Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

kızlar bişe sorcam ben şekersiz çay içemiyorum tek kahvaltıda büyük kupama 3 tatlandırıcı atıyorum diyetisyen kullanabilirsin dedi ama hergün tv bişe çıkıyo kafam karışıyo kullanan varmı başka kullanmıyorum yeşil çayımı şekersiz içiyorum yanında kepekli form bisküviyle dr vermişti

aslında o tatlandırıcıdan bende almam lazım
bende şekersiz içemiyorum ama şekeri çok az atarım...
sadece yeşil çayı şekersiz içerim ben...
ama tatlandırıcının zararı daha az bence kullanbiliyosan hep onu kullan

hadi kızlarrrr kendimize bayram hedefiii koyalım ve canla başla bayrama kadar sıkalım kendimizi...ben su an 82 kusurlardayım v hedefim 77.....

vazgeçtim börek yapıp yemicem ne o hemen nefsime yenildim bu bir sınav bu sınavı bitirmem lazım her 1o kiloda 1 gün ziyafet verme kararı aldım şimdi

bayrama kadar 5 kilo verebiliecekmisin 1 aydaaa
benim bayram hedefim 65 olsam yeterrrr 2 kilocuk yaniii
canım şu anki hızda gidersem verebilirim..bi de tabi kaçamak yapmazsam..yaptıgım kaçamaklar tartıda hemen artı 1 oluyor bende..karatay diyetiyle genelde haftada bir kilo veriyorlar ben bir de emzirdiğim için 5 kilo istiyorummmm
hadi arkadaşlar bayrama kadar akşam yemeklerimize çok dikkat edelim genelde salata ve haşlama agırlıklı beslenelimm:26:

bugünkü menüm

sabah 1 poğaça yedim
yanında çay

ara yok
öğle tavuk sote ekmeksiz
biraz üzüm

ara ıcetea

akşam salata yiycemmmm (evett akşamları önemli zaten salata yesek çorba içsek hareketsiz oldugumuz akşamları kazanmış oluruzzz )))

inşallah bayrama azcık toplanmış oluruzz
aslında bunu hırs edebilirizzz
ben bu aralar çok saldım yaa
sizlere karşıda mahçup hissediyoum kendimii

EDA senin menülerin hiç kabarık olmuyor dikkatimi çekti..karatay dietini hafiften bir incele istersen cnm.çççkk çokkk kolay bir diet ve güzel verdiriyor..senin zaten çok aşırı kilon yok ayda 3kilo rahat verirsin hem de aç kalmadan...dukandaki gibi özel hazırlanması gereken yemekler falan gerekmiyor..

Ya ben 67 de tıkandım.. 62-63 ile evlendim
1 yılda 70 e çıktım dukanla 66 ya inmiştim
şuan 67 yim..
ama öyle birşeykiii her sabahki kilom her akşamki kilom aynııı
1 gün birşy yemiyorum diyelimm
kilom aşagıda olmalıyken yine aynı..

biliyorum vücudumu harekete geçirmem gerek ama
olmuyo iştee birşekilde bu engeli 67 engelini aşıp aşagı dogru hareketlenmem lazımm

karatay başlıgını bi inceliyim en iyisii

nurkelebekk
az baktımda karatay diyet gibi değilkiii

Sabah kahvaltı bilgigimiz gibi

aralarda kuruyemişler var

akşam ye yiyebildigin kadar

sadece ekmek şeker yok.. bunları anladım :)

meyve suyu içmeyin diyorrr
ekmeği tamamen hayatınızdan çıkarın diyor...

bunları paylaşmış bi arkadaş :

M. Canan Efendigil Karatay, ömrünün 50 yılını hekimlik hizmetine adamış, birçok ünlü isme hocalık yapmış, değerli bir kardiyoloji profesörü. Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil Türkiye’de ilk kez uyluk artar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan kişi; yani işin duayenlerinden biri. Yıllarca Dünya’nın Avusturalya haricindeki 4 kıtasında ünlü kalp merkezlerinde hekimlik yapmış. Canan Hoca’yi birçok kardiyologdan ayıran önemli bir özelliği var. Hocamız onlar gibi kolesterol masallarına inanmıyor. Türk insanının sağlığı için hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği konulara bilimsel gerçekler ışığında açıklık getiriyor. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları’nda Öğretim Üyesi olan Prof. Karatay, kilo vermenin ABC’sini öğretirken, yıllardır cevabı merak edilen ‘zayıf kalmanın sırrını’ da açıklıyor.

Yumurtayı yasaklamak cinayettir.

Kırmızı et, yağ, yumurta özellikle kolesterolü yüksek kişilere önerilmez. Karatay bu gıdaların değil asıl şeker ve karbonhidratın zararlı olduğunun altını çiziyor: “Kırmızı eti yasaklayan Amerikan diyet listeleri. Çünkü ABD’deki kırmızı etle bizim yediğimiz arasında büyük fark var. Oradaki hormonla büyütülmüş sığır! Onlar kuzu, koyun, dana bilmezler. Koyun, kuzu eti en sağlıklı etlerdir ama hayvanlar hür dolaşıyorsa... En sağlıklı yağlar soğuk baskı zeytinyağı ve doğal köy tereyağıdır. Örneğin Trabzon yağı... En tehlikelisi ise Omega 6, kanserojendir ve maalesef ayçiçeği, mısırözü ve margarin gibi bitkisel yağlarda bolca bulunur. Çiftlikte koşup oynayan, börtü böcek yiyen, hür tavuk yumurtası hiç zararlı değil. Bu açıdan yumurta yasaklamak kadar büyük bir cinayet yok!”

Pişirme tekniğinin de çok önemli olduğunu hatırlatan Karatay, tehlikeli trans yağların pişirme sırasında ortaya çıktığını vurguluyor: “Etin kızartılması veya şinitzel olarak servis edilmesi tehlikelidir. Örneğin hamsi çok sağlıklıdır ama onu mısır ununa bulayıp kızartırsanız kanserojendir. Mısırözü veya ayçiçeği yağı yüksek ısıda bozulur ve trans yağa dönüşür. Oysa zeytinyağı ve tereyağı ısıya dayanıklıdır. Yumurtayı kavurduğunuz zaman ya da çok katı haşladığınız zaman zararlıdır. Sarısının etrafı yeşile dönüşür, ağızda un gibi dağılır. Yumurtayı tavaya koyup biraz zeytinyağı veya saf tereyağıyla karıştırıp üstünü kapatır, kendi buharında pişmeye bırakırsanız bol bol yiyebilirsiniz.”
Ara öğünlere gerek yok

Karatay, meyve suları ve ekmeğin her türünün kilo vermenin önündeki en büyük engel olan insülin direncine neden olduğunu anlatıyor. Meyve ve meyve sularının barındırdığı früktozun (meyve şekeri) çok tehlikeli olduğuna da değinen Karatay her türlü hazır gıdanın früktoz içerdiğini söylüyor. Karatay pekmez, bal gibi sağlıklı sanılan gıdaların da insülin direncini başlatıp sürdürdüğünü hatırlatıyor: “İnsülin direncini başlatan şey hareketsizlik. Üstüne meyve yemek, üstüne ekmek, simit, baklava, börek yemek. Herkes akşam yemeğinden sonra televizyonun karşısında iki tane portakal, iki tane elma, bir tane muz yiyip yatağa giriyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız vücudunuzun leptin salgılamasına izin vermelisiniz. Çünkü insülin hormonu yağları biriktirir, leptin de eritir. ‘Sık sık yiyin’ diyor, ara öğün öneriyorlar. Oysa ağzınıza bir şey attığınızda insülin salgılanıyor. Evet metabolizmanız çalışıyor, hızlanıyor ama yağları eritmek için değil depo etmek için! İnsülin yüksek kaldığı sürece kilo vermenize ihtimal yok.
İnsülin direncini kırmak için sağlıklı yağlar tüketilmeli. Zeytinyağı, tereyağı ve balık yağı dediğimiz Omega 3. Ancak balık yağı çabuk bozulur, bu yüzden mutlaka yüksek bir antioksidanla alınmalı. Örneğin bir avuç taze böğürtlen, ahududu, çilek, kiraz ya da yaban mersini...”

Ekmekten vazgeçebilirsiniz

KARATAY “Ekmeği hayatınızdan çıkarın” deyince şaşırıyoruz. Belki diğer öğünleri geçiştirebiliriz ama kahvaltı ekmeksiz olur mu hiç? Karatay bunun mümkün olduğunu söylüyor: “Sabah kahvaltısında iki yumurtayla yapılmış omlet, avucunuz kadar peynir. diyet olmayacak ama tansiyonu yüksek olanlar suya koyup tuzunu alabilir. Bunların yanında ince belli bir çay bardağı ceviz yiyebilirsiniz ekmek yerine. Bana gelen hastalar ‘Ekmek yemezsek B vitaminini nereden alacağız?’ diyorlar. Fındık, fıstık, ceviz bunlarla dolu. ‘Her gün iki, üç ceviz yiyorum” diyorlar. İki ceviz 80 kiloluk insanın nesine yarar ama onun yerine sekiz dilim ekmek yiyor. İşte terslik burada. Çeviri diyet listelerinde zeytin yer almaz çünkü adamların memleketinde zeytin yok. Bir tek kokteyl zeytinini biliyorlar. Sabah kahvaltısında 9-10 isterseniz 20 tane zeytin yiyebilirsiniz. Pastırma en sağlıklı et çünkü kurutulmuş. Kahvaltıda rahatlıkla pastırmalı yumurta yiyebilirsiniz. Böyle bir kahvaltı yaptığınızda size iki öğün bile yeter. Eğer bir şeyler yedikten iki saat sonra acıkıyorsanız o zaman sorun var! Zaten kilo vermenin karşısındaki en büyük korku da açlık korkusu. Düşük glisemik indeksli gıdalar açlığı önlüyor. Siz her öğün arasında 3-4 saat verdiğinizde leptin hormonu devreye giriyor, yağlarımızı ara öğün olarak kullanıyor ve böylece kilo veriyoruz.”

ay ama ekmeksiz olurmu yaa
ben az acıkında böyle küçüvük ekmegin kenarından koparık içine domates peynir koyuyomm bana kebaptan daha güzel geliyo

edacım bir kere karataydaki gibi kahvaltı yap bak nasıl da doyuyorsun ekmeksiz ve acıkmıyorsun..
akşam zeytinleri suya ısla..peynirin her türlü çeşidi...domate salatalık..kuru kayısı...ve ceviz...ceviz badem fındık fıstık bunlar o kadar çok tok tutuyor ki...yalnız önemli nokta kuruyemişler kavrulmamış ve tussuz olucak..pyman alıyorum ben marketten..kuruyemiş yiye yiye kilo vermek..ve kahvaltda 2 yumurta zorunlu...
akşam 8 den sonra asla hiçbirşey yenmiycek..ayran süt serbest ve ara öğün yasak..

Offf offf offff ellerıne saglık mısafırlıge gelenler yasadı...

Yok edda cekmesın hıc canın....Cıss annem onlar cısss

hadi kızlarrrr kendimize bayram hedefiii koyalım ve canla başla bayrama kadar sıkalım kendimizi...ben su an 82 kusurlardayım v hedefim 77.....

Çok mantıklı hemen duzenlemelerı yapıyorum bunla ılgılı...

bayrama kadar 5 kilo verebiliecekmisin 1 aydaaa
benim bayram hedefim 65 olsam yeterrrr 2 kilocuk yaniii

Hıc bısey deıl azcık sıksan dısını 3 haftada verırsın 2 kıloyu rahat rahat hemde...

vazgeçtim börek yapıp yemicem ne o hemen nefsime yenildim bu bir sınav bu sınavı bitirmem lazım her 1o kiloda 1 gün ziyafet verme kararı aldım şimdi

Yanı fadıme abla bıde yeseydınn !!!!

evet edda bu aralar bıraz deıl baya baya saldın kendını bende baskı yapmak ıstemıyorum ama boyle gıderse ıkımızde bu kılolarda takılıp kalcaz...

Sen 67 de ben 79 da takıldık kaldık spor yapmamız gerek hıc spor yapma ımkanın yokmu yarım saat olsada?Baska turlu bunye harekete geçmiycek çünkü

ara öğün yasakmı onu farketmedimm
evet aslında her sabah zeytin peynir salatalık domates omlet yumurta yesek doyarızz
amaa işyerinde kolay olmuyo en güzelini murch yapıyo yanında getirebiliyoo..
ben hep getircem diyom hem üşeniyomm

öğledede güzelce yenecek ama evde olsa kolay iş yerinde yemekhanede yiyemşiyorum ben iğreniyom
e dışardan yesen istedigin gibi her gün nerden bulcan salatayıı
dışarda salata biraz marul biraz domates azcık tavuk 10 lira maliyeti dışardan alsan 3 lira her gün salatamı alcaz dışardann
ayy diyet güyam yemiycez ama yok anam yiyeceklerimiz bileee olayyy
ah evde olsammmmm
zaten bu gidişle bu iş böyle devam ederse yakındır ev hanımı olmam

:)))
ne sporu kız sabah eşim bırakıyo akşam eşim alıyo yürüme yok
sabahtan akşama kadr pc başındayımm
e evde git eve ye yada yeme oturrrr yat kalk benim düzenim bu (((((

sporda yapamıyomm
aslında çok fazlada yemiyorum düşünkiii bu hafta hiç evde akşam yemeği yemedimmmmm
yapmadımda (eşimle azcık limoniyim yemek yapmıyorum eve )
e kilo ama yerinde duruyoo
yani akşam yemek yesemde ynı yemesemde başka bi yolu olmalııııı
ölüm diyetine girmeliyim herhalde 2 gün lokma yemesek belkiii tartı iner

Evet bayanlar nur arkadasımınız önerisi üzerine bayrama kadar kendimize hedef belirleyip bu hedefe ulaşmaya çalışıcaz...

Mekanizma ;

Üyeler kendi yöntemleriyle 6 KASIM'a kadar hedefledikleri kiloya ulaşırlar.

Amaç ;

Her üye kendinden sorumludur...Kişi kendine uygun sistemi belirleyerek hedeflediği kilosuna ulaşır.

Liste;

Asya27:
Edda1985: 2 kilo
Ene2004:
Fadime02:
Hoppidicik :
Gulseker:
Mursh: 4 kilo
Nurkelebek: 5 kilo
taçsız prenses :
merwecik_20 :
lionesse :

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…