyorum
Daha hevesimi bile almamıştım
Farketmeden geçmişte içinde kalan bir şey var mıydı canım? İlk aşkın, acemilik, korku, tecrübesizlik ne bileyim herhangi bir şey. Zamanında bastırdığın duygular, şu an huzurluyken pat diye ortaya çıkmış olabilir.
Hani böyle yıllık izne ayrılırsın, işten uzakta tam kafa dinlicem derken pat diye hasta olursun ya, onun gibi bir şey olabilir mi
Kız kendin demişinya, ben onun için dedim :)))
Amannn boşver güzelim o zaman yaaa
Dediğim gibi rüyalara takılır kalırsan bu olay içinde büyür daha fazla huzursuz eder seni
Belkide o boynuz olayını içinde sindiremediğin içinde olabilir
Seni bugününe bak hem geçmişi hem rüyaları salla gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?