Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Benim kafada bittimi evde çikolata şelalesi olsa etkilemez beni
Şayet yemeyi kafaya koyduysam evde hiç cisda olmasa bulur yerim onu ben
Zamanında markette çalışıp kilo vermiştim
Sözün özü ben kararliysam kimse etkileyemez beni
Etkileyinin alnını karişlarim:)

Allah herşeyi gönlünüze göre hayırlısını versin cnm
Inan en önemlisi önce sağlık sonra huzur gerisi bi şekilde olur gider
Zaten şu anda o evden çıkamıcağına göre hayatı zehir etme kendine
Zaman öyle yada böyle geçiyor
Kilo verdikçe daha da pozitif olacağından eminim

Kız sen benim ikizimmişin ya
Tabi yaş farkıyla

Hadi baklm insallah iyi gelr canm

Abla aman dikkat et valla zayiflicaz diye sagliktan düsmeyelm bende bu aralar biraz mal gibiyim tabiri caizse, bi kalkiyorm basim dönuyor sanki yer ayagmn altindna gidiyormus gbi sonra bazen ne yapcagmi unutuyorm mutfakdaym dolabi aciyorm ben napcaktm ya diyp kapatiyorm sonra aklima geliyor falan :) yarn normale döniym bende biraz

Yemekten ne kadar sonra spor yapılabilir kızlar bir bilginiz var mı

1-2 saat cnm ama ben genelde 1 saat bekliyorm yetiyor bide ne yedigme bagli kuvvetli yediysem 2 saat bekliyorm :)

Söylemedikmiydi bunu

Kahve yada yeşil çay spordan 15 dk.- yarım saat önce içilmesi faydalı tabi

Lesliye sen karar ver cnm bilemedim
dün yapmamıştınya

Ay ben duymamism abla :))
4mil yapicam ozaman arada kaldim cnkü cok :)

Hadi insallah canim cok haklisin kendi düzenin yuvan olmasi cok iyi bisey . Allah nasip eder insallah cnm ama sen ordada elindwn geleni yapicaksindir eminim cnkü bebek düsünüyorsn :) bende en cok saglikli bi hamileligm olsun istedigm icin zayiflamaya karar verdim :)

Ben pazardan beri açım :))) pazar artıyı görünce ne yapacağımı şaşırdım :))
Neyse yarın normal düzene dönelim cnm
Haftaya Allah kerim

Plan gayet güzel, bol eksin olsun inşallah. Afiyet olsun canım

sen böyle pattis yedikçe canım istemiyor değil
afiyet olsun canım

Pattis dediğin fırınlanmış bol baharatlı olacak, yanında bira ile. Haşlanmış pattise pattis demem ben Gel hemen hazırlayayım sana pattis... Yiyeceğim birazdan

Baş ağrısı kötüdür, migrenim olduğu için iyi bilirim. Geçmiş olsun canım

Ben daha iyiyim hafif ağrılarım var, halsizliğim devam ediyor ama buna da çok şükür.
Adaçayını aldırıyorum şimdi apt. Görevlisine deneyeyim bakalım. Listerinle yapmaya çalıştım, çok yakınca bıraktım.
Henüz tık yok ballı sudan, pattis doldurmadı demek bağırsaklarımı

Günaydın ve tartıya 1 gün kalaa kısmını geçerek direkt konuya giriyorum. Kendini çok aç bırakıyorsun. HEm sağlığına Zarar Hem bedenine. Vücut kendini korumaya alıyor artık ablacım. Ben de çok aç bıraktım kendimi, açlıktan uyuyamadığım zamanları bilirim ama hep zarar verdim. Kilo vermem durdu, ödem yaptı, psikolojim bozuldu.
Perşembe günlerine karışmıyorum ama diğer günlerini biraz çeşitlendirelim senin

Bol su, bugün için tuzu olabildiğince azalt, hareketimarttır. Yoluna girer merak etme

Yemekten ne kadar sonra spor yapılabilir kızlar bir bilginiz var mı

Ben 30 dk sonra bile yapıyorum ya. Genelde 2 saat sonra derler

Adaçayını aldırıyorum abla denicem

Canım sen o kahveye 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekle bak neler oluyor :)))
Ben spora direkt işten gittiğim için yapamıyorum

Tatlım tüm yazılarını okudum, aslında cevap yazmak istemedim ama dayanamadım. Çok üzüldüm. Cevap yazmamamın sebebi bekar olmam sakın yanlış anlama. Ben kv, görümce, kayın, karı-koca ilişkilerinden anlamam, sonuçta bekar insanım, sorumluluğum sadece kendime. Ama yazdığın her cümle çok çok üzdü beni. İnsanları asla değiştiremezsin, düzensiz temizliğe önem vermeyen bir insan değişip de düzenli, titiz olamaz. Onlar bu yaşa kadar nasıl geldilerse öyle devam edecekler. Senin yapman gereken onları olduğu gibi kabullenip kendi hayatına odaklanman.
Anladığım kadarıyla evde sana çok karışmıyorlar, yalnız başına çıkıp spor yaptığına göre çok kısıtlanmıyorsun. Eğer öyleyse her gün kendine dışarda 2 saat zaman ayır. Gez, sporunu yap, kafanı dağıt. Menülerini kendine göre düzenle, kendi yemeğini kendin yap, tabaklarını süsle. Kendini kilo vereceğine inandır. İstediğin bedene dönüşeceğin her an kendini daha değerli hissedeceksin ve birçok sorunun otomatik olarak ortadan kalkacak. Evin içinden gelen gözleme kokularını duyduğun an zihninde istediğin bedendeki seni canlandır. Bir kere tam karar verirsen, o kokuları duymazsın bile. Arada sırada canının istediği şeyi tabiki yiyeceksin, insanız bizdeki nefis. Dengelemeyi öğreneceksin, tamamını değil de yarısını yiyeceksin. O yarısı bitmesin diye küçük küçük kesip, bir sürü çiğneyeceksin. Al bir defter eline o günkü duygularını yaz yazabildiğin kadar.
Evet senin için çok zor bir durum, emin ol bu dünyadaki herkesin kendine göre dağ kadar derdi var. Yazdıklarını bahane olarak görmüyoruz, sen de bahane olarak görme. Yaşadıklarını, bulunduğun ortamı kabullen ve kendi hayatına odaklan.

Eşinin tayin durumu gerçekleştiğinde bence direkt ayrı eve çıkın, herkes büyük borçlar içinde, eşyalarınızı zamanla tamamlarsınız. Ev alma planı da yapmışsınız ne güzel, bu devirde herkes krediyle çarkı döndürüyor, yeterki Rabbim ödeme kolaylığı versin. Sen de iş bulabilirsin kendine, üniversite mezunuymuşsun hem. İş hayatına girince zaten işyerinden başka derdin olmuyor, kendini değerli hissedersin, alacağınız ev için ufak da olsa katkı sağlarsın...
aynı cümleyi tekrarlayacağım ama mutluluk huzur insanın bulunduğu ortamı kabullenmesinden geçer.
Demek istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum, seni kırmak istemedim asla, sözlerimde kırıcı bir kelime olmuşsa özür dilerim şimdiden. Sadece yazdıkların beni çok üzdü, dünyaya bir kere geliyoruz ve doyasıya yaşamak hakkın

●GÜNÜN KONUSU●
Aynı ev içerisinde diyet yapmayanların tepkilerinin üzerimizdeki etkisi (umarım anlatabilmişimdir )

Ben cok zorlanıyorum. Esim bir taneden birsey olmaz ac ağzını deyip zorla yedirmeye calısıyor. Tatlı alıyor, bana kek yada tatlı yaptırıyor. Komsularımız var neredeyse hergün görüstügümüz onlarla cigköfte alıyorlar elde yogrulmus gibi gibi sayacagım cook sey var

Sadece birazcık canım boza istiyor

●GÜNÜN KONUSU●
Aynı ev içerisinde diyet yapmayanların tepkilerinin üzerimizdeki etkisi (umarım anlatabilmişimdir )

Evde anne baba ve iki abla ile yaşıyorum. Her gün ilçeye gidip geliyorum işim sebebiyle ve menülerimin büyük bir kısmını ablacığım hazırlıyordu sağolsun. Diyetisyene gittiğimi ablalarım hariç herkesten sakladım. Ciddi bir sorunum vardı, kortizondan bir sürü kilo almış, psikolojisi tamamen bozuk tedavi görmeyi reddetmiş, aynadaki görüntüden nefret ediyor ve dile getiremiyordum...

Alışma süreci için ilk birkaç hafta sıradan listelerim oldu. Sonrasında yavaştan detokslara girdik diyetisyenimle ve annem başladı konuşmaya. ‘Bunlarla karın mı doyar, nerden alıyorsun bu tarifleri, benim yaptığım yemeklerden az yesen olmaz mı, ya dışarda düşüp bayılırsan ben naparım’ ... uzayan cümleler...

Kesin kararlıyım, koyduğum hedefi elde edecem. Annem muhteşem yemek yapar, ee Adana kültüründeki yemekler de öyle basit şeyler değil. Bol kalorili mis gibi yemekler. Karnım zil çalıyorken eve bir girerim ki o kokular beni benden alır. ‘ mutfağı kilitleyin, ortadan kaldırın, görmemem lazım’ ... Annem bir lokma ye benim için, bir lokmadan birşey olmaz kızım.... Tamam anne sen ayır bana hafta sonu söz yiyeceğim...

Uzun bir süre haftasonunu serbest bıraktık diyetisyenimle, annem kırılmasın diye. En son bana ısrar etmeyin, ben bir karar aldım ve o karara hepiniz saygı duyun lütfen dedim. Çünkü bankada da kutlama, yemek vs olduğunda çok tepki alıyordum.
Ablalarım incecik 48-49 kilolar. Annemle babamın dünya umrunda değil, herkes gözümün önünde deli gibi yerken ben görüntüsü bile birşeye benzemeyen şeyler yemeye çalışıyorum.

Dayanmak için kendime şu sözü söyledim: ‘ bunca zaman bunların hepsinden yedin, hepsinin tadını biliyorsun, sen bir karar verdin ve bu karardaki hedefe ulaşmak için bunlara bir süre ara vermen gerekir. Yerken ölmedin, yemeyince de ölmeyeceksin, sadece sabırlı ve kararlı ol’

Hiçbir şeyin arkasına sığınmadan kararımı uyguladım, zaman zaman ben neden böyleyim, ailem bile bile bu yemekleri neden yapıyor, diye de ağladım. Ama galip gelen ben oldum. Eskisi kadar sıkı diyet yapmasam da ‘annem hep yemiyorsun ondan hastasın’ diyor...

Yani bize muhalefet birşeyler hep çıkacak karşımıza... ben pattis yerlen onlar mis gibi biber dolması yediler mesela. Kızım bir tane zaten küçük zaten hastasın... Sonuç ben pattis yedim, onlar dolma

●GÜNÜN KONUSU●
Aynı ev içerisinde diyet yapmayanların tepkilerinin üzerimizdeki etkisi (umarımanlatabilmişimdir )
Evet ...bu durum beni gerçekten zorluyor.
Eskiden eğer cıs varsa.kendimi tutamaz canım istediği kadar yerdim.sonra 1 er parça 1 er dilim almaya başladım.şimdi 1 er ısırık alıyorum ya da hiç almıyorum.
İlerleme var şükür
Ama öyle çelik gibi de bir iradem yok.eğer yersem dengelemeye çalışıyorum.yibe de bu kafayı iyice değiştirmem gerek malum.diyetib gidişatını çok etkiliyor.haftada 1 vereceğine 500 gr gidiyor.
Zaten yiyince pişman oluyor ibsan.en iyisi başlamadan önce kendinize 1 dk ayırmak ve düşünmek sanırım. O zaman zaten yemeyiz.

Evet cnm son haftalar öyle oldu
Bu haftada hırs yaptım yükesek hedef koydum ama vücut alışınca uzun süreli açlık yaramıyor
Yarından sonra normal devam edicem çar.perş.düşünürüm :))
Takım Iyi sonuç alsın diye 2 haftadır çok stres yaptım

Canım sen o kahveye 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekle bak neler oluyor :)))
Ben spora direkt işten gittiğim için yapamıyorum
Nelerrr oluyorrrr :))) ben hiç öyle denemedim

Herşey yolunda ablacımmm, çok çok açımmm daha sabaha çok var. Direntugce
Senin yüzde zaten bizi kurtaracak

Başkalarının ne yediğine değil biz kendi midemize gidenleri düşünüyoruz cnm
Sadece birazcık canım boza istiyo
Aaaa sende benim takımdaymışınn

Bişeymi dedinnn

Imza Imza Imza :)))

ödem çayımı içtim abla
hiç karbonhidrat yok bugün
hedefi tutturacağımı hiç sanmıyorum
ama inşallah - görürüm bu hafta
Kız biz 1 günde ne eksiler gördük
Oooo yarına kadar neler olur neler
Yeterki inancımızı kaybetmeden elimizden geleni yapalım

Ellerine saglik canim dusunup yazmissin cok tesekkur ederim asla cumlelerine kirilmadim cok dogru soyluyorsun sen dgil hepiniz makul ve akillica fikirler veriyorsunuz bana hepiniz sagolun zaten kabullendim zar zor elbet birgun burdan gidecem diye umursamiyorum evet ilk zamanlar biyere gidiyorum dedigimde kayinbabam sorardi hayirdir nereye falan diye ilk basta sıkıyı verdim celalin haberi var sizede diyorum merak etmeyin dolasip gelicem diye ben evden cikinca kocami ariyodum mesgul tam tahmin ettigim gbi oldu cunku ben cikar cikmak kocami arayip irem disari cikti haberin var mi diye soruyodu ama esimde cevabini vermis tabiki var baba her seferinde niye pesinden ariyosun kocaman kiz benden izinsiz zaten cikmiyo bide sen mi takip ediyon demis bidahaki aradigindada acmadi kocam iyi oldu bence kocamdan baskasina bagli olmak beni geriyo ayni evdeyiz tabiki biyere giderken soylerim gidiyorum diye ama asla esimden baskasindan boyun eyipte izin almam kendi babam universiteye gondermiyodu zaten ev duzenimiz yoktu uvey anne oldugu icin bende madem gondermiyosun sehir disina sen gondermezsen ben giderim dedim ilk once kayit yaptirdim sonrada pilimi pirtimi topladim cektim gittim 2 yil hic konusmadik sonra esimin yuzunden isteme nişan olacak diye aradim malesef degemeyen bir insana baba dedim elini optum oda son oldu nisanimdan buyana kadar dahada konusmadik bile anne baba sevgisi pek olmadigi icinde burdaki duzeni sevemiyorum bunaltiyo beni aile ortamlari sadece kocam ve ailemizi hayalleyip annemin babamin bana yapamadiklarini cocuklarima yapmayi almayi hayalliyorum o yuzden evim olsun biran once diye cok istedim ne kadar istediysem kendime ait esimle bir yuva kuramadik buda benim imtihanimmis insallah yakin zamanda kurabiliriz sabretmek gerek ya sabir allah buyuktur insallah burdada hepimizin mutluluguna idealine ulastigi gunleri goruruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…