- 5 Ocak 2015
- 59.197
- 205.945
- 898
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #248.761
Kuzum seninki 2 yaşında falan değilmiHepsini denedim abla elma suyu armut suyu verdim aynı değişen bişey yok Sütü lactossuz araştırıyorum bir tane buldum tarihi uzun diyor uzun tarihli süt iyi olmaz diye duydum çocuklar İçin soya sütü var onu buldum internetten bir marketin internet sitesinden baktım hem kalsiyum içerdiği için gelişiminde iyi gelir bide toz mamasını bıraktığımdan bu yana kabız tekrar yaşına uygun toz mama almayı düşünüyorum.pazartesi doktora götürecem bakalım ne diyecek buranın doktorlarında bişey anlamıyor inşallah tez zamanda geçer
Önce yemesi çok iyiydi abla süt meyve suyu fazla içmiyordu uyurken süt içiyordu sadece iştahı kesilince süt meyve suyu vermeye başladım. Toz mamayı 3 ay önce bıraktık abla büyüdü artık normal süt içsin dedim ama ondan sonra kabızlık sorunu başladı en iyisi dediğin gibi lactossuz süt Alıyım bide onu deneyim dediğin gibi önce doktora soruyumKuzum seninki 2 yaşında falan değilmi
Daha niye toz mama falan veriyon
Onun normal yemek yemesi lazım
Sen dr a sor tabiki
Ama soya sütüde pek sağlıklı bişey değil
Soya genetiği değiştirilmişlerin başında geliyor
Yoğurt falan versen yemşyomu
Ama laktoz hassasiyeti varsa mecbur laktozsuz kullanman lazım
Abla profilini de güncelle bı ara 95 nedir ya kalmış orda85 diyorum çünkü bu ay daha yavaş veririm die düşünüyorum
Hey yarabbim noluyor ulen sizeŞimdide ben korktuuuuu git öteee
Kız boşver bende küsüm kocaya iki gün önce bütün kıyafetlerini koridora attım döktüm estikçe gurledim sonra topladık birlikte şimdi küsüm halayehhuuuu yaşasın zeynalar
Canim eşim gönlümü aldı şükür ki görumce de gidiyor . Şımarık kız sendromu biraz evin küçüğü ya olaya hep korkudan giriyor. Birde bunun ilaç içme takıntısı vardı Karnım çok ağrıyor hoop ağrı kesici ama bi tane bile değil hastalık hastası modu. Dr ilaç içmeyi yasakladı mide kanaması geçirirsin diye bi korkuttu bitti bu durumu. Diyelim ben ağrı çekiyorum apandisit şüphesi var ameliyat oldum üstüne ertesi gün oda ağrı çeker apandisit diye hastaneye gider filan Yemez İçmez birileri ye ye diye ısrar etsin diye et yemez ama sucuk köfte etli ekmek yer öyle bi kafa:) ah ah kinamiyorum benimde kızım var ve oda halasi.
abla kendimde bi motivasyon bozukluğu görüyorum görumcede iyice gerdi beni bugunde sinirliydim epey detaya girmeyecem. Ama phafta başında toplarim kendimi gerekirse yüzde 3 yaparım :)
korkmak miii noooowww sadece biraz moralmen daginigim canım havaya giremedim ama geçecek evdeki durumlar duzelsin de
Aman bu saatte ne işi yarın yapYoo ben varım daha işlerim var bir sürü çocuklu kadının neyine gezmek diyor iç sesim
Eppekksiz eppekksizHemen menumu yazayım
Bu arada eşim yanıma yatmış yazık yorgun da görmce geldi demin abimin yerini açtım yenge kaldirda gelsin ben yatacam diyorbende uyanirsa gonderirim dedjm bozuldu galiba fazla iyi bi yengeyim neyse yarın gidiyor keyfim yerinde
Saat 11.30 kahvaltı
1 dilim haşhaşlı ekmek(annem yapmıştı )
Salatalık
3 cerry
Yeşillik
1 dilim hindi füme
Saat 15.30
1 kepçe sulu köfte ( Bulgurlu )
Saat 19.30 alsam
Tavuk ızgara 200 gram
Salata
Su 2 litre
Spor 3 mil Leslie 135 puanPnrrr-12
Beğendim su 4.5 hemde vuuuMenüm
Sabah 10:00
2 haşlanmış yumurta, yarım mozarella peyniri(62.5 gr), domates, salatalık, biber
Öğle 14:00
4 kaşık pırasa yemeği, 1 kase yoğurt
Akşam 18:30
1 tabak pırasa yemeği, 1 kase yoğurt
4,5lt su, 1 çay
Spor yok, misafirim vardı anca kalktılar.
Aaaa bahara hakaretmi ediyon
Kız ne kraliçesi ,star o starrrr
Aynenzuhal ablanın anlattığı gibi ama ben kavanozlara bildiğim için biraz sıcak karıştırıp. Bölüp kapatıyorum daha unun ömürlü hemde eksimiyorYa abla bu yoğurt yapma olayı beni deli ediyor bi tutuyor bir tutmuyor nasıl yapsam olur bi de siz akıl verin ya
Yanlış olduğunu sonradan farkettim abla sory:)
Makina gelmedi o siparişi iptal ettik parasını geri aldık mağazaya gidip aldık haftaya gelecek inşallah günü belli değil kızım kabızlıkla boğuşuyor benimde içim gidiyor ıkınırken ağlıyor süt vermiyorum meyve suyu veriyorumoda ne kadar faydalı bilmiyom süt kemik gelişimi için önemli pazartesi doktora gidecem inşallah düzelir bugün erik kaynattım zor içirdim iki kaşık içti bişey yemiyor çok huysuzlandı dün gece 4 te bağırarak uyandı zor sakinleştirdim sesine hepimiz uyandık bugünlerde geçer inşallah yavrum sağlığına kavuşur abla
gıda değişiminde normal ilk etapta bayadir tutuyorsa zaten açıdigi için yapmaz bebek lavmani verecek birde bı ilaç var oda belli bir süre 3-4 gün veriliyor çok az acıyacak korkusunu yenmek için çok zordur bilirim biz çok yaşadık bol bol çeviz gibi yağlı kuruyemiş ve kayısı ver elime iki isirsa yeter bu yas grubunda çeşit yemmeekten oluyorHepsini denedim abla elma suyu armut suyu verdim aynı değişen bişey yok Sütü lactossuz araştırıyorum bir tane buldum tarihi uzun diyor uzun tarihli süt iyi olmaz diye duydum çocuklar İçin soya sütü var onu buldum internetten bir marketin internet sitesinden baktım hem kalsiyum içerdiği için gelişiminde iyi gelir bide toz mamasını bıraktığımdan bu yana kabız tekrar yaşına uygun toz mama almayı düşünüyorum.pazartesi doktora götürecem bakalım ne diyecek buranın doktorlarında bişey anlamıyor inşallah tez zamanda geçer
Peki bahar ciğimAbla profilini de güncelle bı ara 95 nedir ya kalmış orda
Peki bundan sonra sözler hep bendenKız biz mücemmiyiz ne bilelim senin geldiğini :))
Gelince bi ses et iki laf et
Ben hedefi az tutup fazla vermek taraftariyim:))3 kilomuhemde senin kilonda
Neinnn kabul edilmedi
Gece kuşu burdaaa :))Bi saatte kimse kalmamış tabi ben öğlen uyandığım için cin gibi oturuyorum artik yarin aksam kalkinca gorusuruz
Pınarım kp hala kötü psikolojik olarak p.tesi psikiyatriste gidecekler eşimle ben de herhalde stresten kendimi uykulara vuruyorum ama az yiyorum. Yarından itibaren düzenli spora da başlayacağım
Ya abla bu yoğurt yapma olayı beni deli ediyor bi tutuyor bir tutmuyor nasıl yapsam olur bi de siz akıl verin ya
memnun oldum rabbim prensesinizi size bağışlasın inşallahcanım senle birebir tanidmadik sanırım merve ben 28 yaşında 6.5 aylık bi kızım var benimde :)
Ayy tatlım yaaa bitanesin yemiş kadar oldum valla gorumcek de geldi konyadan anası çantasına 200ml siseye reçel koymuşsöylemen yeter inşallah birgun karşılıklı diyet böreği yeriz
iyi geceler canım rakibem Kraliçe oldun hakkını ver sabah kahvaltıda güzel ye ha hadi goreyim
oh oh yandan yandan kurtlarini da iyice dokmussun 1 2 kilo da öyle gitmiştir afiyet olsun canım
Planlar planlar bu zuhal acimiyordu kimseyeBen hedefi az tutup fazla vermek taraftariyim:))
Abla ptesi napcanBi saatte kimse kalmamış tabi ben öğlen uyandığım için cin gibi oturuyorum artik yarin aksam kalkinca gorusuruz
Kolay gelsinGece kuşu burdaaa :))
Bende ütü yapıyodum
Daha bitmedi ama yoruldum bıraktım sabah devam edecem
Bitki çayı içip yatıyorum
akşamki yemeğe ben olsam ekmek banardjm eskidenMenü yazmamışımya ben
9.30
3 hurma, kahve
10.30
2 yumurtalı ıspanaklı omlet
1 avakado
14.00
Yarım kase sade quark
10 badem
17.00 alışverişte
3 dil.çeddar peyniri
19.00
1 tb soğanlı biberli kıyma kavurma
Salata
Yoğurt
Su 2 lt
Günaydın deyim bende9.takıma ve ziyaretcilere iyi gecelerrr :)))
Gunaydin erkencisinGünaydinlarrr
kuzu sarıp sarmalsyinca 5 saatte kayayı az veriyorsun yada hala bira ılık yoksa üç saat yeter ama bak fırında iyi oluyor akşama kalmışsa hiç sarmadam direk fırına koyuyorum sabah alıyorumZor tabi insallah atlatir cnm psikiyatris iyi gelir umarim. Sende sıkmamaya calis canini artk. Cok güzel veriyorsn bak 95kalmis profilinde ama suan 88kilodasin süpersn :)
Bi ara benimde öleydi cnm bi oluyodu bi olmuyodu deliriyordm ama artk hep tutuyor cok sükür.
Cok sicak mayaliyormusum eskiden ortasina serce parmagimla bakiyorm 7 kadar sayiyorm dayanabiliyorsam mayaliyordum aslinda heryerde öle yaziyor ondan öle yapiyordm ama artk bi tık daha ilikken mayaliyorm yani en az 12kadar sayiyorm. Bide iyice sarmak önemli ben bi ara 1 kat sariyordm onunda etkisi vardi sanirm ve en az 5 saat beklemeli.
Evet abla , sabahları ceviz yiyordum ama unutmuşum tabağıma almayı:). Suya gelince 750 ml lik şişeye limon dilimleri koyup suyumu bu şişede içtiğim için tam hesaplayabildim. Temizlik yaparken gidip gelip içtim, hem açlığımı bastırdı hem susuzluğumu:). Bi de kötü bi haber aldım dün içimdeki ateşi su söndürür diye dikip durdumBugün 3 öğün çok güzel olmuş tatlım
Sabah ekmek olmadığı için biraz kuruyemiş ilave edebilirsin
Faydalı yağlarada ihtiyacımız var
Su da maşallah
O da fazlamı olmuş ne :))
Teşekkür ederim ablacım mayalamistim dunkunu bakalım ne çıkacak bir daha üzerini orteyim dediğin gibi şimdi fırına koydum bakalımSıcaklığınımı ayarlıyamıyon acaba
Serçe parmağını sok, 10 a kadar say
Sıcaklığa dayanabiliyosan tamamdır
Ben 4 lt ye 3 yk.falan yoğurt koyuyorum
Yoğurdu bi kaseye koy, üzerine biraz süt ekleyerek sulandır iyice karıştır pütürük kalmasın
Sütün içine koy, şöyle bi karıştır
Kapat, sarmala
En az 5-6 saat dursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?