Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

Kizlar leptininiz cok salgilansin

Leptin gıdalardan karşılanamaz ama yediğinizde seviyesini dengeleyebileceğiniz gıdalar da mevcut.
  • Morina karaciğeri
  • Somon
  • Ceviz
  • Balık yağı
  • Keten tohumu yağı
  • Ton balığı
  • Sardalya
  • Soya fasulyesi
  • Karnabahar
  • Kabak
  • Ispanak
  • Kanola yağı
  • Kenevir tohumu
  • Yabani pirinç
Yukarıdaki listeye baktığınızda gıdalardan çoğunun omega-3 yağ asitleri içerdiğini fark edeceksiniz. Omega-3 yağ asitleri kötü kolesterolün düşürülmesi gibi sayısız yararının yanında leptin seviyelerini dengede tutmak için önem taşır.

Genel olarak leptin hormonunun salgılanmasını azaltacak gıdaları şöyle sıralayabiliriz:
  • Beyaz un
  • Hamur işleri
  • Makarna,pilav gibi yemekler
  • Şeker,çikolata ve tatlılar
  • Yapay tatlandırıcılar
  • Fabrikasyon gıdalar ve içecekler
  • Bütün gazlı içecekler
  • Patlamış mısır,patates
  • İşlenmiş şarküteri ürünleri
  • Süt tozu,krema,hazır soslar

Leptin Hormonunun Çalışması için Neler Yapılmalı?

• Sık sık yemek yemeyin.Öğünleriniz arasında 5-6 saatlik zaman dilimi olsun.
  • Akşam yemeğinizi en geç saat 6-7 gibi bitirin ve o saatten sonra bir şey yemeyin.Leptin hormonu özellikle geceleri ve uykuda etkili olan bir hormondur.Leptin hormonunun gece salgılanmasını sağlamak için uykudan en az 3 saat önce yeme işlemini bitirmiş olmalısınız.
  • Gece 2-5 arasında mutlaka uyuyor olun.Çünkü leptin bu saatlerde en yüksek seviyede salgılanır.Bu saatler arasında uyumuyor olmanız leptinin görevini kesintiye uğratır.
  • Glisemik indeksi düşük yiyecekler tüketin.Bunlar kan şekerini fazla dalgalandırmaz ve leptin direncini kırmaya yardımcı olur. “Glisemik İndeks Tablosunaburadan bakarak besinlerin glisemik indeks değerlerini öğrenebilirsiniz.
  • Günde 3 öğün yiyin.Öğün atlamak veya uzun süre aç kalmak metabolizmanızın yavaşlamasına ve leptin hormonunun fonksiyonunu yerine getirememesine neden olur.
  • Öğünlerdeki porsiyonlarınızı küçültün.Büyük porsiyonlar özellikle de karbonhidrat bakımından zengin olanlar leptin hormonunun devreye girmesini zorlaştırır.
  • Yediğiniz protein miktarını artırın.Kaliteli proteinler açlığınızı kontrol etmenizi sağlar ve öğünler arasında 5-6 saatlik süre kalmasında size yardımcı olur.
  • İşlenmiş gıdalar ve şekerden uzak durun.Sağlığınızı korumak ve leptin direncini kırmak için gereklidir.
  • Organik beslenin.
  • Günde en az 2 litre su için
  • Hareketli bir yaşamı tercih edin.Her gün egzersiz yapmaya dikkat edin.Örneğin;45 dakikalık bir yürüyüş gibi…

İnşallah bol bol kilo vermene yardımcı olur canım

O burda yoktur canım burda en iyi kettler ve Voit
Baya iyi canım buz koymuştum toparladı
Geçen sene çocuğun oyuncağa çarpıp gece ayak parmağını kırmıştım
İyi canım baya geçti
Aynen benimde birde hemen morarir havuza giderken aceleden merdiven kullanmazdim zıplayıp çıkınca carpmadihim halde bacaklar hep mordu
Yoğurda pul biberi çok atmışım zıkkım gibi olmuş .
Birazını yiyeyim bari bağırsakları çalıştırsın:)
kız yoğurt eklese biraz

Menum
Kahvalti 12.45
Soganli 2 yumurta
3 ceri domates
2 dilim ekmek
2 tane sarma

Butun gun dip ksoe temizlik yaptim acikmadim arada yaomadim o yuzden

Aksam 18.45
1 kase yarmali yogurt corbasi
3 kepce kadar nohut yemegi
2 kasik yogurt

Limonlu su 2 lt yatana kadar 3 olacak ins

Bugun 3 mil leslie 135
Cumartesi 30 dk temp 60
Pazar 45 dk 90
@Pnrrr-20 toplam 285puan

Afiyet olsun canım
Yok yaa.oğluma biz yedikten sonra yediriyorum.bizle oturuyor
doydum diyor kalkıyor.küçük de var ya.onunla uğraşmıyor sonra yediriyorum.
8 yaşındaki kızım hala benim yedirmemi istiyor bende yesin yeterki diyip yediriyorum

afiyet olsun canım

Bakalim artik carsamba persmbe yaparm insallah 2 günlük detoks lazim bide bana napsamki abla ayran detoksumu yapsam 2 gün
ayran detoksu keyiflidir de yap bence

afiy afiyet olsun canım gayet güzel,kabuska yemişiz ikimizde:)

Güya geçmişi bitirip yazacaktım yine olmadı

Geçen hafta65.6
Bugün 66.1
Fark +500

Sendemi bürütüs:)
sebzeleri ve cevizi yiyebilirim

ahanda uzak durmak için kendime söz verdiğim yiyecekler

ama ne güzel de çalıştırır bağırsakları şimdi

afiyet olsun canım

Kızlar iyi aksamlar benim belim ve bacağım çok kötü ş.ocagina gittim ağrı kesici vurdular ama sürerse hastaneye git dedi doktor ben de eve geldim yattım. Menümü yazayım
Sabah 09.00
Kahve
Maydonoz kuru
1 yumurta
Öğle 12.00
1 galeta
2 dilim peynir
2 domates
3 y. Sarması
Ara 16.00
Kahve
Akşam 18.30
6 yk pırasa yemeği
2 lt su
Spor yok

Çook kötüyüm
Kendimi dövesin var
Ne güzeldi menüm
Herşeyi berbat ettim.

Su tüketimin çok az
Kan değerlerine baktırman lazım
Beynini yediklerinin yeterli olduğuna inandırman lazım

Ins canim ins pitir pitir gider. Bu kumlari dokturtmenin bi yolu yok mu ya kivran kivran cok zor. Ise gitmiyorsun dimi raporlusun? Acaba yakininda kaplica fln var mi nerde oturuyosun bilmiyorum ama.

Çınar yaprağının çayı ve bol su ve hareket. Çok hareket edemiyorum sancısına tahammül edemediğim için. Verdikleri ilaçlarda da penisilin içeriği olduğu için ve penisiline alerjim olduğu için içemiyorum. Mecbur çekecem yani. İşe gitmedim bugün ama yarın çağrıldığım için mecburen gidecem. Adanada oturuyorum, hafta sonu çiftehana gitmeyi planlıyoruz kaplıcaya

Canım dikkat et acısı kötü çıkmasın :)

Ben 5-6 saat aç kalamıyorum. Hayır kalsam bile sonraki 5-6 saat yiyorum sürekli:))) leptin hiç çalışmıyor demekki

Canim gece calistir 8 den sonra bisey yeme,1 den oncede yat,korumaya da yardimci olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…