- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #239.441
Geçmiş olsun inşallah tiroid sonuçları da iyi gelir ablacimhastaneden geldim şükür 3 saattir o yana git bu yana git yoruldum :)
dahiliyeye troid için kan verdim yarın alıcam sonucu
kalp damar doktoru röntgn ve kalp grafiği çektirdi kalp 100 çıktı troid zehirlenmesi yaşadığımı söyleyince normal dedi
rontgene bakıp ileri düzey boyun düzleşmesi ve kamburluk başlangıcı olduğunu söyleyip fizik tedavi doktoruna yolladı
o da bir dolu ilaç verdi boyundan dolayı kollarda sırtta ve hatta bacaklar da ağrı oluyormuş fibromiyalji de etkiliyormuş ağrıları , ve tabi ki kilo , fazla kilo bele yük bindirince bacaklarda cezasını çekiyor biraz kilo versen iyi olur dedi
kendi yaptığım egzersizleri yasakladı iyice boyunu beter ediyormuş kendi verdiği bel ve boyun egzerleri hariç bir şey yapma dedi bu günlük benden bu kadar yarın öğleden sonrada kadın doğum ve troid sonuçlarını hallettim mi doktor işi bir süre olmayacak inşallah
Merhabalar kknın fit olma yolunda ilerleyen ve isteyen hatunları.
Benim hikayem de aslında hepinizdn çok farklı olmayan, lakin imkansiz da olmayan bir süreç.
Ben kendimi bildim bileli hep bir tontiş, minnoş kızdım.
Genç kız oldum yine hafif kilolu balık etli olanindan, etrafta yapilan yorumlarin iyilerini teselli, kötülerini depresyon sebebi olarak algılardım.
İyi ne olabilir ki diyeniniz olabilir; Maşallah böyle babayivit olacak kız dediğin! Diyen teyzelerin yorumlarına inanmasam da sevinirdim.
Ama.birde patavatsız kesimin,herkesin içinde, dusuncesizce aa sen kiloomu aldin, yorumlari cok kez gelmiştir başıma.
Himm peki neden hâlâ biseyler yapmiyordum? En büyük inancım; bizim cinsimiz böyle!!:! Diyn anne tarafım, ne yaparsak yapalım biz zayiflayamayiz diyen, annemgiller* Mübarekler diyet yapma cabasina bile girmeden bu kanıya varmışlar. Su icsek yariyo lafina inandim senelerce
Ve yeni nesil de böyle zincirleme.
Sonrasında ben 65 kg ile evlendim, iki sene sonra dogum derken oldu 70, 4 sene icinde iki dogum daha drrken 80lere geldim.
Sonra saldım kendimi 3 cocuk ev işi, koşturmaca bahaneleriyle 89lara kadar geldim.
Ha bu arada birrr sürü, zayiflatici ürünler, çaylar,kremler, parafinli korseler... Neler neler, ama hepsi kolaya kacan yönden, boğaza dur diyen yok!
Sonra Birgün kk da bdv satirlarinda dolasirken, bir ara diyet listelerine de gözüm takildi. Hep görürdüm lakin, inandırıcı gelmezdi doğrusu.
Tatildeyim keyfim yerinde, dedim bi selam vereyim.
Hemen kapiverdiler 9. Takımdan :)))
Tanıştık ettik derken, dediler tartisiz olmaz, bildirim yapmalisin.
Hemen gidip oralarda tartı buldum aldim :)
İnanamıyorum kendime cdden girdin diyorum.
Ben menü yazdıkca hatalarim, duzeltiliyor, uyariliyorum, @mefkurem biraz daha otoriter ama net uyarılar yapardı, başta yadırgamıştim lakin, onun gerçekten bu işi bildiğine inanmaya başladım.
Başta az yemek gerektiğini sanıyordum, o kadar azalttim ki, birde bol bol yeşil çay içtim. Bas dönmeleri başladı bende,
Sonra anladım ki az yemek değil, makul miktarda sağlıklıolan herşeyden yemek gerekiyormus.
Öyle seçmece ürünlerle de değil; bundan sonraki hayatimda yiyebilecegim, gıdaları orantılı almak işin püf noktası imiş.
İlk ay verdigim 7 kg sonrasinda, etrafımda aldigim tepkiler motivasyonumu arttırdı ki, daha da dikkatli olup, daha güzel sonuçlar almaya başladım.
Baslarken 52 olan bedenim 46 olmustu, bu kadar incelmeyi taabiki sporla desteklemek sayesinde kazandım.
Bol bol su içmek ki başta bana zor gelmişti, kendime şişe edinip,limon bazen tarçın ve karanfille aromalandirmak cok yardımcı oldu. Hem abur cubur isteğimi kesip,hemde yaglarimi eritiyordu.
Artik şişem hep yanımda:)))
Ve kendime odul olarak küçük beden elbise aldım.
Şuan bir mağazaya girdigimde, büyük beden reyonu aramıyor ve girer girmez kendime biseyler bakabiliyorum. Bu harika birşey.
Ve benim en büyük motivasyon sebebim eşim!
O iki senedir yurtdışında ve geldiginde bana tekrar hayran olmasını, onu şaşırtmayı hayal ederek verdim kilolarımı.
Hedefim 70 ti, lakin takım arkadaşlarım 65 olmadan göndermezük:))) dediler biraz daha sıktım dişimi, azmin sonundaki zafere ulaştım.
Tek ve en çok gereken şey GERÇEKTEN İSTEMEK..
Motivasyon etkisinin %50 olduğuna inanıyorum, diğer yarısı da diyet ve spor.
Umarım bu yolda emek veren hepiniz, amacınıza ulaşıp daha sağlıklı ve güzel vücuda sahip olursunuz.
Vee Takım ruhu:)))
Sevgili takım arkadaşlarım hepinize tek tek teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Bu takıma geldiğim ve sizleri tanıdığım güne binlerce şükür olsun diyorum.
Değişmek kolay değildir;
Kararlı olmak ve terlemek gerekir...
niye ishal olmuş ki canım.geçmiş olsun.Maşallah benim arttı atlet şu gibi geziyorum sürekli bol bol ot yemeye baglıyorum ben. Ama kızım pek emmiyor emsede kilo alımı işhal yüzünden durdu gibi maalesef
Biraz erken kalkıp kahvaltını evde yapsan daha iyi olur cnmGaliba ben münü yazma işini çok kiviramadim:)) yarından itibaren daha net cümlelerle anlatacağım. Saba h kahvaltılarım genelde az olmasının sebebi okula gidiyorum sabah erkenden ilk tenefüste de sigara içmeye çıkıyorum o yüzden hemen biseyler atıştırmam gerekiyor o yuzd3n yumurta yiyip d3vam ediyorum. Gerçi beni tok tutuyor. Haftasonlari dersimin olmadığı zamanlar daha düzenli oluyor kahvaltılarım.
Malb.....100Ne içiyorsun ki merak ettim ablacım
Birazda aradaki ilişkiye bakıyor heraldea valla benm babannemde hep ablam ilk torun yeri baska der bide ona bakmis bi zaman ondan belkide ama aramiyo diye bazen duygulanip agliyo bile ablamda biraz vurdum duymaz kimseyi arayip sormaz öyle..
Ama anneannemde beni daha cok sever oda bana bikacsene bakmis ondan bence cok ilgilendiklero zamanda degisiyor sen smdi gelcek torunlada ilkindeki gbi ilgilenip
Inş.cnmne oldu bu nete alıntı olmuyor
Mefkurem anacım azıcık kalmış torunun gelmesine ben daha var sanıyordum sağ selamet gelir inşallah bebiş
havadan galiba tüm gün başım beynim patladı
bu hafta Biraz kaçamaklı oldu heralde :))menüm
8 :40
2 ceviz 1 sarımsak ve suyu ( daha da yapmıycam işe yaramadı)
12:00
1 elma
12:30
1 tabak düğün çorbası
1 köfteli hamur işi
19:10
1 haş. yumurta
1 kase kadar bol yeşillikli lor salatası
2 d. ekmek 1 t.k kaymak 1. y.k. bal
yarım kk peynir
1 d. kaşar
su 2. lt biraz geçti
spor 2 dk kas güçlendirme hareketleri
Haber ver dicektimki vermişin zaten :)yarın pek uğrayamayabilirim 2 doktora birden randevu aldım geçen gidip de kös kös dönmüştüm yanlış polikiniğe aldım diye inşallah bu defa tahlilleri v.s. hepsini yapar gelirim :))
çok geçmiş olsun nihalcim inş.bebişe geçmezTesekkur ederim canim, malesef bende kaptim sifayi..
O da ünlü bi diyetisyen cnmEn önemli öğün kahvaltı işte sabah açtım sonra canım pek istemedi:))) Bankanın içecek saatleri öyle yapacak birşey yok her gün kahve ve yeşil çay saatim böyle hafta içi. Activia yoğurt 74 kalori kız sadesi.
Ayy bu arada Taylan Kümeli kim onu duymamışım :)))
Tatlım süt için en başta 3 lt suyunu içeceksinçorbam mercimek çorbası idi.unsuz sma patatesli.aslında ekmeksiz tetim çorba oluncs sms sütüm azalır diye korkuyorum.
@melegimve ben senin menülerinle sütünde azalma oldumu .emziren işin az gibi gözüktü bana
Taze fasülyeyle zeytinyağlı pırasa favorimGünaydın kızlar
evet gece kaç kalkıyorum benimki de diş çıkaracak herhalde geceleri huzursuz uyanııyor.bir de ötekine bağırdım dün gece .pişman oldum ama elden ne gelir.sinirlere hakim olmak gerek
arkadaşlar cumaya az kaldı.
neket yiyince şişkinlik yapıyor .evde lahana, karnabahar, balkabağı ,taze fasulye.. dündenn pırasa yemeği var.
bencede götür cnm ilerlemesinGünaydın kızlar nasılsınız bakalım, bu günün olanları ne?
Ben dün teyzemle konuşmuştum sosyete pazarına gideceğiz ama öncesinde oğlanı aile hekimine götüreceğim tüm gece öksürdü uyuyamadı resmen daha fazla ilerlemeden gidelim bi. Ay kuzum ya yine ciddi hasta değil ama ne güzel seviniyordum hiç hasta olmadı kuzum diye.
Bir de sütçü gelecek bugün sütü balkona koyup gideceğim umarım ben gelene kadar eksimez
Yoğun gün olmasına rağmen çok güzel atlatmışın mervecimEmziren anne menüsü (süt diyeti yapıyorum
Saat 10.30 kahvalti
6 zeytin
2 cerry
2 yumurta ile Kıymalı yumurta
Bol yeşillik
Çeyrek dilim tb
Saat 14.00
2 küçük mandalina
5 çiğ badem
Saat 18.30 akşam
Firinda 2 tavuk Baget -3 parca elma dilim patates
Salata
1 dilim tb
Su 2.5 litre
Spor yok maalesef. Tüm gün kendi kurumumdaydim Maasla ilgili yanlış yapılmış ücretsiz izne ayrılacağım için dilekve vermem gerekiyormuş o sırada amcamlar memleketten gelmiş ordan abimlere geçtik yemek hazırladık derken küçük kızım durmadı biz eve geçtik buraya kaç kez yazdığım mesajlar yarım kaldı. Bugün de curcuna ile geçti
Sen ders verseydin adamaBu gece rüyamda bir diyetisyene gidiyorum, sonra kendi kendime neden geldim.ki.diyorum,
Adama zayıflama hikayemi anlatıyorum
Bu ara gerçekten çok hasta oldunuz cnm yaagunaydinlar simdi geldim ise cok sukur diyorum yine bugunumuze
gece acillik olduk buyuk kiz 39 derece olup titremeye vucudu morarmaya baslayinca gittik bogaz enfeksiyonu sabah tekrar kucugude atesli bu arada sabah tekrar polikinlige goturduk 2 sinide
bana bi akil verin bi dua edin bizim icin sorguluyoruz kendimizi biseymi yaptik saglikla imtihan oluyoruz 2017 senesi cok zor gecti bizim icin
Menünde hiç srbze salata türü bişey yok cnmdünkü menüm
emziren anneyim
sabah 10
2 mandalina
öğle 12
1 kase mercimek çorba
tavuk but 2 adet fırında
1 dilim ekmek
akşam 18
1 tabak hamsi buğlama
2 kepçe şehriyeli çorba
tartıldım sabah 97 yi gördüm çok şükür
Inş.troid biraz düzelmiştir cnmhastaneden geldim şükür 3 saattir o yana git bu yana git yoruldum :)
kalp damar doktoru röntgn ve kalp grafiği çektirdi kalp 100 çıktı troid zehirlenmesi yaşadığımı söyleyince normal dedi
rontgene bakıp ileri düzey boyun düzleşmesi ve kamburluk başlangıcı olduğunu söyleyip fizik tedavi doktoruna yolladı
o da bir dolu ilaç verdi boyundan dolayı kollarda sırtta ve hatta bacaklar da ağrı oluyormuş fibromiyalji de etkiliyormuş ağrıları , ve tabi ki kilo , fazla kilo bele yük bindirince bacaklarda cezasını çekiyor biraz kilo versen iyi olur dedi
kendi yaptığım egzersizleri yasakladı iyice boyunu beter ediyormuş kendi verdiği bel ve boyun egzerleri hariç bir şey yapma dedi bu günlük benden bu kadar yarın öğleden sonrada kadın doğum ve troid sonuçlarını hallettim mi doktor işi bir süre olmayacak inşallah
Çalış seninde olsun bebeğimhem de 4.5 ayda3 çocukla
maşallah
ben de bem de ben de
Kendine zorunmu var bahar hanımcımSelam canlar nasılsınız ben yine kendimi çok hirpaladim başım ağrıyor spordan sonra sizde de oluyor mu suyla savasip gelsem bı kadar olurdu valla
En iyi diyetisyen 9 takım üyeleri ve kaptanımız tebrikler canım
Alerjisi ve bağırsakta iltihap varmışniye ishal olmuş ki canım.geçmiş olsun.
Bence sabit olman bile güzel cnmBen bugun tartiya ciktm kontrol amacli valla ben ayni duruyorm pazartesindeki gbi tabi moralm bozuldu biraz ama az yiyorm bugun sporumuda yaptm bakalm yarinda 3 yumurta detoksunu yapcm sonuc nasl olcak meraktayim..
Bu arada cezamdan 500 hoplamayi bugn yaptm 500de yarin yapcmMefkurem
Bence sabit olman bile güzel cnm
Çünkü pek az yemedin
Bu 2 gün azami dikkat et eminim güzel eksi gider
Yarın yumurta yapıcaksan sabahtan meyvede yemeki etkisi bozulmasın
Bende 200 yaptıydım bugün devam yapayım
Mefkurem ablam cevaplamiş saolsun bizim laktoz intoleransimiz var canım birde kızım Maalwsef amip dizanteri si kapmış bağırsak iltihabı varniye ishal olmuş ki canım.geçmiş olsun.
Bugün özellikle akşamı hafif tut cnmTamam cnm öle yapcm meyvede yemiycem bakalm nolcak güzel bi eksi gelir insallah.
Kizz cok da yemedim normal yedim aslindaama evde daha farkli olurdu tabi..
Neyse bakalm nolcak
Inş.zamanla daha iyi olacak cnmMefkurem ablam cevaplamiş saolsun bizim laktoz intoleransimiz var canım birde kızım Maalwsef amip dizanteri si kapmış bağırsak iltihabı varsürekli ishal sürekli çok üzülüyorum gazı da var sindirim sorunu yüzünden bir gün iyiyse bir gün kötü maalesef kizim
Günaydın kızlar nasılsınız bakalım, bu günün olanları ne?
Ben dün teyzemle konuşmuştum sosyete pazarına gideceğiz ama öncesinde oğlanı aile hekimine götüreceğim tüm gece öksürdü uyuyamadı resmen daha fazla ilerlemeden gidelim bi. Ay kuzum ya yine ciddi hasta değil ama ne güzel seviniyordum hiç hasta olmadı kuzum diye.
Bir de sütçü gelecek bugün sütü balkona koyup gideceğim umarım ben gelene kadar eksimez
Bu gece rüyamda bir diyetisyene gidiyorum, sonra kendi kendime neden geldim.ki.diyorum,
Adama zayıflama hikayemi anlatıyorum
gunaydinlar simdi geldim ise cok sukur diyorum yine bugunumuze
gece acillik olduk buyuk kiz 39 derece olup titremeye vucudu morarmaya baslayinca gittik bogaz enfeksiyonu sabah tekrar kucugude atesli bu arada sabah tekrar polikinlige goturduk 2 sinide
bana bi akil verin bi dua edin bizim icin sorguluyoruz kendimizi biseymi yaptik saglikla imtihan oluyoruz 2017 senesi cok zor gecti bizim icin
dünkü menüm
emziren anneyim
sabah 10
2 mandalina
öğle 12
1 kase mercimek çorba
tavuk but 2 adet fırında
1 dilim ekmek
akşam 18
1 tabak hamsi buğlama
2 kepçe şehriyeli çorba
tartıldım sabah 97 yi gördüm çok şükür
hastaneden geldim şükür 3 saattir o yana git bu yana git yoruldum :)
Merhabalar kknın fit olma yolunda ilerleyen ve isteyen hatunları.
Benim hikayem de aslında hepinizdn çok farklı olmayan, lakin imkansiz da olmayan bir süreç.
Ben kendimi bildim bileli hep bir tontiş, minnoş kızdım.
Genç kız oldum yine hafif kilolu balık etli olanindan, etrafta yapilan yorumlarin iyilerini teselli, kötülerini depresyon sebebi olarak algılardım.
İyi ne olabilir ki diyeniniz olabilir; Maşallah böyle babayivit olacak kız dediğin! Diyen teyzelerin yorumlarına inanmasam da sevinirdim.
Ama.birde patavatsız kesimin,herkesin içinde, dusuncesizce aa sen kiloomu aldin, yorumlari cok kez gelmiştir başıma.
Himm peki neden hâlâ biseyler yapmiyordum? En büyük inancım; bizim cinsimiz böyle!!:! Diyn anne tarafım, ne yaparsak yapalım biz zayiflayamayiz diyen, annemgiller* Mübarekler diyet yapma cabasina bile girmeden bu kanıya varmışlar. Su icsek yariyo lafina inandim senelerce
Ve yeni nesil de böyle zincirleme.
Sonrasında ben 65 kg ile evlendim, iki sene sonra dogum derken oldu 70, 4 sene icinde iki dogum daha drrken 80lere geldim.
Sonra saldım kendimi 3 cocuk ev işi, koşturmaca bahaneleriyle 89lara kadar geldim.
Ha bu arada birrr sürü, zayiflatici ürünler, çaylar,kremler, parafinli korseler... Neler neler, ama hepsi kolaya kacan yönden, boğaza dur diyen yok!
Sonra Birgün kk da bdv satirlarinda dolasirken, bir ara diyet listelerine de gözüm takildi. Hep görürdüm lakin, inandırıcı gelmezdi doğrusu.
Tatildeyim keyfim yerinde, dedim bi selam vereyim.
Hemen kapiverdiler 9. Takımdan :)))
Tanıştık ettik derken, dediler tartisiz olmaz, bildirim yapmalisin.
Hemen gidip oralarda tartı buldum aldim :)
İnanamıyorum kendime cdden girdin diyorum.
Ben menü yazdıkca hatalarim, duzeltiliyor, uyariliyorum, @mefkurem biraz daha otoriter ama net uyarılar yapardı, başta yadırgamıştim lakin, onun gerçekten bu işi bildiğine inanmaya başladım.
Başta az yemek gerektiğini sanıyordum, o kadar azalttim ki, birde bol bol yeşil çay içtim. Bas dönmeleri başladı bende,
Sonra anladım ki az yemek değil, makul miktarda sağlıklıolan herşeyden yemek gerekiyormus.
Öyle seçmece ürünlerle de değil; bundan sonraki hayatimda yiyebilecegim, gıdaları orantılı almak işin püf noktası imiş.
İlk ay verdigim 7 kg sonrasinda, etrafımda aldigim tepkiler motivasyonumu arttırdı ki, daha da dikkatli olup, daha güzel sonuçlar almaya başladım.
Baslarken 52 olan bedenim 46 olmustu, bu kadar incelmeyi taabiki sporla desteklemek sayesinde kazandım.
Bol bol su içmek ki başta bana zor gelmişti, kendime şişe edinip,limon bazen tarçın ve karanfille aromalandirmak cok yardımcı oldu. Hem abur cubur isteğimi kesip,hemde yaglarimi eritiyordu.
Artik şişem hep yanımda:)))
Ve kendime odul olarak küçük beden elbise aldım.
Şuan bir mağazaya girdigimde, büyük beden reyonu aramıyor ve girer girmez kendime biseyler bakabiliyorum. Bu harika birşey.
Ve benim en büyük motivasyon sebebim eşim!
O iki senedir yurtdışında ve geldiginde bana tekrar hayran olmasını, onu şaşırtmayı hayal ederek verdim kilolarımı.
Hedefim 70 ti, lakin takım arkadaşlarım 65 olmadan göndermezük:))) dediler biraz daha sıktım dişimi, azmin sonundaki zafere ulaştım.
Tek ve en çok gereken şey GERÇEKTEN İSTEMEK..
Motivasyon etkisinin %50 olduğuna inanıyorum, diğer yarısı da diyet ve spor.
Umarım bu yolda emek veren hepiniz, amacınıza ulaşıp daha sağlıklı ve güzel vücuda sahip olursunuz.
Vee Takım ruhu:)))
Sevgili takım arkadaşlarım hepinize tek tek teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Bu takıma geldiğim ve sizleri tanıdığım güne binlerce şükür olsun diyorum.
Değişmek kolay değildir;
Kararlı olmak ve terlemek gerekir...
Selam canlar nasılsınız ben yine kendimi çok hirpaladim başım ağrıyor spordan sonra sizde de oluyor mu suyla savasip gelsem bı kadar olurdu valla
Gelinin sabah fazla sancısı varmış
Dr a Kontrole gittiler daha açılma yokmuş
Ama her an gelebilir
Gece falan olursa ben mecbur çocuğun yanına gidecem
O yüzden işlerimi halledeyim
Sporumu yapıp duşumu alayım
Sizde bugün sporunuzu aksatmamaya çalışın
Bide aklıma geldi
Per.gecesi falan ararlarsa tartımı almayı unutmamam lazım :))
Onların var ama belki tartı farkı olabilir
Mehlikatun
Karnen hazırlanmış bebeğim
Mehlikatun 'un Cuma Zayıflama Yarışması Karnesi:
Bugüne Kadar Verilen Kilo Bilgisi:
Ağustos / 3,5
Eylül / 7,4
Ekim / 3,4
Kasım / 4,1
Aralık / 6,7
2017 YILINDA TOPLAM VERİLEN : 25,1 KİLO
Bu verilere göre oranlarşöyle:
Başlangıç Kilosu (532. Etap) ( 89,3 )
Bitiş Kilosu (548. Etap) ( 64,2 )
Verilen Toplam Kilo ( 25,1 )
Yüzde Olarak Toplam Kayıp ( 28,11% )
Toplam Süre ( 16 Hafta )
Ortalama Haftalık Kayıp / % ( 1,76% )
Ortalama Haftalık Kayıp / gr ( 1.569 )
Yorum : Sevgili Mehlikatun 3 Ağustos 2017 (532. Etap) ve 89,3 kiloyla başladığı Cuma Zayıflama Yarışması'ndan 15 Aralık 2017 (548. Etap) tarihinde toplam 25,1 kilo vererek başarıyla mezun olmuştur.
Yarışmacımızın mezun olmayı hedeflediği kilosu 70 dir. Hedefini % 130 oranında yakalayarak mezun olmuştur. Tebrikler!
Kendisini başarıları nedeniyle tebrik eder, yarışmada bulunduğu sürece gerek üyesi olduğu 9.Takıma, gerekse Cuma Zayıflama Yarışması'na katkılarından ötürü teşekkür ederiz.
Mefkurem ablam cevaplamiş saolsun bizim laktoz intoleransimiz var canım birde kızım Maalwsef amip dizanteri si kapmış bağırsak iltihabı varsürekli ishal sürekli çok üzülüyorum gazı da var sindirim sorunu yüzünden bir gün iyiyse bir gün kötü maalesef kizim
Bugün özellikle akşamı hafif tut cnm
Yarında tartılki, yumurtanın sonucu ne olmuş görelim
Detoks suyunu akşamdan hazır et istersen
Inş.zamanla daha iyi olacak cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?