- 24 Ocak 2012
- 14.421
- 50.809
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #244.101
Sakın ol canım bizde aynı gibiyiz bende ek gıda asamasindayum alerji olduğu içinde korkuyorum birsey verirken benim kızım da su bilw icmiyor el kadar Bebe ağzını yumuyor sen nerden biliyorsun diyorum kendime zamanla alısır panik yapma . Bana kalsa sürekli emzirsem sadece ama bi yerden başlamak lazım kilosu falan nasılButun gece gene nobet tuttum 1.5-2.5-3.5 -5.5 da uyandik en son uykum acildi iyice 7 ye kadar uyuyamadim neden boyle bu cocuk anlayabilmis degilim. Uyanikken keyfi gayet iyiydi bugun. 2 gundur surekli uyku hali olup uyuyamadigimdan acayip basim agriyor keyifsizlik var. Birde ek gida yediremiyorum kac cesit sey denedim agzina neyi ne sekilde verdiysem hepsini tukuruyor 2 sn olmadan napcam bilmiyorum
iyi fikir aslında :)Takimin yarisi ankarada galiba napsak bi hafta sonu gun mu yapsak soyle kisirlar pastalar borekler filan
canım ilk etapta ağzında tutup tükürüğü yeter böyle böyle alışacak birde zamanı önemli emzirmeden ne kadar zaman sonra veriyorsun biraz aç olmaliki tadabilsinButun gece gene nobet tuttum 1.5-2.5-3.5 -5.5 da uyandik en son uykum acildi iyice 7 ye kadar uyuyamadim neden boyle bu cocuk anlayabilmis degilim. Uyanikken keyfi gayet iyiydi bugun. 2 gundur surekli uyku hali olup uyuyamadigimdan acayip basim agriyor keyifsizlik var. Birde ek gida yediremiyorum kac cesit sey denedim agzina neyi ne sekilde verdiysem hepsini tukuruyor 2 sn olmadan napcam bilmiyorum
Simdi baktim 26. Hafta buyume atagi varmis. Zaten takvimde de simsekli gorunuyor bu haftadan sonra duzelir insallah. Ay valla emzirmek ikimizinde hosuna gidiyor artik acinca bile keyifle ciglik atiyor ama dedigin gibi biyerden baslamak lazim.boy kilo iyiydi. 5. Ay kontrolunde 70 cm 7.5 kg civari birsey cikmisti. Bu aksam fincanla yogurt verdim bir kere tatti ikinci teklifimde benimki de kafayi ceviriyor geri geri atiyor almadi bidahaSakın ol canım bizde aynı gibiyiz bende ek gıda asamasindayum alerji olduğu içinde korkuyorum birsey verirken benim kızım da su bilw icmiyor el kadar Bebe ağzını yumuyor sen nerden biliyorsun diyorum kendime zamanla alısır panik yapma . Bana kalsa sürekli emzirsem sadece ama bi yerden başlamak lazım kilosu falan nasıl
her turlu zaman araliginda denedim genelde emzirmeden 1 1.5 saat sonra veriyorum ama 2.5 saat sonra verdigimde de tepki ayni oluyor. Corba degilde daha ziyade sebzeleri haslayip verdim kendi yemedi pure yaptim onu da yemedi bugun mayaladim gayet tatliydi yogurdum onu bile yemedi ama bi masaya otursun yediklerimize saldiriyor uzanacagim alacagim diye. Ben birsey icersem elimden kapmaya calisiyor. Hele suyu cok guzel iciyor dil surekli disardaiyi fikir aslında :)
canım ilk etapta ağzında tutup tükürüğü yeter böyle böyle alışacak birde zamanı önemli emzirmeden ne kadar zaman sonra veriyorsun biraz aç olmaliki tadabilsin
Benimki ilk etapta o sebze corbalari vs lopur lopur içiyordu ay dedim ne güzel yiyen bir çocuk olacak ama sonra hiçte öyle olmadı valla
Zaman öyle çabuk geçiyorki zeynebim bi bakmışın kocaman olmuş seni beğenmiyor :)))
Neinnnn mis fis bişey yokkk
Ne güzel yeşil çay kiraz sapı miss gibi
Sizin kantinciden iste yine absürt bi şey :))
Cnm tecrübe ile anladım ki zamanla gerçekten alışıyr 1 kaşıktan sonrasınsa agzınu kapatan oğlum artık 1 kaseye yakın yemeye başladı maşallah bu bir süreç onların hemen alışmasını beklememek lzmSakın ol canım bizde aynı gibiyiz bende ek gıda asamasindayum alerji olduğu içinde korkuyorum birsey verirken benim kızım da su bilw icmiyor el kadar Bebe ağzını yumuyor sen nerden biliyorsun diyorum kendime zamanla alısır panik yapma . Bana kalsa sürekli emzirsem sadece ama bi yerden başlamak lazım kilosu falan nasıl
Bana menülerin hep az geliyor helal olsun dayanabiliosan cnmDeğerli menüm ;
07:15 2 dilim peynir, 5 zeytin, yeşillik, 1 dilim çavdar ekmeği
10:30 sade türk kahvesi, 3 çiğ fındık, 2 kuru üzüm, 8 beyaz leblebi
12:40 ızgara tavuk, ayran
16:00 1 portakal, 1 çay bardağı tarçınlı süt
17:30 bir kase yoğurt
4 litre su
25 dk cardio*3=75
35 dk pilates*3=105
40 dk n.t yürüyüş*1=40
220 puan @Pnrrr-20
heralde benim kız doğduğundan beri atak halinde:)Simdi baktim 26. Hafta buyume atagi varmis. Zaten takvimde de simsekli gorunuyor bu haftadan sonra duzelir insallah. Ay valla emzirmek ikimizinde hosuna gidiyor artik acinca bile keyifle ciglik atiyor ama dedigin gibi biyerden baslamak lazim.boy kilo iyiydi. 5. Ay kontrolunde 70 cm 7.5 kg civari birsey cikmisti. Bu aksam fincanla yogurt verdim bir kere tatti ikinci teklifimde benimki de kafayi ceviriyor geri geri atiyor almadi bidahasenin isin bende iki kat daha zor alerji var birde hayirlisi ile tez zamanda atlatsin su alerjiyi de ikinizde rahat edersiniz insallah
her turlu zaman araliginda denedim genelde emzirmeden 1 1.5 saat sonra veriyorum ama 2.5 saat sonra verdigimde de tepki ayni oluyor. Corba degilde daha ziyade sebzeleri haslayip verdim kendi yemedi pure yaptim onu da yemedi bugun mayaladim gayet tatliydi yogurdum onu bile yemedi ama bi masaya otursun yediklerimize saldiriyor uzanacagim alacagim diye. Ben birsey icersem elimden kapmaya calisiyor. Hele suyu cok guzel iciyor dil surekli disarda
güzel menu canım afiyet olsunEMZIREN ANNE MENUSU
Kahvalti. 08.30
Yarim dilim t.b ekmegi
1 yk pekmez
1 k.k peynir
Ogle.13.00
1 yumurta ile sucuklu yumurta (sucuk ev yapimi 5 6 halka vardi)
1 dilim ekmek
1 kk peynir
Ara ogun. 15.00
1 bardak ayran
5 6 tane cig badem
Aksam yemegi:18.30
1 kepce tavuksulu sehriye corbasi
2 firinda tavuk but sebzeleriyle birlikte
1 bardak ayran
Su. 2.5 lt
Spor: 2 mil leslie 3*30=90 puan
@Pnrrr-20
afiyet olsun canim güzel meni ama akşam yemeği az değil mi tatlım sadece yogurtDeğerli menüm ;
07:15 2 dilim peynir, 5 zeytin, yeşillik, 1 dilim çavdar ekmeği
10:30 sade türk kahvesi, 3 çiğ fındık, 2 kuru üzüm, 8 beyaz leblebi
12:40 ızgara tavuk, ayran
16:00 1 portakal, 1 çay bardağı tarçınlı süt
17:30 bir kase yoğurt
4 litre su
25 dk cardio*3=75
35 dk pilates*3=105
40 dk n.t yürüyüş*1=40
220 puan @Pnrrr-20
Evet canım bende inanılmaz sakinim ek gıda konusunda emzirirken inanılmaz huzurlu oluyorum kizim oyun oynuyor bana dokunuyor yüzumu seviyor. Ama ek gıdaya da geçiş yapmak lazım en azından tadım aşamasına ben alerji yüzünden yarım bırakıyorum sürekli yarın randwhumuz var test yapılacak orda belli olur ona göre yol alırım artıkCnm tecrübe ile anladım ki zamanla gerçekten alışıyr 1 kaşıktan sonrasınsa agzınu kapatan oğlum artık 1 kaseye yakın yemeye başladı maşallah bu bir süreç onların hemen alışmasını beklememek lzm
Hayırdır cnmBen kart gemeden menü yazayım geçmiş bitmiyor başıma gelenleri de yazamadım bir türlü
Pazartesi
Kahvaltı 09:00
1 haşlanmış yumurta
Peynir zeytin
1 dilim ekmek
Ara 13:00
1 mandalina
Akşam 18:00
Zeytinyağlı pırasa
Yoğurt
Su 3 litre
Sadece yer hareketlerini yapabildim akşam 7 den gece 1 e kadar kardeşim için biseyler pişirdim
Salı
Kahvaltı 07:30
1 dilim ekmek az peynir
Öğle 14:00
Yolda yarım ev yapımı poğaça
Ara 16:00
1 küçük elma
Akşam 20:00
1 İskender pidesiz yoğurt ve köz patlıcan vardı
Bi kaç kaşık mercimek çorbası
Su 2 litre
Bugün
Kahvaltı 10:00
1 haşlanmış yumurta
Peynir zeytin
1 dilim ekmek
Ara 15:00
1 mandalina
Akşam 19:00
Haşlanmış tavuk
Salata
Su 2 litre
Spor 250 ip 25 puan
Yer hareketi 5 dakika 15 puan
40 puan toplam
Benin yetiştiğim yerde pırasa kereviz beraber pişer.tek kalsa yapmazlar yemeğini.birbirine de çokl yakışır.içine et ve nohut da girer.adına da pazar aşı derler.eskiden pazar günleri bu yemek pişermiş hep.yoğun bir kokusu var tabi.yoldan geçen mutlaka hisseder..pişirmessen pişman olurmuşsun cağın çekeceği içinHaaa doğruya senin ki kereviz saplarıydı
Ben pırasayı hiç başka türlü denemedim ama sevmem heralde
Önceden havuç pirinç koyardım artık onuda koymuyorum
Havuç koysam bile Ben yemiyorum
Pirinç yerinede bazen kineo koyuyom
Büyüme atağındadır cnm
Haftaya düzelir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?